Şimdi Ara

iPhone5 Ekran Kalite Testi: Mükemmele Yakın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
5
Favori
5.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Performans testlerinin ardından profesyonel ekran kalite testi de geldi. Sonuçlara göre iPhone 5'in ekran kalitesi mükemmele yakın ve karşılaştırma sonucunda Display Mate'in yorumu:

quote:

iPhone5'in ekranı, iPhone 4s ve Samsung Galaxy S3'e göre önemli ölçüde daha iyi başarım gösteriyor.

http://www.displaymate.com/Smartphone_ShootOut_2.htm

Ve Anandtech İncelemesi:

http://www.anandtech.com/show/6334/iphone-5-screen-performance

quote:

iPhone5'in ekranı iPhone4s'e göre kuantum sıçraması kadar iyi. Geçen birkaç yıl içinde belki 30-40 kadar ekran, projektör vb. inceledik. Ama hiçbirisi (belki fiyatı 20.000 dolar olan bir projektör hariç tutulursa) kutusundan çıktığı şekilde iPhone5'in Gretag Macbeth dE rakamlarına ulaşmayı başaramadı. dE testinde ortalama 2.09 gibi bir rakam gördük ki, bu şimdiye kadar test ettiğimiz bütün LCD'lerin en iyisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veleciraptor -- 29 Eylül 2012; 4:03:23 >

• test çok kapsamlı olmuş ingilizce olduğu için tabloları inceledim sadece ama 4s le aynı ekranın uzunu olmadığı belli
  • Test sonuçları Apple'ın neden hala OLED teknolojisine geçmediğini aslında gösteriyor. OLED henüz daha olgunlaşmış bir teknoloji değil ve LCD rakiplerinin gerisinde kalıyor. İleride yeterince olgunlaştığında Apple da OLED'e geçebilir. Ama bu kadar test sonucunun ardından halen daha yeni telefonda eskiye kıyasla hiçbir fark diyenlere anlam veremiyorum. Üzüm yemek mi istiyorlar yoksa bağcıyı dövmek mi?

Bu arada iPhone5'in kamerasının düşük ışıklı ortamlar için iPhone 4s'e göre ne kadar geliştirildiğini görmek için aşağıdaki resme bakmak yeterli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veleciraptor -- 25 Eylül 2012; 5:14:19 >

• Gece cekimlerinde gercekten fark var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: S_A_S

test çok kapsamlı olmuş ingilizce olduğu için tabloları inceledim sadece ama 4s le aynı ekranın uzunu olmadığı belli

Ekran 4S le birebir aynı.

İkiside pp değeri aynı. İkiside retina ekran ikiside kontrast oranı aynı. Teknik açıdan hiçbir fark yok

Ama apple satış stratejisi açısından Retine 2 diyebilirdi diye düşünüyorum

Bu arada kamera gece çekimlerinde gerçekten müthiş

not: ip4 üm var

Orijinalden alıntı: sinistrad

bu testi apple yapmadıysa neyim... s3 le ip4 ü yanyana koymak bile arlarında ne kdr fark olduğunu belli ediyo... ip5 i bilmem ama s3 ip4 den kat kat daha iyi ekran olarak.

Düşük ışık karşılaştırması için koyduğum resmin kaynağına dünyanın en büyük fotoğraf makinesi ve ekipmanları inceleme sitesi Dpreview üzerinden ulaştım. Sitenin yazdığına göre iPhone5, iPhone4s'e kıyasla 4'te 1 ışık oranında bile çekim yapabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: veleciraptor

Test sonuçları Apple'ın neden hala OLED teknolojisine geçmediğini aslında gösteriyor. OLED henüz daha olgunlaşmış bir teknoloji değil ve LCD rakiplerinin gerisinde kalıyor. İleride yeterince olgunlaştığında Apple da OLED'e geçebilir. Ama bu kadar test sonucunun ardından halen daha yeni telefonda eskiye kıyasla hiçbir fark diyenlere anlam veremiyorum. Üzüm yemek mi istiyorlar yoksa bağcıyı dövmek mi?

