Şimdi Ara

IOS vs ANDROID HIZ TESTİ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
375
Cevap
4
Favori
7.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Çözünürlük farkı var fakat donanım farkını da unutmamak gerek. S6'nın çözünürlüğünü düşürün dedin ama o sekiz çekirdekten de altısını alacağız. RAM'i de 2 GB'a düşüreceğiz. Çift çekirdek ve 2 GB RAM ile emin ol cihaz çözünürlüğü düşürsen bile şimdiki halinden daha kötü olur.

Bu arada bazı arkadaşlar multitaskingten bahsetmişler onun için de bir şey diyeyim. Gerçek zamanlı multitasking yapabilen üç sistem var. Symbian, MeeGo ve BB OS. Symbian'da uygulamanın hiçbir zaman baştan başladığını görmedim bugüne kadar. MeeGo da tartışmasız en iyi multitasking yapabilen sistem.

Multitaskingte iOS ve Android'in sınıfta kaldıkları bir diğer nokta da uygulamanın o sırada ne yaptığını görmeniz için onu açmak zorunda kalıyor olmanız. Ama N9'da böyle bir şey yoktur. Uygulamanın hareketlerini multitasking ekranından uygulamayı açmaya gerek kalmadan canlı olarak izleyebiliyorsunuz. Ben N9 ile navigasyon yaparken uygulamayı arka plana atıp başka bir iş yaparken multitasking ekranına gelip navigasyon uygulamasını açmadan navigasyonu canlı olarak izleyebiliyordum. Maalesef bugün 4 GB ve 2 GB RAM'lere sahip Android ve iOS cihazlar 1 GB RAM ile bunları yapabilen N9'un multitasking gücünün yakınından bile geçebilecek seviyede değiller. İşte MeGo işte gerçek zamanlı multitasking işte gerçek Linux.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 27 Eylül 2015; 2:37:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

Çözünürlük farkı var fakat donanım farkını da unutmamak gerek. S6'nın çözünürlüğünü düşürün dedin ama o sekiz çekirdekten de altısını alacağız. RAM'i de 2 GB'a düşüreceğiz. Çift çekirdek ve 2 GB RAM ile emin ol cihaz çözünürlüğü düşürsen bile şimdiki halinden daha kötü olur.

Bu arada bazı arkadaşlar multitaskingten bahsetmişler onun için de bir şey diyeyim. Gerçek zamanlı multitasking yapabilen üç sistem var. Symbian, MeeGo ve BB OS. Symbian'da uygulamanın hiçbir zaman baştan başladığını görmedim bugüne kadar. MeeGo da tartışmasız en iyi multitasking yapabilen sistem.

Multitaskingte iOS ve Android'in sınıfta kaldıkları bir diğer nokta da uygulamanın o sırada ne yaptığını görmeniz için onu açmak zorunda kalıyor olmanız. Ama N9'da böyle bir şey yoktur. Uygulamanın hareketlerini multitasking ekranından uygulamayı açmaya gerek kalmadan canlı olarak izleyebiliyorsunuz. Ben N9 ile navigasyon yaparken uygulamayı arka plana atıp başka bir iş yaparken multitasking ekranına gelip navigasyon uygulamasını açmadan navigasyonu canlı olarak izleyebiliyordum. Maalesef bugün 4 GB ve 2 GB RAM'lere sahip Android ve iOS cihazlar 1 GB RAM ile bunları yapabilen N9'un multitasking gücünün yakınından bile geçebilecek seviyede değiller. İşte MeGo işte gerçek zamanlı multitasking işte gerçek Linux.

