Şimdi Ara

iPhone5 Ekran Kalite Testi: Mükemmele Yakın (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
5
Favori
5.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Cengiz Elektronik

Bu İşte Mantık Hatası Var.Ekran (PP) Değerleri Olsun (Retina) Olsun Herşey Aynı Olup Aynı Ekran (3.5 - 4) Oldu Gelip Ekran Kalitesini Tartışıyolar İlginç.Hani (PP) Değerleri Farklı Olurda Gelip Burda Ekran Kalitesi Kasılır Arkadaş Herşey Aynı (0.5) Uzamış Arkadaş Cahil,Cahil İşler Yapmayın.

Cahil yorum yok, sizinki acikcasi biraz cahilce olmus kusura bakmayin. Full RGB renk gamutunu kapsayan IPS panel ve renk işlemcisi koymuşlar. Kaç bitlik bir renk işlemcisi ve panel var kimse bilmiyor sonuçta (incelemenin hepsini okuyamadım belki orada yazıyordur). Sizin mantığınıza göre boyutu aynı olan 300 dolarlık ucuz IPS monitör ile 3000 dolarlık aynı çözünürlükte olan EIZO monitör aynı görüntü kalitesini sunmalı (ayni ppi orani var cunku di mi) ama yok öyle bir şey. DisplayMate gibi dunyanın en başarılı "ekran" test sitesine de yanli yorum yapiyor yok soyle yok boyle diyenler oldu ya helal olsun i5 kullanıyorum, yanına koymadigim cihaz kalmadı. Videolarda kahverengi daglar bende kahverengi görünürken, muhteşem sandığınız SAMOLED+ falan ekranda mavi film çekilmiş kahverengi arka fon gibi görünüyor. Kendi gözümle görmesem ha belki derim. En yakın zamanda karşılaştırıp resim koyarım. Samsung'un ekranlarının over saturated yani asırı dolgun renklere sahip oluğunu herkes biliyor. Galaxy S vs iPhone 4 zamanında bile bunun cok incelemesi yapıldı. Panel kalitesi, işlemci kalitesi ve kalibrasyon'un kalitesi ile orabtili olarak görüntü ve renk doğruluğu artıyor. Bunda da i5 daha başarılı kabul edin artık.

Cengiz Elektronik hocam yukarıdaki her şeyi sana istinaden yazmadım yanlış anlama genel seyler de var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***CoNDoR*** -- 25 Eylül 2012; 17:07:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Düşük ışık koşullarında yapılan başka bir karşılaştırmanın resimleri.

iPhone5 Ekran Kalite Testi: Mükemmele Yakın

Apple mühendislerinin geliştirmedikleri bir alan kalmamış. Her seri bir öncesine fark atıyor. Sonraki seride açıkçası Nokia gibi megapiksel çılgınlığına girmeden daha büyük sensör kullanmalarını bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cengiz Elektronik

Bu İşte Mantık Hatası Var.Ekran (PP) Değerleri Olsun (Retina) Olsun Herşey Aynı Olup Aynı Ekran (3.5 - 4) Oldu Gelip Ekran Kalitesini Tartışıyolar İlginç.Hani (PP) Değerleri Farklı Olurda Gelip Burda Ekran Kalitesi Kasılır Arkadaş Herşey Aynı (0.5) Uzamış Arkadaş Cahil,Cahil İşler Yapmayın.

Eskiden ekranın üstünde dokunmatik için ayrı bir katman daha vardı.Bu katman iphone 5 te kalktı bu sayede dediklerine göre çok daha keskin bir görüntü ortaya çıkmış ki ip5 ile ip4 ü yanyana koyarsanız anlarsınız.
    Kaldıkı ip4 ün ekranına göre %44 daha canlı renkler içeren bir ekrana aynı demek cahilliğin daniskasıdır.İnsanları saçma sapan kelimelerle ithan ediceğinize önce bir kendinize bakın.
    Ki kaldıki appe event inde bu konuya çok deyinmişlerdi.Keşke zahmet edip 5 dk dinleseydiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: orkunbjk

quote:

Orijinalden alıntı: veleciraptor

Test sonuçları Apple'ın neden hala OLED teknolojisine geçmediğini aslında gösteriyor. OLED henüz daha olgunlaşmış bir teknoloji değil ve LCD rakiplerinin gerisinde kalıyor. İleride yeterince olgunlaştığında Apple da OLED'e geçebilir. Ama bu kadar test sonucunun ardından halen daha yeni telefonda eskiye kıyasla hiçbir fark diyenlere anlam veremiyorum. Üzüm yemek mi istiyorlar yoksa bağcıyı dövmek mi?

