Şimdi Ara

iphone 5 mi yoksa 5s mi alsam karar veremedim. tavsiyeleriniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar şuan n95 8gb kullanıyorum, 5 senedir kullanıyorum. artık değişim zamanı geldi yani. aklımda 4s vardı ama donanım özellikleri ram ve işlemci beni 3-4 sene götüremeyeceğini düşündüğüm için i5 veya 5s almaya karar verdim. fakat 5s'in ülkemize gelmesi biraz uzun sürer diye düşünüyorum. yada 2000 tl altına satılması uzun sürer gibi. gerçi apple mağazası açılsa belki uyguna alınabilir. ama o da ne zaman açılacağı belli değil. bi yandan da i5 üretimi durduğu için fazla beklemek istemiyorum. kafam iyice karıştı anlayacağınız sizlerin tavsiyesi ne olur acaba?

not: bu arada paralel ithalat almayı düşünüyorum.

• İ5 kullananlar i5 alın düşünmeyin diyecektir.

Baba parası kullanacaklar ile miras yedi şanslı torunlar bu saatten sonra i5 almayın 5s bekleyin diyecektir.

Bence boşuna soruyorsunuz kullanana 4s bile güzel siz karar vermelisiniz. Parmak basmak isterseniz 5s iyidir performans keza öyle fakat i5 ile kasılırmıyım? imkansız...! Yazılımı özel ve stabildir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslında ben tasarım olarak 4s'i çok beğeniyorum, ama donanımı beni 4-5 sene götüremez diye düşünüyorum. şuanki telefonumun ram yetersizliğinden dolayı bir çok siteyi açamıyorum. bunda da ilerde aynı sorunları yaşamak istemiyorum doğrusu. çok fazla bütçe de ayıramıyorum doğrusu, o yüzden 5s 2000 liranın altına biraz geç düşer gibime geliyor.
  • @Mareşal_T® Niye yoksa sen 4S mi kullanıyosun ? İnsan sınıflandırmasına göre yönlendirmekten vazgeçin.

@scoopi Soruna gelince 5 almanı öneririm 4S le karşılaştırıldığında ekran farkı bariz ortaya çıkıyor ikisini karşılaştır 4S sana oyuncak gibi gelicektir şimdi alıcaksan eğer 5 al ama ben 5- 6 ay daha beklerim diyosan 5S al fiyatlarıda oturur 2000 - 2199 gibi.
  • Maddi durumun 5S'e müsaitse 5S al ama yok değilse 5 al. Çoğu kişi 5'ten 5S'e geçmek mantıksız diyor ama parmak izi sensörü bir yana 64 bt boru mu İmkanım olursa eğer gözümü kırpmadan 5S'e geçmeyi planlıyorum ama dediğim gibi 5 alırsan da çok şey kaybetmeyeceksin, hatta keşke 5S alsaydım demeyeceksin bile. İOS 7.0.2 yükle ben de cihaz resmen uçuyor
  • Iphone 5S in 5'e göre üstünlüklerini degerlendirelim

64-bit işlemci - şu an için bir şey ifade etmiyor. Teknoloji guruları yazılımların bu işlemci mimarisini 2016 yılında hakkıyla kullanmaya başlayacağını söylüyor. (Başlayacağını diyorlar, dikkat çekerim)

Parmak izi ile appstoredan şifre girmeden onay ekranı görmeden uygulama indirmek, tuş kilidini açmak... Hmm bu rahat ve isteyebileceğim bir durum. Kendine has bir telefonun olduğu hissi verir özel hissettirir. (Olmazsa olur mu?)

Ana kamerada geliştirilmiş lens - düşük ışık altında 5'e göre daha iyi fotoğraf kalitesi. Bu cep telefonu fotoğrafçılarını vuracaktır. Bana göre olmazsa olur ben 5in kamerasını yeterli buldum

Altın sarısı, gri gibi yeni renkler. Tamamen zevk meselesi. Kasa kalitesi 5 ile aynı fakat 5'teki siyah rengin soyulması durumu giderilmiş. Tabii yere düşerse 5S de zarar görür, cepte bir yerlere sürtünüp boyası çıkmaz en azından. Bazılarında olmadığını biliyoruz ama siyah Iphone 5lerin genelinde soyulma dikkatli kullanmazsanız oluyor.
    5S'in kozmetik avantajı gönül çelici.

