Şimdi Ara

İntihar, Şiddet, Taciz, Tecavüz, Töre. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
1.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Gördüğü rahat kızları kafasında yanlış kategoriye oturtan erkeklerin varlığından bahsediyorum.

bu tür insanlar azımsanmayacak kadar çoğunlukta,senin giydiğin kıyafeti bırak yanlışlıkla iki kez baksan kendinde seninle iligili bir sürü hak iddia edebiliyor rahat sıfatını en ufak bir dikkatsizlikle alabiliyorsunuz..

Aslında yaptıkları şey kendilerine bir zamanlar yapılmış olanın intikamını almaktır. Bu düşünceyi ve zihniyeti değiştirmek ise oldukça zordur. Kökeni hep bir önceki nesile dayanan kötülükleri, kötülüklerin bir sonraki neslin ruhlarda bıraktıkları izleri temizlemek söz konusu olabilir mi?

bu psikolojiyi anlayamıyorum tramva geçirebilecek şekilde bir olay yaşayan kişilerin daha sonra bunu kendilerinin diğer insanlara yapmalarındaki mantaliteyi anlamak mümkün değil..
    kendimi düşündüğümde yaşadığım kötü bir olayı başka insanlar yaşamasın diye uyaran ve bunu eğer önceden görüyorsam ciddi anlamda enerjimi buna harcıyan biriyim düşünüyorum bende insanım oda insan hayat zaten ortada..
    kolaycılık gibi geliyor o zaman yada o durumun altına sığınma diyebiliriz bu tür insanların bizlerden daha sağlam bir psikolojiye sahip olduklarını düşünüyorum ben yaptığım en ufak bir kötülüğü bile içimde halledemezken o tür insanların daha sağlam olduklarını düşünmekte pekde haksız sayılmam...

• Emell, sana çok uç bir örnek vereceğim. Hukukçu olduğum için bazı şeyleri konuşamamak, bazı kelimeleri telaffuz edememek diye bir şey benim için pek söz konusu değil. O yüzden rahatsız olursanız söyleyin, rahatsızlık veren mesajlarımı silerim.

mesela erkeklerin gay olmasının en büyük sebebi nedir biliyor musun? Kesinlikle hormonlarla ilgisi yok. erkeklerde oströjen hormonu yok. Sadece testersteron var. Bizde hem östojen hem testesteron. Ama kadınlardan dönme olmuyor (genellikle) erkeklerde rastlanıyor bu bozukluğa.

iki sebebi belirgin: 1- Erkek çocuğunun uzun yıllar annesince emzirilmesi. Çocuk 33 aylıktan sonra cinsel hayata geçiyor, ve annesine duyduğu ilgiyi bastırmaya çalışarak sapık fikirlere yöneliyor. (froyt)
    2. sebep ise küçüklüğünde veya gençliğinde erkeğin tecavüze maruz kalması. bunu daha ayrıntılı yazamam. Ancak tamamen psikolojik bir sorun.

• su*fi kesinlikle rahatsızlık söz konusu değil aksine senin yazdıklarını dikkatle okuyan biriyim..

evet tüm davranışların eylemlerin kişinin psikolojisiyle alakası olduğunu bilen biriyim ama herşeyi de bu olaya bağlamakdan kaçınmak gerekir.. bazı oluşan faktörler neticesinde senin de belirttiğin gibi sonuçlar olacaktır bunların insanda izleri de kalacaktır ama bazı kişilerin benim başıma şu geldi benim başıma bu geldi deyip olayı sanki haklılık derecesine getirmelerini yanlış buluyorum...

yani benmerkezci bir yaklaşım içine giriyorlar, üstelik bu durum kişilerin karekterinin güçlü olup olmadığıyla da alakalı kimi insan tecavüze uğrar gider mahkemede hakkını da arar kendini hem ruhsal hem hukuksal tedavi eder..

çok anlayışsız algılanmak istemem ama insanın başına ne gelirse gelsin kalkıp yürümesinden yanayım oturup şikayet etmek çözüm değil..
  • emell,
    bir cevap verecektim ancak oğlumun huysuzluğu tuttu.
    bir ara yazacağım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: emell

Gördüğü rahat kızları kafasında yanlış kategoriye oturtan erkeklerin varlığından bahsediyorum.

bu tür insanlar azımsanmayacak kadar çoğunlukta,senin giydiğin kıyafeti bırak yanlışlıkla iki kez baksan kendinde seninle iligili bir sürü hak iddia edebiliyor rahat sıfatını en ufak bir dikkatsizlikle alabiliyorsunuz..

