Şimdi Ara

Iphone 4 sahibiyim, HTC Desire HD ile değiştirmek Saçma mı olur ? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
223
Cevap
1
Favori
10.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: engurlu

Yeni bi anlaşmayla apple samsung dan ekran da dahil donaniminin %70 ini karsilAyacakmis..ip5 de super amoled plus gorurseniz ne yapacaksiniz cok merak ediyorum :))

apple retina ekranda sorun yasadi..3.9 milyar dolara toshiba ve sharp la anlasti..simdide 7.5 milyar dolara samsungla anlasti..

Apple bundan sonra sadece kasa yapacak herhalde..zaten en iyi becerebildigi de o :)))

:)
    Yani gercekten ne desek bos.
    Yahu Samsung'un bi consumer electronics departmani var, ayrica parca uretimi yapan bir departmani var. Apple urunu dizayn ediyor, istedigi spec leri ureticiye veriyor, uretici de yapiyor.
    Mimar ile insaatci iliskisi gibi yani... Anlatabildim mi?

ip5'te super amoled gormemiz mumkun olabilir, ama sadece super amoled yeterli cozunurlugu yakalayabilirse!

Ha bi de, evet Apple sadece kasa yapiyor evet :D Saka dimi bu? Yok saka degilse, yazik yani

• quote:

Orijinalden alıntı: onboardx

amerikada orta sınıf bir tel burada statü sembolü.gelişmiş ve gelişmemiş ülke farkı burda da kendini gösteriyor.

Ben Amerika'da yasiyorum. IPhone 4 burada da oldukca statu sembolu.

Orijinalden alıntı: mertycl
    1- Cebinde müzik dinlemek için ayrı bir cihaz bulundurmadan istediğin müziği dinlemek.
    2- Özgürce arkadaşlarınla veri transferi yapabilmek.
    3- Telefonunun görünümünü farklılaştırarak kendine özel birşey ortaya çıkarmak.
    İşin kesinlikle yok arayüzmüş yok ios muş androidmiş kısmına girmiyorum bakın. İşlemci ram vs hiç birşey söylemiyorum o konular hakkında.
    Basit örneklerle konuşmak gerekirse;
    Ben diyelim ki yarın tatile çıktım antalyada yazlıkta 1 ay kalacağım. Ve bu süre zarfında bir yeni şarkı çıktı çok hoşuma gitti. Ben bunu wifi yada 3g vasıtası ile ücretsiz indirip dinleyemeyeceksem. Her istediğim şarkıyı atmak için ömrüm boyunca tek bir bilgisayar kullanmak zorunda isem ve başka bir pcden şarkı atmak için neyim var yok smartphone umdan silinecekse nerde özgürlük nerde jailbreak nerde kullanışlılık.
    2- 3gs de olmayıp 4 e koydukları bluetoothu ben eğer gidip sadece kulaklık ile kullanabileceksem. Basitçe tıkla send via bluetooth diyemiyorsam illede sistem dosyalarına erişen bir programla dosya göndermek zorunda kalacaksam nerde kaldı iphone un basitliği kullanışlılığı, android daha kolay bu açıdan.
    3- Arkaplana resim koymak yada menüdeki var olan simgeleri sıralanmış şeklin sadece simgeleri değişik yerlerde olan haliyle kullanmak zorunda kalacaksam. Bilmem kaç milyon iphone kullanıcısndan beni ayıracak tek şey arkaplan resmimse. Nerde kişiselleştirme? Bana bunu verdiğin gibi kullanmak zorundayım jailbreak bile bana sadece arka planla melodi değiştirme gibi çok basit nokia 6600da bile yapabildiğim bundan 10 sene öncesinin teknolojisini sanki çığır acan bi özellik gibi gelmesine neden olacaksa kusura bakmayın ama 2000 tlye iphone alacağıma gider yasadışı garantisini iptal edecek hiçbir uygulama yapmadan 1000 liraya bi htc desire hd alır diğer 1000 liraylada gider en güzelinden bir sony netbook alırım. Aynı yada farklı nedenler için rahatça kullanabileceğim 2 farklı platformum olur elimde.
    Kimseyi yargılamıyorum eleştirmiyorum ama gelişen dünyada kendimizi geliştirmek yerine basite indirgenmek neden?
    Biraz düşünürseniz apple kullanıcı kitlesinin çok çok geniş olmasının başlıca nedeni en düşük zeka seviyeli insanın bile biraz kurcalayıp anlayabileceği birşey olmasıdır. Bu yüzden androidler hala pazar payı olarak appleın gerisinde kalıyorlar düşüncesindeyim.
    Ayrıca Centauri arkadaşın gönderdiği tabloya görede motorola droidle iphone 4 arasında ufak farklar dışında pekte birşey görünmüyor. Daha önceki yorumlardan birinde bir arkadaş eğerki asosyal bir insan değilseniz (kendisi nerd tabirini kullanmıştı) bence iphone 4 gerek fiyatı gerek kısıtlı kullanım alanları sonucunda pek mantıklı tercih değil. App store da olup androidlerde olmayan uygulamalara bakarsak hepsi oyun. E bu kadar çok oyun oynamak istiyorsanız gidin bir psp alın sabah akşam oynayın boşuna 2000 tl vermeyin app storedan ekstra ücretle oyun almak için