Temel farklar bunlar. Pekii bu farkların karşılığı olan 1.000-1.200 TL (TR fiyatları) buna değer mi? İşte bu sorunun cevabını herkes kendi vermeli. 1000 TL kimisi için aylık gelirken kimisi için aylık benzin parasıdır.

Kendi fikrimi söylüyorum; bizi daha fazla tüketmeye ve ihtiyacımız varmış gibi yanıltarak aslında kullanmayacağımız, fark etmeyeceğimiz özelliklere fazladan para harcatmaya çalışan sisteme teslim olmak istemiyorum. en yeni modelden bir öncekini kullanmak akıllıca geliyor. Bir de Allah aşkına 1600 TL fiyatlı aynı cihaza 2900 ödememizi isteyen Türkiye sistemine karşı sesimiz çıksın biraz.

• uzun süre kullanılacaksa 5s al, kafan rahat olur. 5 sene sonra iphone 8 alırsın
  • iPhone 5 kullanıyorum. Telefonlarını uzun süreli kullanan birisin belli ki. Uzun vadede düşünüp 5s al derim.
  • Bence iOS 6.1.2 jbli bi 32 gb iPhone 5 al. Ben öyle yaptım çok memnunum

• Güzel insan ben çalışan adamım vakti zamanında verdim 2000'i aldım gocunmadım şimdi kafama eserse gene alırım fakat boşuna dünya para vermek istemiyorum çünkü telefondan oyun oynamayı sevmiyorum whatsapp'ı da canavar gibi götürüyor 4s kusura bakmayın ama 5s almanın benim açımdan faydası yok. i5 bırakıp 5s'e yapışmak dediğim kriterlere uyar.
  • Bende 5 var 5S almayı hiç düşünmüyorum iPhone 6 çıktığında belki o zaman değişim ihtiyacı duyabilirim.

Benim en çok merak ettiğim iPhone'ların genel sıkıntısı "Home" tuşunun çok kullanım sonrası zaten tutukluk belirli bir zamandan sonrada çalışmama gibi bir durumu var iken 5S'de acaba bu sorunu giderdiler mi?

Yoksa 5S home tuşu çalışmıyor arızalandı nerede yaptırabiliriz gibi bir çok soru bizi mi bekliyor?
  • Apple cihazları için konuşayım,macbook imac mac pro vs. katmadan daha çok iphone ipadler vs. 3-4 sene kullanabilmen için ilerde kısıtlamaları göze alman lazım,apple herzaman son çıkadığı cihazı adam gibi destekliyor,bir öncekide aynı sayılır ama ondan önceki yavaş yavaş öldürme eğilimine gidiyor,mesela şuan ki iphone 4 ios 4 ile çıktı ios 7 aldı,ama ios 4 kadar hızlı değil,apple her sene yeni ios çıkartıyor,mevcut cihazlar destekliyse geliyor,ama hiçbirzaman geldiği sürümdeki kadar hızlı bir ios olmuyor,öncelikle bunu göze alman lazım,5s olsun 5 olsun seneye 5s de tahtından edecek apple 6 ile,apple kötü bir huyu var,eski ios sürüm kullandırtmıyor,iphone 4 de geri dönüyorsunuz yolu var,ama uygulamalara bakıyorsunuz minimum ios 6 istemeye başlamış,e adam uygulama yok,yeni uygulama çıkıyor hep yeni sürüm istiyor vs. uygulama yoksada bence akıllı telefonunu hiçbir mantığı yok,iphone 4 de geri dönme olayı var,sonraki a5 işlemcili cihazlarda geri dönme olayı malesef yok,4s ve ipad 2 den sonraki hemen hemen tüm ios cihazlar için hala önceki ios sürümüne geri dönme olayı yok,zaten apple kısıtlıyor,dönme imkanıda haliyle olmuyor,dediğim gibi ben bu sıkıntıları göze alırım,aldığımda hızlıydı ama sonraki ios sürümlerinde yavaşladı kullanamıyorum kasıyor diyeceksende hiç bulaşma,yada en fazla 2 sene kullanmayı göze almanı öneririm,mesela iphone 5 ios 7 ile iyi sayılır ama 8 ile onuda yavaşlatacaklar,bu kısımdada senin kararların önemlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrcunFix -- 1 Ekim 2013; 12:29:02 >

