Şimdi Ara

İRAN KENDİ YOLCU UÇAĞINI YAPMIŞ... oha.gif (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
2
Favori
3.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yapacak tabi heryerden ambargo yedikten sonra kendi yapacak birşeyleri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LifesGood®

Yapacak tabi heryerden ambargo yedikten sonra kendi yapacak birşeyleri.

Bazen diyorum bizde İsrail'den,ABD'den,Almanya'dan felan ambargo yesekte savunma sanayimize daha fazla yatırım yapsak...
    Şuanki mevcut savunma sanayii firmalarımızın bazıları geçmişte yediğimiz ambargolar sonucu kurulmuştu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01deadman01

quote:

Orijinalden alıntı: LifesGood®

Yapacak tabi heryerden ambargo yedikten sonra kendi yapacak birşeyleri.

Bazen diyorum bizde İsrail'den,ABD'den,Almanya'dan felan ambargo yesekte savunma sanayimize daha fazla yatırım yapsak...
    Şuanki mevcut savunma sanayii firmalarımızın bazıları geçmişte yediğimiz ambargolar sonucu kurulmuştu.

Tabi kendi silahlarını kendin kullanman çok faydalı olur tabi ama işbirliği bazen iyidir.Örneğin F-35 2040lı yıllara kadar en gelişmiş savaş uçağı olacağı söyleniyor.İran yapsın ötesini görelim.İran'ı sevmem müslüman olmaları dışında persler herzaman osmanlıya problem yaratmışlardır.

• Kaynakta çok sağlammış haa
  • valla gençler hiçbir mesajı okumadım sayfada. yalnızca link e tıkladım ve sitenin adına baktım. Allah bir yazsa açar araştırırım o ne biçin site öyle
  • Biz de yapmıştık zamanında avrupa ihracatını bile yapmıştık. Fakat sevgili "medyamız" "halkımız" "o zaman ki hükümetimiz", deneme sürüşünde ki uçakların başarısızlığını, düşmesini ballandıra ballandıra kamuoyuna anlatıp bu işi yapan insanların hevesinin içine ettikten sonra, Amerika'nın siz bırakın biz size satarız demesiyle fabrika, üretim falan kalmadı ortada. Rezillik. Bizimle aynı zamanlarda başlayan Brezilya, Amerikadan aynı teklifi almış, reddetmiş ve şu anda uçak piyasasında alıp yürümüş bir ülke. Harbi utanıyorum.
  • Yalan haber koyunları uyutmak için ortaya yem atıyolar forumun yarısıda onları topluyor. İran'daki yolcu uçaklarının %80'inin çoktan uçuştan kaldırılması gerekirdi. Hava kuvvetleri desen uçabilen uçak sayısı 3 haneli rakamları bile bulmuyor. işin garibi iran o kadar şey üretiyor o kada milli tasarım yapıyor ama nedense güç gösterisi yaptıkları ekipmanlar ABD, SSCB malı. İran ş uan psikolojik savaş veriyor ama nedense bizim cahil halkımız ve yanlı yobaz basını en çok oyuna gelen kitle.

İran denizaltı yaptı dediler; Soba borusu çıktı

İran savaş uçağı yaptı dediler; Meğer ABD'nin 60 yıllık F5 uçağına 2 kuyruk takıp rengini boyamışlar

• quote:

Orijinalden alıntı: trapspeed

Yalan haber koyunları uyutmak için ortaya yem atıyolar forumun yarısıda onları topluyor. İran'daki yolcu uçaklarının %80'inin çoktan uçuştan kaldırılması gerekirdi. Hava kuvvetleri desen uçabilen uçak sayısı 3 haneli rakamları bile bulmuyor. işin garibi iran o kadar şey üretiyor o kada milli tasarım yapıyor ama nedense güç gösterisi yaptıkları ekipmanlar ABD, SSCB malı. İran ş uan psikolojik savaş veriyor ama nedense bizim cahil halkımız ve yanlı yobaz basını en çok oyuna gelen kitle.

