işte zaten sorun da orda. Her şeyim var ama mutlu değilim olyı. Sen ben ekmek parası, okuldu , dersti, kiraydı, cart curt bir sürü sinir stres, hatını düzeltmek için uğraşıyorsun. Adamın ya herşeyi düzelmeyecek kadr batık, yada her şeyi çok düzgün uğraşacağı birşey yok. Bak mesela , sana yığalım parayı, hiç bişey yapma, yaşa sadece, 1 ay sonra bay gelir artık. Bu gün ne yapayıma gidersin, Ha devamlı farklı zevkler ararsın, böle böle belki 1 senede yaşarsın ama ya sonra? Amaç ne yani yaşa yaşa nereye kadar? Eğlen eğlen nereye kadar?
+100
doğuda neler oluyor ?
48 SAATTE 5 İNTİHAR... Bingöl'de son 48 saat içinde 5 kişinin intihar ettiği bildirildi
Genç ilçesi Servi beldesine bağlı Gerçekli köyünde 9 yaşındaki H.K. ile Yiğitbaş köyünde 14 yaşındaki H.B. av tüfeği ile intihar etti. (18 Mart 2006 Cumartesi)
Bingöl merkeze bağıl Çevrimbaş köyünde S.Ç. (18) tavana bağladığı iple yaşamını son verirken, Genç ilçesinde M.S. (19) Murat Nehri'ne, Sancak beldesine bağlı Karapınar köyünde de F.B. (17) Zerik Gölü'ne atlayarak intihar ettiler.
bu verdiğin örnekler öyle acı ki... bana Türkiye'nin korkunç bir gerçeğini hatırlattılar.
TÖRE CİNAYETİ. Sanırım o gençler intihar etmeseydi töre cinayetine, namus cinayetine kurban gidecekti.
quote:
Orjinalden alıntı: elec yok hayır bu intiharlar üçüncü sınıf dünya ülkelerinde olsa gerçekten hiç şaşırmam da bu japonlara ne oluyor?
Bir arkadaş inançla ilgili demişti. İslamiyet intiharı engelliyor sonucu çıkıyordu. Gerçi intihar bombacıları hem intihar ediyor hem masumların katilleri hem de müslümanlar neyse, başka bir şeyden bahsedeceğim.
Japonların Budist, Hinduist türündeki inançları belki de onları intihara yaklaştırıyor. Yaklaştırmak da değil de, dinleri engel olmuyor en azından.
Karma'ya inandıklarından başka bir varlığın bedeninde devam edeceklerine, başka bir varlık (çimen, hayvan, böcek, toprak) olarak ruhlarını olgunlaştırmaya devam edeceklerine inanıyorlar. Gerçi Budist'ler ruha inanmıyor, enerjilerinin devamına inanıyorlar. İyi veya kötü olmala durumlarına göre bir sonraki hayatlarında daha uygun koşullarla dünyaya geleceklerine inanıyorlar. Daha uygun koşullar her zaman mutluluk getiren koşullar değil. Daha çok acı da olabilir, önemli olan olgunlaşmaları. Yeterince olgunlaşmış bir ruh artık reankarne olmaz. Belki de intihar eden japonlar yeterince olgunlaştıklarını veya bu hayatlarında bundan daha fazla olgunlaşamayacaklarını düşünüp bir sonraki hayatlarına geçiş yapmak için böyle bir yönteme başvuruyorlar. Böyle düşünülürse intiharları mantıklı geliyor (onların inançları doğrultusunda görece mantıklı) Bu dünyada oyalanmaya gerek yok, amaç bir an önce karmayı tamamlayıp Nirvana'ya ulaşmak.
quote:
Orjinalden alıntı: su*fi
@deep, günaydın
bu verdiğin örnekler öyle acı ki... bana Türkiye'nin korkunç bir gerçeğini hatırlattılar.
TÖRE CİNAYETİ. Sanırım o gençler intihar etmeseydi töre cinayetine, namus cinayetine kurban gidecekti.
günaydın sufi abla ..
insanın çaresiz kalması çok üzücü
çareyi de intihar da araması daha da üzücü
9 yaşındaki çocuk ne diye inithar edeer ki ?
Sebep olarak 2 madde geliyor aklıma. (başka sebepler de olabilir ama töre cinayeti genelde namus uğruna işleniyor)
O çocuklar ya AŞK'a kurban gittiler, ya da TECAVÜZE uğradılar.
