Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (432. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (4 Mobil) - 5 Masaüstü4 Mobil
5 sn
12.590
Cevap
211
Favori
2.035.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 430431432433434
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bunun için sadece kolonoskopi yeterli olacağını sanmam. Çünkü kolonoskopide zaten hiç bir şey bulamazlarsa ibsyi yapıştırıyor geçiyorlar. Ben şahsen gaita ve kolonoskopi oldum sadece ve direk başka hiç bir şeye bakmadan ibs dediler.
  • Arkadaşlar merhaba 3 gündür ciludor kullanıyorum

Gaz % 50 azaldı , tuvalet sıklığı devam ediyor , hafif ağrı devam ediyor

Püre kivamindaki diski kıvamı sanki düzelmeye başladı...

Yukarıdaki daha önce belirttiğim tedaviye

Bu günden itibaren sarımsak yutmayı ve limonlu sarımsak kürünude ekliyorum

İnş iyilesecegiz

Gözden kaçıran arkadaşlar için tekrar yazıyorum

Tedavi süresi = 6 ay
    İlaç = colidur
    Suplement = glutamin ve bcaa
    Probiyotikler = ( bnm kullanacağım) nt biotic, probien,synbiotic, enterjermina
    Beslenme = yeşillik,sarımsak,limonlu sarımsak kürü,tursu,kefir

Kullanımı =

Her ayın ilk 14 günü coliduru sabah ,öğlen,aksam olmak üzere 2 ser adet alıyoruz

15 günden itibaren coliduru kesiyoruz

Ve 16 gün boyunca probiyotik kapsül ve yukarıdaki belirttiğim beslenme şeklinde yoğun bir şekilde diyet yapıyoruz

2 ay başında tekrar coliduru 14 gün alıp , ayin 15 kadar kapsülün ve ağırlıklı probiyotik beslenmeyi azalıyoruz

Her gün 22 gram glutamin, 10 gram bcaa alıyoruz

Herkese bol şans , herkese geçmiş olsun

Allah rahmeti üzerimize olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Colidur kaç kutu yazıldı rapor mu yazdırdı iz diyet 6 ay boyunca mı? Yoksa ilk 15 gün colidur kullanıldığı zaman mı? Ekmek yiyebilir yormusunuz bu diyet de colidur öğün başı 2 adet çok değil mi ? Sağlık ocağında colidur yazdırabiliryiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmetseyda2015 -- 19 Mayıs 2019; 21:44:2 >
  • Probiyotik yoğurtla kefiri makattan mi alsak ne yapsak, lavman şeklinde

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahmetseyda2015

Colidur kaç kutu yazıldı rapor mu yazdırdı iz diyet 6 ay boyunca mı? Yoksa ilk 15 gün colidur kullanıldığı zaman mı? Ekmek yiyebilir yormusunuz bu diyet de colidur öğün başı 2 adet çok değil mi ? Sağlık ocağında colidur yazdırabiliryiz
    Aslında detaylı yazdım ama yine anlaşılmamış evet raporlu her ay için 7 kutu yazılıyor..

Hayır 2 ser tane almak çok değil 1200 mg tamamlanmış olmalı

Her ayın ilk 14 coludur içiyoruz diğer 16 gün bırakıyoruz

Ve 16 güne geçişle birlikte ekmek yiyip yememek sana kalmış ama ben önermiyorum!!!

Sonra yeni aya geçiyoruz bu haziran olsun 14 hazirana kadar colidur sonra kalan 16 gün probiyotik kapsül ve beslenme

Sonra temmuz ayı geliyor tekrar 14 temmuza kadar colidur kalan 16 gün probiyotik kapsül ve beslenme

6 ay dolunca colidur artık almıyoruz probiyotik kapsül ve beslenmeye 6 ay daha devam ediyoruz tam iyileşme olması için

Bu kadar !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İmarator16 -- 19 Mayıs 2019; 23:21:9 >

• İmarator16 İ kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: Yönetmennn

Probiyotik yoğurtla kefiri makattan mi alsak ne yapsak, lavman şeklinde
    Senin bu söylediğinin gaita naklinden bir farkı yok

Burda önemli olan durum su imiş prof böyle söyledi

Probiyotikler bakteri almak is bitmiyormuş

Probiyotik bakterileri prebiyotik ile beslemek gerekiyormus

Nedir bunlar = soğan ,sarımsak,ıspanak,pırasa,semiz otu vb. Gibi

• Knk kolonoskopi oldum iltihap vs hiç birşey çıkmadı dedi ibs sin. Doktor tam bir muallak, cahil anlatıom rezil ettim.

