< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İPHONE 14 PRO MAX YURT DIŞI PİCK UP YÖNTEMİYLE (ONLİNE SİPARİŞ VE MAĞAZADAN TESLİM) ALMA SÜRECİ (3. sayfa)

-
-
Ben de pazartesi günü Apple Almanya sitesinden stok düşürdüm, oradaki tanıdığımın bilgilerini verdim.
Ödemeyi provizyona aldı banka onayladı. Fakat Apple 15 dakika sonra sebep olmadan siparişimi iptal etti.
Apple Almanya ile görüştüm önce "ödemeyi göremedik" dediler sonra itiraz edince "gördük ama Türkiye kartı olduğu için reddedildi" dediler.
Sizin yazdıklarınıza bakılırsa yalan söylemişler; sanırım telefonu o anda başkasına sattılar orada.
Çünkü kartım yurtdışına açık ve bankam provizyon şeklinde onay vermiş zaten ödemeye.
Şimdi paramın iade olmasını bekliyorum, provizyonda duruyor hâla o tutar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cryshal -- 13 Ekim 2022; 15:5:55 > -
GÜzel paylaşım.
Sadece şunu anlamadım veya görememişte olabilirim.
Cihaz buraya getirildiğinde, imei kaydı için arkadaşınızın pasaportunu kullandınız muhtemelen.
Peki kendi simakrtınızı taktınığınızda kullanabilecekmisiniz.
Hani kanun çıkarmışlardı, yurtdışına girip çıkan kişinin simkartı çalıştırır sadece diye.
Bunu nasıl aştınız.
-
Arkadaşlar pick up ile alışveriş yapmak istiyorum
Lüksemburgda kalacağım yerin posta kodunu girince bakkaldan hallice bir dükkan çıkıyor
Acaba burda kaçgün bekler cihaz ne kadar sürem var almak için?
Bu konu hakkında bilgisi olan var mı yardımcı olabilirmisiniz?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
saolasın bilgilendirme için.
-
5 ekimde almanyadan 4 kişi gelecek.
2 tane telefon istedim. şimdi kafayı toparlayım, sizin yaptığınız gibi yapmaya çalışacağım. bakalım bizim arkadaşlar uğraşacak mı öyle :D
-
Telefonu alan kişi kimse hem kendi pasaportuna işletiyor hem de pasaport sahibi kendi adına bir hat alması gerekiyormuş doğru mu bu bilenler yazabilir mi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
bana çok mantıklı gelmedi. telefonu kontrol etmeden getir türkiye'ye, hop kırıkmış bozukmuş.
-
Telefonu kimin aldığı önemli değil. Sadece vergi iadesini alabilmesi için ülkeden çıkarken gümrük polisine ülke çıkışını onaylatması gerekir. Diğer işlemleri konu sahibi yeterince ayrıntılı açıklamış zaten.
Onaylatmazsa vergi iadesini alamaz. Aynı şekilde o ülkenin vatandaşı ya da oturumu olan kişi de gümrükten onay alamaz.
Telefonu gümrükten onaylı veya onaysız Türkiye'ye getiren kişi cihazı başkasına verebilir/satabilir. Bunda bir sorun yok. 120 gün kayıt olmadan da kullanılabiliyor.
Ancak kayıt yapacak kişi son 365 gün içerisinde yurtdışından gelmiş olmalı.
Kaydı yaptırdığında 3 takvim yılı boyunca sadece kayıtlı kimin T.C'si ile kayıt olunmuşsa o kişinin sim kartıyla kullanılabilir cihaz.
Burada işlemler ayrıntılı açıklanmış:
https://www.donanimhaber.com/yurtdisi-telefon-imei-kaydi-nasil-yapilir--153919
-
yakın zamanda portekiz ve danimarkaya gideceğim ben de. AB ye ülke üyelerin hepsinde aynı şekilde alabilir miyiz vergiyi ?
-
Avrupa'da çok pahalymış, ben Japonya'dan vergi indirimi almadan 1235 dolara almış oldum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben de aynini yapacaktim fakat arkadasimin Almanya’da olma sureci ile siparisin iletilme zamani arasinda fark vardi. Yani ben siparisi 20 sinde veriyorum ve yarin hazir secenegi sitede gorunuyor.randevu zamani soruyordu yani 21 ile 24 arasinda bir gun daha ileri tarih olmadigi icin telefonu alamadim. Isin garip tarafi baska bir arkadasim on siparisi kendi adina vermis olmasina karsin , apple store koln e gittiginde teslim alamadi 3 gun boyunca telefon yok denildi. Sizin soylediginiz yontem ile amazondan da almak mumkun. Dun garanti bankasi kredi kartim ile 14 pro max 256 siparis verdim 1579 euro + 15 euro da 20w usb c adaptor. Ve amazon bunu 315 euroluk 5 taksite boldu. Teslim yerini ise almanyadaki arkadasimin isyerine yaptim. Daha evvel ayni sekilde bir cok urun aldim ama benim dezavantajim almanyadan gelen arkadasimin orada oturumu olmasiydi. Ben de 1 sene oncesine kadar alman oturumuna sahiptim ve tr ye her gelisimde aldigim hic bir urunun tax refundu nu alamadim. Avrupa ulkeleri disinda ikamet zorunlulugu var bu konuda. Amazondan tax iadesi almak icin ise aldiginiz urunun ‘ amazon tarafindan satilir ve gonderilir ‘ ibaresine sahip olmasi gerekli. Ayni sizin islem gibi urunu aldiktan sonra yine ayni evraklari amazona mail atiyorsunuz ve tax iadesi yapiliyor. Amazon satici eger amazon degilde sahislar ise iletisime onlarla gecmek zorundasiniz diyede belirtmis. Ben de amsterdam apple store a bakmistim ayni arkadas orayada gecmisti ama ne telefon vardi ve fiyatda pahaliydi. Sizin iadeyi almaniz cok iyi olmus.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Hocam olay cok basit , check in yaparken tax free li urunum var diyorsunuz , check in yapiliyor oradan gumruk polisine gidiyorsunuz. O faturaya bilete ve urune bakiyor ve bir de pasaportunuza. Daha sonra o urunu bavulunuza koyuyorsunuz ve o bavul gumruk memuru tarafindan teslim alinip ucaga gonderiliyor. Ben daha sonrasinda global blue ofisine gidip vergi iademi nakit olarak almistim. Kredi kartinada iade yapiliyor hic kesintisiz. Bana nakit olarak verdigi icin bir de ‘ euro yok dolar verecegim ‘ bahanesiyle , kuruda yuksek tutarak biraz az vermisti ama sonucta almistim. Bu sekilde playstation telefon televizyon getirdim ucakla. Ama ne zaman almanyada oturum sahibi oldum bu devran son buldu :)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
Kendi ülkeniz dışında biryerden alışveriş yaparsanız verginin belli bir miktarını iade alabiliyorsunuz. TR'de de uygulanıyor. Global blue logolu iş yerleri bir kağıt veriyor onunla havaalanında çıkışta hallediyorsunuz işleminizi.
-
Tek ayağınız üzerinde 10 saniye duramıyorsanız erken ölüm riskiniz artmış demektir.
-
05/10/2023 mü
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ekim yazmışım. kasım be reis :):)
Selamlar 2 pasaport sahibi olanlar 2 tane telefon imei kaydı yapabilir mi? Konu ile bilgisi olan var mı?
Bu durum sadece bizim ülkemize has bir şey…
Türk pasaportu na kayıt olur sadece
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X