Şimdi Ara

iOS 9 [ANA KONU] (892. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32.669
Cevap
114
Favori
891.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
68 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 890891892893894
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir saat önce betayı yukledim.. İlk izlenim olarak şarj olarak bir önceki surumden cok bir fark göremdim tabii uzun süreli kulanıp yorum yapmak lazım bazı porgramlar halen çöküyor program calışırken ana ekrana donuyor telefon yani halen bazı şeyler düzelmemiş aslında benim en cok merak etiğim şey şarj olayı idi ama ondada pek istedigimi aldıgım söylenemez şuan icin konuşuyorum tabii cihaz ip6 şarj hep sorun olacak galiba.. bu gidişle...
  • Beta 5 kullanıyorum Notlarım ve Fotoğraflarım Malesef iCloud'dan geri yüklenmiyor
    Günlerdir Yüklenmeye Çalışıyor be Eminim bu Benim Şarjımıda Etkiliyordur ..
    Bu sorunu Yaşayan Varmı Acaba ?

iOS 9 [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ofulanbe -- 18 Ekim 2015; 22:24:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ip5s 9.0.2 kullanıyorum dün geçtim. Bu sabah şarjdan çıkardım ve düşük güç modu etkin değilken 5 saat gibi bir kullanım aldım. Sonrasında şarja takıp çıkardım. Düşük güç modunu açtım sanki açıkken daha çok şarj daha çok gidiyor sizde bu durum nasıl?

• https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=111111254

9.0.2 böyle bir olay yaşadım

• quote:

Orijinalden alıntı: Makale_Helvetia

iTunes ile düzenli yedek alanlar mutlaka şu hata ile karşılaşmıştır.

''Kurulum tamamlanmadığı için iTunes yedeklemeyi başlatamadı''

eğer bu hata ile karşılaşırsanız cihazınızın dilini ingilizce yapın,ardından tekrar Türkçe'ye çevirin ve sorunsuz yedekleme yapıldığını göreceksiniz :)

sıkıntı iTunes'da mı yoksa beta 5 de mi bilmiyorum,ancak birkaç kişi daha bu dertten muzdaripmiş.

çözümü de buraya yazdım,işine yarayan olur mutlaka :)

Arkadaşlar bu sıkıntıya rastlayan var mı aranızda? Sorun iTunes da mı yoksa beta 5 de mi merak ediyorum..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8.4.1'deyken aynı sürümde kalarak telefonu sıfırlayabiliyor muyuz ?
  • Acaba kaç kişi iphone 2g'den beri kullanıyor? Bu başlıkta... İyice kusursuz olmasını istiyorsunuz!
    Benim cihazda niye bu yazılan sorunların hiç birisi yok...
    Adamların ürün gamı genişledi her biri artık farklı özelliklerdeki anakartları kullanıyor...
    Örn:air 2 vs iphone 6s olacak o kadar bug çok takılmayın...
    9.3 vs 9.4'e gelmeden kusursuz olmaz... Olduğunda ise yeni bir iphone çıkacak...

• İphone 3gs den beri iphone kullanırım 6 da kullandım plusta şuan 5s kullanıyorum onca güncelleme arasında ios 9 kadar rezalet bi sürüm yoktur ... Apple resmen mıçtı üstünede sıvıyor . 9 a getireceği ek güncellemelerle toplamazsa büyük bi kitle kaybedecek . Benim görüşüm şu noktada sürümü 6se yani 2 gb rame optimize ettiği için 1 gb kullanan modellerde ister istemez laglara yol açtı . Bu ya bi satış politası yada acayip büyük bi problem , eğer satış politikası ise 5s 6 ve 6+ Kullanıcılarına resmen siz salaksınız demek oluyor ...

• dörtçeker kullanıcısına yanıt
    Tabiki yapabilirsin

• quote:

quote:

iTunes ile düzenli yedek alanlar mutlaka şu hata ile karşılaşmıştır.

''Kurulum tamamlanmadığı için iTunes yedeklemeyi başlatamadı''

eğer bu hata ile karşılaşırsanız cihazınızın dilini ingilizce yapın,ardından tekrar Türkçe'ye çevirin ve sorunsuz yedekleme yapıldığını göreceksiniz :)

sıkıntı iTunes'da mı yoksa beta 5 de mi bilmiyorum,ancak birkaç kişi daha bu dertten muzdaripmiş.

