Şimdi Ara

İntihar, Şiddet, Taciz, Tecavüz, Töre. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
1.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu intihar edenler Japon kültürünü ve ataları Samurayların kültürünü bilselerdi intihar etmezlerdi.
  • Bunlar da İntiharların Türkiye bilançosu:
    Kaynak: mynet.com

    5 senede 80 kişi intihar etti

    Türkiye genelindeki intiharlarda 56. sırada yer alan Batman'da, son 5 yılda 402 kişi intihar teşebbüsünde bulundu, 80 kişi intihar etti. İntihara teşebbüs edenlerin 281, intihar edenlerin ise 43'ü kadın.

    Batman Valiliği, töre ve namus cinayetleri ile kadın ve çocuklara yönelik şiddetin nedenlerini araştırmak üzere kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'na ildeki intihar vakalarına ilişkin rapor sundu. Raporda, 1995-2000 yılları arasında Batman'da yaşanan, özellikle 1999-2000 yıllarında artış gösteren intiharlarda, Türkiye'deki genel
    yapıdan farklı olarak, kadın intiharların, erkek intiharlarından 3 kat fazla olduğu belirtildi.

    Türkiye'de yüz binde 3-3.5 olan intihar oranlarının, Batman'da bu yıllarda yüz binde 6.5 olduğuna dikkat çekildi. Rapora göre, intihar edenler, 15-25 yaş aralığında.
    Kadınların yüzde 46.5'u bekar, yüzde 15.8'i imam nikahlı, yüzde 10.9'u resmi nikahlı. Erkeklerde ise bu oran sırasıyla yüzde 15.8, yüzde 4 ve yüzde 5.9.
    Eğitim durumu açısından bakıldığında intihar eden kadınların yüzde 29.3'ü, erkeklerin yüzde 15.4'ü hiç eğitim almamış, kadınların yüzde 1.3'ü, erkeklerin yüzde 7.7'si okur-yazar, kadınların yüzde 16'sı, erkeklerin yüzde 19.2'si ilkokul mezunu, kadınların yüzde 4'ü, erkeklerin yüzde 11.5'i ortaokul, kadınların yüzde 6.7'si, erkeklerin
    19.2'si lise eğitimli, erkeklerin yüzde 3.8'i üniversite eğitimli.

    Kadınların yüzde 42.7'sinin, erkeklerin ise yüzde 23.1'inin eğitim durumları bilinmiyor. Rapora göre, Batman'da 2001-2005 yılları arasında intihar
    olaylarında azalma görülüyor. İntihar eden veya intihar teşebbüsünde bulunanların büyük çoğunluğunun, 1985'ten sonra göç alan gecekondu mahallelerinde, köy
    özelliğindeki semtlerde yaşayan kişiler olduğu belirtildi.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: 486 DX2

    Bu intihar edenler Japon kültürünü ve ataları Samurayların kültürünü bilselerdi intihar etmezlerdi.


    Kardeş kimde kültür kaldı ki onlarda kalsın.. Globalleşme ayağına kültür falan kalmadı..

    Bu yaz Taylandaydım.. Çekik gözlü olmasalar bunlar doğulu demezsin.. Tamamen batı kopyası.. O eski doğu kültürlerinden iz yok.. Haa anca yaptıkları gösterilerde...

    Anlıcan kültür falan hikaye..

    Adamların hayattan bir beklentileri yok.. E inanç konusunda da boşlukta olunca adam ölmeyi seçiyor.. Gayet mantıklı.. Aksi takdirde hayvandan farklı olmayan hatta hayvandan daha aşşağı bir hayat yaşamak kötü olsa gerek...

    Uyan-ye-işe git-yemek ye-işten gel-yemek ye-tv izle-yat uyu-bi daha uyan..

    Amaç ne..!!

    İşte bu yüzden intiharı tercih ediyorlar diye düşünüyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-49A98ED45 -- 27 Şubat 2006; 22:24:38 >




  • Ben intihara kötü gözle bakmıyorum. İnsanın kendi iradesi ile en güçlü içgüdü olan yaşama içgüdüsüne karşı gelmesi bir cesaret meselesi. İntihar eden bir insanın yerine kendimizi koyabiliyor muyuz? Onu anlayabiliyor muyuz? mesele burada.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kaotika

    Ben intihara kötü gözle bakmıyorum. İnsanın kendi iradesi ile en güçlü içgüdü olan yaşama içgüdüsüne karşı gelmesi bir cesaret meselesi. İntihar eden bir insanın yerine kendimizi koyabiliyor muyuz? Onu anlayabiliyor muyuz? mesele burada.


    Sizi bilmem ama benim onu anlamam mümkin değil.. Çünkü inancıma ters.. Allah o hisleri yaşatmasın diyebilirim anca..

