Şimdi Ara

iPhone 4 iOS 4.1 GreenPois0n Jailbreak YAYINLANDI [Son Güncelleme : 12.10.2010 11:00] (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.979
Cevap
1
Favori
104.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: malcolmx

Allah allah mesaj silmeye ne kadar meraklıymışsınız ya hu!tamam konu kirlenmesin felanda ortaya birisi çıkıp bi laf atıyor haliyle bizimda aklımızda soru işaretleri oluşuyor sormayalımmı?illa yeni konu mu açalım?
    ben hala bu jb itouch 2g(4.1)için geçerli mi öğrenemedim.
    (belli bu mesajda gidici)
    daha hiç birşey belli değil çıkınca desteklediği modeller listesine bakarsınız ?
  • Peki bu çıkacak olan jb ile gelecek olan sürümlere
    ÖRN:4.2 4.3 5.0 gibi sürümlerede direk olarak jb yapılabilecekmi?
    bu seferki bulunan açıgı donanımsal müdahale olmadan
    kapatamicaklar diye duymuştum ondan soruyo
    rum
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkan2101

arkadaşlar bende sizler gibi heyecanla bekliyorum eğer olumlu gelişme olursa yani 4.1 kırılma işlemi olursa bu işlemi nasıl yapacağız kendimizmi yoksa bu işi yapan servislerdemi yaptıracağız

nasıl yapıldıgını yazıcaklar zaten merak etme
  • quote:

Orijinalden alıntı: barbelo

Peki bu çıkacak olan jb ile gelecek olan sürümlere
    rum

buldukları açık donanımsal bir açıktı. Eğer onun üzerinden yapıldıysa iphone 4 lere sınırsız özgürlük gelecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gkkt

quote:

rum

buldukları açık donanımsal bir açıktı. Eğer onun üzerinden yapıldıysa iphone 4 lere sınırsız özgürlük gelecek.

Hadi ya islh oyle olur
  • quote:

rum

Dostum SHatter exploit sayesinde, denilen; bundan sonra yeni üretilecek bir cihaz (ki bu iPhone 5 yada nasıl markalaştırılacaksa o olacaktır) almadığın sürece, yada bulunan exploit ile yapılan JB programı yayınlanana kadar (Apple görene kadar) üretilen cihazları aldığın sürece (belki üretim içinde bir değişiklik yaparlar kim bilir??) bundan sonra gelecek iOS updateler için cihazlarımız jailbreak uyumlu olacak...

hatta son Dev Team duyurusunda şöyle birşey sölüyor...

"Although PwnageTool was a useful first test of a full iPod 4G jailbreak via SHAtter, it’s really overkill compared to the faster tools being developed. Its main use in PwnageTool will be for those with iPhone4’s, to allow updates while preserving the baseband and ultrasn0w carrier unlock. In any event, this is another exciting time for iPhone and iPod touch users"

SHatter exploit ile Dev Team'in geliştirdiği PWNAGE programını kullanmışlar ve diğer geliştirilmekte olan (burda Chronic Dev Team'in GreenPois0n'ına atıfta bulunuyor anladığım) daha hızlı JB programlarına nazaran daha üstün bir yanı olduğunu belirtiyorlar ... Denilan o ki; PWNAGE TOOL'un kullanımı ile özellikle iPhone 4'ler bundan sonra update edilirken BaseBand'leri korunacak ve her zaman var olan ultrasn0w aracılığı ile Unlock edilebilinecek...

Burdan anladığım GreenPois0n'a rakip aynı SHatter exploit ile Orjinal Dev Team'de bir JB yöntemi üstünde çalışıyor eski PWNAGE TOOL aracılığı ile..

Doğru yorumladıysam bu şekilde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xphoid -- 27 Eylül 2010; 14:26:54 >

• Xphoid

Eline saglik gayet anlasilir bi sekilde yazmissin umarim FOREVER JB çıkar :)
  • quote:

Xphoid

walla bir daha okurken bir anda ben bile anlamadım ne yazdığımı :) ufak editler yaptım sanırım cümleler daha anlaşılır oldu =)
  • gerçekten sevindirici bir gelişme 1100 tl ye iphone 4 32 gb maledenler gerçekten çok şanslı duruma geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xphoid

quote:

Xphoid

walla bir daha okurken bir anda ben bile anlamadım ne yazdığımı :) ufak editler yaptım sanırım cümleler daha anlaşılır oldu =)

XD Anladim anladim bu isle urasan biri anliyabilir en azindan XD
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xphoid

Burdan anladığım GreenPois0n'a rakip aynı SHatter exploit ile Orjinal Dev Team'de bir JB yöntemi üstünde çalışıyor eski PWNAGE TOOL aracılığı ile..

aralarında bi atışma olması iyi bu bizim işimize yarıyacaktır..
  • güzel konu hadi bakalım çıksın şu jb artıkta bizde 3.1.3ü 4.1 yapalım artık.
  • Dev Team blog sayfasında değişiklik yapılıyor şu an.. Hadi hayırlısı... Hemen ümitlenmeyelim gerçi. Hemen, her gün bu tür değişiklikler oluyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ankaragücü67
    Dev Team blog sayfasında değişiklik yapılıyor şu an.. Hadi hayırlısı... Hemen ümitlenmeyelim gerçi. Hemen, her gün bu tür değişiklikler oluyor..

