Şimdi Ara

iPhone 3gs 3.1.3 Jailbreak ! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
265
Cevap
0
Favori
61.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Carnadormania

yaa garip ama restore ederken yeni sürümünü yükle diye şey çıkıyor ya onu yüklememek için interneti kessek olurmu acaba nasıl olsa firmware indirmediğim için mantık yürüttüm işe yararmı acaba ? xD

Ya bunu bende analmadim 3.1.2 3gs 16 var bende restore etmek istediğimde sürümü yükselterek restore etmek istiyor mevcut 3.1.2 de kalarak nasıl restore edecegim bunu...
  • ya şimdik benim telefon 3.1.2 jb liydi bir zamanlar ama bazı nedenlerden dolayı 3.1.3 yüklemek zorunda kaldık çünkü tekrar 3.1.2 yüklememize izin vermiyordu cihaz botamı düşmüş ne olmuş bu yüzden 3.1.3 ü yüklemek zorunda kaldık şimdik ben arkadaşın anlattığını yaparsam jb olucakmı????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocean -- 1 Mart 2010; 22:29:27 >
  • ALINTIDIR :

İPHONE 3GS VERSİYON GERİ ALMAYA ÇÖZÜM

arkadaşlar cözüm buldum 3.1.3 gecenler 3.1.2 tekrar geri Dönebilir....

1- Başlat tan çalıştır a " C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts " yapıştırın.
    2- Gelen sayfadan notepad ı seçin ve açılın.
    3. Sayfanın en altına " 74.208.105.171 gs.apple.com " yapıştırın ve kaydedip çıkın.
    4- itunes 9.02 yüklü olan bi pc den recovary moda aılp FW 3.1.2 ile restore edin

HATA VERENE KADAR DEVAM EDİN HATA VERİNCE MERAK ETMEYİN YÜKLEMİŞ BULUNMAKTASINIZ SUANDA ŞİMDİ NORMAL 3.1.2 KIRMAK İCİN KULLANDIGIMIZ

blackra1n açarak kırıyoruz ve karşınızda 3.1.2 kırılmış sekli

5- Blackra1n le unlock ve jailbreak edip kullanabilirsiniz.. kolay gelsin...

--------------------------------------------------------------------------------
    Konu renaccan tarafından (06-02-2010 Saat 14:05 ) değiştirilmiştir..

• bana riskli gibi geldi cihazı kaybetmiyelim sonra??
  • quote:

Orijinalden alıntı: toplum49

ALINTIDIR :

3. Sayfanın en altına " 74.208.105.171 gs.apple.com " yapıştırın ve kaydedip çıkın.
    4- itunes 9.02 yüklü olan bi pc den recovary moda aılp FW 3.1.2 ile restore edin

HATA VERENE KADAR DEVAM EDİN HATA VERİNCE MERAK ETMEYİN YÜKLEMİŞ BULUNMAKTASINIZ SUANDA ŞİMDİ NORMAL 3.1.2 KIRMAK İCİN KULLANDIGIMIZ

--------------------------------------------------------------------------------

3.1.2 ye geri dönüş yapmak kolay ancak bu yöntemde baseband 5.12 den 5.11 e düşüyor mu ? Asıl sorun burada. Yoksa Baseband ı değişmeyen telefonu zaten 3.1.3 ile de fuzzyband sayesinde unlock edebiliyoruz. Burada tek sorun telefonun basebandının yükselmiş olması. Ayrıca Bootloader de 5.08 değil 5.09 a yükseliyor 3.1.3 e yükseltince. Siz bize 3.1.3 yükleyip sonra 3.1.2 de downgrade yapıp ta baseband ve bootloaderin düşüp düşmediğini söyleyin gerisi kolay.

