Şimdi Ara

iptal (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam tamam 1-2 bilezik istersin de, ev ve araba çok insafsızca olmuş. Kız kendini garantiye almak istemiş sanırım biraz. Fakat yanlış bir şey bu, biraz da sömürgecilik. Eğer evleniyorsan birlikteysen her şey ikinizindir. Almak istediklerinizi de beraber alacaksınız. Maaşınız 10 milyar olsa tamam hiç düşünmeyin derim zaten sizde düşünmezsiniz. Ne diyeyim hayırlısı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Berk__

Arkadaşlar bir kızı çok seviyorsunuz ve kızda sizi çok seviyor eminsiniz ve maaşınızda 2 - 3 milyar arası birşey . Kız Arkadaşınız sizden mehir hakkı olarak Ev ve Araba İstese ne yapardınız ?

Kıza farsça bilmiyorum de. Kız resmen paranı yemek istiyorum demiş. Bunu da hani yemeklere; abudik kubidik isimler takarlar ya bildiğin sahanda yumurta ama ismi öyle değiştirmiştir ki telaffuz edemezsin, işte böyle dolaylı yoldan senin bile anlayamayacağın şekilde söylemiş. Evli olsan hayatımın parçası dersin zaten gerçekten sevgi olan evliliklerde her şey paylaşılır. Arabanın evin kimin üstüne olduğu önemli olmaz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeathWarrior

quote:

Orijinalden alıntı: aktassa

Bende mehir saçma diyenlerin karşısındayım.
    İnanırsınız veya inanmazsınız. O size kalmış. Ama bırakın dini şeylere karışmayın. Mehir denilen olay İslam dininde var. Bitti. Saçmalık falan da değil. Millet daha evlenmediği, bir gecelik aşkları için sağdan soldan bulduğu kızlara her seferinde hediye alırken sorun olmuyor da, diğeri inancı gereği nikahına aldığı eşi için birşeyler alınca mı saçmalık oluyor? Miktar konusu tartışılabilir. Bende ilk yorum yapan arkadaşlar gibi düşünüyorum. Eğer seni zorlayacağını bile bile ev ve arabayı kendisine istiyorsa sen o kız konusunda birdaha düşün derim ben. Bence senin dini duygularını kendi maddi çıkarlarına kullanmak istiyor.
    Benim eşim de benden bir miktar altın istedi mehir olarak. Evlenir evlenmez aynı altınları bana teslim etti. Kendimize ait bir ev alalım diye. Bu kötü birşey mi?

• tamam belki olması gerekir..Dinimizde vardır falan filan ama ev ve araba nedir yahu ?

Böyle birşeyle ilk kez karşılaştım..Bana baya saçma geldi bu durum..Yani kızın karakterini, çevresini bilmiyorum ama böyle birşey istemesi saçmalık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

Mehir in istenildiği an alınacağını düşünüyor sanırım bazıları.

Mehir eşin ayrılması durumunda kadının kendini belirli bir süre yaşamını idame ettirebilmesi için verilen bir şeydir. Zira bayan bunu isterken hoca uyarır. Alınabilecek kadar iste diye. İnsafsızlığa gerek yok. Kimseyi zor durumda bırakmayacak, bayanın da boşandıktan sonra yaşayabileceği kadar bedeldir. Nafaka verecek tiplerin Mehir e " saçma " demesi de ayrı bir zihniyet tabii. Mehir de bir kere veriyorsun ve belli bir süre var işin içinde. Nafakayı kadın evlenene kadar ödemek zorundasın. Kaldı ki kadın dost hayatı yaşayıp evlenmezse çatır çatır alır senden parayı sen de paşalar gibi ödersin. Sömürmek isteyen her türlü sömürür.

Mehrin başlık parası ile ilgisi yoktur. Başlık parası almak haramdır.

gayet güzel açıklamışsınız,
    mehir boşandıktan sonra ya da kocasını kaybederse belirli bir süre kadar yaşamını sürdürebilmesi için verilir, imam nikahı kıyarken sorar zaten, uygun bir miktarda anlaşılır..
    2bin lira maaşı olan birinden mehir olarak ev araba istemek bariz bir art niyetliktir, evlenesi yoktur yani, olduki buldun buluşturdun ev araba aldın, senden mehir olarak ev araba isteyen birini daha sonra neyinle mutlu edeceksin, bellki kız parayla mutlu oluor..

