Şimdi Ara

İntihar, Şiddet, Taciz, Tecavüz, Töre.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
1.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Japonya'da 'İnternet intiharları' arttı

    Japonya'da, geçen yıl İnternet bağlantılı grup intiharlarında rekor sayıda Japon'un öldüğü belirtildi.

    Japon polisi, geçen yıl İnternet bağlantılı grup intiharlarında 91 kişinin öldüğünü, bu sayının 2004'te 19 olduğunu kaydetti.

    Ülkede 2003'ten bu yana bu tür intihar vakalarının üç katına çıktığı, ancak polisin geçen yılın sonlarında bilgisayarlarda aldığı önlemlerle artışın yavaşlatıldığı kaydedildi.

    İntihara eğilimi olanlar izleniyor
    Japonya'da geçen ekim başında yürürlüğe giren kurallar uyarınca, internet servis sağlayıcıları intihar etme eğilimindekilerin isimlerini ve adreslerini polise bildirmek zorunda. Polisin, bu uygulamaya başlanmasından sonra 14 kişinin intiharını engellediği belirtildi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi su*fi -- 20 Mart 2006; 9:57:02 >







  • bu kadar kolay hayatlarına son verebilmeleri neyi gösterir??

    Hayatlarının anlamsızlığını mı?

    Gelenekler ve içgüdülerinin kontrolünde yaşayan robotlar olduklarını mı?

    Japonları pek sevmem zaten, bu milletteki japon sevgisine de oldum olası şaşmışımdır...
  • bir de yamyam vardı, internetten bir çok kişi bu adama başvurmuş, kendilerini yemesini istemişti. ve bu adam onlardan bazılarını yemişti. sonra yakalandı. olmaz böyle şey demiştim. adamlar kendisini yedirtiyor.
  • internet servis sağlayıcılarının polise bildirmesine takıldım ben.
    gerçi adamlarda teknoloji tamam da, bunu takip etmek için mail mi okuyorlar, yazdıkları içinde 'intihar' kelimesi geçen herkesi ihbar mı ediyorlar ne yapıyorlar?
  • sufi, internet intiharlarının ''biçimi'' konusunda bir bilginiz var mı?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: akarahmet

    sufi, internet intiharlarının ''biçimi'' konusunda bir bilginiz var mı?

    aslında benim de merak ettiğim bir konu bu @akarahmet,
    haber, yukarıya aldığımdan ibaretti. Sanki japonlar net yoluyla anlaşıp toplu intihara gidiyorlar gibi bir izlenim bıraktı bende. Zaten toplu intihar konusunda kabarık bir sabıkaları var. Ancak ne şekilde intihar ettikleri, haberi aldığım kaynakta yazmıyordu.

    Vaktim olursa, sadece Japonlara özgü değil de, insanların intihar sebeplerini buraya yapıştırırım.
  • Alıntı :sufi
    quote:

    Vaktim olursa, sadece Japonlara özgü değil de, insanların intihar sebeplerini buraya yapıştırırım.

    Bunun yararlı olacağına bende inanıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İntihar
    2 yıl önce açıldı
    İntihar düşüncesi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Modern çağın insanı çözümlerin tükendiğini hissettiğinde intiharı çözüm gibi görebiliyor. Özellikle psikiyatrik rahatsızlıklarda yaşanılan sıkıntının dayanılmaz olduğu an kaçış gibi ortaya çıkabilen intihar girişimine dikkit etmek gerekir. Her ne kadar bir çok girişim ölümle sonuçlanmasa da bıraktığı bir sürü sekelle hayatın geri kalanında ciddi sorunlara yol açmıştır.
    Bu nedenle intihardan sözeden hayatın anlamsızlığından bahseden kişilere etrafındakiler dikkat etmelidir. İntihar için risk grubunda bulunanlar için aşağıdakilere dikkatle incelenmelidir.

    Cinsiyet : İntihardan bahsetmeye başlayan erkekler kadınlara göre daha risklidirler. Tamamlanmış yani ölümle sonuçlanmış intihar girişimlerinde oran bir kadına karşılık 4 erkektir

    Yaş : Özellikle beyaz erkeklerde olmak üzere yaşlılarda gençlerden daha fazladır.

    Depresyon: İntihar eden vakaların % 70’inden fazlasında intihardan önce bir depresif atak vardır.