Guzel kardesim hersey cekirdek mi? Adamlar 2 cekirdek yapiyor ama 8 cekirdekli islemci kadar zar alani kapliyor. Simdi exynos islemcisindeki tekli cekirdek performansi ile a9 islemcisininki ayni olabilir mi? Birisi coklu mimari digeri 2 cpu uzerine kurulmus bir mimari. Su an multi cekirdekte en iyisi exynos teklidede a9 islemcisi. Bu islemcileri ayni mimari gibi dusunerek yapilan yorumlar hatali olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

İşte gerçek mobil üreticiler bunlar. Nokia ve bb. Yazık ettiler kendilerine iki muhteşem işletim sistemi varken bizi bu kıytırık sistemlere mahkum ettiler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Niklaus Mikaelson N kullanıcısına yanıt
    Aslına bakarsanız Nexus modellerindeki safkan android ve Cyanogen Mod androidleri gayet sade ve hızlı çalışıyor. 3Gb bilmem ne ramin aynı iphone da olduğu gibi 1Gb gibi bir kısmını kullanıyor hatta 1Gb altında seyir ediyor. İşlemci performansları daha iyi oluyor.

Yinede herkes androidi samsungun tizen ve bada da yaptığı gibi şişirmelerle tanıdığı için size hak veriyorum. Ancak nexus modellerinden birini denemenizi veya high end bir cihaza yüklenmiş cyanogen mod denemenizi öneririm. Gerçek androidin dost canlısı yüzü o cihazlardadır

• vamp kullanıcısına yanıt
    Bir zamanlar Android'de 2 çekirdekli mimariyi kullanıyordu. Apple'ın iki çekirdeği eğer Samsung'un sekiz çekirdeğine yakın performans verebiliyorsa bu Apple'ın rakiplerinden ne kadar ileride olduğunu gösterir. Eğer dört çekirdek olsaydı A9 7420 sekiz çekirdeğiyle şimdiye fark yemişti. Ayrıca karşılaştırmadaki cihazlar kutudan açılmış cihazlar. Çoğu Android cihaz ilk alındığında hızlıdır ama altı ay sonra cihazlar bana format at diyor resmen. Ayrıca her şey donanım değildir. Apple'ın yazılım donanım uyumu bütün Android cihazlardan daha iyidir. O yüzden Android'e istenildiği kadar donanım takviyesi yapılsın ama bir iOS kadar hızlı olamayacaktır.
  • Arada deli gibi çözünürlük farkı var . Samsung'un çözünürlüğü Apple kadar düşük olsa durum tersine dönerdi .

Birebir aynı çözünürlükte bu testleri gerçekleştirmeniz lazım . Samsung ' un işlemcisi , Apple ' a göre 2 kat daha fazla yük altında . Ipad Air 2 ' yi bir kurcalayın , yüksek çözünürlükte performans nasıl düşüyor görebilirsiniz . Apple daha düşük donanımla , daha iyi performans veriyor olabilir fakat Samsung'daki çözünürlüğü koyduğu taktirde bu donanım eksik kalacaktı .

Hakikaten bunu bilmeden veya görmezlikten gelerek yorum yapıyorsanız , burada boşuna duruyorsunuz . Ki saf işlemci testinde çoklu çekirdekte Samsung önde . Bir önceki jenerasyon cihaz olmasına rağmen .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden Gate -- 27 Eylül 2015; 11:56:36 >
  • Samsungun çözünürlüğü düşük olduğu zamanları da biliyoruz

• Bu iste cozunurluk fazla diyip siyrilamazsiniz. Cozunurluk bileseninin saf disi edildii testlerde de A9, Exynos 7420 yi ezip geciyor.

https://gfxbench.com/compare.jsp?benchmark=gfx31&did1=25701346&os1=iOS&api1=gl&hwtype1=GPU&hwname1=Apple+A9+GPU&D2=Samsung+Galaxy+S6+Edge+%28SM-G925x%2C+SC-04G%2C+SCV31%2C+404SC%29

Kaldi ki yukaridaki videoda yapilan islemler islemci ve Gpu dan cok, ram ve flash disk performansi ile ilgili seyler.