Aslında yaptıkları şey kendilerine bir zamanlar yapılmış olanın intikamını almaktır. Bu düşünceyi ve zihniyeti değiştirmek ise oldukça zordur. Kökeni hep bir önceki nesile dayanan kötülükleri, kötülüklerin bir sonraki neslin ruhlarda bıraktıkları izleri temizlemek söz konusu olabilir mi?

bu psikolojiyi anlayamıyorum tramva geçirebilecek şekilde bir olay yaşayan kişilerin daha sonra bunu kendilerinin diğer insanlara yapmalarındaki mantaliteyi anlamak mümkün değil..
    kendimi düşündüğümde yaşadığım kötü bir olayı başka insanlar yaşamasın diye uyaran ve bunu eğer önceden görüyorsam ciddi anlamda enerjimi buna harcıyan biriyim düşünüyorum bende insanım oda insan hayat zaten ortada..
    kolaycılık gibi geliyor o zaman yada o durumun altına sığınma diyebiliriz bu tür insanların bizlerden daha sağlam bir psikolojiye sahip olduklarını düşünüyorum ben yaptığım en ufak bir kötülüğü bile içimde halledemezken o tür insanların daha sağlam olduklarını düşünmekte pekde haksız sayılmam...

yok emell iyi kötü,kötüde iyi olduğundan sen böle düşünüyorsun..o insanların senden daha sağlam psikolojileri falanda yok..

Bi hocam ne demişti biliyomusun?

''İnsan kendinde gördüğü eksikliği başkalarında arar oğlum!'' ne kadar haklı deme?

• belki,haklılık payı tartışılır ama iyi bir insan kendinde gördüğü eksikliği başkasında aramaz..
    benim eksikliğim başkasına göre eksiklik olmayabilir ve aynı zaman da
    başkası benim için ne derece eksikliği giderici olabilir,
    kendinden başkasıyla yarışırsan hep bir adım geride kalırsın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emell -- 20 Mart 2006; 18:07:44 >
  • @emell

Bunun farkına varmış insanların yani senin gibi insanların sayısı az olduğu için böle düşünüyorsun...

Ama çoğu insanda bu böle bilinç altı olayı...
  • Sanırım bunlar sadece erkekler için gecerli değil bayanlar için de gecerli olmalı. sucu sadece hırsızda aramamak lazım ya ev sahibi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: su*fi

Emell, sana çok uç bir örnek vereceğim. Hukukçu olduğum için bazı şeyleri konuşamamak, bazı kelimeleri telaffuz edememek diye bir şey benim için pek söz konusu değil. O yüzden rahatsız olursanız söyleyin, rahatsızlık veren mesajlarımı silerim.

mesela erkeklerin gay olmasının en büyük sebebi nedir biliyor musun? Kesinlikle hormonlarla ilgisi yok. erkeklerde oströjen hormonu yok. Sadece testersteron var. Bizde hem östojen hem testesteron. Ama kadınlardan dönme olmuyor (genellikle) erkeklerde rastlanıyor bu bozukluğa.

iki sebebi belirgin: 1- Erkek çocuğunun uzun yıllar annesince emzirilmesi. Çocuk 33 aylıktan sonra cinsel hayata geçiyor, ve annesine duyduğu ilgiyi bastırmaya çalışarak sapık fikirlere yöneliyor. (froyt)
    2. sebep ise küçüklüğünde veya gençliğinde erkeğin tecavüze maruz kalması. bunu daha ayrıntılı yazamam. Ancak tamamen psikolojik bir sorun.

Evet sufi tamamen psikolojik

senin yazdığın sebeplerde olabilir bide şuda olabilir.

Standart erkek özelliklerini gösteremiyor yani erkeğin bazı konularda güçlü olması lazım mesela fiziksel güç yada cinsel olarak bazı yaşanmamışlıklar kendi bunların var olduğu ortamlarda gösteriyorsa o erkek normlarına uygun 3 harfli şey oluşabilir :)

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.