• soz konusu yontemle birak unlock u , JB dahi yapilamiyor 3.1.3 e yukseltilen telefonlarda..
  • evet telefon 46.hafta üretimi,türkcell den alınma ama versiyon 3.1.3 yüklü ,jailbreak sız telefonda hiç birşeye benzemiyor..ne zaman çıkacakki jb.bekleye bekleye usanacağız anlaşılan...
  • güvenilir kesin bir yol olmadıktan sonra sakat. umarım en kısa zamanda çıkar ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: toplum49

ALINTIDIR :

bu yöntemi riskli bulan arkadaslar olmus ama kseinlikle bir risk yok AMA ilk mesajta arkadasın yazıdıgı gibi 39. HAFTA ÖNCESİ TELEFONLAR İÇİN TEHLİKE YOK....
    39. hafta sonrası telefonlarda bu işlem olmuyor. benim tel 46. hafta 16 gb 3gs ben restore etmek zorunda kaldım ve mecburen 3.1.3 e geçtim Allahtan telefonum türkiye içi kontratsız tel oldugundan unlock problemimde yok y yüzden rahat deniyorum ve arkadasın anlattığı yöntemi denedim OLMADI. 39. hafta öncesi tellerde de olur dogrudur.

yani kısacası 39. haftasonrası olan telefonlar boşuna ;JB denemesin helekşi yurtdışı cihaz ise :)

başlıklarda bazı arkadaslar KAÇINCI HAFTA ÜRETİMİ NASIL ÖĞRENECEĞİM DİYE YAZMIŞLAR.... ODA ŞÖYLE
    ayarlar/genel/hakkında girdikten sonra seri numaraya bakın soldan sağa doğru 4 ve 5. numaralar üretilen haftayı gösterir.

yani seri no yazan yerde şöyle yazar xxx46xxxxxx şeklindedir...

• arkadaslar bende seri numara 86002vds..... gidiyor benim simdi 2. haftami oluyor? bide yurtdisindan kullaniyorum simluk kapali yani ama acilmasada olur, sorun olmadan denesemmi?
    ayriyetten internetten indirdigimiz firmware dosyasi zipli olarak geliyor snowbreze gormuyor onu nasil gorecek IPSW dosyasi yok.?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BABA ADAM -- 9 Mart 2010; 20:56:14 >
  • arkadaşlar benimde 39 hafta altı ancak versiyon 3.1.3 eminmisiniz birşey olmıyacağına;????
  • Iphone 3GS'lerde 3.0.1 firmware yüklü olabilme ihtimali var mı arkadaşlar?
    Acil bilgi lazım!
    Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BABA ADAM

arkadaslar bende seri numara 86002vds..... gidiyor benim simdi 2. haftami oluyor? bide yurtdisindan kullaniyorum simluk kapali yani ama acilmasada olur, sorun olmadan denesemmi?
    ayriyetten internetten indirdigimiz firmware dosyasi zipli olarak geliyor snowbreze gormuyor onu nasil gorecek IPSW dosyasi yok.?

hocam
    sen deneme daha senin olayının unlock olayı çıkmadı. ama 39. hafta öncesi oldugundan olur ama telefonu ipod gibi kullanırsın. bence deneme zaten unlock çıkmak üzere şu an..
    ama o şekilde olur jail break ilk mesajtaki yönergeleri takip edersen olur hocam
  • ben anlamadim simdi yaav benim telefon 2.hafta ve yurtdisinda kullaniyorum.zaten bulundugum ulkeden aldim ,ve buyuk ihtimalle simlok kapali .ben jail yapsam sadece ipod olarakmi kullanmak zorunda kalicam? bunu netlestirelim lutfen arkadaslar.
    bu arada yukarda bir soru sormustum lutfen aciklarmisiniz bir zahmet
    quote:

