Şimdi Ara

iPhone 4 iOS 4.1 GreenPois0n Jailbreak YAYINLANDI [Son Güncelleme : 12.10.2010 11:00] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.979
Cevap
1
Favori
104.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: guveniscan

quote:

Orijinalden alıntı: gkkt

Unlock ile ilgili yanlış bilgiler dolaşıyor forumda. Unlock yeni baseband için kısa süre içinde çıkacaktır. Unlock için çalışma yapılabilmesi için, önce jb nin çıkması lazım. jb çıkmadan unlock çalışmaları başlayamaz. kaldıki unlock programı jb den çok daha basit bir işlemdir. uzaktaki bilgisayardan bile açılabilen kilitler(att ve vodafone yapabiliyor.) sadece yazılabilecek basit bir programla açılabilir.

bilgini sorgulamak icin degil, elimde yanlislikla itunes uzerinde 4.1 upgrade ettigim iphone 4 oldugundan soruyorum. kim unlock un, jailbreak den daha basit oldugunu soyledi. genelde unlock lar jailbreak ciktiktan hemen sonra cikiyor mu?

estf. konuya aslında zorluk ya da kolaylık açısından değil de, unlock işlemini hangi süre zarfında çıkaracaklarından bakarsak daha sağlıklı olur. Sonuçta dev-team daha önceden de sırf 2 kez iş yapmamak için 4.0 yayınlanana kadar 3.1.3 'ü kırmış oldukları halde yayınlamadılar. Sebebi basit, tekrar tekrar yeni açık arayıp apple' ın bu yamaları kapatmasıyla boğuşmak istememek.

Bu sebepten ötürü, dev-team in yaptığı açıklamaya göre size şöyle söyleyebilirim; 4.1 yüklendiğinde cihazın baseband'ı şuan kıramadığımız bi versiyona yükseltecek ve biz buna tekrar unlock yazmak istemiyoruz. şuan elimizde 4.0.2 var ve bu kırılabiliyor. Ozaman elimizdeki baseband i koruyarak 4.1 e yükseltme ve bir de jailbreak çıkartırsak sorunlar çözülür şeklinde düşünüyorlar. Bu yüzden bas bas bağırdılar 4.1 e yükseltmeyin diye.

Yalnız şunu da unutmayalım ki, sonuçta baseband yükselmiş dahi olsa, 4.1 ve sonrasındaki basebandler bu seriden gidecek ve dolayısıyla eğer ilerleme kaydedilmesi isteniyorsa 4.1 'in baseband 'i de kırılacaktır. Hatta belki dev-team değil de başka bi cengaver kırıverir.. belli mi olur
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

quote:

Unlock ile ilgili yanlış bilgiler dolaşıyor forumda. Unlock yeni baseband için kısa süre içinde çıkacaktır. Unlock için çalışma yapılabilmesi için, önce jb nin çıkması lazım. jb çıkmadan unlock çalışmaları başlayamaz. kaldıki unlock programı jb den çok daha basit bir işlemdir. uzaktaki bilgisayardan bile açılabilen kilitler(att ve vodafone yapabiliyor.) sadece yazılabilecek basit bir programla açılabilir.

bilgini sorgulamak icin degil, elimde yanlislikla itunes uzerinde 4.1 upgrade ettigim iphone 4 oldugundan soruyorum. kim unlock un, jailbreak den daha basit oldugunu soyledi. genelde unlock lar jailbreak ciktiktan hemen sonra cikiyor mu?

unlock çalışması için jailbreak yapılmış olması lazım 4.1 in. jb yapılmadan test edemezler değil mi? bu yüzden jb çıktıktan kısa bir süre sonra yeni baseband için unlock çıkacaktır.unlock sadece 1.1.2 mi neydi o versiyonda beklendi, o da önce sim aparatıyla sonra programla halledildi. geçen sene 3.1.3 için jailbreak geç çıktı, bu sefer donanimsal olarak müdahale ettiler telefonlara yine unlock yapıldı. 4.0 ve 4.0.1 çıktı, jb ve unlock hemen hemen aynı anda yapıldı. yani demek istediğim unlock için fazla beklenmeyecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: blckhm

quote:

quote:

estf. konuya aslında zorluk ya da kolaylık açısından değil de, unlock işlemini hangi süre zarfında çıkaracaklarından bakarsak daha sağlıklı olur. Sonuçta dev-team daha önceden de sırf 2 kez iş yapmamak için 4.0 yayınlanana kadar 3.1.3 'ü kırmış oldukları halde yayınlamadılar. Sebebi basit, tekrar tekrar yeni açık arayıp apple' ın bu yamaları kapatmasıyla boğuşmak istememek.

Bu sebepten ötürü, dev-team in yaptığı açıklamaya göre size şöyle söyleyebilirim; 4.1 yüklendiğinde cihazın baseband'ı şuan kıramadığımız bi versiyona yükseltecek ve biz buna tekrar unlock yazmak istemiyoruz. şuan elimizde 4.0.2 var ve bu kırılabiliyor. Ozaman elimizdeki baseband i koruyarak 4.1 e yükseltme ve bir de jailbreak çıkartırsak sorunlar çözülür şeklinde düşünüyorlar. Bu yüzden bas bas bağırdılar 4.1 e yükseltmeyin diye.