çözümü de buraya yazdım,işine yarayan olur mutlaka :)

Arkadaşlar bu sıkıntıya rastlayan var mı aranızda? Sorun iTunes da mı yoksa beta 5 de mi merak ediyorum..

ios 9.0.2 kullanıyorum. iTunes eşitlemem esnasında yeni indirdiğim uygulamaları bilgisayara aktarmamaya başladı bugün! Sorun iTunes kaynaklı olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: mct2002

quote:

Orijinalden alıntı: muhterem11

IOS 9'a yeni geçtim. Notlar hakkında sormak istediğim bir şey var cevaplayan olursa sevinirim. Notlara girdiğimde yeni notlara geçmek isteyip istemediğim soruldu şimdilik hayır dedim çünkü geçildiği takdirde yeni notları kullanamayan cihazlardan erişemeyeceğim yazıyor. Anladığım kadarıyla eski notlar text formatındayken yenisi zenginleştirilmiş olduğundan html formatına dönüştürülmüş.

Soruma gelecek olursak eski notlarda icloud üzerinden eşitleme olayını çok fazla kullanıyordum. Yani iPad üzerinden bir şeyleri notlara yazıp daha sonra iPhone'dan bunlara erişebiliyordum. iPhone'um iOS 9 desteklemediği için geçme şansım yok. Eğer iPad'deki notları yeni versiyonuna geçirirsem düz metin olarak yazdığım şeyler eski notlara sahip iPhone'da hiçbir şekilde gözükmüyor mu yoksa sadece zengin içerik eklediğim zaman mı okuyamıyorum. Bir de iOS 9'daki notları yükseltirsem tekrar eski haline getirebiliyor muyum?

Ben bu notların eşzamanlama özelliğini fazlaca kullanıyorum. Dediğiniz gibi yeni notlar uygulamasına geçiş yaptığınız taktirde eski uygulamayla senkronizasyonu unutuyoruz. Telefonda ios9 a geçtikten sonra, macbook ta yeni notları destekleyen el capitan güncellemesi gelene kadar cihazlar arası etkileşim kaybolmuştu maalesef. Yani güncelleme sonrası zengin içerik/düz metin farketmeden eşitlemeyi kullanamadım.

Eğer gözden kaçırdığım bir nokta varsa, arkadaşlardan bilgi bekliyorum ben de.

Şimdi farkettim notlar iCloud ve iPad diye iki klasöre ayrılmış. iCloud'u yükseltmediğimden iPad kısmında yeni formattaki notlar oluşturabiliyoruz. iCloud'un yanındaki yükselte basmadıkça problem yok.

• TR_001 kullanıcısına yanıt
    Aynı sorunu araştırdım geçen sene 8.0.2 ile de yaşayan olmuş. Sanırım dediğiniz gibi iTunes sıkıntısı bu da. Gerçi iOS 9 için güncelleme almıştı ama onun da bi elden geçmesi gerekiyor. iTunes cihazı dil seçeneği seçilip kurulum yapılmamış gibi algılıyor yedekleme yaparken. Çözüm de dili İngilizce yapıp tekrar Türkçe yapmak. Sonrasında yedek alıyor.

Böyle basit hatalar gerçekten soğutuyor insanı.

• hadi ios 6 dan 7 ye geçişte ikonlardan tutta animasyonlara kadar herşey baştan aşağı değişmişti. Fakat benim anlamadığım 7 den 8 e ve 8 den 9 a geçince bu kadar ne değişiyorda bu laglar ve kasmalar oluyor? Yani sonuçta yakalanan bir stabilite ve kararlılık var ama bir şey yapıyorsunuz atıyorum notlar uygulamasına yeni bir özellik ekliyorsunuz ve sistem tümden kasmayamı başlıyor nedir yani bu işin aslı astarı? Sonuçta sürüm numaraları sadece kağıt üzerindeki bir değer değilmi? Yani ios 9 yerine 8.5 diyebilirlerdi ama bunun yerine 9 diyorlar ve her büyük rakamsal değişiklikte kasmalar yaşanıyor ve döngü baştan başlıyor. Ama ortada kullanıma yansıyan öyle büyük bir özellik yada değişiklik gelmiyorki. Yap boz gibi. Yaptıkları şeyi neden bozuyorlar bunu anlamış değilim. Yani bu kasmaların nedenini bilmiyorlarmı ? Neden direkt olarak kasmayacak ve lag olmayacak şekilde yayınlamıyorlar? en azından geçişler akıcı olsun yeter. Bu akıcılık neden 3-5 sürümde oluyor anca? Hadi öyle olsun peki neden bir daha bozuyorsun akıcılığı? Hadi bozdunneden hemen bir sonraki sürümde düzeltmiyorsun? Saçma sapan işler yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: barocker

