Şimdi Ara

İPHONE 14 PRO MAX YURT DIŞI PİCK UP YÖNTEMİYLE (ONLİNE SİPARİŞ VE MAĞAZADAN TESLİM) ALMA SÜRECİ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.646
Cevap
107
Favori
139.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
115 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Apple Almanya web sitesinden pick-up şeklinde yaptığım alışverişi benden habersiz iptal ettiler.

Sebep olarak Türkiye kredi kartı olmasını söylediler. Ama alışveriş ve teslimat bilgileri orada yaşayan bir tanıdığıma ait. Yani sıkıntı çıkmaması lazım normalde.

İade süresi için de 3-4 gün dediler ama hâla kartıma yansımadı provizyonda bekleyen işlemlerde duruyor.

Aynı şeyi yaşayan oldu mu ya da bilginiz var mı ne zaman iade olur provizyonda bekleyen tutar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cryshal -- 14 Ekim 2022; 11:36:35 >
  • Jackly kullanıcısına yanıt
    Houstona uçuyosa orada direk galeria avm'nin içinde tax free alabiliyodu diye hatırlıyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Cryshal C kullanıcısına yanıt

arkdaşlar fatura kişisi ile ödeme kişisinin farklı olması sorun oluşturur mu tax refund işleminde....

Ürünü direk mağazadan arkadaş başka bir arkadaşın kartı ile ödeyerek alacak

• gowlet kullanıcısına yanıt

En korktuğum şey, konu nasıl siliniyordu 😁

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yurtdışında alınan telefonun kutusunun açılması ve seyahat süresince kullanılması sorun oluşturur mu? havaalanında onaylattığımız zaman buna dikkat ediliyor mu acaba?

• bkmçvş B kullanıcısına yanıt

mediamarkt gibi bi yerden almak daha pratik ama %8 gibi bi kayıp var ..

Tek korkum pasaport kontrolünü geçtikten sonra ilgili memuru bulamamak  

• tax free için Apple'ın kendi mağazasından mı almamız gerekiyor ve şartlar bütün ab ülkelerinde aynı mı ? portekiz ve danimarkaya gideceğim ucuz olan ülkeden almayı düşünüyorum

• Beyler çift sim kartlı model ile sadece e-simli model şuan hazırda alabilirim birde sim kart ve e-simli model var fakat o ellerinde henüz yok hangi modeli alayım ne gibi artıları eksileri olur bilen biri var mı?

• Leonthas kullanıcısına yanıt

viyanada ve bir kaç şehirde daha %20 ödeme yokmuş. global blue-normal geri ödeme varmış.

Fatura ve pasaport sahibinin aynı olması şart, kart sahibinin önemi yok..

• duduco kullanıcısına yanıt

Cihaz Android olacağı için kayıt konusunu halledebilirim. Teşekkürler diğer bilgiler için.

• Berketosun1 B kullanıcısına yanıt
    Istedigin yerden alabilirsin ister mediamarkt ister apple. Mediamarkt gibi bir yerden alirken kasada tax free diye belirtmen gerekiyor. Sana global blue formunu verecekler , pasaport bilgilerini faturaya isleyecekler , oylelikle faturani alacaksin

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • duduco kullanıcısına yanıt

sağol hocam, almanya münih den mağazadan arkadaşım IP14 128GB alacak, 999 euro

ama ödemeyi orada yerleşik başka bir arkdaş debit kart ile yapacak

TR ye gelince işlemleri yapacağım bakalım...

• Cryshal C kullanıcısına yanıt

hocam;

az önce bir arkadaşın başına geldi ama amazon.de den sipariş vermiş o... hesabı askıya almışlar fatura kişisi ile teslimat kişisi farklı ve hesabın ilk alış verişi olduğundan...

kredi kartı ekstresi gibi kontrol amaçlı evraklar istemişler...

büyük ihtimalle bot tarafından güvenlik incelemesine takıldı, gelişme olursa yazarım tekrar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkmçvş -- 14 Ekim 2022; 16:10:55 >

Ben vergi iadesi için vermiştim cevabı zaten :)

Bende teslimat ve fatura kişisi aynıydı Almanyada bir tanıdık. Apple hesabı ve ödeme yapılan Türkiye kredi kartı sadece bana aitti. Siparişi kabul ettiler bankam da ödemeyi onaylayıp provizyona düşürdü ama ne olduysa 15 dakika sonra Apple iptal etti siparişi ve iade sürecini başlattı. 3-4 gün sürer dediler bugün 4. gün. Telefonu almıyorum yani provizyonda bekleyen ödemenin iadesini bekliyorum şu an.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cryshal -- 14 Ekim 2022; 16:38:47 >
  • Srander kullanıcısına yanıt

Arkadaşlar, bu olay STANDART TAX FREE DEĞİL!

GLOBAL BLUE DEĞİL!

global blue size %10 veriyor!

bu tip iade talebinde ~%20 ALIYORSUNUZ!

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.