Şimdi Ara

iptal

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Berk__ -- 7 Aralık 2012; 20:55:39 >

• Bir sor bakalim ben sana ev ve araba alicam da sen bunun karşiliğinda ne vericeksin bana.
    Hoş bir kiz bunu utanmadan kendisi için(kendi üstüne) istiyorsa bana göre o kizdan hayir gelmez. Paragözlüktür bu, boşanirsan da nafakayi da almasini bilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Berk__

Arkadaşlar bir kızı çok seviyorsunuz ve kızda sizi çok seviyor eminsiniz ve maaşınızda 2 - 3 milyar arası birşey . Kız Arkadaşınız sizden mehir hakkı olarak Ev ve Araba İstese ne yapardınız ?

1-Seven insan öyle şeyler istemez.
    2-Kimin sevip sevmediğinden emin olamazsın.
  • Karşılıklı sevgi ve imkanınız varsa eh alın bizi ilgilendirmez. Herhalde sizi borca sokup, zor durumda bırakacak bir şey istemez sizden.Yoksa bu borç zaten evlilik hayatınız boyunca ikinize de yük olur.
    Ama bence başlık, mehir her ne ad ile olursa olsun bir ilişki de maddi taleplerin olması hoş değil.
    Herhalde mehir falan talep ediliyorsa dininizin bütün gereklerini yerine getirip, vacip olan mehir olayına sıra gelmiş demektir yenge hanım için.Neyse Yat yalı istememiş iyi ki...
    Eh eşimin değerini daha iyi anladım şimdi sizin bu durumu görünce herhangi maddi bir talebi olmadan benimle evlendiği için...
    Sana kolaylıklar diliyorum bu hayatta 'şimdiden'...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mehir hakkı neymiş diye baktım hiç bilmesem ne olduğunu daha iyiymiş. Şimdiye kadar duyduğum en saçma şey bu mehir hakkı.
  • Mehir hakkı saçma değil aslında ama bu kadar çok şey istenmez ki. Pahada ağır şeyler istemiş. Benim bildiğim 30 gr altın gibi şeyler istenirdi. Sanki amacı para koparmakmış gibime geliyor.
  • Bende mehir saçma diyenlerin karşısındayım.
    İnanırsınız veya inanmazsınız. O size kalmış. Ama bırakın dini şeylere karışmayın. Mehir denilen olay İslam dininde var. Bitti. Saçmalık falan da değil. Millet daha evlenmediği, bir gecelik aşkları için sağdan soldan bulduğu kızlara her seferinde hediye alırken sorun olmuyor da, diğeri inancı gereği nikahına aldığı eşi için birşeyler alınca mı saçmalık oluyor? Miktar konusu tartışılabilir. Bende ilk yorum yapan arkadaşlar gibi düşünüyorum. Eğer seni zorlayacağını bile bile ev ve arabayı kendisine istiyorsa sen o kız konusunda birdaha düşün derim ben. Bence senin dini duygularını kendi maddi çıkarlarına kullanmak istiyor.
    Benim eşim de benden bir miktar altın istedi mehir olarak. Evlenir evlenmez aynı altınları bana teslim etti. Kendimize ait bir ev alalım diye. Bu kötü birşey mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İptal
    10 ay önce açıldı
    İPTAL...
    9 ay önce açıldı
    silinecek
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Path Of Exile

Bir sor bakalim ben sana ev ve araba alicam da sen bunun karşiliğinda ne vericeksin bana.
    Hoş bir kiz bunu utanmadan kendisi için(kendi üstüne) istiyorsa bana göre o kizdan hayir gelmez. Paragözlüktür bu, boşanirsan da nafakayi da almasini bilir.

Dinen hakkıdır isteyebilir. Bunu istediği zaman almak zorunluluğu var. E tabii bu evlenir evlenmez olacak demek de değil. Bildiğimiz nafaka gibi bir şey. Bayanın erkekten ayrılması yada erkeğin vefatı sonrası hayatını idame ettirebilmesi için gereken bir şey. Mantık kuralları çerçevesinde istenmesi gerekir tabii...
    Mesela arkadaşımın eşi 250 gr. altın istedi...

• quote:

Orijinalden alıntı: karenjanov

quote:

Bir sor bakalim ben sana ev ve araba alicam da sen bunun karşiliğinda ne vericeksin bana.

Dinen hakkıdır isteyebilir. Bunu istediği zaman almak zorunluluğu var. E tabii bu evlenir evlenmez olacak demek de değil. Bildiğimiz nafaka gibi bir şey. Bayanın erkekten ayrılması yada erkeğin vefatı sonrası hayatını idame ettirebilmesi için gereken bir şey. Mantık kuralları çerçevesinde istenmesi gerekir tabii...