Telefonun boot hizi, uygulamalari acma hizi falan soc ile cok da alkali seyler degil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rocky Balboa®

quote:

Orijinalden alıntı: Save The Day

quote:

Orijinalden alıntı: gslicocuk

S6 da iphone 6 dan iyiydi
    6s 6 ay sonra çıktı tabi daha iyi olur

Ama note 5 yakın zamanda çıktı

Note 5 vs 6s kıyaslaması varmı ? ben bulamadımda s6 yerine note 5 ile kıyaslanması daha mantıklı olurdu

s6 ile note 5 in ram ve kasa dışında ne farkı var allah aşkına. hatta bence note 5 daha düşük çıkardı ekstradan note yazılımları da olduğu için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gmrkmustafa

bu kadarlık fark için mi 3.000 tl vereceksiniz şimdi, fark bile denmez son kullanıcının çokda fark edeceği şeyler değil bunlar, aradaki cözünürlük farkına rağmen sonuç bu üstelik, bizde ayfon kullandık ileride başka sebeplerle yine kullanırız belki ama ayfonların androidin amiral modellerini ezip geçtiği günler geride kaldı artık kendimizi kandırmayalım, hem bu rekabetçi durum herkese yaradı, aylarca ayfon bekliyordunuz haksızmıyım? kimsenin askerliğini yapmayalım beyler hiçbiri ülkemizde üretilmiyor sonuçta ancak android ios hegemonyasının kırılmasında önemli tekel her zaman zararlıdır, android olmasaydı ayfonları kaça alırdınız hesaplayın?

olay para meselesi değil. android in ios karşısında ne kadar kötü bir sistem olduğudur. ayrıca o s6 lar ilk çıktığında 2500 liradan satılıyordu. yeni iphone ların da şimdiki gibi 2600 bandından başlayacağı düşünüldüğünde fak yok fiyatta yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: Save The Day

quote:

Orijinalden alıntı: coolsten

Google uygulamalarında android daha iyi çıkmış. Google böyle bir şirket işte wp'a uygulama yazmaz, ios'e yazar ama android kadar iyi yazmaz. Fakat multitaskingde istemsiz güldüm. Bir de 950'yi beklemek lazım 6s'in gerçek rakibi o olacak gibi çünkü ios kadar az kaynak tüketen diğer sistem wp bekleyip görelim bakalım. Android cidden berbat

Wp stabil'dir anlayışı insanlar tarafından benimsenmektedir fakat aslında durum öyle değil.Annem lumia 1320 kullanıcısı.Telefonu birçok kez dondu kilitlendi ve kapandı bazen de açılmadı.Bu yüzden birçok kez arayıp ulaşamadığım oldu.Windows 10 ile toparlayacaklarına inanıyorum ama şu an için bence eksik bir platform.

Çok biliyorsun sen bilmiş seni

• quote:

Orijinalden alıntı: vamp

quote:

Guzel kardesim hersey cekirdek mi? Adamlar 2 cekirdek yapiyor ama 8 cekirdekli islemci kadar zar alani kapliyor. Simdi exynos islemcisindeki tekli cekirdek performansi ile a9 islemcisininki ayni olabilir mi? Birisi coklu mimari digeri 2 cpu uzerine kurulmus bir mimari. Su an multi cekirdekte en iyisi exynos teklidede a9 islemcisi. Bu islemcileri ayni mimari gibi dusunerek yapilan yorumlar hatali olur.

hepsi de arm mimarisi. samsungun aklına gelmiyor mu peki zar alanını büyütmek.

• quote:

Orijinalden alıntı: AhmtMlh

Aslına bakarsanız Nexus modellerindeki safkan android ve Cyanogen Mod androidleri gayet sade ve hızlı çalışıyor. 3Gb bilmem ne ramin aynı iphone da olduğu gibi 1Gb gibi bir kısmını kullanıyor hatta 1Gb altında seyir ediyor. İşlemci performansları daha iyi oluyor.

Yinede herkes androidi samsungun tizen ve bada da yaptığı gibi şişirmelerle tanıdığı için size hak veriyorum. Ancak nexus modellerinden birini denemenizi veya high end bir cihaza yüklenmiş cyanogen mod denemenizi öneririm. Gerçek androidin dost canlısı yüzü o cihazlardadır

Sorunda orada hocam zaten , android olunca insan bilindik markaların dışındakilere de güvenemiyor Samsung ve HTC bu işin distürbütörü haline gelmiş gel gör ki onlarında hali ortada. En güzeli iOS
    .