    Karşılaştığım sorunlar benim için bir imtihandır.. Sabır ederek bunlarla başa çıkmaya çalışıyorum.. Öle intihar edip işin kolayına kaçmak olmaz.. Zaten intihar benim inancıma göre pekte kolaya kaçmak değil.. Aslında zora direk dalmak..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-49A98ED45 -- 28 Şubat 2006; 18:10:27 >
  • İncelip yaşamına kahreden insanlar için üzülmemek olanaksız ama
    Fil gibi hayvanlar dahi,
    Dünyada yapacakları işlerin tamamını bitirince ölmeye giderler.
    Kişinin hayat denen şeye son verme hakkı olamaz, kendine ait olmayan bir şeye...
  • Çünkü onu o halde anlamak zor. Ben anlamadığım şeye saygı duyarım. Saygı duymasam bile kendimden küçük görmem. (Tabi konudan konuya göre değişir) İntihar kolay birşey değil, bunu sende biliyorsun. : /
  • @Nihonjin: 1. Uyarı: Kişilere ve düşüncelere ilişkin uygun olmayan mesajlarınız nedeniyle ilk uyarınızı almış bulunuyorsunuz.

    bknz:http://forum.donanimhaber.com/m_5930433/tm.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hare Rama -- 28 Şubat 2006; 13:02:57 >
  • @redstorm: Hatırlatma 1: Siz de lütfen haklı olarak verdiğiniz tepkinizde uygun olmayan mesajlar kullanırsanız bu sizi sonra haksız pozisyona sokabilir. Bu nedenle vakit geçmeden bize iletiniz. Çünkü biz her zaman her topicin içinde bulunamayabiliriz.


    Teşekkürler

    Hare Rama



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hare Rama -- 28 Şubat 2006; 13:01:55 >
  • Bir arkadaşın yazısıdır:

    İntihar gibi kompleks bir olgunun tek bir nedenle açıklanması mümkün değildir.İntihar sebepleri kişiden kişiye değişebileceği gibi toplumdan topluma da farklılık gösterir.Mesela, Almanya ve Fransa da yapılan bir araştırmaya göre protestanların intihar eğilimi katoliklere nazaran daha fazlaymış.Araştırma ne kadar objektiftir orasını bilemem elbette.
    Yıllar önce Durkheim 'in intihar kitabını okumuştum.Hatırladığım kadarıyla üç tip intihar vardı:Egoistik intiharlar;Toplumdan kopuk yaşayan bireylerin intiharlarını içeriyor.Altruistik intiharlar:toplum için yaşayan kendini tanıyamayan bireylerin intihar sınıfı ve anomic intiharlar:toplumun değişikliklerine uyum sağlayamayanların gerçekleştirdiği intiharlar.devaluasyon dönemleri gibi.
    ve durkheim şöyle diyordu:
    İntihar etmek insan doğasına aykırıdır; ama elverişsiz toplumsal koşullar da insana karşıdır. Bu elverişsiz koşullara karşı verilen savaşta ise herkesin aynı direnci göstermesi her zaman mümkün değildir.
    Bazıları koşullara meydan okuyamıyor, çiçekler böcekler güneş ay ışığı vs. çözmüyor sorunları.zaten sorunlar çiçekle böcekle çözülüyorsa sorun değildir.




  • Nihonjin öneri ve şikayetlerinizi lütfen ilgili yopiğe açınız.


    Hare Rama
  • quote:

    Orjinalden alıntı: su*fi

    Bir arkadaşın yazısıdır:

    İntihar gibi kompleks bir olgunun tek bir nedenle açıklanması mümkün değildir.İntihar sebepleri kişiden kişiye değişebileceği gibi toplumdan topluma da farklılık gösterir.Mesela, Almanya ve Fransa da yapılan bir araştırmaya göre protestanların intihar eğilimi katoliklere nazaran daha fazlaymış.Araştırma ne kadar objektiftir orasını bilemem elbette.
    Yıllar önce Durkheim 'in intihar kitabını okumuştum.Hatırladığım kadarıyla üç tip intihar vardı:Egoistik intiharlar;Toplumdan kopuk yaşayan bireylerin intiharlarını içeriyor.Altruistik intiharlar:toplum için yaşayan kendini tanıyamayan bireylerin intihar sınıfı ve anomic intiharlar:toplumun değişikliklerine uyum sağlayamayanların gerçekleştirdiği intiharlar.devaluasyon dönemleri gibi.
    ve durkheim şöyle diyordu:
    İntihar etmek insan doğasına aykırıdır; ama elverişsiz toplumsal koşullar da insana karşıdır. Bu elverişsiz koşullara karşı verilen savaşta ise herkesin aynı direnci göstermesi her zaman mümkün değildir.
    Bazıları koşullara meydan okuyamıyor, çiçekler böcekler güneş ay ışığı vs. çözmüyor sorunları.zaten sorunlar çiçekle böcekle çözülüyorsa sorun değildir.

    insanın kendi hayatına son vermesi birnevi artık başaramadığını oyundan çıkmak istediğini her ne şekilde olursa olsun acizliğini kabul etmesi olarak da açıklanmıştır.toplumsal statü olarak ayırmak yüzeysel kalır gibi geliyor bana...
    bazen diyorum ki çok şükretmem lazım extradann...öyle ya insan bikere yanlış işlere yanlış yollara girdimi çıkışı çok zor olabiliyor..ALLAH korusun.dünyanın kararması biyana ölümün ardını da karartıyor.