Bu arada iPhone5'in kamerasının düşük ışıklı ortamlar için iPhone 4s'e göre ne kadar geliştirildiğini görmek için aşağıdaki resme bakmak yeterli.

Bu fotolarda Iphone5'in otomatik exposure ayarının farkı ortaya çıkıyor. Iphone4s ile de karanlık alana çift tık yaparak görüntü açılabilir.

O kadar aydınlatamaz yine de.
    || AMD Ryzen 7 9800X3D İşlemci || MSI X870 Tomahawk Anakart || Palit RTX 4080 GameRock OC GPU || G.SKILL Trident Z5 Royal Neo 6000MHZ CL28 DDR5 Ram || Kingston KC3000 4 TB NVME Gen4 SSD || FSP Hydro PTM Pro 1200W Platinum PSU || Arctic Liquid Freezer II 360MM Sıvı Soğutma || Cougar Conquer Kasa || Logitech Z5500 5+1 Ses Sistemi || Samsung Odyssey G7 32'' 240Hz QLED Monitör || Apple MacBook Pro 16'' 2021 - M1 MAX (10/32) İşlem Birimi / 1 TB SSD / 32 GB RAM ||

• bide lumia nın kamerasını görmek lazım bayaa bi idda lı gelio...
  • ekranla ilgili bilip bilmeden atıp tutan ne çok insan var yahu.. yok efendim oled teknolojisi oturmamış lcd ekranlar daha iyiymiş.. samsung ekranın tonunu açıyomuş yahu hakkaten fanlık nelere kadir yapmayın etmeyin 4 yıllık teknoloji mi oturmadı? lcd televizyonla led televizyon arasındaki görüntü farkından da mı haberiniz yok.. tamam ip5 güzel alet ama bu kadar da körü körüne bazı şeyler görmezden gelinmez ki..

Orijinalden alıntı: defected

mükemmel diye birşey var olamaz.

bu yüzden mükemmel'e yakın olan bir şeyin nasıl olduğunu evrendeki hiçbir şey bilemez.

mükemmel diye bir şey olamaz diyorsun ama imzanda 'mükemmel dizi uygulaması' yazıyor :))))) offf çok güldüm gece gece...

Orijinalden alıntı: OmarFar

ekranla ilgili bilip bilmeden atıp tutan ne çok insan var yahu.. yok efendim oled teknolojisi oturmamış lcd ekranlar daha iyiymiş.. samsung ekranın tonunu açıyomuş yahu hakkaten fanlık nelere kadir yapmayın etmeyin 4 yıllık teknoloji mi oturmadı? lcd televizyonla led televizyon arasındaki görüntü farkından da mı haberiniz yok.. tamam ip5 güzel alet ama bu kadar da körü körüne bazı şeyler görmezden gelinmez ki..

Evet o insanlardan biri sensin tasarımcılar neden o zaman hala IPS monitör kullanıyor da samoled monitör kullanmıyor? Daha doğru renk verdigi icin olabilir mi? Evet 4 yıllık oled teknolojisi 15 yıllık lcd teknolojisine göre oturmamış durumda. Hala LCD teknolojisi bile gelişmekte ki her gecen gun daha da ilerliyor. Oled icin de aynı, ama o daha cok yeni. Renk doğruluğu su an IPS ile kıyaslanamaz. LCD televizyon ile LED televizyon arasındaki farkın ne olduğunu da bilmiyorsun sanırım. Kenardaki arka plan aydınlatmaları LED olduğu icin LED tv deniyor, hatta iPhone'da da LED bu biliyor musun? OLED ekran olduğu icin LED tv denmiyor. Atıp tutan kimmiş?

