Şimdi Ara

iPhone SE'nin Avrupa fiyatı, ABD fiyatına oranla %40 daha yüksek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
1
Favori
1.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • iPhone SE'nin Avrupa fiyatı, ABD fiyatına oranla %40 daha yüksek 
    iPhone ailesine yeni dahil olan SE modeli 4 inç ekran boyutunda yüksek performans sunmayı hedefliyor. Telefonun teknik özellikleri ve tasarımı bir yana en çok konuşulan konulardan birisi de fiyatı. ABD için 399$ fiyat etiketiyle tanıtılan akıllı telefon özellikle Avrupa'da daha yüksek satış fiyatlarına sahip.
     
    iPhone SE'nin 16 GB'lık taban modeli Avrupa'da 490€ fiyata sahip. Bu rakamı dolara çevirdiğimizde ise 550$'lık bir fiyatla karşılaşıyoruz, bu da yeni modelin Avrupa'da yaklaşık 150 dolar daha pahalı satıldığını gösteriyor. Avrupa müşterileri,  yeni model için ABD'deki müşterilere oranla ortalama %40 daha fazla ödeme yapacaklar.
     
     
    İngiltere fiyatlarına baktığımızda da benzer bir tablo görüyoruz. Taban Model 340 Pound, yani yaklaşık 516 dolar fiyat ile satılıyor. Avrupa geneline kıyasla daha az olsa da yine de İngiltere de yaşayan müşteriler de ABD'dekilere oranla daha fazla ödeme yapmak durumunda. 
     
    Ülkemize geldiğimizde de malesef kötü bir tabloyla karşı karşıyayız. ABD'de 399$'dan satılan başlangıç modeli ülkemizde 1999 TL fiyat etiketine sahip. 1999 TL günümüz kuruyla yaklaşık 700 dolara denk geliyor. Bu da Türkiye'de yaşayan bir müşterinin iPhone SE modeli satın almak için ABD'de yaşayan bir müşteriye oranla %75 daha fazla ödeme yapacağı anlamına geliyor. Yeni modelin fiyatlandırmalarını siz nasıl buldunuz? Avrupa'da fiyatların genel anlamda yüksek olması nasıl bir etki yaratır?
     







  • Bu millet yillardir 2 liralık benzini 5 liradan alıyor bu mu etki yaratacak ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple Store Farkı
  • Biz bitmişiz, hem maaşlar az hemde aldığımız her ürün kur yuzunden 3 kat pahalı oluyor uzerıne de vergi bınıyor.

    Amerikalılar ıcın ıphone 400 tl , avrupa ıcın 490 tl edıyor. Aldıkları maaşlarda bızden fazla. bizde hem maaş az hemde 3 e çarpıp + vergi verıyoruz offf. :(

  • Eğer aracılar arada değilken 700 dolar ediyorsa fiyat devlettir sizden çalan. İThalatçı aracı bahanesi vardı eskiden. Devlet çalıyor bu parayı vatandaşından. İşine gelmiyorsa da alma diyor. Bence adil. 1 yıl öncesinin cihazını al kullan. Ne kaybedersin? Üretmeyen bir ülke olarak Türkiye'deki vergilendirme adil. İphone 5s kullan ne kaybedersin? Ama güncelleme dışında kalma korkusu da var tabi. Her açıdan üretmeyen ülke olmak büyük kayıp. İngiliz Rolce Royce üretip karşılığında o yılın ülkenin bütün İphone ihtiyacını alıyor durumu kurtarıyor. Sen 1 ton patates üretip karşılığında 1 adet iphone alabiliyorsun.

  • 120 bin liralık arabanın 58 bini vergi olan, 100 liralık elektirik kullanıp 200 lira fatura ödeyen benim vatandaşıma koymaz bu.Devletimizin canı sağolsun yeter ki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akengin69 -- 22 Mart 2016; 2:43:17 >
  • 1400 liraya sim free alacağım

  • Almayın, bu kadar basit
  • Her yeni çıkan telefonu alırsak daha ne vergiler biner tepemize. Biraz kendimizi tutmamız lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslında normalde ederi 1500 tl ip se'nin. gerçi iphone 6 ederi bence 2000 tl gerçi. :)

  • Fiyat konusunda apple şaşırttı 6 serisinden daha güzel bir telefon olmuş ama

  • ABD'de 6s 700 Dolar, SE 430 Dolar. %38 daha ucuz. (649+vergi ve 399+vergi)
    Avrupa'da 6s 745 Euro, SE 489 Euro. %34 daha ucuz.
    Türkiye'de 6s 940 Euro, SE 620 Euro. %34 daha ucuz. (6s, TR'de çıktığı günün kuru alınarak Euro'ya çevrilmiştir)

    http://forum.donanimhaber.com/m_68873497/tm.htm

    Yani sadece SE'ye özel bir durum yok. Konudaki tabloya bakarsanız Avrupa'ya göre tüm iPhone'larda 150 ila 200 Euro arası kırbaçlanışımız açıkça görülüyor.
  • Demek Apple sadece bizi değil Avrupalıları da aptal yerine koymaya karar vermiş.

  • Diğer ülkelerde de katma değer vergisi (VAT) ve ithalat vergisi gibi vergiler var. Sonuçta ürün Amerika'nın ürünü.
    Bu durumda kabaca söylersek bu Vat ve diğer vergiler ile Avrupa ülkelerine gelen ve Euro olarak fiyatlanan telefonların üzerine bir 200 Euro daha ekliyoruz paşalar gibi :)
    Zenginiz zira.
  • turkiyede 2399 tl amerikadan almak isteyenler icin 1980 tl geliyor



    youtube teknokaptan

  • applecılar zengin dokunmaz onlara.

  • Bende sasirdim fiyatlandirmaya. Normalde amerikada kac dolarsa avrupada da ayni meblag euro olarak satisa cikardi. Simdi apple us 399 dolarken apple italy 509 euro yaziyor. Aradaki fark cok fazla. Nisanin ilk haftasi almayi dusunuyordum italyadan ama arada kaldim.

  • Bize bu fiyatları layık gördüklerine göre, amerikalarılardan daha zenginiz sanırım. Birden kendimi köşk'te oturuyorum zannettim. Gerçi zaten Aydının Köşk ilçesinde oturuyorum. :)) hehe

  • Amerika'da sosyal devlet neredeyse 0, o yüzden vergileri düşük tutuyorlar. Sağlık hizmetlerini, üniversite masraflarını vs. kendi ceplerinden borçlanarak karşılıyorlar.
    Ayrıca Apple onlar için yerli bir marka olduğundan kendi ülkesinde her zaman ucuz satıyor. Avrupa'da ise çok gelişmiş bir sosyal devlet var, ve vergiler nispeten yüksek olmak durumunda.
    Ama sonuç olarak bizim vergilerden yine düşük kalıyor. Vergileri geçersek hem Avrupa hem de ABD çok değerli para birimine sahip, bununla birlikte maaşlar yüksek. Yani 4000-5000$ maaş alan ABD'li bir mühendisin
    400$ vermesi bizim giriş seviyesi telefonlarını ortalama maaşla almamızdan bile ucuza geliyor onlara. Yani ABD şartları için iphone lüks bir fiyatta değil.
    Bizi bitiren şey dövizlerin, dolayısıyla fiyatların x3 x4 le çarpılıyor olması. Üstüne vergiler eklenince fahiş fiyatlar normal.
  • adamlar burada ithalata taparak alışveriş yapıyor sonra neden kur yüksek vs diye zırvalıyor.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.