Şimdi Ara

İnvertör+akü'mü yoksa ups'mi kullanmalıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
5.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kendi çapımda mini bir balık üretimhane kuracağım elektrikler kesildiğinde amacım akvaryumlara birkaç saat hava verebilecek bir güç kaynağı kullanacağım hava kompresörüm 120w elektrik çekiyor ups'mi tavsiye edersiniz yoksa tek yada çift araba aküsü invertör ile bağlayıp daha uzun süre elektrikler kesildiğinde beni idare edebilirmi,
    Resimdeki gibi bir sistem ups'den daha uzun gidermi elektrik kesintisinde

• UPS otomatik çalışır, inverter+akü yü kendiniz çalıştırırsınız. UPS anında çalışmaya başlar fark etmezsiniz.
    Yine de inverter-akü. 300-400W inverter ve 12v 60ah akü iş görür. Inverter yüksek güçlü olmalı çünkü başlangıçta çok güç çekilir. (Motorlu cihaz)
  • akü invertör sayesinde her daim şarj olacak elektrik kesildiğinde akü devreye girmeyecekmi pekii illa ellemi çalıştırmak lazım o zaman benim işime yaramaz çünkü gece yada evde yokken elektrik kesildiğinde manuel müdahele edemeyiz o zamanda benim işime yaramaz ben akü devreye girer sanıyordum
  • quote:

Orijinalden alıntı: huseyinnn

akü invertör sayesinde her daim şarj olacak elektrik kesildiğinde akü devreye girmeyecekmi pekii illa ellemi çalıştırmak lazım o zaman benim işime yaramaz çünkü gece yada evde yokken elektrik kesildiğinde manuel müdahele edemeyiz o zamanda benim işime yaramaz ben akü devreye girer sanıyordum

İnvertörün otomatik çalışma özelliği yok, küçük bir transfer panolu jeneratör alın, çıkışını UPS ye verin jeneratör çalışana kadar UPS idare eder sonra da jeneratör çalışır. Otomatik kapanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cowsmilk -- 6 Ağustos 2014; 20:15:36 >
  • Uygun güçte bir ups ve bir akü şarj cihazı tavsiye ederim. Örneğin 1000 VA. (600w) line interaktif bir Ups,24V akü grubu icin şarj cihazı (maximum 10-12amper),,,,2 adet 60 amperlik kuru akü olursa tadından yenmez.
    Not=Ayrıca bir şarj cihazı olmazda ups' nin sarj etmesini beklemek dogru değildir. Birde akü gücü talep edilen güce uygun olanı tabiki sız bileceksiniz. 60 amperlik yada daha düşük. Vel hasıl en uygun ve en düşük maliyet hemde en sağlam diyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

akü invertör sayesinde her daim şarj olacak elektrik kesildiğinde akü devreye girmeyecekmi pekii illa ellemi çalıştırmak lazım o zaman benim işime yaramaz çünkü gece yada evde yokken elektrik kesildiğinde manuel müdahele edemeyiz o zamanda benim işime yaramaz ben akü devreye girer sanıyordum

220 volt çift kontaklı bir röle bul ve şebekeden besle elektirikler kesilince diğer 2 kontak birleşecek bu kontaklarada devreni bağlarsan çalışır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Radio Romania Iaşi

quote:

İnvertörün otomatik çalışma özelliği yok, küçük bir transfer panolu jeneratör alın, çıkışını UPS ye verin jeneratör çalışana kadar UPS idare eder sonra da jeneratör çalışır. Otomatik kapanır.

lütfen arkadaşı yanıltmayalım invertörürde otomatik hale getirebilirsin ups gibi 0.5ms'lerde transfer olmaz ama 1sn'de otomatik transfer yapabilirsin. şamasınıda cizip buraya koyacağım ilk musait olduğumda. acilse haber verirsin ona göre hemen cizerim dostum.