    Daha önce intihar girişimi varlığı: Tahmin ettirici olabilir. İntihar sonucu ölen hastaların çoğunluğu bunu ilk ya da ikinci girişimlerinde bunu başarır. Çok sayıda girişimleri olan hastalar (4 yada daha fazla) intiharı gerçekleştirmekten çok gelecekte yeni girişimlerde bulunma riski altındadırlar.

    Alkol kullanımı : Muhtemelen kendini tedavi etme amacıyla, son zamanlarda başlamış alkol veya kendiliğinden uyku ilacı kullanımı varsa risk artmıştır.

    Mantıklı düşüncenin kaybı : Şiddetli bilişsel yavaşlama , psikotik özellikli depresyon, varsa risk artar.

    Organize planlama : Depresif bir hasta tedavi edilirken, intihar konusunda organize bir planının bulunup bulunması (mesela ilaç alıp ölmek bir yerden atlayıp ölmek gibi) başarılmış intiharı artırır. Bu nedenle hem doktor hem de hasta yakınları mutlaka bu konuda dikkatli olmalıdırlar.

    Eşin olmaması: Sosyal desteğin kötü olması da başarılmış intiharları artıra bir faktördür.

    Hastalık:Psikiyatrik hastalığın üstüne ilave oluş tıbbi bir hastalıkta intihar riskini artırır.

    Sonuç olarak etrafınızdaki insanlardan biri hayatın anlamsızlığından bahsetmeye başlamışsa veya size hayat yaşamaya değmez geliyorsa bunun altındaki sorunun çözümünü aramanız gerekir. Ve tedavi ettirmeniz gerekir.

    pedam'dan alıntıdır.




  • Hazırlayanlar:
    Dr. Cumhur Boratav

    Özkıyım (intihar) "İnsanın kendi kendisini cezalandırma veya kendisini kasıtlı olarak dünyadan ayırmak için girişilen eylem" olarak tanımlanmakta ve "diğer bir deyimle insanın yaşamına son vermek amacı ile yaptığı ve başarı ile sonuçlandırdığı patolojik bir davranış" olarak yorumlanmaktadır.

    Buradaki tanımla günümüz gerçeğine göre doğru (kuşkusuz bunlar ileride değişecektir) yorumlara varabilmek için verilmiştir. Bugün için kabul edilenlere göre bu tanımlarda şöyle değişiklik yapacağız:

    1. İntihar insanın kendisini cezalandırması değil, çaresizliğin bir dışa vurumudur.
    2. İntihar ne kadar planlanmış olsa bile kasıtlı (çaresizliğin bir anlatımı olduğu için) değildir.
    3. İntihardaki amaç yaşamdan uzaklaşmak değil, kendine acı veren gerçekliğinden uzaklaşmak, kendi gerçekliğini değiştirme konusundaki bir çaresizliğin anlatımıdır.
    4. Özkıyım (intihar) patolojik bir davranış değildir, insanın doğasında varolan bir tepki (bir fenomen-görüngü)dir.

    Genel olarak "intihar" deyimiyle; gerçek ölümle sonuçlanan bir "intihar", ölümle sonuçlanmayan bir girişim, çevreyi intiharla tehdit, intihar düşüncesi ile ya da böyle bir düşünce olmadan ortaya konan depresif davranışlar sergileme ve kendi kendine zarar verme gibi çeşitli davranış biçimlerinin akla geldiği belirtilmektedir. Diğer yandan bu karmaşıklığı (ancak böyle bir tanım gerçekten karmaşıktır) önlemek için bugün için bu gibi durumları şöyle tanımlamak daha uygun gibi görünmektedir.

    1. Özkıyım (=intihar) ölümle gerçekleşen kendini öldürme girişimidir.
    2. Özkıyım girişimi (=intihar girişimi) kişi bulunduğunda henüz ölümün oluşmadığı kendini öldürme girişimidir.
    3. Özkıyım (intihar)ın gerçekleşebileceği davranış (intihar düşüncesi ile ya da böyle bir düşünce olmadan ortaya konan depresif davranışları sergileme).
    4. Ani gelişen (genelde bir intihar düşüncesi olmadığı halde) o andaki bir intihar duygusuyla ölümle sonuçlanabilecek durumlar (kendi kendine zarar verme gibi çeşitli davranış biçimleri).