İran savaş uçağı yaptı dediler; Meğer ABD'nin 60 yıllık F5 uçağına 2 kuyruk takıp rengini boyamışlar

iran airlinesın uçakları dandik değildir bizzat test edilmiştir uzun bi yolculukta hatta 2-3 katlı bi uçaklarına rast gelmiştim bizzat mest etmiştir beni

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi destroyer12 -- 29 Ağustos 2011; 20:37:19 >

• quote:

Yalan haber koyunları uyutmak için ortaya yem atıyolar forumun yarısıda onları topluyor. İran'daki yolcu uçaklarının %80'inin çoktan uçuştan kaldırılması gerekirdi. Hava kuvvetleri desen uçabilen uçak sayısı 3 haneli rakamları bile bulmuyor. işin garibi iran o kadar şey üretiyor o kada milli tasarım yapıyor ama nedense güç gösterisi yaptıkları ekipmanlar ABD, SSCB malı. İran ş uan psikolojik savaş veriyor ama nedense bizim cahil halkımız ve yanlı yobaz basını en çok oyuna gelen kitle.

Banada öyle geliyor gibi...Sonuçta yapmış mı yapmış tecrübe kazanmış.
    Ayrıca İran elindeki mevcut askeri techizatını yenilemez-güçlendirmezse işi gerçekten zor.
    Dandik T-72 lerle neye karşı koyacak,
    Asker: 350.000 ( 32 Tümen kapsamında 87 Tugay)
    Tank: 1.700 ( T-72 S /MI, Zulfikar, T-62, T-55, M 60 AI, M 48, Chieftain)
    Zırhlı Muharebe Aracı: 1500 (M 113, Boragh, BTR-50, BMP-1, BMP-2 )
    Top: 2.700
    1 Hava indirme tugayı, 5 özel kuvvetler grubu

HAVA KUVVETLERİ
    Personel: 18.000
    Savaş Uçakları
    20 adet F-14 A Tomcat
    35 adet Mig-29
    39 adet F-4 D/E /RF
    10 adet Mirage F1-E
    23 adet Su-24
    7 adet Su-25
    6 adet Azarakhsh
    140 Toplam ( Savaş Uçağı)

HAVA SAVUNMA GÜÇLERİ

15 adet HAWK bataryası
    10 adet SA-2
    4 adet SA-5
    30 adet Rapier rampası
    50 adet RBS-70 rampası
    15 adet Tigercat rampası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ürüng ayıg toyon -- 29 Ağustos 2011; 20:37:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: destroyer12

iran airlinesın uçakları dandik değildir bizzat test edilmiştir uzun bi yolculukta hatta 2-3 katlı bi uçaklarına rast gelmiştim bizzat mest etmiştir beni

Neyi bizzat test edilmiştir. İranian airlines'ın 5 adet uçağı var İran Air'in ise 60 uçağı var bunların çoğu milattan kalma 727-747'ler. Sen hangi hava yolunda 30-40 yıllık uçak gördün? THY, 15 yıllık 737-400 uçakları bile emekli etmiştir.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: destroyer12

Neyi bizzat test edilmiştir. İranian airlines'ın 5 adet uçağı var İran Air'in ise 60 uçağı var bunların çoğu milattan kalma 727-747'ler. Sen hangi hava yolunda 30-40 yıllık uçak gördün? THY, 15 yıllık 737-400 uçakları bile emekli etmiştir.

air france baya bi eskiydi o uçak kafadan 30 yılı vardı bindiğim uçağın bunca yıldır düşmediyse düşmeyeceğini düşündüğüm güvenli bir uçaktı.iran air di bizimkisi.fakat deltayla yaptığım yolculukta iran air mı okudum yoksa airlines mı tam bilmiyorum ama o kadar kat görünce niye bizde yok demiştim.amsterdam ısparta yolculuğunda test etmiştim gayet sakin bi yolculuk geçirmiştim

• quote:

Orijinalden alıntı: ğ.

quote:

Orijinalden alıntı: *Professor Chaos*

He tamam oldu o zaman.Ulan bizim ordu zirhli arac yapar bu ne derler cocuk oyuncagi gibi Iranin yaptigini severler.Irandir o koskoca Amerikaya kafa tutmustur sonucta.(!)Eger o ucak Rus ucak govdesine takilmis Amerikan moturundan farkli bi sey iceriyorsa bende hicbisey bilmiyorum arkadas.