Zaren ipod 4g jb yapilmis simdi iphone icin tool yapmalari lazim ama hala uyuyorlar)))
  • Bu adamların hepimiz gibi birer işleri var... Ayrıca yine biz ölümlü insanlar gibi yemeleri, içmeleri, uyumaları, tuvalete gitmeleri gerekiyor.. )) Bekleyeceğiz artık.. ))
  • ben bu işe olan güvenimi tamamen kaybettim.. biz kafamıza gore bu gece yarın gece haftaya bir gece gibi yorumlar yapıyoruz ama adamlar halen afaki konuşuyorlar. çıkacak jb ye bundan once olduğu gibi fısıltılardan isim bile yaptık.. bir programcı olarak adamların geldiği noktada hala derleme yapma aşamasında olduklarını tahmin ediyorum. şu anda kendi makinelerini hemen jb yapmaları doğal ama tüme varım elde etmek zorunda olduklarından genel bir jb programı yapmak bütün makineler için çeşitli keyler üretmek zorundalar. bu aşamada algoritmayı oturtmak bazen çok kolay bazende ufacık bir hesaplama hatasıyla kendi işinizi bile uzatabilirsiniz. bu tür programların şu an için ilk macoslarda çıkma nedeni zaten işletim sisteminin debuggerlara açık olması kısacası keşke bu gece çıksa ama ne yazık ki karamsar bir şekilde inanmiyor ve hala onlardan verilecek bir tarih bekliyorum.

ps: evet sona yaklaştıkları yorumları filan beni de heyecanlandırdı ama sonun ne kadar uzak oldukları hala sır.

• quote:

Orijinalden alıntı: alatolian

ben bu işe olan güvenimi tamamen kaybettim.. biz kafamıza gore bu gece yarın gece haftaya bir gece gibi yorumlar yapıyoruz ama adamlar halen afaki konuşuyorlar. çıkacak jb ye bundan once olduğu gibi fısıltılardan isim bile yaptık.. bir programcı olarak adamların geldiği noktada hala derleme yapma aşamasında olduklarını tahmin ediyorum. şu anda kendi makinelerini hemen jb yapmaları doğal ama tüme varım elde etmek zorunda olduklarından genel bir jb programı yapmak bütün makineler için çeşitli keyler üretmek zorundalar. bu aşamada algoritmayı oturtmak bazen çok kolay bazende ufacık bir hesaplama hatasıyla kendi işinizi bile uzatabilirsiniz. bu tür programların şu an için ilk macoslarda çıkma nedeni zaten işletim sisteminin debuggerlara açık olması kısacası keşke bu gece çıksa ama ne yazık ki karamsar bir şekilde inanmiyor ve hala onlardan verilecek bir tarih bekliyorum.

ps: evet sona yaklaştıkları yorumları filan beni de heyecanlandırdı ama sonun ne kadar uzak oldukları hala sır.

bence cok karamsar yaklasiyorsun, adamlar kapali kodla yazilmis bir isletim sisteminde acik bulup, assembly lang. de (iphone wiki de gorebilirsin) bulduklari acigin ustune kendi kodlarini yerlestirmeye calisiyor. senin dediginin aksine butun makineler icin ayri ayri ugrasmiyorlar, hatta bence tek sansli olduklari konuda bu, cok fazla sayida farkli donanimli makine yok (android isletim sistemi kullanan tel.lari dusunursen) simdiye kadar bazen bir gunde bazen iki ayda bu isi basarmislar, ki apple her seferinde kendince makineler zor kirilsin diye ugrasiyor. bir de ustune ustluk bu isten hic para almiyorlar, bagis bile kabul etmiyorlar (acikcasi ben burada diger firmalarin bu adamlari destekledigini veya direk calisanlari olduklarini dusunuyorum, ama bu sadece komplo teorim :)

• İki şeyi çok merak ediyorum:

1 - Genel olarak bu jailbreak i nasıl yapabiliyorlar, bu nasıl bir programalama bilgisi?

2- Jailbreakme.com u kullanarak adam nasıl jailbreak i telefona yükletebiliyor, normalde iphone dosya indirmiyor...nasıl bir acık yakalamıs acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: bizhy

İki şeyi çok merak ediyorum:

1 - Genel olarak bu jailbreak i nasıl yapabiliyorlar, bu nasıl bir programalama bilgisi?

2- Jailbreakme.com u kullanarak adam nasıl jailbreak i telefona yükletebiliyor, normalde iphone dosya indirmiyor...nasıl bir acık yakalamıs acaba

2. icin cevap soyle;
    Adam telefonda bir PDF dosyasi aciyor. Actigi dosya gorsel veriler yerine jailbreak verileri iceriyor. Olay bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hozturan

adamın işi gücü yok, mesaj siliyor.
    aman, iyi ki bir konu açtın!

değil mi ama?
    eninde sonunda bu konu 50-60 sayfa olacak ne diye uğraşıyorsun ki?bırakta millet şu boş zamanda aklına takılanları sorsun bilgi aktarımı olsun.
    böylesini ilk defa görüyorum
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.