2-)küçük bir jeneratör dediniz otomatik marşlı en küçük jeneratör 3kva oda ortalama 1000tl ve transfer panosu ücreti. arkadaş konuda amatör olarak balık yetiştiriyorum diyor prof. olarak demiyor 1000tl ortalama 500tl transfer panosu 1.500tl ücret olarak arkadaşa fazlaya gelebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mirac_ozturk -- 7 Ağustos 2014; 3:50:37 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arabanın aküsünden güç alıp invertöre priz takıp ne biliyim laptop mini buzdolabı vb. cihazlar takılmıyormu bu neden otomatik devreye girmesin sonuçta akü bir güç kaynağı değilmi elektrikler kesilince aküdeki enerji bitene kadar hava motoruna enerji vermezmi benmi yanlış düşünüyorum

iyi bir 2kw upsler 750- 1000 liralara yakın eve 120w motorumu kaç saat götürebileceğini bile bilmiyorum en azından akü daha büyük bir güç kaynağı gerekirse iki adet 60ah akü bağlayabilirim maliyeti çok daha düşük olur benim için ama otomatik devreye girmeye şart elektriğin kesildiğini her zaman takip etme yada evde bulunma şansımız olmayabiliyor malesef
  • quote:

Orijinalden alıntı: mirac_ozturk

quote:

quote:

lütfen arkadaşı yanıltmayalım invertörürde otomatik hale getirebilirsin ups gibi 0.5ms'lerde transfer olmaz ama 1sn'de otomatik transfer yapabilirsin. şamasınıda cizip buraya koyacağım ilk musait olduğumda. acilse haber verirsin ona göre hemen cizerim dostum.

2-)küçük bir jeneratör dediniz otomatik marşlı en küçük jeneratör 3kva oda ortalama 1000tl ve transfer panosu ücreti. arkadaş konuda amatör olarak balık yetiştiriyorum diyor prof. olarak demiyor 1000tl ortalama 500tl transfer panosu 1.500tl ücret olarak arkadaşa fazlaya gelebilir.

İnvertör kendiliğinden çalışmaz demiştim ben.
    jeneratör demiştim de bunun profesyonel olduğunu sanıyordum.
    UPS ler belirtilen kapasite ile 10-15 dk çalışıyorlar.
    2KW UPS 120W 3 saat çalışır bu şekilde.

• quote:

quote:

quote:

quote:

İnvertör kendiliğinden çalışmaz demiştim ben.
    jeneratör demiştim de bunun profesyonel olduğunu sanıyordum.
    UPS ler belirtilen kapasite ile 10-15 dk çalışıyorlar.
    2KW UPS 120W 3 saat çalışır bu şekilde.

inverter'leri ben size otomatik hale getireyim elektrik gittimi otomatik çalışacak şekilde

• UPS alıp akülerini büyütmenizi tavsiye ederim..
    Böylece;
    -Elektrik kesilince otomatik olarak devreye girer..
    -Aküleri en sağlıklı şekilde şarj eder..
    -Daha derli toplu görünür..

Cihazı alır almaz aküleri zaten direkt değiştireceğiniz için "aküsü bitmiş ikinci el UPS" size daha ekonomik gelir..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoz

UPS alıp akülerini büyütmenizi tavsiye ederim..
    Böylece;

Cihazı alır almaz aküleri zaten direkt değiştireceğiniz için "aküsü bitmiş ikinci el UPS" size daha ekonomik gelir..

ups uzun süreli enerji vermek için tasarlanmamıştır.

ups üzerindeki akü şarj devreleri standart gelen aküleri şarj etmek için akın sınırlaması yapılmıştır. siz içindeki aküyü değiştirdiniz zaman 7a bir akü olsun için bunun akım lımıt 0.7a'dir siz bir tane 100a akü aldığınız zaman 100/0,7=142saat(6gün)'de anca aküyü şarj eder cihaz. ups'lerin iç yapıları 15-20dk enerji kesintilerini karşılayacak şekilde yapılmıştır. uzun sureli çalışmalarda ups aşırı ısınmadan dolayı arıza verecektir. o yuzden inverter ve ups arasındaki fiyat farkı bu yuzden yuksektir.