• daha evlenmeden, mehir mahir demişse.. bi amacını sormak lzm, neyin peşinde. daha evlenmeden boşanırsam ne yaparım derdine düşüyorsa, aynı şekilde onu bu düşünceye iten sebepleri de sormak lzm..

ztn 2-3bin lira alan ADAMIN, boşanmış bile olsa eşini aç açık bırakacağını düşünmemekteyim.

ha benim başıma gelecek olsaydı böyle bir durum, ki askerden sonra nişan-evlilik işlerini halledeceğim.
    paşa gönlün bilir, zırnık yok derdim..işine geliyorsa evlen, gelmiyorsa tay tay. keza 6-7 yıl oldu ama kız arkadaşımın ağzından daha bir çift söz bile çıkmadı maddi olarak, Allah 'a şükür.

sen herşeye rağmen evlenecek olursan, maddi mal varlıklarını 1.dereceden yakınlarının üstüne geçir. insanoğlu bu, boşuna dememişler çiğ süt emmiştir diye.

• Hiçbir şey vermem niye verecekmişim?
    Medeni kanuna göre mi evleniyoruz yoksa islam hukukuna göre mi?Öylese bende resmi nikah yapmam, medeni kanunun her türlü zorunluluğunu kabul etmem ve islam hukukuna göre yaşarım.Oh ne güzel işine gelince medeni kanunu kullan çıkarın varsa dinimizde böyle de islam hukukuna geç.
    Hem devir değişmiş mesleği olan kadınlar var benden ayrılırsa kendi çalışıp para kazanabilir.Mehir vermem ayrıca nafakaya da karşıyım.
  • Ben niye alıyorum o bana araba alsın.
  • afedersınız ama parayla hayat kadınımı tutuyorum yoksa evlenıyormuyum...mehır hakkı nedır yaa..bosanırım sonra esım evlenene kadar nafakamı verırım ona eyvallah..cıddı cıddı evlenecegım kız benden ıstesene bunu saglam bı agzımı bozarım sonrada hayatımdan komple cıkarırım..
  • arkadaşlar hepinizden Allah razı olsun teşekkürler.
  • mehir hakkı ne ya.. oyle şey mi olur evlenirken ev araba para istenir mi? alıcaksan ortak para koyun alın ev arabana neyse..

İşin garibi bunu kadınların istemesi.. sen önce bireysin ayakların yere basmalı oyle eşinden langadanak istenir mi?

Neyse bu vesileyle bunuda öğrenmiş olduk bi şekilde..
  • quote:

quote:

İnanırsınız veya inanmazsınız. O size kalmış. Ama bırakın dini şeylere karışmayın. Mehir denilen olay İslam dininde var. Bitti. Saçmalık falan da değil. Millet daha evlenmediği, bir gecelik aşkları için sağdan soldan bulduğu kızlara her seferinde hediye alırken sorun olmuyor da, diğeri inancı gereği nikahına aldığı eşi için birşeyler alınca mı saçmalık oluyor? Miktar konusu tartışılabilir. Bende ilk yorum yapan arkadaşlar gibi düşünüyorum. Eğer seni zorlayacağını bile bile ev ve arabayı kendisine istiyorsa sen o kız konusunda birdaha düşün derim ben. Bence senin dini duygularını kendi maddi çıkarlarına kullanmak istiyor.
    Benim eşim de benden bir miktar altın istedi mehir olarak. Evlenir evlenmez aynı altınları bana teslim etti. Kendimize ait bir ev alalım diye. Bu kötü birşey mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

Hiçbir şey vermem niye verecekmişim?
    Medeni kanuna göre mi evleniyoruz yoksa islam hukukuna göre mi?Öylese bende resmi nikah yapmam, medeni kanunun her türlü zorunluluğunu kabul etmem ve islam hukukuna göre yaşarım.Oh ne güzel işine gelince medeni kanunu kullan çıkarın varsa dinimizde böyle de islam hukukuna geç.
    Hem devir değişmiş mesleği olan kadınlar var benden ayrılırsa kendi çalışıp para kazanabilir.Mehir vermem ayrıca nafakaya da karşıyım.

bu arkadaşa kelimesi kelimesine katılıyorum
  • Durumum olmadığını bile bile sevdiğim kadın bu kadar fazla şey isteyebiliyorsa, geriye ve ileriye dönük her şeyi tekrar sorgularım. Evlilik lan bu kendini garantileme kurumumu açıyorum sana diye de sorarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Altiran

quote:

quote:

Gerekli cevabı vermişsiniz ama ben de bir cevap vereyim:

• yahu ne evi ne arabası hiçbirşey almam yemek hediye o kadar şimdiki nesil hele alışmış büyütmeye koca peşinden koşmaya zengin koca aramaktan başka yaptıkları yok
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.