1- Bunu zaten yapabilirsiniz

2- Wireless paylasimla bunu da yapabilirsiniz, bluetooth tan daha verimli ve hizli.

3- Nesil farklilastirmak? Arka plani degistirip, folderlar filan yaratim istediginiz gibi kullanirsiniz. Tema farklilastirmak icin greenpoison ile yaklasik 2 dakika suren jailbreak islemini yapmaniz gerekiyor.

4- App Store'da olup Android'de olmayan uygulamalarin kucuk bir bolumu oyun, ayrica IPhone da hem Anroid'de olan app lerin hepsi iPhone uzerinde daha iyi calisiyor, teker teker kiyaslarsaniz bir tanesi bile Android de iyi olmayacaktir

5- Melodi degistirebilmek veya melodi degistirmek gibi seyler icin jailbreak a ihtiyaciniz yoktur, ayrica bunlar 'teknoloji' degildir, sadece implementasyondur dolayisiyla 10 sene incenin teknolojisi demek sacmadir.

6- Android'in iOS'ten 'kisisellistirmek' disinda hicbir ustunlugu yoktur. iOS daha hizlidir, daha az sistem kaynagi tuketir, daha iyi dizayn edilmistir, daha stabildir, dokunmatik entegrasyonu daha iyidir.

7- PSP oyunlari 100+ TL, iOS oyunlari 1-2 TL. Ayrica, her platformda oyunlar ucretlidir. Oyunlara 1-2 TL vermeyecekseniz, evet almayin. ilaveten Android icin parayla aldiginiz uygulamalar cihazinizda calismayabilir, cokertebilir, yavaslatabililr, givenlik acigina neden olabilir.
    iOS'te aldiginiz her uygulama %100 calisacaktir, sorun cikarmayacaktir, ve guvenlik sorunu yaratmayacaktir.

8- Pazar payi olarak Apple'in ileride olmasinin nedeni
    a-) dunyanin ilk kapasitif ekranli, coklu dokunuslu telefonunu Apple'in cikarmasi, ve ilk kez kullanisli bir yazilimla insanlarin gercekten smartphone larinin ozelliklerini kullanmaya baslamasi. Iphone 2G den once, Nokia N95 gibi zorunlu olmadikca asla web te gezmeyeceginiz, uygulamlari kullanmayacaginiz telefonlar vardi.
    b-) Dunyanin en hassas dokunmatik ekranina sahip olmasi,
    c-) Telefonunuza bir zarar gelmeden, calisip calismayacagi konusunda bir soru isareti bile olmadan, 1 tikla indirebileceginiz 400.000 uygulamaya sahip olmasi
    d-) iOS: Dunyanin en stabil, en az enerji tuketen, en hizli, en az sistem kaynagi kullanan, donanimla en iyi uyum icinde calisan, dokunmatik kullanima en uygun olan mobil isletim sistemine sahip olmasi
    e- ) kullanici memnuniyeti konusunda dunya birinicisi olmasi,
    f-) istatistiksel olarak dunyanin en az bozulan telefonu olmasi,
    g-) dunyadaki tum ciddi teknoloji kaynaklariin iPhone 4 u birinci secmesi,
    h-) Android'in ucuz ve kotu bir iOS kopyasi olarak baslamis olmasi
    i-) Hem boyutlariyla, hem gorunusuyle, hem isciligiyle 'guzel' bir cihaz olmasi
    j-) Yine istatiksel olarak IPhone kullanicilarinin %97 oraninda iPhone'dan devam etmek isterken, Android kullanicilarinda bu oranin %60'larda olmasi