    Bu kısa girişle ilgili bir özet yapılacak olursa:

    1. Özkıyım (intihar) bir fenomendir (=görüngü) ve her insanda görülebilir, yani bir patoloji değildir.
    2. İster herhangi bir hastalıkla ilgili olsun isterse olmasın belirli bir süreci kapsayan bir düşünme boyutunu içerebilir.
    3.Düşünme boyutunu hiç içermeden ani bir duygusal yaşantı olarak da ortaya çıkabilir.
    4.Düşünmeyi etkileyen (depresif bozukluk gibi) bir hastalığın gidişi nedeniyle kişinin elinde olmadan oluşabilir.
    5.Düşünme boyutunu içerse de, ani bir duygusal yaşantı olarak da ortaya çıksa "mutlak olarak" çaresizlik duygusunu uyandıran bir dizi duygusal yaşantıyı içerir.

    Özkıyım (intihar)ın Bulunulan Yerde Değerlendirilmesi
    İntiharın bulunulan yerde değerlendirilmesi psikiyatride öncelikle sorulan şu sorunun sorulmasını gerektirir: Karşılaşılan durum gerçekten bir intihar mı? Başka bir deyişle "sakın organik bir sürece bağlı olmasın?"

    Bunun anlamını şöyle açıklayabiliriz. Çoğu kez karşılaşılacak durum, kişinin bilincinin kendisini ifade edemeyecek kadar bulanık olmasıdır. Bu gibi durumda çağrı yapan kişilerden alınacak bilgiler büyük önem taşısa da ve hatta bir intihar girişimini destekler görünse de, bilinç bulanıklığına yol açabilecek diğer durumlar her zaman akılda tutulmalı

    Yukarıdaki anlatımlardan şu anlamların çıktığını görüyoruz:

    1. Karşılaşılan kişi çoğu kez yarı bilinçli ya da bilinçsiz durumda olacaktır.
    2. Bu durumdaki kişinin derhal gerekli birincil yaşamsal destek girişimlerini gerçekleştirmek üzere ambulansa taşınması ve en kısa sürede acil servise taşınması gerekmektedir. Kişinin bu duruma bir intihar girişimi nedeniyle mi yoksa başka bir nedenle mi girdiğinin (bu destek sağlanmadan) araştırılması onanmaz bir durumdur.
    3. Ambulans ekibindeki bir kişi, bu işlemler yapılırken, çağrıyı yapan kişilerden durumu aydınlatacak bilgileri eş zamanlı olarak alma ve hızla rapor etme durumundadır.
    4. Eğer bu bir intihar girişimiyse bunun adli bir yönü de bulunduğu için bu rapor standart biçimde hazırlanmalı ve kişi acil servise ulaştığında, orada tutulacak dosyaya eklenmelidir (bu metinde böyle bir standart rapor taslağı sunulmuştur).
    5. İntihar için kullanılan ilacın saptanıp gerekirse "toksikoloji" servisine anında başvurulup alınan bilgilerin rapora eklenmesi.

    İntihar İçin Risk Etkenleri
    1. Erkek Cinsiyeti
    2. Yalnız yaşama, yeni ayrılmış ya da boşanmış olma
    3. İleri yaş
    4. Son 6 aydır kişinin sağlığında giderek bozulma
    5. İş kaybı
    6. Depresyon, şizofreni ya da organik beyin rahatsızlığının varlığı
    7. Önceden Özkıyım (intihar) girişimi öyküsünün varlığı

    Edinilmesi Gereken Önemli Bilgiler
    1. Kişinin ne zamandan bu yana bu durumda görüldüğü,
    2. Bir tıbbi rahatsızlığının bulunup bulunmadığı ve bu rahatsızlığın süregenlik ya da ciddiyet derecesi,
    3. Psikiyatrik bir sağıtım altında bulunup bulunmadığı ya da son zamanlarda davranışlarında bir değişiklik gözlenip gözlenmediği,
    4. Bir kriz yaşantısını doğurabilecek yaşamsal bir olayın gerçekleşip gerçekleşmediği,
    5. (İlaç alarak) intihar düşünülüyorsa kişinin kullandığı ilaçların ve olası intihar gerçekleştirdiği ilacın saptanması.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: vese

    bu kadar kolay hayatlarına son verebilmeleri neyi gösterir??