Ayrıca displaymate kim onu bilmiyorsun galiba. Profesyonel ekran kalibrasyonu yapan ve yazılımını satan bir firma. Sen ben o adamlardan daha mı iyi bileceğiz. Yazdıkları ortada iste. iPhone ekranının da mesela white balance'i maviye çalıyor onu düzeltmeleri lazım demiş. Samsungun da renkleri abarttigini gozu gören herkes anlar. Ha canlı duruyor renkler ama gerçekçi değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***CoNDoR*** -- 25 Eylül 2012; 23:08:12 >

• samsung s3 ün ekranı bende hep biraz yeşil/mavimsi tonların ağır bastığı bir hissiyat uyandırıyordu. Bunun sebebi sanırım ilk tabloda verilen "Total Number of Sub-Pixels" satırında.

s3 için değerlere bakarsak;

Red 462 KSP
    Green 922 KSP
    Blue 462 KSP

özellikle ana ekrandaki widgetler vs. deki için beyaz renkli yazılara bakınca bariz belli oluyor bu durum.

Orijinalden alıntı: ***CoNDoR***

quote:

ekranla ilgili bilip bilmeden atıp tutan ne çok insan var yahu.. yok efendim oled teknolojisi oturmamış lcd ekranlar daha iyiymiş.. samsung ekranın tonunu açıyomuş yahu hakkaten fanlık nelere kadir yapmayın etmeyin 4 yıllık teknoloji mi oturmadı? lcd televizyonla led televizyon arasındaki görüntü farkından da mı haberiniz yok.. tamam ip5 güzel alet ama bu kadar da körü körüne bazı şeyler görmezden gelinmez ki..

Evet o insanlardan biri sensin tasarımcılar neden o zaman hala IPS monitör kullanıyor da samoled monitör kullanmıyor? Daha doğru renk verdigi icin olabilir mi? Evet 4 yıllık oled teknolojisi 15 yıllık lcd teknolojisine göre oturmamış durumda. Hala LCD teknolojisi bile gelişmekte ki her gecen gun daha da ilerliyor. Oled icin de aynı, ama o daha cok yeni. Renk doğruluğu su an IPS ile kıyaslanamaz. LCD televizyon ile LED televizyon arasındaki farkın ne olduğunu da bilmiyorsun sanırım. Kenardaki arka plan aydınlatmaları LED olduğu icin LED tv deniyor, hatta iPhone'da da LED bu biliyor musun? OLED ekran olduğu icin LED tv denmiyor. Atıp tutan kimmiş?

Ayrıca displaymate kim onu bilmiyorsun galiba. Profesyonel ekran kalibrasyonu yapan ve yazılımını satan bir firma. Sen ben o adamlardan daha mı iyi bileceğiz. Yazdıkları ortada iste. iPhone ekranının da mesela white balance'i maviye çalıyor onu düzeltmeleri lazım demiş. Samsungun da renkleri abarttigini gozu gören herkes anlar. Ha canlı duruyor renkler ama gerçekçi değil

Led ekranlara neden led dendiğini veya lcd'lerin neden plain lcd kaldığını biraz googlelayarak öğrenebilirsin bence. ben lcd ve led teknolojilerini kıyasladım. anlayacağın dilden konuşayım; lcd likit kristallerin hareketi sonucu görüntünün oluşmasıdır klasik yani CCFL-LCD teknolojileri bundan ibarettir. led ise yine bu kristallerin arkadan ışıklandırılması basitçe. ve iki görüntü arasındaki tek fark led arka aydınlatmasının lcd'den üstün olduğu tek konu onun daha canlı gözükmesi değil daha orantılı görüntüyü ve daha büyük bir renk paletini kapsamasıdır. son kullanıcı ise buna elbette gözüyle karar verir bunun için de bkz:led panelli televizyon ve telefonların satış rakamları..

• İngilizceden pek anlamadım.

quote:

Orijinalden alıntı: ***CoNDoR***

quote:

Led ekranlara neden led dendiğini veya lcd'lerin neden plain lcd kaldığını biraz googlelayarak öğrenebilirsin bence. ben lcd ve led teknolojilerini kıyasladım. anlayacağın dilden konuşayım; lcd likit kristallerin hareketi sonucu görüntünün oluşmasıdır klasik yani CCFL-LCD teknolojileri bundan ibarettir. led ise yine bu kristallerin arkadan ışıklandırılması basitçe. ve iki görüntü arasındaki tek fark led arka aydınlatmasının lcd'den üstün olduğu tek konu onun daha canlı gözükmesi değil daha orantılı görüntüyü ve daha büyük bir renk paletini kapsamasıdır. son kullanıcı ise buna elbette gözüyle karar verir bunun için de bkz:led panelli televizyon ve telefonların satış rakamları..

