Şimdi Ara

iPhone XS Max Çöp Oldu- Son Edit geldi,Herkese teşekkürler.. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
3
Favori
61.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
224 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Faturan yoksa ancak soğuk su içersin bizim telefon kıtlendı sıfreyı unuttuk faturayı bulamadık dıye açmadılar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler arkadaşlar kötü ya da iyi yorum yapan herkese. Telefonunuzun çöp olacağına inanıyorsanız o esnada o parayı verip kurtulmak istemek kadar doğal birşey yok. Umarım başınıza gelmez ve beni anlamak zorunda kalmazsınız

• Ben o kadar yüksek fiyatı olan cihazı yurtdışından almam garanti için. Yurtdışında ucuz Türkiye'ye göre ama sonuçta yine pahalı.
  • Benim tel garanti kapsamında serviste bataryası değişti iphone 7 plus cihaz suyun altında kullanıyorum hiç bi sıkıntı çıkmadı şimdiye kadar. Ama bundan sonra kullanır mıyım orasını bilmem

• Ben de mall of gürgençlere geçen gün şarj aletini götürdüm içeride 10 kişilik sıra oluyor. Kasa da bir kişi ilgileniyor. O da bir işle meşgul oluyor. Bir kaydı açması yarım saat sürüyor. Şarj aletini teslim etmek için yarım saattden fazla bekledım. Keza almak için de öyle.
    Benle ilgilenen kişi kayıt açmayı beceremiyordu macbook cihazda @ işareti yapamadıgı için içerden başka çalışana nasıl yapılacagını soruyordu. 2 veya 3. kayıt açma denemesinden sonra burada yenı oldugundan bahsetti. Bu cihazlar farklı ondan kayıdı zor açıyorum diyor. :) Bundan sonra direk zorlu centere götüreceğim. Adamlar aynı anda bilgisayarda iki işlem yapamıyor. Şarj aletini onarım için getirdim diyorum telefonumu analize sokuyorlar, cihaz değişimden yeni geldi diyorum olsun yine de analize alalım diyor şaka gibiler.
    Bir de gelen yurt dışı cihazları fatura yok diye yolladılar. Yurt dışı cihazlar için artık apple fatura istiyor dediler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• byturkuaz kullanıcısına yanıt
    dava aç. parayı ödeyip yaptıracağına.

• Geçmiş olsun. Tüketici hakem heyetine verin ip68 sertifikasına sahip bir cihazı yetkili servis kendi eliyle su geçirmezlik özelliğini kaybettiriyor ve sonuç itibariyle cihaz kullanılmaz hale geliyor burada sorumluluk tamamen servistedir! Elinizde yapılan yetkili servis müdahalesine ait fiş/hizmet kaydı mevcut ise hakkınızı son kuşuruna kadar alırsınız. Size ücret iadesi veya ürün değişimi yapmak ZORUNDALAR!
  • Hakem heyetinin baktigi ürünün fiyatını aşıyor telefon

• Şimdi ben size bildiğim bir durumu anlatayım ve anlatırken 5 yıldır iphone 5 kullanıcısı olduğumu hatırlatayım.

Büyük bir heyecanla gidiyorsun iphone alıyorsun, göşterişin dibine vuruyorsun sonra herkes seni o göşterişinden dolayı tebrik ediyor vs.

Gelin size paranın arka yüzünü anlatayım. Apple bazı durumlarda cihazların tamir olamayacağını ama sıfırını daha ucuz bir fiyata satın alabileceğinizi söylüyor. Bende ilk iphone 6 yı aldığımda ekran kırıldı götürdüm istanbul apple servisine ve bana bu ekran orjinal değil diyip sıfırını 1500 lira karşılığında değişiriz dediler. Bende al gülüm ver gülüm misali ödedim parayı aldım. Aradan biraz zaman geçti bir telefoncu arkadaşın dükkanındayız muhabbet ediyoruz felan derken aklıma bu durumu sordum. Oradaki bozuk telefonlar nerde dedim?

Bana vitrindeki iphone ları göstererek işte burada dedi. Kafa karıştı ve anlattı bana samimi dostum olduğu için.

Apple size sıfır diye sattığı telefon aslında başkasının bozulan ama küçük masraflar yapılıp tamir edilip size sıfır diye satılan telefonlar ve sonrasında ellerinde fazla olunca telefondan bunları da kara borsa dediğimiz tedarikçiler var yani apple merkez de çalışanlarla direk iletişimi olup aracılık yapan. Bunlar yani tedarikçiler bu telefonları İphone X olsun 5000 liraya alıyor 6000 liraya telefoncu ya satıyor, telefoncu bunu 7000 liraya Apple garantisi var diye satışa sunuyor. ( bu bir örnek fiyat konusu ) buradan siz sıfır diye aldığınız telefon aslında başkasının Apple a bozuk diye verip apple tarafından tamir edilip, oradan kara borsaya sunulan cihazlarmış.

Malesef buna çözüm yok. Aynı telefonları TURKCELL, VODAFONE,AVEA, VATAN , MEDİAMARKT aklınıza gelebilecek bu işi yapan herkes yapıyor.

Düşünün bozuk telefonunuz apple servis te sizce ne yapılıyor?

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • k1mbu kullanıcısına yanıt
    Verilen Refurbished olmuyor mu işte?

