Şimdi Ara

iPhone 6 ile dışarıda Doruknet wireless bağlantısına denk gelince

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dışarıdayken şifreyle girilebilen (genele açık) wireless bağlantısına denk gelince (mesela Starbucks'da Doruknet) iPhone 6 cihaz bağlantıyı oradan almaya çalışıyor ve bana seçenek sunmuyor 3G ile bağlanabilmem için. 3G ile bağlanmak istiyorum o an ama seçenek sunmadığı için mecburen WiFi'yi kapatıyorum seçeneklerden. Bunun sakıncalı yönü ise eğer WiFi kapalı kalır ve unutursam, farkına varana kadar belki kotayı bitirir üzerine de çıkarım. Eve döndüğümde, nasılsa WiFi'den bağlıyım diye düşünürken kota gidiverir.

Bu sorunla başka karşılaşan oldu mu? (Önereceği Wifi ağından bağlanmak istemediğimi belirtebileceğim seçenek önerisi sunmaması sorunu.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mobidik -- 29 Eylül 2014; 3:48:55 >

• Bu Ağı Unut?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diğer sıradan ağlar gibi olmuyor durum. Sıradan bir modemin şifreli bağlantısı sıkıntı yaratmıyor. Ama doruknet ağının kapsama alanında olunca, webde gezmek istesen, tutup onun özel şifre giriş ekranını önüne getiriyor bana bir şey önermeden. Ben de o ekranı kapatıyorum ve diyelim twitter hesabımdaki yeni tweetleri görmek istiyorum. Bağlantı sağlayamıyor.

Ben zaten hiç bir ağa giriş denemesi yapmamış olduğum için unutturabileceğim bir ağ da yok. Çıkan doruknet penceresinde şifre denemesi yapmadan pencereyi kapattığımda, cihaz 3G ile girişi denemiyor. Onu kapattığımda cihaz 3G ile girmeyi denese sorun olmuycak. (iPhone 5 de yoktu bu sorun. Bana doruknet şifresi girme önerisini kendiliğinden sunmuyordu.) Yani illa onun şifresini girmem gerek pencere çıkınca. O ağı görmemesini sağlayabilirsem ancak öyle olur. Ama sadece bana özgü bir sorun olabilme ihtimali olabilir mi diye de aklımdan geçtiği için sordum.

• Kardeş zor bir şey değil, ya başka bir wi-fi ağına bağlan ya da wi-fi'yi kapat 3G ile devam et. Eve dönünce wi-fi yi açmayı bir zahmet unutmayıver yahu. Wi-fi antenini boşa yorup şarj tüketimine yol açıyorsun ayrıca.
  • Hotspot kuruludur sanirim sistem olarak ve login sayfasi geliyordur. Mantik olarak ag sifresiz, kullanici adi ve sifre ile giris yapildigindan; telefondan bu agi unut(daha onceden baglandiysan) ya da aglara katilmadan sor seceneklerini kontrol etmek geliyor aklima sadece...
    Duzelmiyorsa, ag ayarlarini sifirlayip tekrar dene bakalim ne olacak durum.

• Aga katilmadan sor u aktif et problem duzelir

• "Ağlara katılmadan sor" seçeneği aktif değilmiş ve aklıma gelmemişti bu. Açtım şu an seçeneği ve sanırım işe yarayacak. Tekrar aynı yere gittiğimde sonuca bakıcam. Teşekkür ederim bu öneri için.

- - -

Bu arada o Doruknet girişi nasıl bir kullanım şartına sahip diye, bilen varsa sormak istiyorum. Çok eskiden bir sözleşme önermişti ve çekinmiştim kabul etmeye. Çünkü şu an ücretsiz ama ücretli olabilir sonradan gibi bir cümle yazıyordu ve tutup bir süre sonra aylık bir aidat talep etme yolları açık olur diye çekinmiştim kabul etmeye.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ne kadar saçma birşeydir bu? Wifi ı kapatın sorununuz kalksın madem doruknetle bağlanmak istemiyosunuz ağı unut diyin çok zor bir olay değil. Laf ebeliği başka hiçbirşey değil. Ayrıca dediğiniz şey en başından beri var, o giriş ekranını kapattığınız zaman bir daha "asla" gelmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: batuhanozb

Ne kadar saçma birşeydir bu? Wifi ı kapatın sorununuz kalksın madem doruknetle bağlanmak istemiyosunuz ağı unut diyin çok zor bir olay değil. Laf ebeliği başka hiçbirşey değil. Ayrıca dediğiniz şey en başından beri var, o giriş ekranını kapattığınız zaman bir daha "asla" gelmez.