Bence adamlar yapmıştır ya. Bakan öyle diyor yani. Ki Amerika'nın hiçbir konuda İran'a destek vereceğini sanmıyorum ben. En ufak bir şey bile olsa bu. Adamlar zaten İran'a ambargo uyguluyor.

Yok hocam ya o motorlarda Şah döneminde alınan uçakların motorlarıdır.

Adamlar daha PJAKa karşı harekatlarının ilk gününde generalleri öldü bizim basın hala İran topçusu çok iyi atışlar yapıyormuş,pilotlar hedefi tam 12den vuruyomuş.

Daha geçen sene Adamlar amerikan kamyonunun üstüne Rus makinelisinden takmış,
    bizim basın bi tarafını yırttı İran yapıyo hani bizimkiler diye görmüylarki Kirpiyi vb. araçlarımızı.

He niye yapıyor basın bunu?

İran emperyalizme karşı duruyor,Amerikaya kafa tutuyor.(?)

• quote:

quote:

quote:

He tamam oldu o zaman.Ulan bizim ordu zirhli arac yapar bu ne derler cocuk oyuncagi gibi Iranin yaptigini severler.Irandir o koskoca Amerikaya kafa tutmustur sonucta.(!)Eger o ucak Rus ucak govdesine takilmis Amerikan moturundan farkli bi sey iceriyorsa bende hicbisey bilmiyorum arkadas.

Bence adamlar yapmıştır ya. Bakan öyle diyor yani. Ki Amerika'nın hiçbir konuda İran'a destek vereceğini sanmıyorum ben. En ufak bir şey bile olsa bu. Adamlar zaten İran'a ambargo uyguluyor.

Adamlar daha PJAKa karşı harekatlarının ilk gününde generalleri öldü bizim basın hala İran topçusu çok iyi atışlar yapıyormuş,pilotlar hedefi tam 12den vuruyomuş.

bizim basın bi tarafını yırttı İran yapıyo hani bizimkiler diye görmüylarki Kirpiyi vb. araçlarımızı.

niye yazıyorsun ki bunları? okuyan mı var

• bizim yorumlar gitmiş birileri rahatsız olmuş galiba
  • quote:

quote:

http://bp0.blogger.com/_okE2fz_Pef8/SDYs7OKEPAI/AAAAAAAAAPk/dGUuYJWNLTw/s400/Ghadr.jpg

http://www.globalsecurity.org/military/world/iran/images/saeqeh-pic1.jpg

Ayrıca İran elindeki mevcut askeri techizatını yenilemez-güçlendirmezse işi gerçekten zor.

HAVA KUVVETLERİ
    Savaş Uçakları
    20 adet F-14 A Tomcat
    35 adet Mig-29
    39 adet F-4 D/E /RF
    10 adet Mirage F1-E
    23 adet Su-24
    7 adet Su-25
    6 adet Azarakhsh

HAVA SAVUNMA GÜÇLERİ

15 adet HAWK bataryası
    10 adet SA-2
    4 adet SA-5
    30 adet Rapier rampası
    50 adet RBS-70 rampası
    15 adet Tigercat rampası