9- IPhone 4 2000TL degil, 1400 TL

Ozetle:
    IPhone 4 daha hizli calismaktadir
    IPhone 4 daha stabildir
    IPhone 4 daha kucuk ve incedir
    IPhone 4'un pil omru daha uzundur
    IPhone 4 un iscilik ve malzeme kalitesi daha iydiir, cam ve celiktir, plastik degil
    IPhone 4'te daha cok sey yapabilirsiniz, daha cok uygulamasi vardir ve uygulamlari daha hizli calistirmaktadir.
    IPhone 4'un ekrani daha parlak, daha yuksek cozunurluklu olup, isik alltinda daha iyi gorunmektedir.
    IPhone 4'teki oyunlar ve uygulamalar cok ucuzdur vev yaygindir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Centauri -- 18 Şubat 2011; 2:53:43 >

• yarım metreden düşünce toz buz olan camı övmeyin bana.ayrıca home tuşunun hassasiyet kaybını,ekrandaki sarı leke ve meşhur anten sorunu ile demek kaliteli olunuyor.fanboyluğun bu kadarına pes.hep söylerim her zaman android liderliği sürdürecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onboardx -- 18 Şubat 2011; 8:05:33 >

yarım metreden düşünce toz buz olan camı övmeyin bana.ayrıca home tuşunun hassasiyet kaybını,ekrandaki sarı leke ve meşhur anten sorunu ile demek kaliteli olunuyor.fanboyluğun bu kadarına pes.hep söylerim her zaman android liderliği sürdürecektir.

Fanboyluk yok ortada, siz fanboyluk yapiyorsunuz.
    Cunku, iOS liderken, Android liderligi surdurecektir diye birsey soyluyorsunuz, bu fanboyluk

Ayrica, yarim metreden dusurunce tuz buz olan cam diyerek abartarak, yine fanboyluk yapiyorsunuz. Sadece kirilmasiyla olculmez kalite, CAM dediginiz sey kirilir. Ancak plastik android telefonlarin malzemesinden kat kat daha degerli bir malzemedir, ve cok daha kalitelidir, ve cizilmez. Android telefonu yere dusururseniz de kirilir ayrica, dusurmeyin.

Ayrica, sari leke sorunu da olmayan bir sorun, hic rastlamadim, sadece iPhone komlekslilerin tekrar tekrar soyledigi birsey, hic gormedim.

Anten sorunu da sizin gibi iphone kompleksli kisiler yuzunden meshur oldu, aslinda oyle bir sorun da yok, IPhone kullanan hickimsenin bundan sikayet ettigini duymadim, sizin gibi paralel evrende yasayip android i lider zannedenlerin durmadan tekrar ede ede agizlarinda sakiz ettigi hayali bi sorun.

Madde madde yazdigim seylere kompleks urunu yalanlarla cevap vererek fanboylugunuzu gostermis oluyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Centauri -- 18 Şubat 2011; 8:28:14 >

• Bu arada,

gsmarena da iPhone 4'u yilin cihazi secti.

Gercekten de iPhone4'u 'Piyasadaki en iyi telefon' secmeyen herhangi bir kaynak yok.

http://www.globalmobileawards.com/awards/winners_2011.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Centauri -- 18 Şubat 2011; 8:40:02 >

yarım metreden düşünce toz buz olan camı övmeyin bana.ayrıca home tuşunun hassasiyet kaybını,ekrandaki sarı leke ve meşhur anten sorunu ile demek kaliteli olunuyor.fanboyluğun bu kadarına pes.hep söylerim her zaman android liderliği sürdürecektir.