Bir proboytk yazdi güzel dedi, sakinlestici yazam dedi bu psikoloji haplarindan sktr git dedim ben deli değilim. Siz delisiniz aq evlatları. Acayip sinir oldum bu sistem tam bir robot ve koyun sistemi.

Aldım karşıma saydım tek tek dedim böyle böyle, adam gaita naklinin ne olduğunu bilmiyor, bakterileri bilmiyor beni cahil sandı başta bir kaç soru sordum rezil oldu benmi doktorum o mu hasta anlamadi.

Neyse diyorum ki bu doktorların ben taaa a.qq cahil i.bneler az birşey açın okuyun makale yazı takip edin bisiler stres dedi geçti mk aptali he he stress tüm mesele stress aq...s

Stres olma diyor lan stres olmamak kolaymı lan
    Neyse

• Yönetmennn Y kullanıcısına yanıt
    ben bagirsak agrisi diye gidip bana idrar yolu enfeksiyonu tedavisi uygulayanlar varken artik hicbir doktorun yazdigi ilaci tedaviyi direk uygulamiyorum.
  • İmarator16 İ kullanıcısına yanıt
    Prebiyotik gıdalar genellikle otlar, yapraklı besinler.. ve ben bunları yediğim gibi vucudumdan çıkana kadar cıvık dışkılama yaşıyorum. Ve bu tür yapraklı, zarlı yiyecekler dışkıda olduğu gibi nerdeyse gözüküyor, suyun üzerinde yüzüyor. Bende bu yüzden yemiiemeye çalışıyorum..
    Yemek mi lazım acaba?

• Etraf cehalet kokuyor, ailemde , doktorlarda, kafayı yememek elde değil . Derdimi bir burda anlatabiliyorum.

Neyse ki iyiyim, ishal olma sebebimi buldum. Şimdi size birşey onerecegim ve bende deneyeceğim.

Doktor bir probiyotik yazdı ama ilk defa duydum adını yazdım çıkmadı bakayım farklı birşey inş ise yarar.

Ayrıca fermente mutfağım isimli yerden turşu Alicam probiyotik kalın bağırsağa kadar ulasiyormus. Ben beslenmemi full probiyotige donusturucem.

O glutamin vs dende alıp Sheek yapıcam ayrıca kilo için bisi daha buldum iştah açıyor onu kullanacagim.

Bakın arkadaşlar topraktan almamız gereken Probiyotik te var mesela topraktan aldığın domatesi eğer güzelse ilaçsız sa yıkamadan silip yiyin. Vs vs.

Çok tavsiye varda gerçi artık beslenmemize dikkat Edip çok çalışmamız lazım.

Ben şunu anladım sağlam bir tezgah var ordada ve bu ors. Cocuklarinin hepsi bu tezgaha çalışıyor. Doktoruyla eczanesiyle. Dikkat etmek gerek.

Son birkaç şey daha, ibs gerçekten düzelen birşey ve insana çok şey katıyor bana kattı beni bambaşka insan haline dönüştürdü.

Eminim ki evladlarim benim çektiğim sıkıntıları cekmeyecek onları da bu pis çarka alet etmeyecegim. O yüzden mutluyum. Ailem cahildi, ben cahildim okumadım arastirmadin şimdi hastayım ama artık okuyorum okuyroz.

Yeni haberler gelmiş artık bebeklerin diskisindan probiyotik yapmaya başlamışlar.