hadi ios 6 dan 7 ye geçişte ikonlardan tutta animasyonlara kadar herşey baştan aşağı değişmişti. Fakat benim anlamadığım 7 den 8 e ve 8 den 9 a geçince bu kadar ne değişiyorda bu laglar ve kasmalar oluyor? Yani sonuçta yakalanan bir stabilite ve kararlılık var ama bir şey yapıyorsunuz atıyorum notlar uygulamasına yeni bir özellik ekliyorsunuz ve sistem tümden kasmayamı başlıyor nedir yani bu işin aslı astarı? Sonuçta sürüm numaraları sadece kağıt üzerindeki bir değer değilmi? Yani ios 9 yerine 8.5 diyebilirlerdi ama bunun yerine 9 diyorlar ve her büyük rakamsal değişiklikte kasmalar yaşanıyor ve döngü baştan başlıyor. Ama ortada kullanıma yansıyan öyle büyük bir özellik yada değişiklik gelmiyorki. Yap boz gibi. Yaptıkları şeyi neden bozuyorlar bunu anlamış değilim. Yani bu kasmaların nedenini bilmiyorlarmı ? Neden direkt olarak kasmayacak ve lag olmayacak şekilde yayınlamıyorlar? en azından geçişler akıcı olsun yeter. Bu akıcılık neden 3-5 sürümde oluyor anca? Hadi öyle olsun peki neden bir daha bozuyorsun akıcılığı? Hadi bozdunneden hemen bir sonraki sürümde düzeltmiyorsun? Saçma sapan işler yani.

Apple artık öyle bir döngüye girdi ki. Eskiyi bitir yeniyi itele. Bu yüzden bu laglar kasmalar mevcut eski modellerde. Artık adamlar cihaz 1 senelikmiş bilmem ne bakmıyorlar. Biraz daha rötüşleyip buyurun size 6 diyorlar.. 5s den ne farkı var? Ekranı büyük ve kasa ince. O kadar. Öyle bir lanse ediyorlar ki ama sanki bambaşka tepeden tırnağa değişen bir model çıkarıyorlar diye. Millet de atlıyor hemen. 5s ler satılıyor borç batağına giriliyor 6 alınıyor. Bir sene sonra da 6s geliyor ikinci el şahin parasına. Ona da atlayan çok olacak. Satışların şekline göre de bizim cihazlar daha çabuk ıskartaya çıkacak. 6s itelemek için 5s ve 6lar yazılımsal olarak yavaşlatılacak. Duruma göre o laglar belki hiç gitmeyecek. Herşey 6s in satışlarına bağlı. Gerçi bunu tartışmak da yersiz. Satış rekorları kıracak ve bizim cihazlar yavaşlatılacak.. Bunun adı Kapitalizm sevgili dostum.. Saygılar..

yani artık o eski,kullanıcısını memnun eden Apple'ı beklemeyin..Steve Jobs ile birlikte o da öldü malesef..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Makale_Helvetia -- 19 Ekim 2015; 10:55:10 >

• 9.1 bu akşam mı yarın akşam mı gelir?
  • freedomship F kullanıcısına yanıt
    biz bu hafta diyelim garanti olsun,ama çoğunlukla iOS güncellemeleri pazartesi perşembe arası çıkar.
  • quote:

biz bu hafta diyelim garanti olsun,ama çoğunlukla iOS güncellemeleri pazartesi perşembe arası çıkar.

Final sürüm gelsin artık çok sorun var cihaz 5s

• 9.1 beta 5 yorumlarına bakarak 9.1'in de istenilen seviyede olmayacağını düşünüyorum. iOS 9'un tam anlamıyla stabil olması için 9.3-9.4 gibi sürümleri bekleyeceğiz bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dörtçeker

9.1 beta 5 yorumlarına bakarak 9.1'in de istenilen seviyede olmayacağını düşünüyorum. iOS 9'un tam anlamıyla stabil olması için 9.3-9.4 gibi sürümleri bekleyeceğiz bence.

Size katılıyorum hocam :) bu kadar sorun 9.1 ile duzeltilmez

• dörtçeker kullanıcısına yanıt
    Minör güncellemelerle düzeltilebilir. Belki de 9.2 son sürüm olur. Çünkü 9.3 9.4 gibi sürümlerinin çıkması için yenilik lazım Apple Watch, Apple Music gibi.

• 
Sayfa: önceki 890891892893894
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.