Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (398. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir (2 Mobil) - 9 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12.378
Cevap
199
Favori
1.899.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 396397398399400
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yönetmennn Y kullanıcısına yanıt
    Çok da şiiy yapma kardeşim :) dünya bir imtihan yeri kardeşim insanlar nelerle sınanıyor ne hastalıklarla ne olaylarla imtihan oluyor... Aksine allah sevdiğine dert verir bunu unutma esas senin o zengin dediğin bu hayatta bir eli yağda bir balda olup hiçbir zorluk çekmeyen hiçbirşeye ses çıkarmayıp bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyenler düşünsün öteki tarafta.. Sen gönlünü ferah tut derdi veren allah dermanınıda veriyor, sen arayacaksın gayret edeceksin okuyacaksın öğreneceksin sonra affedeceksin önce kendini sonra insanları affedecek ve olduğu gibi kabul edeceksin, sonra kendini kabul edeceksin kendinle iç muhasebeni yapacaksın ben daha iyi nasıl olabilirim insanlığa nasıl daha fazla fayda sağlayabilirim diye. Sonra allaha isyan etmeyi bırakıp ona yöneleceksin Ondan şifa isteyeceksin. İnsanları kanseri yeniyo sakat kalıyor koku bacağı sonradan gidiyor veya doğuştan sakat oluyorda bir gram isyan etmiyor hayatı insanları Allahını seviyor. Sevgi en büyük güç içimizde