• Yönetmennn Y kullanıcısına yanıt
    Yukarıda yazdığım gibi, hiç bir şey bulamayınca ibsyi yapıştırıyorlar. Sana tavsiyem eğer böbrekten safradan falan şüphe duyuyorsan onlara baktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shafter

Prebiyotik gıdalar genellikle otlar, yapraklı besinler.. ve ben bunları yediğim gibi vucudumdan çıkana kadar cıvık dışkılama yaşıyorum. Ve bu tür yapraklı, zarlı yiyecekler dışkıda olduğu gibi nerdeyse gözüküyor, suyun üzerinde yüzüyor. Bende bu yüzden yemiiemeye çalışıyorum..
    Yemek mi lazım acaba?
    Evet tam öyle dediğin gibi besinler evet benide ishal yapıyor ama bir sure denemek zorundayız

Ben bunu die of etkisi olarak değerlendiriyorum

Dun diskim kati idi bütün ishalim =)

6 aylık tedavinin 4. günü iyileşecek halimiz yok ya =)

• quote:

Orijinalden alıntı: Yönetmennn

Knk kolonoskopi oldum iltihap vs hiç birşey çıkmadı dedi ibs sin. Doktor tam bir muallak, cahil anlatıom rezil ettim.

Bir proboytk yazdi güzel dedi, sakinlestici yazam dedi bu psikoloji haplarindan sktr git dedim ben deli değilim. Siz delisiniz aq evlatları. Acayip sinir oldum bu sistem tam bir robot ve koyun sistemi.

Aldım karşıma saydım tek tek dedim böyle böyle, adam gaita naklinin ne olduğunu bilmiyor, bakterileri bilmiyor beni cahil sandı başta bir kaç soru sordum rezil oldu benmi doktorum o mu hasta anlamadi.

Neyse diyorum ki bu doktorların ben taaa a.qq cahil i.bneler az birşey açın okuyun makale yazı takip edin bisiler stres dedi geçti mk aptali he he stress tüm mesele stress aq...s

Stres olma diyor lan stres olmamak kolaymı lan
    Neyse
    Dostum koloskopiden önce gaitada gizli kana ve kalpprotek baksaydı zaten yapıp yapmayacağını anlardı

Kablo döşemeyi cok seviyorlar 😤

Bu is hem psikolojik bende , bakteri kaynaklı

Mesala bnm bağırsağımin kendini koruma seviyesi maksimumda 3 kat fazla cıktı kendi kendine kasiliyor yani ...

2 si bir arada kontrol altına alabilirsek iyilesecegimizi düşünüyorum

Bir hassas insanlariz bizim normalde daha fazla vuruyor sanırım bağırsağa

• Demin bu testleri yaptırdım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 20 Mayıs 2019; 16:56:14 >
  • Foto eklenemiyor şu an. Karaciğer, pankreas ve bağırsak testleri yaptırdım

Bağırsak sonuçları çıkmadı
    Sadece karaciğerde GGT diye birşey 60 sınırken bende 70 çıkmış.. ciddi mi acaba

• Sağ tarafımda göğüs kafesinin bittiği yerde sık sık şişme ağrı oluyordu mide yanması ekşimesi vs ağrı şişkinlik olduğu zamanlar sürekli geğirme pis kokulu gaz çıkıyordu , karaciger , böbrek veya mide sorunu sanıyordum.Daha önce böbrek taşı dökmüş biriyim ibs hiç aklımda yoktu ve maalesef büyük abdestimde uzun zamandır problem olduğu gerçeğini dikkate almamıştım.Kabızmıyım bilemiyorum her zamanki gibi günde bir kere gidiyorum aşırı yediğim günler iki kere olabiliyor , ishal sık sık oluyor daha da önemlisi tam boşaltım yaptığımı düşünmüyorum ve en kötüsü büyük abdest sonrası kanım çekilmiş gibi hissediyorum.Dün ne yediysek bugün yine ağrılarımla cebelleşiyorum
    İbs kulübüne beni de yazınız..

• cokbaska kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun sizde hoşgeldiniz.

Klubun 1. Kuralı ; geldimi sal gitsin.

• Shafter kullanıcısına yanıt
    Gelmiyorki

Sabah kahve sigara tetiklemesiyle bombayı patlatabiliyorum

• ibs sebebiyle genelde kisitli besleniyor yada dokunanı yiyince de kotu oluyorşunuz peki bu sizde halsizlik yapmıyormu.telafi icin vitamin-mineral takviyesi alıyormusunuz.
    yoksa gerek olmuyormu

• 
Sayfa: önceki 430431432433434
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.