Tamamını okumadan verdiğiniz cevap ve üslubunuz, yaşınızın küçüklüğünden kaynaklanan ilk gençlik heyecanına verilebilir ama bu sorunlu kaprislerinizi anne babanıza yapın lütfen. Forumda yazışanlar elalemin internet ortamına başıboş bırakıp saldığı çocuğunun uyum sorunlarına hedef olmak zorunda değil.

Başlık konusunda bir sorunlu durum bulurlarsa, forumun yetkilileri var zaten. Münasebetsizler ile muhatap olmak istemiyorum.
  • o değilde facebook hesabı istemesi saçma kullanan var kullanmayan var
  • Mobidik kullanıcısına yanıt
    Evde telefonu kullanırken wifi 3g farkını fark edemiyor musun cidden . Birde wifi ye bağlı değilken bile wifi yi açık mı tutuyorsun . ÜStüne anladığım kadarıyla evde wifi ye bağlıykende 3g ve hücresel veriyi açık tutuyorsun. Sonra neden şarjım bitiyor
  • Üç farklı hattımı üç farklı telefonda kullanıyorum, gerek yeni abonelere uygun tarife avantajı için ve gerek işlerle ilgili sebeplerden dolayı. Bu durumda insanın aklı işlerle ilgili başka ayrıntılarla meşgulken, böyle aç kapa olaylarını da ayrıca takip etmeyi istemiyor. "Biz mi telefonu kullanıcaz, telefon mu bizi kullanıcak" felsefesi devreye giriyor.

Bir de ios 8 den önce 3G yi kapalı tutardım genelde ama tam kapamazdım hücresel bağlantısını. Çoğu zaman sonradan farkederdim ki 3G açık kalmış, ondan şarj hızlı eksilir duruma gelmiş. Ama şu an 3G ayrıca kapatılamadığı için, evdeyken hücreseli kapalı tutmak daha iyi eğer dalgınlığıma gelmezse.
  • Allah başka dert keder vermesin doruknete bağlanmamak kolay en garantisi ağa katılmadan sor'u aktif etmek, hoş ben doruknet yada ttnet bulunca 3g kullanmam ama
  • TTNet adsl kullanıcısıyım evde zaten ve aynı şifre ve kullanıcımla girebilir miyim dışarıda ağına denk geldiğimde? Bir de ne kadar mobil kullanım hakkı tanıyor aylık? (Hazır bileni yakalamışken sorayım.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mobidik

TTNet adsl kullanıcısıyım evde zaten ve aynı şifre ve kullanıcımla girebilir miyim dışarıda ağına denk geldiğimde? Bir de ne kadar mobil kullanım hakkı tanıyor aylık? (Hazır bileni yakalamışken sorayım.)

Bir cevap daha vereyim. Ttnet 600 dk. Aylik veriyor hatirladigim kadariyla:)

• jpetrucci kullanıcısına yanıt
    Aynı şifreyle mi girebilicez? Beklenmedik fatura gelirse, mobil farkını jpetrucci ye gönderin diycem bir de. :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mobidik -- 30 Eylül 2014; 0:40:03 >
  • 3 telefon kullanıp da 3G kotam biter derdine düşen adamın gelip burada konu açması. biri kafama sıksın. işadamı mısın arkadaş 3 telefon ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord Melkor

Evde telefonu kullanırken wifi 3g farkını fark edemiyor musun cidden . Birde wifi ye bağlı değilken bile wifi yi açık mı tutuyorsun . ÜStüne anladığım kadarıyla evde wifi ye bağlıykende 3g ve hücresel veriyi açık tutuyorsun. Sonra neden şarjım bitiyor

ne yani siz şimdi evdeyken 3g yi kapatıp, dışarda wifi yi kapatmakla mı uğraşıyorsunuz? bütün telefonlarımda gpsi senkronizasyonu 3g yi wifiyi sürekli açık bırakırım. Teefonun sahibiyim kölesi değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mobidik

Aynı şifreyle mi girebilicez? Beklenmedik fatura gelirse, mobil farkını jpetrucci ye gönderin diycem bir de. :D

Adsl kullanici adi ve sifresiyle giris yapmayi saglayan bir secenek var. Bir de, hesap baglama gibi bir secenek vardi sanirim. Mail adresi ile giris yapabiliyorduk. Giris yaptiktan sonra kalan dakikalari gosteriyor. Ek ucret gelirse mesajlarimi editlerim, 3 maymunu oynarim
    Bu arada gelen mesajlar komik. Forumda insanlar birbirine yardimci olmak icin, problemlerin cozulmesi icin bulunuyor. Dovun bir de arkadasi tam olsun.

• Günaydın. Ve teşekkür ayrıntılı bilgiler için. :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.