• quote:

Orijinalden alıntı: EmreFB1907

Arada deli gibi çözünürlük farkı var . Samsung'un çözünürlüğü Apple kadar düşük olsa durum tersine dönerdi .

Birebir aynı çözünürlükte bu testleri gerçekleştirmeniz lazım . Samsung ' un işlemcisi , Apple ' a göre 2 kat daha fazla yük altında . Ipad Air 2 ' yi bir kurcalayın , yüksek çözünürlükte performans nasıl düşüyor görebilirsiniz . Apple daha düşük donanımla , daha iyi performans veriyor olabilir fakat Samsung'daki çözünürlüğü koyduğu taktirde bu donanım eksik kalacaktı .

Hakikaten bunu bilmeden veya görmezlikten gelerek yorum yapıyorsanız , burada boşuna duruyorsunuz . Ki saf işlemci testinde çoklu çekirdekte Samsung önde . Bir önceki jenerasyon cihaz olmasına rağmen .

adam yukarıda cevap vermiş sana. biri 8 diğeri 2 çekirdek. biri 2 diğeri 3 gb ram. bunları da eşitleyelim istersen.

• Su iOS 9 sorunlari benim 5s'imde cikmadi hala. Sadece bazi animasyonlar kasiyor o kadar. En azindan telefonumu yarim yamalar romlarla son surum kullanacagim diye takla atmiyorum artik. iPhone'lar ozel cihazlar, Apple ozel bir firma. Bu saatten sonra yeni bir devrim yapacak bir isletim sistemi cikacagini dusunmuyorum. Ama cikarsa ve Samsung yaparsa bunu ilk deneyen kisilerden biri olacagim. (Tizen'i kastetmiyorum, bir flagshipte olan isletim sistemi olmasi lazim)

• Apple kotu firma degil telefonlarida cok iyi ama kisitlayici ozellikler yuzunden bir samsung degil. Ayrica estetik acisindan samsunga yaklasamaz. Varsin benim s6 edge 2 saniye gec acsin.

• Samsung anca telefon çıkarsın zaten, nerde güncelleme desteği yeni telefonları satmak için eskileri umursamıyor. S2,s3, s5 ve note 5 hariç note serisini kullandım. Ülke ülke rom çıkarıyor. Polonya ya çıkarıyor kalan ülkelere gelene kadar ohooo. Hele Türkiye ye aynı sürümün gelmesi ile arada aylar oluyor. Eskiden pc den odin le yüklerdim farklı ülke romlarını. Şu saatten sonra açıpta pc den rom indirip yüklemeye ne zamanım var ne de isteğim. İphone 4s bile ios9 desteği alırken 3 yıllık 2 yıllık note 2 ler note 3 ler bekliyor güncelleme gelsin diye. Son note serisi telefonum note 4 bunu da alalı 1 yıl civarı oldu. Hala arada rehbere, aramaya girerken beklettiği oluyor. Allah var kalemin çok faydasını gördüm. Daha da android telefona para vermeyi düşünmüyorum. İnşallah iphone 6s plus erken gelir de bür an önce geçerim ios a. İphone u ele alıp tık tık kullanırken android in hantallığını hissediliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheWhiteGandalf -- 27 Eylül 2015; 12:45:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: deoksiriboz1001

quote:

Arada deli gibi çözünürlük farkı var . Samsung'un çözünürlüğü Apple kadar düşük olsa durum tersine dönerdi .

adam yukarıda cevap vermiş sana. biri 8 diğeri 2 çekirdek. biri 2 diğeri 3 gb ram. bunları da eşitleyelim istersen.

Bunların eşitlenecek bir durumu yok .