• Miraç o zaman bana en düşük maliyetle elektrik kesintisinde en az 5-6 saat götürecek bir formül söylermisin nasıl yapmalı
  • quote:

quote:

Böylece;

ups üzerindeki akü şarj devreleri standart gelen aküleri şarj etmek için akın sınırlaması yapılmıştır. siz içindeki aküyü değiştirdiniz zaman 7a bir akü olsun için bunun akım lımıt 0.7a'dir siz bir tane 100a akü aldığınız zaman 100/0,7=142saat(6gün)'de anca aküyü şarj eder cihaz. ups'lerin iç yapıları 15-20dk enerji kesintilerini karşılayacak şekilde yapılmıştır. uzun sureli çalışmalarda ups aşırı ısınmadan dolayı arıza verecektir. o yuzden inverter ve ups arasındaki fiyat farkı bu yuzden yuksektir.

Bunları gayet iyi biliyorum..
    Lakin arkadaş sadece 120 wattlık bir yük çalıştıracak..
    En güçsüz UPS bile (max 650 watt diye üretilen UPSler) ortalama 400 watt çeken bir PCyi 15-20 dakika çalıştırabildiğine (ve sorun çıkmadığına) göre 120 wattlık yükle uzun süre çalışabilir..
    Ha ille işi garantiye alalım dersek UPS'i biraz güçlüsünden seçebiliriz veya sadece fan eklemekle de yetinebiliriz..

Akü şarjına gelirsek, UPS zaten sürekli prizde kalacağı için 6 günde değil 60 günde bile şarj olsa sıkıntı yok (tabi 6 günden daha kısa sürelerde elektrik kesilmiyorsa)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Böylece;

En güçsüz UPS bile (max 650 watt diye üretilen UPSler) ortalama 400 watt çeken bir PCyi 15-20 dakika çalıştırabildiğine (ve sorun çıkmadığına) göre 120 wattlık yükle uzun süre çalışabilir..
    Ha ille işi garantiye alalım dersek UPS'i biraz güçlüsünden seçebiliriz veya sadece fan eklemekle de yetinebiliriz..

Akü şarjına gelirsek, UPS zaten sürekli prizde kalacağı için 6 günde değil 60 günde bile şarj olsa sıkıntı yok (tabi 6 günden daha kısa sürelerde elektrik kesilmiyorsa)

bu şekilde siz yapın 40-45dk sonra ups'den dumanlar ve evin sigortaları atınca ne demek istediğimi anlayacaksınız. :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

Böylece;

bu şekilde siz yapın 40-45dk sonra ups'den dumanlar ve evin sigortaları atınca ne demek istediğimi anlayacaksınız. :)

UPS'in bozulması her zaman ihtimal dahilindedir ama evin sigortaları neden atıyor?
    Olaya biraz hayal gücü katmışsınız anlaşılan..

• teknik ayrıntı bir yana birkaç saatte balıklar ölmez.
    hava kompresörüne ilave 12v luk yedek bir kompresör alabilirsiniz. araba aküsü uzun süre çalışmadığında zarar görür. jel akü kullanan ups işinizi daha iyi görür.
  • quote:

UPS'in bozulması her zaman ihtimal dahilindedir ama evin sigortaları neden atıyor?
    Olaya biraz hayal gücü katmışsınız anlaşılan..

ups'in invertör kısmı yandığı zaman ıç kısımda kısa devre olacağından dolayı giriş devresi aşırı akım çekecek bundan dolayı tesisatı korumak amacıyla sıgorta atacaktır.

K1 VE K2 =KONTAKTÖR
    F1 VE F2 = FAZ KORUMA ROLESİ

takıldıgın yer olursa yine yardımcı olurum.....

Not= K1'in altındakı faz koruma rölesinin adını yanlış yazmışım f2'diye oda f1 Olacak

devre faal bir biçimde çalışmaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mirac_ozturk -- 9 Ağustos 2014; 2:44:26 >

• Bence yarım,yanlış bilgiler paylaşılıyor,yani yarısı yanlış yarısı doğru.Böyle olunca soruyu soran hem anlamakta zorlanır hemde kafalar karışır.
    Ör;UPS'lerin daha yüksek kapasiteli akü gruplarınıda uzun süreli de olsa şarj edebileceği görüşüdür ki çok yanlıştır.Şarj edemez,yapmayın Allah aşkına.
    Bir örnek;5Watt gücünde 12V voltaj çıkışlı bir adaptörü düşünün,bu kaynakla 12V-55W far ampülünü ne kadar uygun ışık şiddetiyle yakabiliyorsak işte büyük akü gruplarını da bu denli şarj edebiliriz,örneğimi anlayanlar UPS'lerin büyük akü gruplarını şarj etmelerinin imkânsız olduğunu anlarlar.