internetten indirdigimiz firmware dosyasi zipli olarak geliyor snowbreze gormuyor onu nasil gorecek IPSW dosyasi yok
  • Bende jb'li 3,0 sürümü var. eylül ayında buradan (tcell) aldım. şimsi 3,1,3 e yükseltip tekrar kırabiliyor muyum yoksa 3,1,2 mi yapmalıyım. yalnuz itunes a bağlayıp shift+restore yapınca yine otamatik yenilemeye çalıştı iptal ettim. eger şu an 3,1,3 jb atamıyorsam 3,1,2 ye nasıl yükseltirim?
  • arkadaşlar merhaba,
    benim cihaz tr 3g 3.1.3. sürüm itunes 9.0.3 kurulu ve redsnow 0.9.4 ile 3.1.2 dosyasını göstererek jb yaparken dfu moda aldıktan hemen sonra waiting for reboot da kalıyor. mecburen cancel ediyorum ve cihazı kapatıp home ile yeniden açıyorum.

Bu işlemi bir kaç kere ve farklı pc ile denedim ama durum hep aynı waiting for reboot da kalıyor.
    nasıl jb yapabilirm cihazı
    teşekkürler
  • teşekkürler sorunsuz şekilde 3gs i yükselttim jailbreak şekilde..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Megaslaughter

Arkadaşlar bütün gün araştırdım buldum ve denedim. 3.1.3'ü jailbreak yapmak mümkün.

"Yalnız jailbreak işlemi sadece 3gs 39.hafta üretim ve öncesi içindir!!!"

Bu yöntem iphone u unlock yapmaz. Yani sadece Türkiye'den almış olanlar veya simlock u olmayanlar yapmalıdır.

1- iTunes'un son sürümünü indiriyoruz.

2- iphone'u bağlayıp back-up alıyoruz.

3-http://ih8sn0w.com/index.php/welcome.snow buradan sn0wbreeze'i indiriyoruz.

4-http://appldnld.apple.com.edgesuite.net/content.info.apple.com/iPhone/061-7472.20100202.8tugj/iPhone2,1_3.1.3_7E18_Restore.ipsw adresinden 3.1.3 orjinal versiyonu indiriyoruz.

5- Sn0wbreeze i sağ tıklayıp yönetici olarak açıp işlemlere başlıyoruz.

Sn0wbreeze

1- Karşımıza çıkana tamam dedikten sonra ileri butonuna basıyoruz.

2- Sonra simple mode u seçiyoruz (expert mode u denemedim o yüzden bunu öneriyorum. Expert mode da unlock var fakat çalışmadığını duymuştum.)

3- Sonraki ekranda browse a basıp indirdiğimiz orjinal 3.1.3 ü seçiyoruz.

4- Sonraki ekrana I understand diyip next e basıyoruz ve program custom fw hazırlıyor.

5- itunes u açıp iphone u bağlayıp Shift+restore diyerek hazırlanan firmware ı seçiyoruz ve işlem tamam

DİKKAT !!!

Bu uygulama sadece sim lock u olmayan cihazlar ve 39. hafta öncesi cihazlar için geçerlidir. Ve bu sistemi uygulamak için 3.1.3 e geçeceğiniz versiyonun da jailbreakli olması gerekmektedir. Jailbreaksiz bir cihaz ile bu işlemi gerçekleştiremezsiniz!!! Ben denedim oldu fakat bütün sorumluluk size aittir!!!

Kolay gelsin arkadaşlar...

Sayın arkadaşım, Senin denediğin cihaz 3.1.3 jailbreaksiz 3GS yurt içi cihazımı ?

• Arkadaslar,ABD'den gelirken 3G S getirdim ve kendi uzerinde 3.1.3 vardi bunun icin beklemeye devam ediyorum. bircok sitede bunun yapilabildiginden bahsediyorlar ama fdh guvenilir bir forum oldugu icin simdilik sadece buradan takip ediyorum bu konuda yeni bir bilgiye ulasan arkadas olursa bilgilendirmesini rica ediyorum.
  • git gide açıklar azalıyor işler zorlaşıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amon35 -- 26 Mart 2010; 1:11:38 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.