• byturkuaz kullanıcısına yanıt
    Valla telefon benim hayatım değil, bu kadar problem çıkarsalar 5k daha para alamazlar benden, bence burda anlaman gereken panikle ani kararlar vermemek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FC3FB83DB -- 9 Eylül 2019; 12:58:18 >
  • _RaGoN_ _ kullanıcısına yanıt
    Bununla ilgili yazılı birşey varmı peki?

• İşte sana verilen ürün şöyle pazarlanıyor: Kutusu hiç açılmamış, fabrikasyon ve sıfır ürün diye satılıyor.

Beyaz eşya alırken bazı ürünlerde bakıyorsun aynı kalite deki ürünlerle fiyat farkı var. Soruyorsun bu ürün niye ucuz sana teşir ürünü ve tamir görmüş ürün diyorlar ve sen ona göre alıyorsun.

Ama bu marka da böyle bir ürün pazarlamaya kalksan adamlar senin hem tamirine hemde kendi ürününe verdiğin büyük bütçeli telefonları alıp pahalıya satamazlar.

Apple da 1 gün sıfır ürün diye sattıkları iphone 7 nin bataryasını şiştiğini biliyorum

• eypıl pişmanlıktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaand12@

Şöyle haberleri gördükçe telefonuma daha sıkı sarılıyorum. Ama biliyorum bir gün cebimi yakacak.. Her şey ateş pahası.
    valla bende de iphone se var.

bişi olmasın diye gözüm gibi bakıyorum.

garantisi de bitecek zaten.
  • Hata sizden kaynaklanıyor hocam. O cihazı o hatalar ile alarak kullanmaya devam etmeniz ve kabul etmeniz çok yanlış.

Kendi yaşadığım olayı anlatıyorum, bir daha başınıza bir şey gelirse apple ile alakalı olarak bu maduriyeti yaşamamanız için anlatacağım.

İphone X cihazımı sıfır aldım. ilk bir haftada pubg denen oyunu oynarken aşırı ısınıp ekran ışıklarını kısması çok rahatsız etti. Dedim ki heralde cihaz hatalı. Birde telefon daha yeni çıktığından hiç bir veride yok internette. Ankara da bir yetkili servise verdim telefonumu. Neyse aradan biraz zaman geçti bana mesaj geldi. Cihazda sorun tespit edilemedi gelin alın diye. Gittim cihazı teslim alacağım. Kağıdı koydular önüme imzala diye dedim bir sakin olun ben önce bir sağını solunu kontrol edeyim. Birde ne göreyim alttaki vidalardan bir tanesi yarım sıkılmış baya kafası dışarda :D Dedim ki bu ne? Aldılar elimden içeri gittiler. Geri geldiler cihazla vidayı sıkmışlar. Birde vidada deforme oluşmuş. Dedim ben bu cihazı teslim almıyorum. Benim sıfır cihazımı neden açtınız dedim. Açmadan nasıl kontrol edecez felan dediler. Açtınız bu vidayı sıkmadan bana nasıl sundunuz, hadi sundunuz bu vidayı neden harabe ettiniz derken olay büyüdü. Dedim almıyorum cihazı ben apple ile görüşeceğim. Telefonu almadım. Apple ı aradım. Konuyu anlattım. Telefonumun vidası açık şekilde bana verildiğindeki resimleri attım kendilerine. Birde vida sıkıp geldikten sonraki halini. Direk bayiye mal ettiler.

Neyse uzatmayayım. 17. gün sıfır cihaz ile değişimim yapıldı aldım sıfır cihazımı geldim. Ben o cihaza o kadar para veriyorsam kaşına gözüne vermiyorum zaten apple politikalarına veriyorum. Bu benim 7. apple telefonum 3 kere resmi değişim sağlandı telefonlarım da. Zaten bu rahatlıkta olmasam giderim samsung kullanırım. Sizin kamerada o tozu gördükten sonra fotoğraf alarak apple ile iletişime geçmeniz gerekirdi. Sağlık olsun ne diyeyim. Bir dahaki sefere anlattıklarım işinize yarar umarım yaşamazsınız sorun.

• quote:

Orijinalden alıntı: gemstoneblue

Faturan yoksa ancak soğuk su içersin bizim telefon kıtlendı sıfreyı unuttuk faturayı bulamadık dıye açmadılar.
    aynı durumda windows paint te başka bir faturanın scan edip imei değişimi ile açtırmıştık...bi zamanlar...
    ingiltere apple ile yazışmıştım..
  • Yazılı bir şey olmasına gerek var mı? Suya dayanıklılık telefonun bir özelliği. Yetkili serviste işlem görünce var olan bir özelliğin kaybolmaması gerekir.

• 2-3 sene önce aldığım mi mix 2'mi öpüp öpüp başıma koyuyorum.

ayrıca başından sonuna kadar işlemlerde hatalarınız var. ama apple kullanıcılarının parası çok olduğundan pek umurlarında olmuyor sanırım böyle şeyler. parasını verip yenisini alıyorlar zaten. 4-5bin liralık telefonları hiç ediyorlar 2-3 ayda. sizin için söylemiyorum bunu, genel olarak çevremde gözlemlediğim de bu. ben onlara keriz diyorum açıkçası, yüzlerine de. çünkü ihtiyaçları yok, tüketim toplumu olmuşlar iyice. bazen belki bir aydan uzun süre çalışıp kazandıkları parayı ihtiyaçları hiç olmayan bir ürüne veriyorlar. bana çok ilginç geliyor bir telefon meraklısı olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkest earth -- 9 Eylül 2019; 14:32:7 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.