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Herkese merhaba buraya üyeliğim yoktu ama önceden beri takip ediyordum.
    Arkadaşlar müjdeyi veriyorum BEN TAMAMEN BU HASTALIKTAN KURTULDUM.
    Hala inanamıyorum. Çünkü tonlarca ilaç yuttum aklınıza gelebilecek her b*ku denedim hiç bu kadar etki etmemişti.
    Türkçe forumlarda dönüp dolaşıp konu hep aynı yere geldiği için bide yabancı forumlara bakyım dedim. Orada tesadüfen ibs hastalarının düzenli HİBİSKUS ÇAYI tüketerek günde üç defa tercihen yemekle(aç ta tüketiyorum ben hiç farketmez) 3 ayda kurtuldugunu gördüm yani yine bu forum gibi bir yerde ama ingilizce versiyonunda birisi yazmıştı. Sonra dedim o kadar şey denedim bir de bu çayı deneyim nolacakki diye. Aktardan kurutulmuş hibiskus aldım, resim olarakta yüklicem nasıl göründüğünü görün diye.
    Arkadaşlar 3 ay değil tam 1 HAFTA içinde tüm şikayetim bitti. O kadar mutluyum ki ve açıp okudum hibiskus çayının faydalarını fazlaca antioksidan, bol c vitamini daha bir sürü faydası varmış internetten araştırın lütfen. Sırf bu yüzden kayıt oldum ne diyetimi değiştirdim ne de özel veya farklı birşey yaptım normal tatlımı da yedim fast foodumu da yedim bana mısın demiyor.
    Gelelim benim şikayetime benim şikayetim aşırı gaz ama AŞIRI olanından şu su içse gaz yapan cinsten. Bana ibs teşhisi konmuştu yıllar evvel ama ben yabancı kaynaklarda araştırdıgıma göre SIBO denilen bir rahatsızlık varmış ince bağırsakta aşırı bakteri üremesi diye benim hastalığım bu SIBO'ya daha yakın tabi burdaki çoğu doktorun bundan haberi olmadıgı için teshiste yanlış olabiliyor.
    Gelelim çayın tadına çayın tadını ben çok sevdim hafif kuşburnunu andırıyor ama degil böyle ekşimşi bir tat var ama güzel ekşi o yüzden severek ve içine hiçbirşey ilave etmeden içiyorum. Yani tadını sevmezseniz tatlandırıcı falanda ekleyebilirsiniz sonuçta yemekle birlikte içilince midede de karışıyor aynı şey yani.
    Cidden o kadar mutluyum ki yani basit bir çayın bunu geçirdiğine inanamıyorum lütfen gidip alın pahalı bişe değil açıkta satılıyor kapalıda ben tarihi çemberlitaş baharatçısından aldım şirinevlerdeki 5 tl ve baya götürüyor sizi 1 aydan fazla.
    Ben ki şerbetli tatlı, poğaça gibi pastane ürünlerini yedikten sonra davul gibi şişen sürekli yellenerek gaz çıkaran biriydim şuan şerbetli şam tatlısı yedim 2 saat oluyor tık yok yanında tabi hibiskus çayımı da içtim.
    Belki bana erken etki etmesinin nedeni ibs olmayısımdandır yani ben kendimi ibs'li değilde, dediğim gibi SIBO'nun belirtilerine daha yakın buldugum için, daha erken etki etti.
    Çayı demlemesi çok basit bir tutam kurutulmuş hibiskus'u içeceğiniz kupa bardağına koyup üzerine kaynar su ekliyorsunuz şöyle bir tahta kaşıkla ya da çubukla karıştırıyorsunuz 15 dk bekletiyorsunuz ister süzün ister süzmeden içiyorsunuz. Bu kadar yani
    Benim yaşadığım tek büyük sorun günde 3 bardak tüketmek gerektiğinden dışarda kaynar su bulmak bazen zor oluyor, yani oluyor falan ama küçücük bardağa kaynar su koyup 1-2 lira vermek istemiyorum o yüzden sabah kahvaltı ederken bir çay içiyorum öğlen dışarda oldum için dışarda mecburen biyerden bulup kaynar suya para bayılıp kendim öyle içiyorum tabi yanımda çantamda taşıyorum bir tutam kurutulmuş hibiskus, akşamları da genellikle evde yediğim için akşam yemeğiyle beraber içiyorum.
    Sorularınız varsa cevaplayabilirim arkadaşlar memnuniyetle.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hibiskus-cayi H kullanıcısına yanıt
    Bağırsak problem var mıydı şekilsiz diski oluyor muydu sizde?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ahmetseyda2015 A kullanıcısına yanıt
    Evet onu söylemeyi unutmuşum o vardı hala da var yani çay ona suan için etki etmedi, yani ben genellikle sabahları kalkar kalkmaz tuvalete geçer dışkılarım o hep düzgün dışkı olur yani şekilli çamur kıvamında değil bildiğimiz hafif yumuşak sert arası şekilli bir dışkılama bu bende hep böyleydi. Ama gün içerisinde sabahtan hariç dışkıladığımda işte o çoğu zaman çamurumsu şekilsiz bir dışkılama oluyor, sanırım o ne yediğinle ve ne miktar yediğinle alakalı ben fast food çok tüketirim hiçbir kötü alışkanlığım yok alkol sigara vs fast food haricinde,ama dediğim gibi beni rahatsız etmiyor o rahatsız eden tek şey AŞIRI GAZ'dı neden büyük harflerle yazıyorum çünkü gerçekten çok büyük dertti benim için bıçak gibi kesti gazı 1 haftanın sonunda ama bu çayı belki düzenli kullanımda 3 aylık bir süreçte belki dışkımın şeklini de düzene sokar bilemiyorum ama dediğim gibi benim dışkımın şekliyle alakalı problemim yok gazım geçti ya dünyalar benim.
    Bu arada birşey daha demeyi unuttum, ben yemek yerken çok acele ettiğimi fark ettim yani sanki arkamdan atlı kovalıyormuşçasına yediğimi çiğnemeden yuttugumu bundan dolayı da baya fazla hava yuttugumu farkettim bundan çok eminim, ve ilk yemek yediğimde o yuttugum hava bazısı geğirerek çıkarıyorum bazısını da sonra yellenme yoluyla çıkıyor, birazı da emiliyormuş. Bu hala var yani yemek yerken hala acele ettiğim ya da şöyle deyim beceremiyorum yani çocukluğunuzdan beri alıştıgınız bir yemek yeme alışkanlığınızdan bahsediyorum o yüzden yerken fazla hava yutmama olayını pek başaramadıgım için, yemek yedikten sonra biraz geğirme ve biraz yellenmeyle o gazı dışarı atıyorum bu sanırım herkeste tüm insanlarda olması gereken doğal bişe.
    Ama bu yıllardır çektiğim rahatsızlığım varken(doktorlar ibs diyor ben sibo diyorum), sabahtan ağzıma lokma birşey koysam akşama kadar kötü kokulu bağırsak gazı üretiyordu bağırsaklarım sürekli yellenerek atıyordum, yani sürekli sürekli sürekli gaz üretiyordu bağırsağım ve ben bunu yellenerek çıkarıyordum. Aradaki farkı anlamanız için detaylı anlattım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mesala benim kardeşimde de takıntı ve okb benzeri durumları var onda ibs yok ama sadece sık idrar var