Gelelim UPS'lerin uzun süreli dayanamadığı yanlış bilgisine.Mirac bey,,,,millete öyle kontaktör faz koruma rölesi tavsiye edinceye kadar UPS'ye bir soğutucu fan takılmasını tavsiye etseydiniz daha uygun olmazmıydı?Ben iddia ediyorum;yukarda da tavsiye ettiğim gibi 1000VA'lik bir UPS 120W yükte 3-4 saatde ısınmaz sorunsuz çalışır.Yani fansız olarak,orjinal haliyle.Tabi fan olursa 10-15 saat çalışmada sıfır ısınma diyorum.Yeterki akü gücü olsun.
    İnverter ısınmaz demek yanlıştır,elbette ısınır.Ama altını çizerek diyorum ki;
    ''''''''''kapasitesini zorlayan bütün cihazlar ısınır'''''''''.

Konuyu net anlamak adına uygulamalarımdan örnek vereyim;1=1000W inverter ile 800W ispiral çalıştırdığımda 4-5 dak. içinde inv. aliminyum dış kabı çok ısınıyor.Tabi 400-500W yüklerde ısınmıyor.

Bu örnek çok önemli,,2=1500VA(900Watt) max. gücünde UPS'ye fan montaj sonrası 300-350Watt devamlı yükte ısınma sıfır,hatda fazlasıyla soğuk.

Evet UPS'ler yarı iletkenlerindeki montajlı soğutucuların küçüklüğü nedeniyle kısa süreli çalışmaya uygun olduğudur ama bir fan montajı ve kapasitelerine uygun düşük yüklerde fevkalade iyi sonuçla ve uzun süreli sorunsuz çalışır.
    Unutmadan;çalışacak cihazın durumuna uygun sinüs şekilli olması çok önemli.Işık,,rezistans grubu,DC motor çeşitleri,TV,PC gibi cihazlar için tam sinüs olmasına gerek yok,UPS yada mod.sinüs inv. yeterli.Ör;PC'yi ele alalım;
    Voltaj yeterki 185-250V aralıklarında olsun,öyle ki yeni nesil PSU'lar direk 100V-250V giriş aralıklarında net çalışır.Eski modellerde 110V yada 220V seçim anahtarı var yeni modellerde bu yok.Yeterki giriş voltajı 100V üzeri olsun.

Haydi hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 9 Ağustos 2014; 13:09:45 >

• Şu anda kendi PC+107 ekranı besleyen UPS'nin resimlerini çektim,paylaşıyorum.Mevcut haliyle manuel (ısı kontrollu bir devre yapmaya üşeniyorum) açmalı 24V fan montajlı.1500 VA arızalı geldi tamir ettim,1,5-2 yıldır sorunsuz kullanıyorum.Tabi ben biraz ileri gidip çıkış gücünün voltaj ve akım kontrolunu,,,akü grubunun voltajını da anlık gözlemlemek afına bu şekilde modifiye ettim.

Altını çiziyorum arkadaşlar;bu ups şebeke yokken yükü beslerken ısınmıyor,,ama şebeke geldiğinde akü şarjında çok ısınıyor.Bir üstde anlatımıma ne kadar uygun siz karar verin.Zaten bir ups uygun yük beslerken ısınması sıfır olmalı,yük kapasitesi arttıkça ısınmaya başlamalı,yoksa üzerindeki mosfetlerin ısısına akü yetmez.
    Haa birde,resimlerde göreceksiniz AC voltaj 209-210VAC tabi bu voltaj UPS tarafından regüle edilmiş hali.Yoksa şebek giriş 238-245Voltlarda.Buyurun size UPS'nin giriş voltajını regüle etme gibi bir üstünlüğü daha.
     İnvertör+akü'mü yoksa ups'mi kullanmalıyım İnvertör+akü'mü yoksa ups'mi kullanmalıyım İnvertör+akü'mü yoksa ups'mi kullanmalıyım

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.