    Hayatlarının anlamsızlığını mı?

    Gelenekler ve içgüdülerinin kontrolünde yaşayan robotlar olduklarını mı?

    Japonları pek sevmem zaten, bu milletteki japon sevgisine de oldum olası şaşmışımdır...


  • bence tek başına intihar edecek kadar cesareti omayan sadece grup sayesinde gaza gelen kişiliksiz ve boş insanlar... çünkü intihar için nedene gerek yoktur....
  • bu gün vizyona giren dabbe filminin konusu da internet ve intiharlar.


    çok ilginç bu filmin yönetmeni japonyada bulunmuş ve çalışmış...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: su*fi

    internet servis sağlayıcılarının polise bildirmesine takıldım ben.
    gerçi adamlarda teknoloji tamam da, bunu takip etmek için mail mi okuyorlar, yazdıkları içinde 'intihar' kelimesi geçen herkesi ihbar mı ediyorlar ne yapıyorlar?

    herhalde belli sitelere girip girmediklerine bakıyorlar yalnız e postayla anlayamazlar bunu.
    yani bence çok önemli bir konu değil sonuçta her gün yüzlerce insan intihar ediyor artık bilgi çağında internet yollu olması bir bakıma normal.
    japonların intihar olayına gelince bu da çok normal çünkü japonlar dünyada en çok çalışan millet(istatiksel olarak doğrulanmıştır) e doğal olarak iş stresi nedeniyle intihar ediyor olabilirler yeterince tatil kullanmamaları etkili bunda.dünyadaki japon turistlere bakın ya genç öğrenciler yada emekliler orta yaşlılar pek yok nedeni japonya'nın devlet olarak öğrencilere ve emeklilere bu konuda kredi vermesi ama çalışan iş gücünün kaybolmaması için bunlara pekte kolaylık göstermiyorlar.zaten gençken kredi alan biri bütün dünyayı rahatlıkla geziyor ama bu krediyi geri ödemek için 20 yıl çalışıyor.




  • Düello onurlu kişiliklerin yansımasıdır da intihar hoş bir şey değil.
    (Gerçi ortalıkta bu kadar kravatlı/beyaz gömlekli hırsız dolaşacağına bizde de intihar etselerdi olmayan haysiyeti kurtarırlardı belki diyeceğim ama....)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: spotlightkid

    bu gün vizyona giren dabbe filminin konusu da internet ve intiharlar.


    çok ilginç bu filmin yönetmeni japonyada bulunmuş ve çalışmış...



    bende dabbe y örnek göstericektim
    ilginç gerçekten
  • quote:

    Orjinalden alıntı: was


    Düello onurlu kişiliklerin yansımasıdır da intihar hoş bir şey değil.
    (Gerçi ortalıkta bu kadar kravatlı/beyaz gömlekli hırsız dolaşacağına bizde de intihar etselerdi olmayan haysiyeti kurtarırlardı belki diyeceğim ama....)

  • Japonya'da yeni bir toplu intihar vakası ortaya çıktı.Tokyo'nun kuzeyindeki Toçigi kasabasında bir otomobilin içinde karbon gazıyla ölen üç kişinin cesedi bulundu.

    Polis, bunun yeni bir toplu intihar vakası olduğunu düşünüyor. Japonya'da son zamanlarda bazı insanların internette tanışıp topluca intihar etmesi yaygınlaştı. Geçen yıl bu yolla intihar edenlerin sayısı, bir önceki yıla oranla yüzde 65 artarak 91 oldu.

    Japonya, yılda 100 binde 24,1'le intihar oranının en yüksek olduğu sanayi ülkesi
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Dussokagi06

    Tokyo'nun kuzeyindeki Toçigi kasabasında bir otomobilin içinde karbon gazıyla ölen üç kişinin cesedi bulundu.


    Ne ilginç ve çeşit çeşit intihar biçimleri var adamların

    Bugün okuduğum bir yazıda da (gerçekliği tartışılır gerçi) bol miktarda soğan ve sarımsak yiyerek intihar eden bir gencin öyküsü vardı.
  • Anlamsız bir yaşamın bedeli ...
  • intahar yapan için dünyada yaptıkları son şey ama ya arkada kalanlar
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.