Şimdi Ara

iOS 9 [ANA KONU] (893. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32.669
Cevap
114
Favori
891.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
68 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 891892893894895
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: barocker

hadi ios 6 dan 7 ye geçişte ikonlardan tutta animasyonlara kadar herşey baştan aşağı değişmişti. Fakat benim anlamadığım 7 den 8 e ve 8 den 9 a geçince bu kadar ne değişiyorda bu laglar ve kasmalar oluyor? Yani sonuçta yakalanan bir stabilite ve kararlılık var ama bir şey yapıyorsunuz atıyorum notlar uygulamasına yeni bir özellik ekliyorsunuz ve sistem tümden kasmayamı başlıyor nedir yani bu işin aslı astarı? Sonuçta sürüm numaraları sadece kağıt üzerindeki bir değer değilmi? Yani ios 9 yerine 8.5 diyebilirlerdi ama bunun yerine 9 diyorlar ve her büyük rakamsal değişiklikte kasmalar yaşanıyor ve döngü baştan başlıyor. Ama ortada kullanıma yansıyan öyle büyük bir özellik yada değişiklik gelmiyorki. Yap boz gibi. Yaptıkları şeyi neden bozuyorlar bunu anlamış değilim. Yani bu kasmaların nedenini bilmiyorlarmı ? Neden direkt olarak kasmayacak ve lag olmayacak şekilde yayınlamıyorlar? en azından geçişler akıcı olsun yeter. Bu akıcılık neden 3-5 sürümde oluyor anca? Hadi öyle olsun peki neden bir daha bozuyorsun akıcılığı? Hadi bozdunneden hemen bir sonraki sürümde düzeltmiyorsun? Saçma sapan işler yani.

iOS 8 ile 64 bit işlemcili cihazlar için oyunlarda METAL desteği geldi.

iOS 9'un ise UI dahil her yeri METAL ile yeniden yapıldı. i
    64 bit işlemciye sahip cihazlar bu yenilikten faydalanıyor, diğer cihazlar ise eski yapıyla devam ediyor.

Bu nedenle optimizasyon sorunundan dolayı 64 bit cihazlarda kasma takılma sorunları yaşandı.
    Peki neden METAL ?
    Söylediğine göre METAL ile %20 oranında daha az enerji harcanacak ve arayüz %5 daha hızlı olacak. Apple aynı şeyi El Capitan'da da yaptı.
    Zamanla düzeltilecektir ama adamlar yeni birşey yapsa bir dert yapmasa bir dert ne yapsalar yaranamıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: alexturner

İphone 3gs den beri iphone kullanırım 6 da kullandım plusta şuan 5s kullanıyorum onca güncelleme arasında ios 9 kadar rezalet bi sürüm yoktur ... Apple resmen mıçtı üstünede sıvıyor . 9 a getireceği ek güncellemelerle toplamazsa büyük bi kitle kaybedecek . Benim görüşüm şu noktada sürümü 6se yani 2 gb rame optimize ettiği için 1 gb kullanan modellerde ister istemez laglara yol açtı . Bu ya bi satış politası yada acayip büyük bi problem , eğer satış politikası ise 5s 6 ve 6+ Kullanıcılarına resmen siz salaksınız demek oluyor ...

iOS 7 ve 8'in ilk sürümleri bundan daha berbattı. Telefondan film video izleyemiyordum.
  • Tarih 20/10/2014 Pazartesi iOS 8.1 final yayınlanmış.

Bugün akşam büyük ihtimali iOS 9.1 final yayınlanabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burtii -- 19 Ekim 2015; 18:48:12 >
  • Uygulamaların geç veya kasılarak açılması sürümden mi uygulamadan mi kaynaklanir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trabzon61.

Uygulamaların geç veya kasılarak açılması sürümden mi uygulamadan mi kaynaklanir?

Sürümden bence çünkü sistemin kendi uygulamalarındada aynı sıkıntı var
  • Genelde akşam 20.00 civarı çıkıyor iOS güncellemeleri, bakalım beklediğimiz 9.1 bugün gelecek mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rocky Balboa®

quote:

Orijinalden alıntı: trabzon61.

Uygulamaların geç veya kasılarak açılması sürümden mi uygulamadan mi kaynaklanir?

Sürümden bence çünkü sistemin kendi uygulamalarındada aynı sıkıntı var

Ben şuan sadece 3.parti uygulamalarda sıkıntılar yaşıyorum ios 9 desteği aldığı halde.

• quote:

Orijinalden alıntı: gokhanozen93

Genelde akşam 20.00 civarı çıkıyor iOS güncellemeleri, bakalım beklediğimiz 9.1 bugün gelecek mi?

Ben dakikaları sayıyorum bir umut bekliyorum :)

• Beta 6 gelebilir gibime geliyo umarım final gelir

• Hazırmıyız beyleer/bayanlar tek sıra haline giriniz. Makale_Helvetia araya kaynamasın dikkat edin :p
    Şaka bi yana gelse de kurtulsak, 9.2'ye JB için döndüm ama batarya tüketimi evlere şenlik, 9.1 kurtarırsa kurtarır.
    8.4 JB'li cihaz ile 9.0.2'li JB'siz cihaz kafaya kafaya tüketimi belki vardır ki kullandığım bütün tweakleri daha kuramadım.
    Neyse başlığa saygısızlık olmasın. Elimizde lightning i sallayarak bekliyoruz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugun 9.1 final gelme olasiligi nedir sizce?
  • 3 dakika içinde belli olacak akıbeti :)
  • Beklemedeyiz

• galiba gelmedi
  • Batarya süresi için bir şeyler yapsalar çok iyi olur...

• gelmemiş. yarına kaldı gibi duruyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarına görüşürüz arkadaşlar bugün çıkmadı :)

• Biran önce gelsin şu düzgün version. ios 9'dan sonra iphone hoperloru bozuldu, yazılımsal olduğunu düşündüğüm için servise vermedim. Umarım yazılımsaldır..
  • 8.4.1 devam
  • bugün karavana :) arkası yarın
  • 
Sayfa: önceki 891892893894895
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.