Bu bahsettigin problemler asla genellenemez. Anten sorunu falan yok ortada o zaman Adama sorarlar kardesim senin üstün özellikli android telefonun laptop gibi yanında şarj aleti ile geziyor. Apple Store'dan bu güne kadar bir tek ücretli uygulama almadım Fred olan uygulamaları haber veren bir yığın program var. Apple i kullanan bilir. Kullanmayan bosuna yorum yapmasın okudukça gülüyorum. Bu arada telefonumun kenarında sarı bir leke yok. Anten sorunu yok. Şarjım 1 günde bitmiyor vs vs

• Tehlikeli ve Pişman olacağın bir maceraya girmek istiyorsan hiç durma Ver güzelim i4 ü.Sonrada bol bol ağlarsın zaten:)
    Zaten koruma kabıyla kullanıyorum o nedenle problem olmuyor, anten problemi olmasa da koruma kabı olmadan kullanmam darbelere karşı!
    Yani teoride olan bir sorun ama pratikte sorun teşkil etmiyor diyelim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ten_don -- 18 Şubat 2011; 14:04:47 >

Orijinalden alıntı: ten_don

Anten sorunu nasıl yok yahu(;
    Elinizi malum noktaya dokundurunca 3G'de iseniz kopuyor EDGE'de iseniz tek dişe bile iniyor ama kopmuyor bende.
    Zaten koruma kabıyla kullanıyorum o nedenle problem olmuyor, anten problemi olmasa da koruma kabı olmadan kullanmam darbelere karşı!
    Yani teoride olan bir sorun ama pratikte sorun teşkil etmiyor diyelim..

kardeş fanboylar bunu görememekte ısrar ediyor.

IP4 iş arkadaşımda var çok kurcaladım.. bende 3GS var bundan önce androidli telefon ondan öncede yine Iphone 3g vardı..

android düşük işlemcili az ramli makinalarda işkencedir.. ama sağlam ram ve işlemci ile çok daha yetenekli configure edilebilir bir işletim sistemi.. dezavantajı uygulamalar biraz kontrol dışı oldugu için stabilitesi düşük programlar çıkabiliyor.. buda androide eksi puan olarak geri dönüyor..

Iphone ise tam aksine ayar mayar çekmekle ugrasmayım şık bir telefonum olsun bol bol hava atayım diyenler için bir telefon.. daha alarm çalarken titreşim kapalı olsunu bile seçemiyorsunuz.. androidde tonla alarm ayarı vardı.. Bu kadar eleştiriden sonra elimizi vicdanımıza koyup IOSun iyi yanlarını saymamak olmaz.. mesela telefonu aylarca reset atmadan kullanabiliyorsunuz.. arka planda kaldıgı sürece wireless, çoğu uygulama neredeyse hiç extra pil yemiyor.. başlangıcta taskbarı acmayı bilmiyordum.. ögrendigimde 50 kadar uygulama birikmisti ve inanın 1 gram bile takılma yoktu (tam olarak multi taskingin olmaması aslında avantaj)

IOS artık mutlaka for dummies diye su anki gibi hiç seçenek olmayan basit bir sürümün yanına advanced kullanıcılar için ayar çekebilecegimiz bol seçenekli bir sürümü acilen cıkarmalı.. yoksa androidin gelişmesi ile müşterilerinin çogunu (en azında advanced olanları) kaptırması kacınılmaz..

• quote:

kardeş fanboylar bunu görememekte ısrar ediyor.

Evet telefon abimde var biz bu problemi göremiyoruz, siz bu cihazı kullanmıyorsunuz ama problemi görebiliyorsunuz.

Gerçekten görüş açınız takdire şayan...

Ama tamamen vazgeçtim düşüncemden.. bunda cihazı daha çok incelemiş olmam, internetteki araştırmalarım ve bu konudaki tartışmalar hepsinin etkisi var..

