Şimdi Ara

İPHONE 14 PRO MAX YURT DIŞI PİCK UP YÖNTEMİYLE (ONLİNE SİPARİŞ VE MAĞAZADAN TESLİM) ALMA SÜRECİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.646
Cevap
107
Favori
139.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
115 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bacanağım host,

dallas, new york, chicago sık sık uçuyor ancak az önce öğrendim turist olmadığı için vergi iadesi yokmuş.

• Jackly kullanıcısına yanıt

Direkt vergisiz satılan yerlerde vardı ama şansına oralara gitmiyormuş. Ama vergi oranları değişiyor şehirlerde mesela NY en yüksek olan yer oraya yakın NJ daha uygun, gideceği yerlerin posta kodlarını girerek en uygun vergi olan yerden aldırırsan bir nebze olsun ucuza gelir.

• adam üşenmemiş tek tek yazmış. helal olsun. hayırlı olsun.

• tax free için %11 ıade edılıyor dıye bılıyorum.. sizin oran fazla geldi

• onrozc kullanıcısına yanıt

aracı şirket (global blue gibi) kullanırsanız ödediğiniz verginin (Almanya için %19) bir kısmını hizmet bedeli olarak alır geriye kalanı (yaklaşık %11 bu almanya için) size öder hocam

Ama arkdaş direk apple da aracısız ödediği verginin tamamını aldı.

• Aynı süreci aynı mağazada 16 eylül'de ben de yaşadım hocam. Ama yazmaya üşenmiştim bu kadar tek tek. Eline sağlık. Ben iadeyi global blue aracı firmasıyla aldığım için biraz komisyon da ödedim onlara ama daha az zahmetli oldu. Arkadaşlar istediği yolu izleyebilir.

• bkmçvş B kullanıcısına yanıt

almanyada stok bulabiliyor musun abim ben hafta gidicem ama stok bulamıyorum

• bilgilendirme için teşekkürler.

Viyanada bu yöntem ile almayı planlıyorum. sıkıntısız hallederiz inş.

• omkorrr O kullanıcısına yanıt

ben 14 düşündüğüm için sorun yok hocam...

• hocam gümrük de aynı kişi adına 2 ürünü memur onaylar mı? TR ye girişte birini arkadaşına verebilir ama VAT refund için soruyorum

• SirrealsQ kullanıcısına yanıt

Hocam sağolasın, kendime aldım 😁

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Aslında şöyle: Hollanda Tax Free mevzuatı %21 e kadar vergi iadesi yapılabilir diyor. Bence iade miktarı da alışveriş tutarınıza göre artıyor. Bana %17.3 iade etmiş. 14 pro alan arkadaşa %15.5 iade etmişti. Daha pahalı bişey alsaydım %21 lere yaklaşırdım diye düşünüyorum.

• Carl_Sagan C kullanıcısına yanıt

Tercih sizin 😏

• Farmakeus kullanıcısına yanıt

ufak bir hesap hatası var hocam;

vergisiz tutardan oranı hesap etmeniz gerekli...

1351 + vat= 1634 euro ise 283/1351= % 21 e gelir yaklaşık yani....

• cihazı abd den alıp böyle vergi iadesi alabiliyor muyum acaba

• Arkadaşlar pick up ile alışveriş yapmak istiyorum
    Lüksemburgda kalacağım yerin posta kodunu girince bakkaldan hallice bir dükkan çıkıyor
    Acaba burda kaçgün bekler cihaz ne kadar sürem var almak için?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Carl_Sagan C kullanıcısına yanıt

Öyle diyorsunuz da ben aldığımda kur 18.25 idi, banka 18.8 den hesapladı. Bankada herhangi bir değişiklik yapmadım. Direkt TL üzerinden devam ettim. Ekstre kesimim 10 ekimdi ve o tarihli kur 18,10 idi. 900 lira fazladan ödemiş oldum bu durumda.

Bu arada %23 vergi olan portekizde globalblue bana %14 Kadar iade verdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakaniko -- 13 Ekim 2022; 14:31:13 >

Olabilir, bu matematik bizi kandırıyor hocam …

• Merhabalar, italya'ya babam vasıtasıyla aldırtmak istiyordum bende 23-25 ekim tarihlerinde orada olacak. Fakat posta kodunu girdiğimde kasımın 2-11 i gösteriyor. Sayfayı yenilersem daha erken tarihe düşürebilme ihtimalim olur mu? Mediamarkt tan aldırtır ise tax free yapabilir mi ülkeden çıkışta?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.