Füze gücü yokmu her ay dünyanın en gelişmiş füzelerini yaptık diye ortaya yeni bir füzel çıkarıyorlar şimdiye toplam 10 milyon füzeleri olmalı haberlerine göre.Savunma güçlerinin %95'i füzeden oluşuyor diye düşünmüyor değilim.Hatta öyle bir psikopata bağladımki bize füze atsalar hero filminde çinlerin ok atarkenki hali gibi olacak diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ScAnMaN

quote:

quote:

http://bp0.blogger.com/_okE2fz_Pef8/SDYs7OKEPAI/AAAAAAAAAPk/dGUuYJWNLTw/s400/Ghadr.jpg

http://www.globalsecurity.org/military/world/iran/images/saeqeh-pic1.jpg

HAVA KUVVETLERİ
    Savaş Uçakları
    20 adet F-14 A Tomcat
    35 adet Mig-29
    39 adet F-4 D/E /RF
    10 adet Mirage F1-E
    23 adet Su-24
    7 adet Su-25
    6 adet Azarakhsh

HAVA SAVUNMA GÜÇLERİ

15 adet HAWK bataryası
    10 adet SA-2
    4 adet SA-5
    30 adet Rapier rampası
    50 adet RBS-70 rampası
    15 adet Tigercat rampası

Füze gücü yokmu her ay dünyanın en gelişmiş füzelerini yaptık diye ortaya yeni bir füzel çıkarıyorlar şimdiye toplam 10 milyon füzeleri olmalı haberlerine göre.Savunma güçlerinin %95'i füzeden oluşuyor diye düşünmüyor değilim.Hatta öyle bir psikopata bağladımki bize füze atsalar hero filminde çinlerin ok atarkenki hali gibi olacak diye düşünüyorum.

STRATEJİK GÜÇLERİ

Kimyasal silah gücüne sahip olduğu söyleniyor. Biyolojik silah programları konusunda şüpheler var. Nükleer güç edinme çabasında olduğu düşünülüyor.

BALİSTİK FÜZELER

20 Rampalı 300 adet Scud B
    100 adet Scud C
    16 rampalı CSS-8
    Miktarı belli olmayan Shehab-2, Shehab-3 ve Shehab-4 balistik füze platformları,
    Uydu yer istasyonu: IRSC
    Yalnız güncel değil sanırım.

• Biz balistik füze üretiyormuyuz acaba iran ile karşılaştırınca durum kimin lehine oluyor cidden merak ediyorum.Bunu hiçbir zaman kesin olarak bilemeyiz tabii ama iran inanılmaz şekilde önem veriyor nedense füze işine.Askeri kanadı farklı düşünceler içinde olsa gerek.Kara ve havadan bir ülkeye harekat yapamayızda füzeler ilemi zarar veririz düşüncesindeler acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: ScAnMaN

Biz balistik füze üretiyormuyuz acaba iran ile karşılaştırınca durum kimin lehine oluyor cidden merak ediyorum.Bunu hiçbir zaman kesin olarak bilemeyiz tabii ama iran inanılmaz şekilde önem veriyor nedense füze işine.Askeri kanadı farklı düşünceler içinde olsa gerek.Kara ve havadan bir ülkeye harekat yapamayızda füzeler ilemi zarar veririz düşüncesindeler acaba

Hala kıtalar arası balistik füzeye sahip değiller. İsrail ses soluk çıkartmadan kıtalar arası balistik füze ve yeni nesil hava savunma sistemleri üretiyor. Az laf çok iş yada havlayan köpek ısırmaz diye bir laf vardır ya. İran aynı o durumda şu an sadece photoshop teknolojisi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Reckoning

quote:

quote:

quote:

niye yazıyorsun ki bunları? okuyan mı var

Ben okuyorum hocam. Diğerlerini boşverin siz.

Aslında ben de basında çıkan haberlere pek güvenmiyorum ama, yinede İran'ı hafife almıyorum. Onlarda var bişeyler ama dur bakalım çıkar yakında kokusu...

• http://youtu.be/DRdP4e_DCI0
    iran aşığı değilim ama iran kuzey kore ve rusyanın kankası olunca durum kaçınılmaz oluyor.İran adam olsaydı "Free Gazze" derd.i
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.