Şimdi Ara

iranlılarla almanlar akraba mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bunu şundan soruyorum. iran kelimesinin anlamını aryanların ülkesi olarak duydum. kulaktan dolma bir şey. bu durumda iranlılarla almanlar akraba mı oluyor? iran'ın kelime anlamı "aryan ülkesi" midir?

• Aryanlarla almanlari nasil bagladin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepimiz kardeşiz hepimiz akrabayız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: r0land000

Aryanlarla almanlari nasil bagladin?

iran kelimesinin isminden. almanlar da iranlılar da aryan soyundan geliyorlar.

http://en.wikipedia.org/wiki/Aryan

ctrl+f yapın ve iran yazın.
  • Oğlum hepimiz Adem ile Havva'nın çocuklarıyız.
  • Dil aileleri ortak zaten ikisi de Hint Avrupa Dil ailesinden geliyor bu vesileyle akraba olabilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İran dost mu düşman mı ?
    6 yıl önce açıldı
    macarlar nasıl insanlardır?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aynı dil grubunda oldukların çok çok uzaktan akraba olabilirler.Bugün belki genetik olarak benzerlikleri yok ama çok eski ataları akraba olabilir.Aynı şekilde Türkler ile de Koreliler ve Finliler ve aynı dil grubuna aitler.
  • yalnız burada enteresan olan iran kelimesinin kökeninin de aryan kelimesinden gelmesi. kafamda soru işareti oluşturan o oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gezegen100

yalnız burada enteresan olan iran kelimesinin kökeninin de aryan kelimesinden gelmesi. kafamda soru işareti oluşturan o oldu.

Almanların Aryan olduklarına dair kanıt gösterebilir misin?
  •  iranlılarla almanlar akraba mı?
     iranlılarla almanlar akraba mı?

ben bi bağ kuramadım

• quote:

Orijinalden alıntı: Fermiyon

quote:

yalnız burada enteresan olan iran kelimesinin kökeninin de aryan kelimesinden gelmesi. kafamda soru işareti oluşturan o oldu.

ben bir şey ispatlamaya çalışmıyorum ki kardeşim. dikkat edersen soru soruyorum. böyle mi? diyorum.
  • quote:

quote:

http://en.wikipedia.org/wiki/Aryan_race
  • Wikipedia kanıt olarak ileri surulemez.almanlar germen ırkından gelir.germenler ise iskandinav irkindandir soyu taa vikinglere dayanir.neden perslerle alaka anlamadim.

• quote:

Orijinalden alıntı: 1905_fanatik

Wikipedia kanıt olarak ileri surulemez.almanlar germen ırkından gelir.germenler ise iskandinav irkindandir soyu taa vikinglere dayanir.neden perslerle alaka anlamadim.

naziler almanların aryan olduklarını iddia etmişti. aryanlar da bildiğin persler oluyor. işte soru da buradan ileri geliyor.
  • quote:

quote:

Wikipedia kanıt olarak ileri surulemez.almanlar germen ırkından gelir.germenler ise iskandinav irkindandir soyu taa vikinglere dayanir.neden perslerle alaka anlamadim.

naziler almanların aryan olduklarını iddia etmişti. aryanlar da bildiğin persler oluyor. işte soru da buradan ileri geliyor.

Ilginç ilk defa senden duyuyorum.aslini arastirmak lazim.

• quote:

quote:

quote:

evet hocam bugüne kadar dikkat çekmemiş olması enteresan. almanlarla iran arasında olan ticaret hacmini pek kimse bilmiyor. bunun sebebi ne olabilir acaba?

• quote:

quote:

İşte sorun da burada! Aryan(Ari) ırkı Kuzey Doğu Hindistan civarlarından ve İran'dan geliyor. Deri renklerine , saç renklerine, göz renklerine baktığımızda hep koyu renkli. Ancak Hitler o zamanlarda Ari ırkını mavi gözlü, sarı saçlı olarak tanımlayıp üstün ırk kabul ediyor. Ancak kendisi siyah saçlı ve kahverengi gözlü. İşte Naziler neden böyle bir iddiada bulunmuşlar ben bunu anlamaya çalışıyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

evet hocam bugüne kadar dikkat çekmemiş olması enteresan. almanlarla iran arasında olan ticaret hacmini pek kimse bilmiyor. bunun sebebi ne olabilir acaba?

Hocam arada baglanti kurmak zor.dil ailelerine bir bakmak lazim belki bir şey cikar.

• quote:

quote:

quote:

İşte sorun da burada! Aryan(Ari) ırkı Kuzey Doğu Hindistan civarlarından ve İran'dan geliyor. Deri renklerine , saç renklerine, göz renklerine baktığımızda hep koyu renkli. Ancak Hitler o zamanlarda Ari ırkını mavi gözlü, sarı saçlı olarak tanımlayıp üstün ırk kabul ediyor. Ancak kendisi siyah saçlı ve kahverengi gözlü. İşte Naziler neden böyle bir iddiada bulunmuşlar ben bunu anlamaya çalışıyorum.

ben de bilemiyorum. bu konulara vakıf biri aydınlatsa memnun olurum. enteresan görünüyor. aslında uluslararası politiği de anlamıza ve yakın geleceği de görmemize yardımcı olabilir.

abd bugün süpergüç. abd üstünde anglo sakson etkisini herkes biliyor. peki anglo sakson ne? alman ve bugün danimarkada yaşayanların roma baskısından kaçıp batıya göç etmesi ile oluşmuş ve kuzey orduları ile roma arasında kalmış bir yapı. zaten bir süre sonra roma egemenliğine giriyor. çok karmaşık gibi görünüyor ama sanki bana da bazı şeyler bunlarla düşününce daha sade gelmeye başlıyor.

bilemiyorum tabi. ben uzman değilim. sadece merak ettim. yanılıyor da olabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gezegen100 -- 8 Temmuz 2012; 1:43:33 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.