• Arkadaşlar Apple cihazlarını yazılım ile eskitiyor denmesi ya da böyle düşünülmesi çok saçma bence. Iphone 4 bilmem kaç sene önce çıkmış telefon, donanım olarak bugünün koşullarına ayak uydurabilir mi hiç? Hala bu cihaza güncel yazılım alabiliyorsun o da donanımı yettiği miktarda hız sunabilir kullanıcısına. Bu gayet doğal bir süreç, Samsung 2 sene önce ürettiği cihazı hatırlamıyordur bile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: weatherman

Iphone 5S in 5'e göre üstünlüklerini degerlendirelim

64-bit işlemci - şu an için bir şey ifade etmiyor. Teknoloji guruları yazılımların bu işlemci mimarisini 2016 yılında hakkıyla kullanmaya başlayacağını söylüyor. (Başlayacağını diyorlar, dikkat çekerim)

Parmak izi ile appstoredan şifre girmeden onay ekranı görmeden uygulama indirmek, tuş kilidini açmak... Hmm bu rahat ve isteyebileceğim bir durum. Kendine has bir telefonun olduğu hissi verir özel hissettirir. (Olmazsa olur mu?)

Ana kamerada geliştirilmiş lens - düşük ışık altında 5'e göre daha iyi fotoğraf kalitesi. Bu cep telefonu fotoğrafçılarını vuracaktır. Bana göre olmazsa olur ben 5in kamerasını yeterli buldum

Altın sarısı, gri gibi yeni renkler. Tamamen zevk meselesi. Kasa kalitesi 5 ile aynı fakat 5'teki siyah rengin soyulması durumu giderilmiş. Tabii yere düşerse 5S de zarar görür, cepte bir yerlere sürtünüp boyası çıkmaz en azından. Bazılarında olmadığını biliyoruz ama siyah Iphone 5lerin genelinde soyulma dikkatli kullanmazsanız oluyor.
    5S'in kozmetik avantajı gönül çelici.

Temel farklar bunlar. Pekii bu farkların karşılığı olan 1.000-1.200 TL (TR fiyatları) buna değer mi? İşte bu sorunun cevabını herkes kendi vermeli. 1000 TL kimisi için aylık gelirken kimisi için aylık benzin parasıdır.

Kendi fikrimi söylüyorum; bizi daha fazla tüketmeye ve ihtiyacımız varmış gibi yanıltarak aslında kullanmayacağımız, fark etmeyeceğimiz özelliklere fazladan para harcatmaya çalışan sisteme teslim olmak istemiyorum. en yeni modelden bir öncekini kullanmak akıllıca geliyor. Bir de Allah aşkına 1600 TL fiyatlı aynı cihaza 2900 ödememizi isteyen Türkiye sistemine karşı sesimiz çıksın biraz.

Olmazsa olmaz mi 64 bit simdilik cop mu falan gibi degerlendirmelere genel olarak katilmiyorum. İos7 64 bite gore yazilmis bir kere, uygulamalar da fazla gecikmeden uyum saglayacaktir cunku performans ve uygulamalarin kabiliyetleri acisindan buyuk bir acilim 64 bit. Her neyse, demek istedigim 5 ten 5se gecmek cok mantiksiz, 5s ara model cop falan filan deniyor ve bunlara katilmiyorum. Genel olarak soyluyorum bunu kisisel olarak degil. Herkes ihtiyacina gore bakar. Zaten siz de oyle demissiniz. Ha, en son paragrafiniza ise harfiyle katiliyorum. Cihaz iyi olmadigi, degmedigi icin degil, tuketim cilginligi yapmamak adina, 5 ten 5se gecmek dogru degil bana gore de. Bunlar hep ithal cihazlar, ama biz ithal ettigimiz ulke insanindan daha sik telefon degistirir hale geldik. Ulkeye zarar hep bunlar. Kimseye alma diyemeyiz tabi ama isin bu tarafini da dusunmek lazim. Amac degil arac bunlar. Birseyler ortaya koyma adina size bir arti sunmuyorsa, milli servet tarafina eksi olarak gecebilir bu harcamalar. Neyse cok daldim meseleye konu sahibine de fikrimi soyleyip gidiyorum.

