Şimdi Ara

IPv6'ya geçelim Change.org kampanyası!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zamanında bir Change.org kampanyası açmıştım. Sonra Reddit'te r/Turkey'de falan paylaşılmış, benim haberim bile olmadan bu kampanya biraz yürümüş yani. Şimdi bu kampanyanın üzerine daha çok düşmek istiyorum, sizden de ricam ülkemizde IPv6 ihtiyacının gerçekten olduğunu üst mercilere ulaştırabilmemiz için kampanyayı imzalamanız ve konuyu öne çıkarmanız. Birlikte belki bir adım atılmasını sağlayabiliriz.
    Daha önce bu forum nelere önayak oldu, bu forum sayesinde AKN saçmalığından kurtulduk. Şimdi önümüzde yeni bir hedef olmalı

Link:

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Geçiniz efendim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marigold -- 22 Mart 2020; 20:47:46 >
  • Virüs derdinde millet sen ne derdindesin hocam.
  • quote:

Türkiye’nin bilişim sektöründe önemli rol oynaması ve yurtdışından kiralık sunucu kiralayacak kişilerin ilgisini çekebilmesi için IPv6 adreslerine ihtiyacımı var.

tamam.
  • TurkNet IPV6 testlerinin son aşamasında olduğunu ve yakın zamanda destekleyen modeme sahip kullanıcılara IPV6 verileceğini duyurdu. Gerçi ben birinci ağızdan duydum ama neyse...
  • AMC kullanıcısına yanıt
    Konya aksehir devlet ile afyon mavi hastaneyi kapatmışlar virüs cıktı diyorlar ne kadar doğru bilmiyorum

• BilimselProgramci kullanıcısına yanıt
    Kaynak ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    Kaynak mı? Kaynak benim. Bana bireysel müşteri deneyimi müdürü DH buluşmasında söyledi. Ayrıca buluşma konusunda da destek hesabı yazdı.
  • BilimselProgramci kullanıcısına yanıt
    O zaman guzel haber.
  • ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    birkaç aya gelir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi novaz -- 29 Nisan 2020; 23:25:50 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • v6+AI+ a gecelim bari path planning de var .
    12735 baya v6 anons etmis zaten. Var bi hareketlilik.
    Ama V6 gecsek bile tum trafik L2 olarak istanbula aktariliyor, istanbul ile iller arasi tunnel mekanizmalari mtu dusuk bu yuzden icinden gecen paketler kayip yada iletisim sorunu oluyor. Ha birde unutmadan mugladaki istabula yonlendirme yapan sistemin jitterinden soz etmiyorum bile.
    Edit
    Birde eve gelen insallah path discovery degil de Gercekten Routed olur. Nefret ettirdi path discovery, heryerde kopruleme yapmamiza sebep veriyor yada ozel script kullanmak zorunda kaliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ULTILIX -- 30 Nisan 2020; 1:32:43 >
  • upload hızını ne yapacaksınız diyen adamlara ipv6 geçelim demek
  • ipv6 gelse modemde ne gibi değişiklikler yapılması gerekir?

şuan türkiye komple 4 kullanıyor sanırım
  • Kampanyayı imzaladık ama öyle otobüs değiştirir gibi IPv4'ten IPv6'ya geçmek zor.

En azından testlerin (tunnelling-browser fallback) ve geri bildirimlerin başlaması lazım, geç kalınmaya başlanıyor.
    En kötü ihtimalle CGNat'tan çıkmak isteyenlere Statik IP satmak yerine böyle bir alternatif sağlanıp sistemin stabil hale gelmesi için çalışmalar gerekiyor.
    Yoksa öyle hoppaaa köprüden karşıya atlar gibi IPv6'ya geçilmez.

En azından Türkiye'de de 6to4 sisteminin denemelerine bir an önce başlanmalı.

IPv6'ya geçelim Change.org kampanyası!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Charmlander -- 28 Mayıs 2020; 0:29:28 >

• IPv6 ya geçiş çalışmaları Türkiye'de 2004 de başlamış 5G ile beraber geçiş tamamlanacakmış aşağı yukarı 20 sene oldu

• Merhaba,

IPV6 ile test çalışmalarımızı tamamladık, BTK, IPV6 ile ilgili LOG/KAYIT sistemini devreye almasının ardından GIBIRNET olarak, müşterilerimize memnuniyetle dual stack adresleme sağlayabiliriz.

iyi günler.
  • Bugün IPv6 günü :)

Geçebildik mi? Geçemedik...
    Entegre olduk mu? Olamadık ...
    Tunnelling yeterli mi? Yok ki ...

Starlink gelecek hepsi çözülecek
  • Bu imza kampanyaların bir sonucu oluyormu? Ben olsam EĞER BANA YAPTIRIMI OLMAYACAKSA takmam dalgama bakarım..
  • GIBIRNET kullanıcısına yanıt
    Bu müşterilerinizin CGN havuzunda olmayacağı anlamınamı geliyor? milletin IPV6 isteği CGN den çıkmak..
  • mehmet_alp M kullanıcısına yanıt
    Evet herkese Public olarak /64 veya /128 adresler dağıtabileceğiz.

iyi günler.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.