Şimdi Ara

Laptop batarya takılı mı yoksa fişte mi kullanılmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • şimdi batarya takılı olsa bataryası zamanla ölecek. bataryasını çıkarıp masaüstü gibi sadece fişe taksam elektrik kesintisinde zarar görebiliyormuş sanırım. sizce en doğru kullanım nasıl olur?

monster laptop aldım, zaten ilk aldığımda bile bataryası 2 saat dayanıyordu

• Batarya anakarta gidecek ters akım, voltajları kendi üzerine alır. Bataryasız kullanıp da anakarta zarar gelirse yeni laptop parasına anakart isterler. Ama pilin bozulursa sadece orijinal pil arayışına gireceksin.

• up

• sreylare kullanıcısına yanıt

evet mantıklı hocam. siz nasıl kullanıyorsunuz?

hem batarya hem fişe takmak nasıl fikir sizce?

• 11 yıllık ilk laptopumu batarya+fiş olarak kullandım. Batarya 8.senenin sonunda tamamen öldü elektrik gittiği an laptop kapanıyordu. Batarya olmasa bilgisayar kesin zarar görürdü. Diğer oyun oynadığım laptopları da böyle kullanıyorum. Yeri geldiğinde adaptörden 230 hatta 300 watt çeken laptopların bataryasızken birdenbire elektrik kesintisinde bir süre sonra hasar alacağına eminim.

Ha şu var bazı laptoplarda batarya şişmesi oluyormuş bende olmadı. Bataryası şişen laptop cihaza zarar vereceğinden mecbur bataryası sökülecek ama orijinal batarya almadan o cihazı tekrar kullanmamak lazım. Ya da o haliyle satıp yeni cihaza geçmeli bence.

• size en net cevabı vereyim.

batarya takılıyken tamamen fişte kullanın. neden batarya takılıyken diyorum bazıları aman bataryam ölmesin diye bataryayı çıkartıp fişte kullanıyor. sakın yapmayın.

bataryanız nasıl ölür? çok sık bataryada kullanırsanız doldur boşaltla ölür.

arada bir pile geçip %20 lere inene kadar kullanıp tekrar doldurun. %10 aşağı düşürmemeye çalışın ömrü daha kısalır.

ilk dizüstü pc'mde farklı yollar denemiştim, sonrakinde bu yazdıklarımı yaptım.

sonuç: 9 yıl hergün aktif çalışma sonrası bugün pilde (visual studio + ps + çok sekmeli browser ile) 8 saat çalışma süresi veriyor.

+ciddi uyarıdır: ssd kullananlar pildeyken uyku modunda bırakmayın.

• Batarya ve fişe takılı halde kullanmak daha iyi bence. Çünkü olası bir elektrik kesintisinde HDD gibi bileşenler hasar görebiliyor daha önce buna tanık oldum. Bataryanın ölmesi hem diskinizin bozulması hem de verilerinizin kaybolmasından daha önemli değildir bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.