Hocam, elinizdeki cihazi uzun sure kullanan zirt birt degistirmeyen brisiniz anlasilan. Bence 5s alin. Almisken en yenisi olsun. O islemciyle de en azindan 1-1,5 sene fazladan hizmet eder size o cihaz.

• sizce apple magazasinin acilmasini bekleyeyim mi? Yoksa diger turlu 5s'in 2000 tl altina satilmasi 5-6 ayi bulur gibime geliyor.

• Mareşal_T® kullanıcısına yanıt
    çok yakışıksız sataşmalar ve gereksiz kalp kırıcı sözlerden kaçınalım beyler.
  • bence 64 bit bi 3-4 yıl tam olarak kullanılmaz. o yüzden al bi 32 gb ya da 64 gb iphone 5 kullan minimum 3-4 yıl.
  • valla bence iphone 5 alin. ben iphone4 den terfi edecegim kismetse iphone5e ve internette incelemelere karsilastirmalara bakiyorum iphone5sle gunluk kullanimda performansa olarak neredeyse farksiz. iphone5s tabiki 3d grafik performansinda vs 2kat daha iyi belki daha fazla ama zaten 4 inchlik ekranda ne oynuycaksiniz yani 3d ben de bunu anlamiyorum. 3-4 senelik iphone4 te bile hala fifa 2014 calisiyosa yeni cikacak oyunlar da iphone5te oyle aman aman kasiyo denilecek kadar kasmayacaktir merak etmeyin. zaten ram miktari ayni tamam 5sde daha hizli bi teknoloji var sanirim ama sonuc olarak adamlar su anda yaptiklari her oyunu en azindan iphone 4sde oynatilabilecek sekilde yaparlar cok ekstrem iste infinity blade vs gibi oyunlar haric. onun disinda ekran ayni boyutlar ayni pil konusunda 5s yuksek kapasiteye sahip ama millet ondan da sikayetci sanirim islemcinin guclenmesiyle birlikte pil omru de ayni ki zaten apple da esit yada biraz daha iyi demisti lansmanda.

yani o kadar ucuk paralara iphone5s almanin bence hic bir alemi yok iphone5 al zaten o cihazlar piyasadayken ne program gelistiricileri nede apple destegi kesmez adamlar piyasda ne kadar ios cihaz tutarizin derdindeler androidin yukselisinden dolayi. al iphone5i ileride iphone6 yada 6s yada neyse artik ben bir sonraki modelde ekranin birazcik buyuyecegini dusunuyorum yada en azindan bir buyuk bir de 4inclik 2 model cikartabilirler diye dusunuyorum o zaman gecersin yeni iphonea.

youtube da iphone5s vs iphone5 yazarsan boyle karsilastirma videolari var ben izledim ve hem gunluk kullanimda hem benim genellikle oynadigim platform ve 2d oyunlarda en ufak bi fark olmadigini gordum icim rahat kaldiki 3d oyunlarin da en azindan %80 ini calistiracagini eski bir iphone4 kullanicisi olarak tahmin ediyorum sebebi de az once soyledidigim platform yarisi yani piyasada ne kadar ios cihaz kullanilmaya devam edilirse o kadar iyi apple icin.

ozet olarak iphone 5 al :D pisman olmazsin.

edit: 4s alma 4s artik cok eski bir teknoloji. 4sde kullanilan cpu corelari iphone4un kinin aynisi tek fark var 2 tane core var dual core gpusu tabiki daha iyi ama uzun sure kullanmak istiyorum diyosan iphone5 al 4si hic dusunme bile. bi kere 3.5 inchlik ekran cag disi artik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omertalord -- 1 Ekim 2013; 15:23:16 >

• Ben de uzun süre aynı telefonu kullananlardanım. Hala ilk versiyon htc desire kullanıyorum, hesap edin artık. Türkiye store açılınca iphone 5s alacağım. Ama 2000tl üzeri olursa almam, o ayrı. Öyle bir durumda ip5 de almam. Ekonomi düşünecek adama 4s de haydi haydi yeter.
  • Arkadasim Iphone S'ler her zaman bi onceki versiyonun gelismis versiyonu oldugu icin tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknokaptan -- 1 Ekim 2013; 15:53:50 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.