Bu arada iPhone5'in kamerasının düşük ışıklı ortamlar için iPhone 4s'e göre ne kadar geliştirildiğini görmek için aşağıdaki resme bakmak yeterli.

Bu fotolarda Iphone5'in otomatik exposure ayarının farkı ortaya çıkıyor. Iphone4s ile de karanlık alana çift tık yaparak görüntü açılabilir.

• quote:

bu testi apple yapmadıysa neyim... s3 le ip4 ü yanyana koymak bile arlarında ne kdr fark olduğunu belli ediyo... ip5 i bilmem ama s3 ip4 den kat kat daha iyi ekran olarak.

S3 u olan arkadasimla i5 guneste karsilastirdik. I5 de goruntu superken s3 de hicbirsey gorunmuyordu

panasonic 12-35mm 2.8 + panasonic 20mm1.7 + olympus 45mm 1.8 + panasonic 45 150mm
  • quote:

Performans testlerinin ardından profesyonel ekran kalite testi de geldi. Sonuçlara göre iPhone 5'in ekran kalitesi mükemmele yakın ve karşılaştırma sonucunda Display Mate'in yorumu:

quote:

iPhone5'in ekranı, iPhone 4s ve Samsung Galaxy S3'e göre önemli ölçüde daha iyi başarım gösteriyor.

Acaba yeni android güncellemesi ile ekran kalitesi yükselir mi

• quote:

Orijinalden alıntı: This Time

quote:

Orijinalden alıntı: S_A_S

test çok kapsamlı olmuş ingilizce olduğu için tabloları inceledim sadece ama 4s le aynı ekranın uzunu olmadığı belli

Ekran 4S le birebir aynı.

İkiside pp değeri aynı. İkiside retina ekran ikiside kontrast oranı aynı. Teknik açıdan hiçbir fark yok

Ama apple satış stratejisi açısından Retine 2 diyebilirdi diye düşünüyorum

Bu arada kamera gece çekimlerinde gerçekten müthiş

Teknik açıdan fark olarak dokunmatik katman ekran üstünde değil artık.Yani ilave olarak bir katman daha cok ekranın üstünde.Bu nedenle ip5 in ip4'e göre %44 daha canlı renk sunuyor.

• http://www.iphoneturkey.biz/2012/09/iphone-5-incelemesi-ii.html

Kamera farkı burada da hissedilmiş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanriseven -- 25 Eylül 2012; 12:48:08 >

Orijinalden alıntı: ozel_uretim

quote:

Performans testlerinin ardından profesyonel ekran kalite testi de geldi. Sonuçlara göre iPhone 5'in ekran kalitesi mükemmele yakın ve karşılaştırma sonucunda Display Mate'in yorumu:

quote:

Acaba yeni android güncellemesi ile ekran kalitesi yükselir mi

Hatta telefonu incelteceği dahi söyleniyor yeni Android sürümünün.

• mükemmel diye birşey var olamaz.

bu yüzden mükemmel'e yakın olan bir şeyin nasıl olduğunu evrendeki hiçbir şey bilemez.

Samsung genel olarak ekranında renkleri o kadar açıyor ki renk manyağı oluyorsun diyosun ki "vvaayy be ekrana bak" aslında olay sadece renk tonu fazlalığı.Kaldı ki bana göre bu fotoğraf çekerken sıkıntı oluyor.Resim ekranda o kadar iyi duruyor ki sanki profesyonel bir makina ile çekilmiş gibi bilgisayara atıyorsun resim yine çok hoş kalite olarak hiç bir şey söyleyemem ama ekrandaki o dolgun renklerden eser yok.Samsung'un tv'lerine de dikkat ederseniz genel olarak yine aynı durum ile karşılaşabilirsiniz.

not:İ4 İ4s S3 yanana hepsini kullandım ve karşılaştırdım..