    Psikoloji ile bağlantılı olduğunu düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ..............



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 6 Şubat 2020; 20:43:11 >
  • Ne kadar süre kullandınız? Ve günde kaç kare? Bence bir şans daha verin çünkü bende 1 haftadan sonra etki gösterdi, ve sunu farkettim yemekten hemen önce içmek hazmıda kolaylaştırıyor daha iyi oluyor yani

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hibiskus-cayi

    Ne kadar süre kullandınız? Ve günde kaç kare? Bence bir şans daha verin çünkü bende 1 haftadan sonra etki gösterdi, ve sunu farkettim yemekten hemen önce içmek hazmıda kolaylaştırıyor daha iyi oluyor yani
    .................



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 6 Şubat 2020; 20:43:26 >
  • Nar çiçeği nar çiçeğidir, hibiskus halk arasında gül hatmi veya amber çiçeği, japon gülü olarak da adlandırılır gaz giderici etkisi de vardır tek başına ibs yi tedavi edebileceğini düşünmüyorum ama tabiki kişiden kişye değişir kime neyin şifa vereceğini allah bilir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam sizi yıllardır takip ediyorum henüz bir sonuca ulasabildinizmi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İmarator16

    Hocam sizi yıllardır takip ediyorum henüz bir sonuca ulasabildinizmi
    .........,,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 20 Şubat 2020; 13:38:55 >
  • Bendeki ishal baskın ibs bu çay bana uygun mu yoksa müshil etkisi göstermesin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kraly61 K kullanıcısına yanıt
    İlk 3-4 gün ben de hafif ishal etkisi yaptı ama öyle çok değil hafif sonra normale döndü. Deneyin benim iyilik halim hala devam ediyor çok iyiyim aşırı gaz tamamen geçti tabi günde 3 bardak hibiskus çayı içerek tercihen yemekten hemen önce hem hazmı da kolaylaştırıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Netflix’te “Şifa” adlı bir belgesel var. Bizim gibi fibromiyalji, ibs vb. sebebi tam olarak ne olduğu belli olmayan hastaların yaşadığı sıkıntıları anlatan çok güzel bir yapım olmuş. İzlemenizi tavsiye ederim. Hepsi kendine şifa ararken ortak bir noktada buluşmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendime psikolojiktir teşhisi koymadan önce

    Neler yapmami önerirsiniz, gastroloji bölümüne gittim tranko,cipralex,simflat ve basko probiyotik yazdı kullanmaya başladım cok iyi geldi tamam iyilestim dedim 1 ay sonunda sürekli ishale çevirdi 1 haftada agir isal sürdü
    6 aydır da ishalin bir tik üstünde sorunlar devam ediyor

    6 aydır ev yapımı yoğurt tüketiyorum
    1 ay sirke içtim
    6 aydır haşlama yiyorum
    Muz ve patates beni daha cok bozuyor
    Öğün x 2veya bazen 3 oluyor dışkılama yapmak zorunda kalıyorum
    Sürekli gaz ve ağrı var

    Durumun cok kötü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İmarator16 -- 11 Şubat 2019; 13:24:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İmarator16

    Kendime psikolojiktir teşhisi koymadan önce

    Neler yapmami önerirsiniz, gastroloji bölümüne gittim tranko,cipralex,simflat ve basko probiyotik yazdı kullanmaya başladım cok iyi geldi tamam iyilestim dedim 1 ay sonunda sürekli ishale çevirdi 1 haftada agir isal sürdü
    6 aydır da ishalin bir tik üstünde sorunlar devam ediyor

    6 aydır ev yapımı yoğurt tüketiyorum
    1 ay sirke içtim
    6 aydır haşlama yiyorum
    Muz ve patates beni daha cok bozuyor
    Öğün x 2veya bazen 3 oluyor dışkılama yapmak zorunda kalıyorum
    Sürekli gaz ve ağrı var

    Durumun cok kötü
    ..............