Yalnız şunu da unutmayalım ki, sonuçta baseband yükselmiş dahi olsa, 4.1 ve sonrasındaki basebandler bu seriden gidecek ve dolayısıyla eğer ilerleme kaydedilmesi isteniyorsa 4.1 'in baseband 'i de kırılacaktır. Hatta belki dev-team değil de başka bi cengaver kırıverir.. belli mi olur

nerdeyse 15 gündür satılan cihazların hepsi 4.1 dolayısı ile piyasada epey cihaz var. unlock işleminide hemen gerçekleştireceklerdir benim düşüncem. sonuçta bu iş için varlar ve var olmaya devam edecekler.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: blckhm

quote:

quote:

nerdeyse 15 gündür satılan cihazların hepsi 4.1 dolayısı ile piyasada epey cihaz var. unlock işleminide hemen gerçekleştireceklerdir benim düşüncem. sonuçta bu iş için varlar ve var olmaya devam edecekler.

umuyorum dediğiniz gibi olur, herkesin isteği bu zaten

• ben 4.1 update ini muhtemelen ciktigi saniyede yaptim, daha dev team blogunda post bile yoktu heralde. cahildim bir de firmware, unlock konularina.

iphonewiki sayfasina da baktim buradan okudugum bir post uzerine, gercekten unlock olmayan hicbir baseband olmamis; iyi haber :) apple in bu kadar exploit i kolay bulunan urunler piyasaya surmesi ilginc gercekten. xxx
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • 4.1 ara bir sürüm olmadığı için emin olun en kısa sürede unlock çıkacaktır. 4.1.1 gibi ara bir sürüm çıksa zaten uğraşmazlar. 4.2 yi beklerler fakat dikkat ederseniz önemli olan tüm sürümlerde unlock çıkmıştır.
  • Basebandi yukseltmeden 4.1 yaparsak eski unlocku kullanarak direk telefonu kullanmaya baslayabiliriz degil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: emce canbay

sabah oldu daha çıkmadı.....

ilk mesajda sabah saat 8'e kadar bekliyorum denmiş. Hele bir 8 olsun :)
  • bir gelişme var mı arkadaşlar?
    saat 8'i geçti
  • Resmi sitede görene kadar hiç bir duyuma inanmıyoruz arkadaşlar.
  • http://blog.iphone-dev.org/ cok az kaldi :))
  • ne yazar? :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cakirforum

http://blog.iphone-dev.org/ cok az kaldi :))

ben yazacaktım şimdi.
    evet az kaldı.
  • http://www.youtube.com/watch?v=aoX1Q8ym2J8&feature=player_embedded

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KRML_KNN -- 27 Eylül 2010; 12:09:38 >

• sonunda gerçekten ciddi bir bilgi geldi devamını bekliyoruz
    FORZA DEV-TEAM
  • quote:

Orijinalden alıntı: NiHilistt

Arkadaslar birsey danisacaktim. Vodafonedan iphone4 aldim. 4.0.2 surum var. 4.1e gecsem bu cikacak jb ile bnde jb yapabilirmiyim yoksa beklemem mi gerekecek? Birde basebandim yukselir mi? Kisacasi 4.1 yapsam bu cikacak jbyi bnde kullanabilirmiyim

çok bir bilgim olmamasında rağmen baseband'ını yükseltmeden 4.1'e geçebilirsen sorun olmaz ama bence beklemek en iyisi
  • oskis,

çıkacak olan jb zaten 4.1 için

ama cihazın sim kilitli ise unlock beklemen gerekecek
  • Blogda ne yazıldığını arkadaşlardan biri kopyalayıp foruma ekleyebilir mi?

Şirkette olduğumuz için blog siteleri yasaklı, giremiyoruz:(

Hayırsever arkadaşlar bekleniyor:)
  • walla GreenPois0n ile iligli ilk açılan konu(m) verilen 10 yüz milyon cevpta saptığı için kilitlenmiş... neyse... burda bir gelişme duyuralım...

safsata olmayan gerçek JB haberleri... direk kaynaktan... Dev Team sessizliğini bozdu...

Twitter:
    @iphone_dev
    SHAttered iPod touch 4G jailbreak Dev-Team Blog - SHAttered iPod touch 4G (test video only... wait for faster tool)
    6 minutes ago via web

SHatter kullanarak iPod Touch 4'ü JB yapmışlar...fakat bir gecede olacak iş değil Chronic Dev Team'den haberleri sabırla bekleyin diyorlar..http://twitpic.com/2sg145

ve Dev Team'in iPod Touch 4'ü SHatter ile JB yaptığına dair açıklamasına gelen ilk tebrik SHatter'ı bulan pod2g'den oldu....

hatta pod2g BETA sürümünü JB'in test etmek istiyor

@pod2g
    @MuscleNerd Congrats to the devteam for the jailbreak. Also huge props to @MuscleNerd for the epic kernel fix I CAN HAZ BETA ? :-)
    2 minutes ago

@pod2g
    Congrats to the devteam for the successful jailbreak. Also huge props to @MuscleNerd for the epic kernel fix I CAN HAZ BETA ? :-)
    3 minutes ago

• dev team bu sabah (bize göre) pod2g 'nin açıkladığı açık üzerinden ipod 4g 'yi kırdığını gösterdi. Yapılan açıklamada şuan için pwnagetool a eklediklerini ve test ettiklerini belirttiler. Öte yandan chronic dev team grubunun da ip4 üzerinde çok fazla çalıştığını ve onlardan yada dev-team den kısa süre içerisinde jailbreak yayınlayacaklarını belirtti. Ancak yine bir kesin tarih yok.

Sonuna doğru yaklaşıyoruz bu maceranın...
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.