Dini sömürmek böyle oluyor işte
    2 3 milyar kazanan adamdan ev ile araba istiyor kendine. Adam kendine alir vasiyetine de yazar ölürsem eşimindir diye. Adam terk ederse zaten devlet nafaka ödetiyor. Kadin evi arabayi aldiktan sonra boşansa adamdan sen bu adamin zararini karşilayacak misin?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: karenjanov

quote:

Dini sömürmek böyle oluyor işte
    2 3 milyar kazanan adamdan ev ile araba istiyor kendine. Adam kendine alir vasiyetine de yazar ölürsem eşimindir diye. Adam terk ederse zaten devlet nafaka ödetiyor. Kadin evi arabayi aldiktan sonra boşansa adamdan sen bu adamin zararini karşilayacak misin?

İşte dediğin gibi bu dini alet etmekten başka bir şey olmaz eğer niyetin bozuksa
    Ama medeni kanunun olmadıgı ve islami hukugun geçerli oldugu dönemlerden gelen bir kural.
    Eğer niyet samimi ise ve mantıklı talepler ise hiçbir sakıncası yok
    İmam nikahı sırasında hepimizin başına gelecek bunlar ama belki 5bin lira diyecekler belki 50bin.
    Önemli olan niyet
    Niyeti bozuk biri ile zaten hiç oturmayalım o nikah masasına, hayatımıza yazık

• quote:

Orijinalden alıntı: aktassa

Bende mehir saçma diyenlerin karşısındayım.
    İnanırsınız veya inanmazsınız. O size kalmış. Ama bırakın dini şeylere karışmayın. Mehir denilen olay İslam dininde var. Bitti. Saçmalık falan da değil. Millet daha evlenmediği, bir gecelik aşkları için sağdan soldan bulduğu kızlara her seferinde hediye alırken sorun olmuyor da, diğeri inancı gereği nikahına aldığı eşi için birşeyler alınca mı saçmalık oluyor? Miktar konusu tartışılabilir. Bende ilk yorum yapan arkadaşlar gibi düşünüyorum. Eğer seni zorlayacağını bile bile ev ve arabayı kendisine istiyorsa sen o kız konusunda birdaha düşün derim ben. Bence senin dini duygularını kendi maddi çıkarlarına kullanmak istiyor.
    Benim eşim de benden bir miktar altın istedi mehir olarak. Evlenir evlenmez aynı altınları bana teslim etti. Kendimize ait bir ev alalım diye. Bu kötü birşey mi?

• Önce sor bi bakalım hiç kız gördük mü?

• mehir hakki,baslik parasi, yok buyutme hakki vs vs..
    sene olmus 2012 hala isteyenler var mi var.
    acikcasi bu yukarida belirttigim seyleri birakin,bana evlenecegim kadin en kucuk bir maddi istekte bulunsa arkama bakmadan kacarim.
    bunu yapma nedenimde vermiyecegimden degil,sen zaten milyon liralik bir varliga tek imza ile ortak olacaksin,halen bu tur seyleri istiyorsan birakta anliyim senin-ailenin amacini.
    ki zaten evlenecegim insan istesede istemesede zaten arabasi olacak,sonucta esime toplu tasima kullandirtmam.fakat bu tur seyleri evlilikten once isteyen bir insan ile hayatta isim olmaz.
  • seve seve veririm canım lafımı olur evin arabanın
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Berk__

Arkadaşlar bir kızı çok seviyorsunuz ve kızda sizi çok seviyor eminsiniz ve maaşınızda 2 - 3 milyar arası birşey . Kız Arkadaşınız sizden mehir hakkı olarak Ev ve Araba İstese ne yapardınız ?

KIZ ARKADAŞA mehir verilir mi önce onu araştırın.
  • Önce kız verirse, düşünülebilir...
  • O araba ve ev parası ile Rusya, Ukrayna'na dan ithal ederim hatunu paşalar gibi de yaşarız
  • Mehir in istenildiği an alınacağını düşünüyor sanırım bazıları.

Mehir eşin ayrılması durumunda kadının kendini belirli bir süre yaşamını idame ettirebilmesi için verilen bir şeydir. Zira bayan bunu isterken hoca uyarır. Alınabilecek kadar iste diye. İnsafsızlığa gerek yok. Kimseyi zor durumda bırakmayacak, bayanın da boşandıktan sonra yaşayabileceği kadar bedeldir. Nafaka verecek tiplerin Mehir e " saçma " demesi de ayrı bir zihniyet tabii. Mehir de bir kere veriyorsun ve belli bir süre var işin içinde. Nafakayı kadın evlenene kadar ödemek zorundasın. Kaldı ki kadın dost hayatı yaşayıp evlenmezse çatır çatır alır senden parayı sen de paşalar gibi ödersin. Sömürmek isteyen her türlü sömürür.

Mehrin başlık parası ile ilgisi yoktur. Başlık parası almak haramdır.
  • Aylık kazancım ne olursa olsun benden böyle bir talepte bulunması ilişkimizi çok sarsar. Bırak evi arabayı, 5TL bile sarsacaktır.
  • EKMEK VAR YİYONMU DE
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.