Şimdi Ara

iPhone alacağım sorularım var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhabalar. Ben bu ay sonuna doğru telefon değiştirmeyi planlıyorum ve tercihimi iPhone 4S yönünde yapmaya karar verdim. Aklımda bir kaç soru var. Cevaplarsanız çok sevinirim.

1-) Apple Store'dan alacağım. 8GB Modelin telefon kendine ne kadarını ayırıyor?
    2-) Son çıkan oyunlarda oynanamayacak derecede bir kasma, lag vs. yaşar mıyım?
    3-) Telefonda film ve müzik aramıyorum. Ufacık ekranda zaten film izlemem. Müzik dinlemek içinse mp3 çalarım var onu kullanacağım. Yani sadece İnternet, sosyal ağ ve birkaç uygulama, oyun, video ve resim çekebilirim. Bu ihtiyaçlarımı karşılar mı?
    4-) Sizce siyah mı yoksa beyaz mı tercih edeyim?

Şimdiden okuyupta cevaplayan herkese çok teşekkür ederim.

Orijinalden alıntı: 4EverDobra

Öncelikle merhabalar. Ben bu ay sonuna doğru telefon değiştirmeyi planlıyorum ve tercihimi iPhone 4S yönünde yapmaya karar verdim. Aklımda bir kaç soru var. Cevaplarsanız çok sevinirim.

3-) Telefonda film ve müzik aramıyorum. Ufacık ekranda zaten film izlemem. Müzik dinlemek içinse mp3 çalarım var onu kullanacağım. Yani sadece İnternet, sosyal ağ ve birkaç uygulama, oyun, video ve resim çekebilirim. Bu ihtiyaçlarımı karşılar mı?

Anlattığınız şekilde kullanacaksanız 8gb işinizi görür. sistem dosyası 8gb'da ne kadar tutar bilmiyorum zamanla şişiyor ve boş yer azalıyor. Bunun önüne geçmek için temizleme yöntemleri var, forumdan araştırırsınız.

Asphalt 8 ve modern combat gibi yüksek grafik gücü isteyen oyunlar yüklü bende ve en ufak kasma yaşamadım.

Son olarak beyaz tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 4s ios 7 güncellemesi ile ciddi mana da yavaşlamaya başlıyor hocam.Zira sırf buyüzden 1 yıldır severek kullandığım 4s'imi satıp 5 aldım.Uygulamalar da kasma vb. sorunlar ile karşılaşmadım lakin,ayarlar vb. bir uyugulama çalıştırmak istediğiniz de bariz göz ile görülür bir yavaşlama hissediyorsunuz

Bence siyah alın lakin,isteklerinizi karşılasın istiyorsanız 16 gb yönün de tercih kullanın...

Orijinalden alıntı: 4EverDobra

Öncelikle merhabalar. Ben bu ay sonuna doğru telefon değiştirmeyi planlıyorum ve tercihimi iPhone 4S yönünde yapmaya karar verdim. Aklımda bir kaç soru var. Cevaplarsanız çok sevinirim.

1-) 5- 6 gb anca yer kalır..
    2-) rahatsız edici kasmalar yaşamayacagınızı düşünüyorum..
    3-)ihtiyacınızı karşılar fakat hepsini ayrı taşımak garip olur müzik keyfini iphone da rahatlıkla cıkarabilirsiniz..
    5-6 gb kalıyor dedim eve ama yeni oyunlar baya büyük mb hatta 1 gb onlarda şişiyor benim twitter uygulamam bile 500mb üstünde şu anda.. Şu an düşündüğünz gibi olmaz.. ben zaten fazla kullanmam dersiniz ama bi bakmıssınız dolmus..16 tavsiyemdir..
    6-) siyahta güzel beyazda özellik bakımından farklı olmadıgı için bu sizin zevkinize kalmış elinize alır bakarsınız hangisi hosunuza giderse onu alırsınız

• Bedeviii kullanıcısına yanıt
    çok teşekkürler

2-) Son çıkan oyunların birkaçını Iphone 4' de oynadım. Asphalt 8' de kasılıyor telefon mesela ama Dead Trigger 2' de rahat oynuyordum, Temple Run' da rahat oynanıyordu fakat şöyle bir dip not vereyim, oyun oynadığın esnada bildirim gelirse (Whatsapp' dan mesela) bütün oyunlarda 2-3 saniyeliğine takılıyordu oyun ve tam bölüm geçecek yada oyunu bitirecekken bu takılmalar insanı çıldırtıyordu, en azından beni. Muhtemelen 4S rahat oynatacaktır.

3-) Film ve müzik yinede izlenir ama alt yazılılar hariç çünkü ekran küçük olduğu için altyazıyı okumak zorluk çektiriyor. Yanında mp3 player taşımana çok gerek yok eğer ki arşivin fazla GB yer kaplamayacaksa. Tercih senin ama işini görür yinede. Sosyal ağ uygulamalarını rahat kullanırsın, ben Iphone 4' de kullanıyordum Ios 7' ye geçmeden önce. Video ve Kamera performansı ne çok iyi nede çok kötü ikisi arasında birşey ama velhasılkelam iş görüyor mu?.. Evet

4-) Yerinde olsam beyaz tercih ederim, siyah telefonun üstündeki tozları çok gösteriyor ve ben bundan rahatsız oluyordum sürekli olarak temizliyordum kazağımla, tişörtümle, beyazda enazından böyle bir durum olsada göze çok batmıyor ve bence beyaz Iphone herzaman dikkat çekiyor her zaman klas duruyor.

Bu 4 ayrı maddeyi Iphone 4 kullanmış biri olarak açıklamaya çalıştım, 4S bir tık daha ileridedir benim gözümde ama sana şöyle bir tavsiyede bulunacağım. Apple Store' dan 1.349,00 TL' ye 4S alacağına tam o ücrete karşılık 2. el garantili Iphone 5 alabilirsin. Daha dün DoğuBank' da dolaştım ve piyasa araştırması yaptım. Hafif çiziği olan telefonlar 1.250,00 TL temiz olanlar 1.350,00 TL. İşin komik tarafı garantisinin hangi firma olduğunu sormadım ama nihayetinde Apple Store açıldığında bu sorunlarda ortadan kalkacak. Tekrar söylüyorum 4 kasa Iphone' a o ücreti vermeni istemem açıkcası çünkü hani derlerya modası geçti... Hayırlı uğurlu olsun şimdiden iyi günlerde kullanman dileğiyle.

• Mahmut-Keskin kullanıcısına yanıt
    hocam vakit ayırdığınız için canı gönülden teşekkürler. Bir insanı aydınlatmak için bu kadar detaya girmişsiniz. Çok sağolun. Bilemiyorum 2. el almakta istemiyorum açıkçası bin bir türlü sıkıntısı çıkıyor. Ben belki bazılarına göre bir enayilik yapıp alacağım bu telefonu. Tekrardan çok teşekkürler.

2. el konusunda evet haklısın her insanın prensipleri vardır kimisi sıfır almaz, kimiside güvenmez basar parayı sıfır cihaz alır. 2. elde birazda şanslı olmak lazım. İçine nasıl siniyorsa o şekilde alışveriş yap nihayetinde az bir para ödemeyeceksin. İnşallah performansdan memnun kalırsın, son önerim şu olacak; eğer ki aldığın cihazda Ios 6.1.3 versiyon yüklü ise ki pek zannetmiyorum Apple Store' dan alacaksan sakın ola sakın Ios 7' ye güncelleme telefonu. Tekrardan hayırlı olsun.
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.