  • Benden size tavsiye, en az 2-3 intihar etmeyi düşünmüş yada denemeye kalkmış insanla arkadaş olun. Bu insanların nasıl bir ruh haliyle bunu yaptıklarını anlamanıza yardımcı olur. Ayrıca muhabbetleride sağlamdır.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Yeni Türkü

    Benden size tavsiye, en az 2-3 intihar etmeyi düşünmüş yada denemeye kalkmış insanla arkadaş olun. Bu insanların nasıl bir ruh haliyle bunu yaptıklarını anlamanıza yardımcı olur. Ayrıca muhabbetleride sağlamdır.



    evet beni arayın muhabetim saglamdır
  • zaten Avrupa ülkelerinin bir çoğunda aynı durum söz konusu. hemen hemen her Avrupalı vatandaşta depresyon durumu var. ama biz inancımız gerği böyle şeyleri pek yaptığımız söylenemez..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: _Inflexible_

    zaten Avrupa ülkelerinin bir çoğunda aynı durum söz konusu. hemen hemen her Avrupalı vatandaşta depresyon durumu var. ama biz inancımız gerği böyle şeyleri pek yaptığımız söylenemez..


    Yapmıyoruz ama depresyon sürüyor. Buna da bir çare lütfen inancımız gereği
  • Doğrudur,
    Bazıları inançları gereği intiharı zihninden silmeye çalışırken,

    Bazıları da beline patlayıcıları yerleştirip inançları gereği pimini çeker ve kendisiyle birlikte onlarca masum insanın ölümüne sebep olur.
    İNANÇ??
  • Ölüm ölüm dediğin nedir ki gülüm?

    Ben senin için 'yaşamayı'göze almışım!!!

    Ölmek basittir ya al eline silahı bas tetiğe bitsin olay işte...

    Ama hayatta kalıp mücadele etmek!Yemiyosa,zaten bide yaptıklarından pişmansan en basite yani ölüme kaçmak senin için iyi bir kaçış yolu olur...kolay olur bi anda tüm sıkıntılardan kurtulursun ama bu işin öbür tarafıda var

    Boşuna dememişler ne ekersen onu biçersin...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: su*fi

    Japonya'da 'İnternet intiharları' arttı

    Japonya'da, geçen yıl İnternet bağlantılı grup intiharlarında rekor sayıda Japon'un öldüğü belirtildi.

    Japon polisi, geçen yıl İnternet bağlantılı grup intiharlarında 91 kişinin öldüğünü, bu sayının 2004'te 19 olduğunu kaydetti.

    Ülkede 2003'ten bu yana bu tür intihar vakalarının üç katına çıktığı, ancak polisin geçen yılın sonlarında bilgisayarlarda aldığı önlemlerle artışın yavaşlatıldığı kaydedildi.

    İntihara eğilimi olanlar izleniyor
    Japonya'da geçen ekim başında yürürlüğe giren kurallar uyarınca, internet servis sağlayıcıları intihar etme eğilimindekilerin isimlerini ve adreslerini polise bildirmek zorunda. Polisin, bu uygulamaya başlanmasından sonra 14 kişinin intiharını engellediği belirtildi.






    yok hayır bu intiharlar üçüncü sınıf dünya ülkelerinde olsa gerçekten hiç şaşırmam da bu japonlara ne oluyor?
    oğlum yediğin önünde yemediğin arkanda , daha ne istiyorlar anlamadımki...




  • işte zaten sorun da orda. Her şeyim var ama mutlu değilim olyı. Sen ben ekmek parası, okuldu , dersti, kiraydı, cart curt bir sürü sinir stres, hatını düzeltmek için uğraşıyorsun. Adamın ya herşeyi düzelmeyecek kadr batık, yada her şeyi çok düzgün uğraşacağı birşey yok. Bak mesela , sana yığalım parayı, hiç bişey yapma, yaşa sadece, 1 ay sonra bay gelir artık. Bu gün ne yapayıma gidersin, Ha devamlı farklı zevkler ararsın, böle böle belki 1 senede yaşarsın ama ya sonra? Amaç ne yani yaşa yaşa nereye kadar? Eğlen eğlen nereye kadar?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.