Aynı seyden bahsediyoruz zaten aksini iddia etmedim ki samoled ekran konusunda LED daha iyi LCD'den yazdığınız icin öyle bir yorum yaptım. SAMOLED'de her piksel kendisi bir LED biliyorsunuzdur. iPhone ekranı da LED-LCD ve in plane switching (ips) bir panel. Muhtemelen ucuz olan E-IPS panellerdendir ama bahsedildiği gibi; SAMOLED'den daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***CoNDoR*** -- 25 Eylül 2012; 23:32:32 >

• Hadi bunu da açıklayın fandroidler.

Evet hocam OLED daha olgunlaşmamış bir teknoloji. LCD'leri geçebilmesi için daha zaman gerek. Yukarıda verdiğim linkte "The Galaxy S III Display" yazısının ilk paragrafını okuyabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: slckayhn

quote:

Orijinalden alıntı: sinistrad

bu testi apple yapmadıysa neyim... s3 le ip4 ü yanyana koymak bile arlarında ne kdr fark olduğunu belli ediyo... ip5 i bilmem ama s3 ip4 den kat kat daha iyi ekran olarak.

not: ip4 üm var

Samsung genel olarak ekranında renkleri o kadar açıyor ki renk manyağı oluyorsun diyosun ki "vvaayy be ekrana bak" aslında olay sadece renk tonu fazlalığı.Kaldı ki bana göre bu fotoğraf çekerken sıkıntı oluyor.Resim ekranda o kadar iyi duruyor ki sanki profesyonel bir makina ile çekilmiş gibi bilgisayara atıyorsun resim yine çok hoş kalite olarak hiç bir şey söyleyemem ama ekrandaki o dolgun renklerden eser yok.Samsung'un tv'lerine de dikkat ederseniz genel olarak yine aynı durum ile karşılaşabilirsiniz.

not:İ4 İ4s S3 yanana hepsini kullandım ve karşılaştırdım..

Aynı sorunu yaşıyorum. fakat bu sorun değil monitörlerin kalitesizliğiyle alakalı ;) Monitördeki renkler ne kadar canlıki telefona suç atıyorsunuz ;) Çok sağlam bir tv de bakın o fotoğrafa o zman nasıl fark ettiğini anlarsınız. Bilgisayar monitörlerinin çoğu renk doygunluğu ve kontrast oranında çöp denecek seviyede.

• quote:

Orijinalden alıntı: This Time

quote:

Orijinalden alıntı: S_A_S

test çok kapsamlı olmuş ingilizce olduğu için tabloları inceledim sadece ama 4s le aynı ekranın uzunu olmadığı belli

Ekran 4S le birebir aynı.

İkiside pp değeri aynı. İkiside retina ekran ikiside kontrast oranı aynı. Teknik açıdan hiçbir fark yok

Ama apple satış stratejisi açısından Retine 2 diyebilirdi diye düşünüyorum

Bu arada kamera gece çekimlerinde gerçekten müthiş

4s ile ekranlari aynimi ? İstersen youtube da bir test videosu izle :) ayni olup olmadigini net bir sekilde gorecrksin ayni resimleri aciyorlar aradaki farki kendin gor isterim ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: defected

mükemmel diye birşey var olamaz.

bu yüzden mükemmel'e yakın olan bir şeyin nasıl olduğunu evrendeki hiçbir şey bilemez.

dizi takip de mükemmel oluyorda, bunda neden olamıyor
    Tarih, yorulmadan araştırıp muhakeme yapabileceklerin işidir; her duyduğunu gerçek sanıp hezeyana kapılanların değil
  • Kamera farkı iyi gerçekten.

Ömür biter, borç bitmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: dervis2007

quote:

Orijinalden alıntı: sinistrad

bu testi apple yapmadıysa neyim... s3 le ip4 ü yanyana koymak bile arlarında ne kdr fark olduğunu belli ediyo... ip5 i bilmem ama s3 ip4 den kat kat daha iyi ekran olarak.

not: ip4 üm var

S3 u olan arkadasimla i5 guneste karsilastirdik. I5 de goruntu superken s3 de hicbirsey gorunmuyordu

Her ne kadar S3 hayranı olsamda aynen söylediğin gibi. Bana göre S3 kamerası tamamen hayal kırıklığı
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.