Gördüğüm kadarıyla HTC oldukça başarılı cihazlar yapıyor. Samsungda yeni telefonlarıyla TAB in başarısıyla yine baya bir atılım yapmış gibi gözüküyor.

ama en çok dikkatimi çeken anket bir sonraki cihaz seçimleri oldu.. Iphonedan sonra Andoide geçmek isteyenler %5 iken tam tersinde durum %30 civarlarında.. bunun sebebi olarak ta kağıt üstünde yazanların tam olarak gerçeği yansıtmaması olarak görüyorum. ( HTC desire HD batarya konusunda iphone 4 ile çok farklı gözükmüyor internette ama normal kullanımda çok bariz farkediliyor - Kamera 8MP ama internette okuduğum çoğu testte IP4'ün 5MP Kamerasının daha iyi olduğu yazıyor. )

HTC Desire HD gerçekten müthiş bir cihaz.. ekran gerçekten çok cezbediyor insanı. Arayüzü de oldukça güzel. Androidin getirdiği kişiselleştirmeye yönellik onca özellik ile çok daha keyifli bir hal alabiliyor. Ama problemleri de yok değil. Youtube'a giriyorum takılıyor, sonuna kadar yüklemesini bekliyorum sonra başa aldığımda tekrar yüklemeye çalışıyor, Yan yatırdığımda bazen algılamıyor bazense yan yatık şeklinde kalıyor.. Benim anladığım şudur ki HTCnin'de Android'inde biraz daha üzerinde çalışılmasına ihtiyacı var.

IP4ise Şuan aralarında en problemsiz en stabil çalışan. IOS te şuanki popülerliği ile kullanıcıya daha fazla seçenek sunuyor.. Ne IP4ün yaptığını HTCnin yapamıyacağı, nede HTCnin yaptığını IP4 yapamaz gibi bir durum olduğunu düşünmüorum... Hepsi için programlar var.

Durum bu iken Şuan IP4 daha mantıklı bir seçim gibi gözüküyor.. buyüzden ben Iphone 4 ile devam edeceğim. Fakat Andoid 3.0'ı Samsung galaxys2 yi ve çıkacak yeni HTC leri de takip edeceğim. Bakalım zaman ne gösterecek .. Saygılarımla..

• @Centauri neden kendini yoruyorsun ki bu kadar boşver es geç...

Telefonu yarım metre degil 2 metreden düşürdüm hicbirsey olmadı.ekranımda sarı leke yOk.anten problemimde yok.android liderliği sürecektir demişsiniz.

Hocam sen ne ictin ya?
  • ben suan ıphone sahıbıyım .. androıd sıstemlı htc de kullandım .. ve yakında ıphone umu satıp desıre hd alıcamm .. kısacası eger cebımde ufak bır bılgısayarım olsun dıyorsan desıre hd derım ben sana ;)
    ayrıca herkezın elınde kızılay dagıtmıs gıbı ıphone var artıkk ... htc desıre hd alda bı farkın olsun ;) :D

Orijinalden alıntı: emrea16

ben suan ıphone sahıbıyım .. androıd sıstemlı htc de kullandım .. ve yakında ıphone umu satıp desıre hd alıcamm .. kısacası eger cebımde ufak bır bılgısayarım olsun dıyorsan desıre hd derım ben sana ;)
    ayrıca herkezın elınde kızılay dagıtmıs gıbı ıphone var artıkk ... htc desıre hd alda bı farkın olsun ;) :D

doğru söze ne denir.ben desire hd cihazımı almadan önce iphone 4 e de alıcı gözle baktım.hoşuma gitseydi de alırdım zaten ancak sıkıcı bir cihaz.ksııtlamalarla dolu ve anten sorunu olan bir cihazı almam.ayrıca artık herkeste bir statü sembolü gibi görünüyor.nerde tiki birini görsem elindeki teli tahmin etmiyorum bile.sırf bu imajı bile yeter almamam için.htc ise ayrı bi cihaz gerçekten.
  • Duydunuzmu gecen gün android in biri bir binanın 6. Katından atlamış. Kazayı hafif ciziklerle atlatmış. Tüm android sevenlere gecmis olsun. İntiharında ise bir günlük şarj süresinin etkisi olduğu söyleniyor.
  • her iki cihazı da kullandım iphone 4 aldım 1 ay sonra kuzenimin aldıgı desire ile degistik ve 1 haftanın sonunda telefonumu geri istedim :)

belki fanatizm diyeceksiniz ama iphone kullanan baska telefona ısınamaz diye dusunuyorum ben..
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.