• quote:

Orijinalden alıntı: slckayhn

quote:

Samsung genel olarak ekranında renkleri o kadar açıyor ki renk manyağı oluyorsun diyosun ki "vvaayy be ekrana bak" aslında olay sadece renk tonu fazlalığı.Kaldı ki bana göre bu fotoğraf çekerken sıkıntı oluyor.Resim ekranda o kadar iyi duruyor ki sanki profesyonel bir makina ile çekilmiş gibi bilgisayara atıyorsun resim yine çok hoş kalite olarak hiç bir şey söyleyemem ama ekrandaki o dolgun renklerden eser yok.Samsung'un tv'lerine de dikkat ederseniz genel olarak yine aynı durum ile karşılaşabilirsiniz.

çıkan foto kalitesi s3 de pek iyi değil doğru ama bu bence lensin pekde iyi olmamasından kaynaklanıyor. Çözünürlük ip4 le aynı ama 8mp. böle olunca çıkan resmin pixel-renk durumu istenildiği gibi olmuyor.
    ama benim yukarda bahsettiğim telefonu kullanırken, video izlerken, nette dolaşırken ki görüntü. ve s3 ip4 e göre çok daha parlak, canlı ve renkler çok daha belirgin. samsung bunu nasıl başarıyosa başarıo o pekde beni ilgilendirmio, beni ilgiren sonuç, yani ekran görüntüsü

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: slckayhn

quote:

çıkan foto kalitesi s3 de pek iyi değil doğru ama bu bence lensin pekde iyi olmamasından kaynaklanıyor. Çözünürlük ip4 le aynı ama 8mp. böle olunca çıkan resmin pixel-renk durumu istenildiği gibi olmuyor.
    ama benim yukarda bahsettiğim telefonu kullanırken, video izlerken, nette dolaşırken ki görüntü. ve s3 ip4 e göre çok daha parlak, canlı ve renkler çok daha belirgin. samsung bunu nasıl başarıyosa başarıo o pekde beni ilgilendirmio, beni ilgiren sonuç, yani ekran görüntüsü

Hocam dediğin şey doğru bende katılıyorum sonuç olarak sen kullandığın cihaza bakıyorsun.Ben sadece genel olarak bahsettim bir iphone fan'ı olarak :) Ama iphone 5i görmeden de bu konuyu çok fazla kurcalamak da istemiyorum :)

• Bu İşte Mantık Hatası Var.Ekran (PP) Değerleri Olsun (Retina) Olsun Herşey Aynı Olup Aynı Ekran (3.5 - 4) Oldu Gelip Ekran Kalitesini Tartışıyolar İlginç.Hani (PP) Değerleri Farklı Olurda Gelip Burda Ekran Kalitesi Kasılır Arkadaş Herşey Aynı (0.5) Uzamış Arkadaş Cahil,Cahil İşler Yapmayın.

|| AMD Ryzen 7 9800X3D İşlemci || MSI X870 Tomahawk Anakart || Palit RTX 4080 GameRock OC GPU || G.SKILL Trident Z5 Royal Neo 6000MHZ CL28 DDR5 Ram || Kingston KC3000 4 TB NVME Gen4 SSD || FSP Hydro PTM Pro 1200W Platinum PSU || Arctic Liquid Freezer II 360MM Sıvı Soğutma || Cougar Conquer Kasa || Logitech Z5500 5+1 Ses Sistemi || Samsung Odyssey G7 32'' 240Hz QLED Monitör || Apple MacBook Pro 16'' 2021 - M1 MAX (10/32) İşlem Birimi / 1 TB SSD / 32 GB RAM ||
  • Hadi bakalım fandrozortlar bunu da açıklayın

DONANIM HABER PLAYSTATION 3
    ORİJİNAL OYUN DESTEKÇİLERİ KULÜBÜ
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.