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 6 Şubat 2020; 20:43:55 >
  • Bu dediğim olay 2018 agustos 8 de doktora gittim yazdığı ilaçlara devam ederken 12 agustosda bir mucize oldu artık günde 1 kere çıkıyordum istediğimi yiyordum o güne kadar kilo alamayan ben 6 eylüle kadar 12 kilo almıştım benim için bir mucizeydi derken 6 eylülde tam agir ishale çevirdi 12 eylülde ishalin 1,2 tik üstüne çevirdi
    Basko 2 aylık ti ishalden sonra basko hariç tüm ilaçları kestim ekim 10 kadar devam ettim halen 1,2 tik üstünde devam ediyor

    Önceden ishal ve kabız olurdum ilaçları kullandık dan sonra tamamem ishale döndü hic düzelme olmuyor

    İsin ilginç yanı bu rahatsızlık bende aklım erdiğinden beri var sık idrar ve sık dışkıya çıkma
    10 yıl önce özel bir hastanede koloskopi olmuştum psikolojik diyip göndermistirdiler

    Bunun yaninda takıntı, karamsar,içine kapanık , çekingen bir ruh halim var

    6 eylül 2018 ve daha önceleri cok kez kan,idrar, dışkı tahlilleri yapıldı hep temiz çıkıyor ilaç yazıp gönderiyorlar ama hic bir sonuç alamadım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İmarator16 -- 11 Şubat 2019; 14:18:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çözemedikleri bütün hastalıklara psikolojik diyen bi sistem var ağrının psikolojik olması mantıklı gelmiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İmarator16

    Bu dediğim olay 2018 agustos 8 de doktora gittim yazdığı ilaçlara devam ederken 12 agustosda bir mucize oldu artık günde 1 kere çıkıyordum istediğimi yiyordum o güne kadar kilo alamayan ben 6 eylüle kadar 12 kilo almıştım benim için bir mucizeydi derken 6 eylülde tam agir ishale çevirdi 12 eylülde ishalin 1,2 tik üstüne çevirdi
    Basko 2 aylık ti ishalden sonra basko hariç tüm ilaçları kestim ekim 10 kadar devam ettim halen 1,2 tik üstünde devam ediyor

    Önceden ishal ve kabız olurdum ilaçları kullandık dan sonra tamamem ishale döndü hic düzelme olmuyor

    İsin ilginç yanı bu rahatsızlık bende aklım erdiğinden beri var sık idrar ve sık dışkıya çıkma
    10 yıl önce özel bir hastanede koloskopi olmuştum psikolojik diyip göndermistirdiler

    Bunun yaninda takıntı, karamsar,içine kapanık , çekingen bir ruh halim var

    6 eylül 2018 ve daha önceleri cok kez kan,idrar, dışkı tahlilleri yapıldı hep temiz çıkıyor ilaç yazıp gönderiyorlar ama hic bir sonuç alamadım
    ...................



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 6 Şubat 2020; 20:44:10 >




  • Tivalet nispeten normale yakına döndü 2 gündür ama benim normalim şimdide mide bulantısı başladı 3-4 gündür. Sanirim psikolojik takıntı geniz akıntısını tetiklei yada nasıl olduysan, sabahları erken kalkamıyorum uyanıyorum ama kalkmak istemiyorum, kalkınca hemen tuvalete çıkma isteği olacak o da cıvık falan olacak diye depresif oldum . 1 ay önce Psikaytra gittikten sonra nexium kullanmaya başlamış be bulantılar geçmişti ama 3-4 gündür yine başladı. Kilo kaybı varmı diye devamlı kontrol ediyorum. Bu gidişle depresif hasta yapacağım kendimi :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 396397398399400
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.