Samsung düşük donanımla aynı performansı elde edemediği için yüksek donanım koyuyor . Apple ' ın 2015 işlemcisi budur , Samsung'un 2015 işlemcisi odur . İkisinde de , daha iyi işlemci koyabilecek altyapı vardır fakat kullanıcıya sunduğu donanımlar bunlardır . Koyulan donanımın aynı çözünürlükte performansına bakacaksın . Düşük frekansın daha performanslı çalışması Apple ' ın başarısıdır. Fakat düşük çözünürlüğü kullanıcıya sunması da diğer başarısızlığıdır . Saf işlemci performanslarıda tabloya yansımış zaten. Şu an kullandığı 2015 jenerasyon işlemcisine Apple ile aynı çözünürlüğü koysa , Samsung daha iyi sonuç verecektir . İki sistemin çalışma prensipleri farklı , elma ile armudu birbirine karıştırmayacaksın .

Mac 1 gb ram ile çalışıyor diye gidip Windows ' u 1 gb işlemciyle alıyor musun ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden Gate -- 27 Eylül 2015; 12:46:53 >

• Şaşırmadım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: deoksiriboz1001

quote:

Bunların eşitlenecek bir durumu yok .

Samsung düşük donanımla aynı performansı elde edemediği için yüksek donanım koyuyor . Apple ' ın 2015 işlemcisi budur , Samsung'un 2015 işlemcisi odur . İkisinde de , daha iyi işlemci koyabilecek altyapı vardır fakat kullanıcıya sunduğu donanımlar bunlardır . Koyulan donanımın aynı çözünürlükte performansına bakacaksın . Düşük frekansın daha performanslı çalışması Apple ' ın başarısıdır. Fakat düşük çözünürlüğü kullanıcıya sunması da diğer başarısızlığıdır . Saf işlemci performanslarıda tabloya yansımış zaten. Şu an kullandığı 2015 jenerasyon işlemcisine Apple ile aynı çözünürlüğü koysa , Samsung daha iyi sonuç verecektir . İki sistemin çalışma prensipleri farklı , elma ile armudu birbirine karıştırmayacaksın .

Mac 1 gb ram ile çalışıyor diye gidip Windows ' u 1 gb işlemciyle alıyor musun ?

Alakasi yok.

Gfx in off screen testlerine bakiniz... Yukarida linki var.

Dedigim gibi; boot suresi, programlarin acilis hizlari fal pek de soc ile ilgili seyler degillet. Daha cok ram ve flash disk performansi ile ilgili olaylar...

Soc hakkinda net bilgi veren testler geekbench (cpu tarafi), gfxbench ve 3d mark (gpu tarafi) testleridir. Bu testler de esit sartlarda (Os haric) yapilir. Testlerden alinan sonuclar cozunurlukten bagimsizdir. Bagimsiz degil de esit cozunurlukte demek daha dogru.

Sonuc olarak A9 ozellukle grafik tarafinda Exynos 7420 de cok daha gucludur. Cpu tarafinda ise mimari acidan kesinlikle bir iki nesil onde ancak guce baktigimizda exynos 8 cekirdegin getirdigi avantaj ile az da olsa hala daha guclu. Aslinda biz son kullanicilarin bakmasi gereken bu. Bize ne mimarisinden. Biz toplamda elimize gecen guce bakmaliyiz nirmalde.

Fakat burada kucuk bir nuans var. Hatta iki nuans var.

1- Uygulamalarin coklu cekirdek destegi
    2- Termal throttling

Hem Android hem de iOs tarafinda birakin 8 cekirdegi, 4 cekirdege destek veren uygulama sayisi bile iki elin parmaklarini gecmez. Hal boyle iken Exynos 7420 ve benzeri cok cekirdekli islemcilerin gucu atil guc olarak kaliyor ve bu gucu sadece bir kac oyun/ uygulama ve benchmark testlerinde gorebiliyoruz.

Zaten cok az olan destekli uygulamalarda calisan 8 cekirdek bu sefer Termal Throttling e maruz kaliyorlar ve yine tam guc alamiyoruz. Bu yuzdendir ki Android tarafindaki en guclu soc a sahip cihazlar bile 5 dakikadan fazla 4K video kayit yapamiyorlar. Halbuki iPhobe da sinir hafiza kapasiteniz, islemciniz degil.

Ozet olarak A9 islemcisi her anlamda rakiplerinden en az bir bana gore 2 level yukaridadir.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.