Tecavüz neticesi kirlenmiş bir kıza yapılan uygulama; dışlanmak, namusu temizlenmek (kendisi temizlenmek) Başkalarınca duyulacağına, aşağılanacağına, dışlanacağına, öldürüleceğine, kendilerini öldürerek bir nevi isimlerini kurtarmış olduklarını da düşünüyorlar.
enteresan ...
gönül yarası diye bir türk filmi vardı
bu konu işleniyordu
şener şen ve meltem cumbul oynuyordu
meltem cumbul da bir törezede idi
ve şu soruyu soruyordu
bana tecavüz edenler sokaklarda gezerken neden beni öldürmek istiyorlar ?
acaba neden tecavüz edeni değil de tecavüze uğrayanı öldürüyorlar ?
Deep,
Bu konuda yıllar önce epeyce araştırma yaptım, tecavüzle ilgili, töre cinayetini de birkaç aydır araştırıyorum ancak yeterince eğilemedim, iş yoğunluğundan.
Öncelikle Anadoluda, tecavüze uğramış bir kız çocuğunu kabullenmek çok zor. Çocuk ailesine anlatmış dahi olsa (ki anlatma oranı çok düşük) aile, psikolojik rahatlık sağlamak için, aile adı, aile şerefi zedelenmesin diye OLAYI İNKAR yoluna gidiyor. Ailelerin ilk başvurdukları yöntem bu. İçten içe inansalar da, zahiren kızlarını yalancı, iftiracı konumuna getiriyorlar.
Olayın dal budak saldığı, bu bilginin ailenin dışına taştığı durumlarda, bu kez bilmezden gelmek, inkar etmek aile için çözüm olmamakta direkt olarak yine namusu kirlenmiş kızı suçlamaya yönelmektedir. Dişi it kuyruk sallamazsa felsefesi. Aile, adını kurtarmak için her zaman inkar ve başkasını suçlayacağına kızını suçlama yolunu seçiyor. Lekelenen ismi pırıl pırıl yapmak da genellikle küçük erkek kardeşlerden birine düşüyor.
Paçayı kurtaran tecavüz eden, eylemlerini devam ettiriyor, başka bir aile, başka bir cinayet, başka bir intihar. Takibi şikayete bağlı bir suç olunca da, sadece köylerde değil, büyük şehirlerde de şikayet sayısı mimlenmemek, namusu kurtarmak, ismi kurtarmak, korku v.b. sebeplerle adli yollara başvurunun çok az olduğu bir suç. Bir de tabii ispat külfeti madureye yüklenmiş. Bu da bir kız için ayrı bir cinayet. Ağır cezadaki bir duruşmada bulunmuştum staj zamanında, tecavüze uğrayan kıza öyle sorular soruldu ki kız çıldırıyordu neredeyse. ben zaten duruşmayı dinlemeye dahi dayanamayıp salonu terkettim. yeni ceza muhakemeleri usulü kanunu bu konuda bir düzenleme yapacaktı ama bilmiyorum yaptı mı?
verdiğin bilgiler için sağol
ne diyelim
herşeyin başı eğitimden geçiyor
Ben intiharın eğitimle pek fazla ilgili olduğunu sanmıyorum.dini inançla ilgisi var çok büyük oranda!
Sonuçta bilim adamı olupta intahar eden insanlar var...
Tecavüz olayına gelince kadınlar rahat durdukça hanımefendiliğini bozmadıkça erkeklerin onlara karşı davranış bozukluğu sergeleyeceğini sanmıyorum!Aynı şeyi kadınlarda yapıyor ama azınlıktalar o artık kaşarlığın çok üst boyutu:) affedersiniz...
Ama neticede ben çok üzülüyorum düşünsenize o insan bir kere dünyaya geliyor
ve artık dünya sahnesinde hiçbir rolü yok
İnsanlar bu konuda fikren ve manen sahip çıksınlar ve bu yoldada Allah yardımcımız olsun...
quote:
Orjinalden alıntı: Mr.Lonely Tecavüz olayına gelince kadınlar rahat durdukça hanımefendiliğini bozmadıkça erkeklerin onlara karşı davranış bozukluğu sergeleyeceğini sanmıyorum!Aynı şeyi kadınlarda yapıyor ama azınlıktalar o artık kaşarlığın çok üst boyutu:) affedersiniz...
Olmadı Mr.Lonely, Tecavüzün öyle çok etmeni var ki, ama şu dediğin şey o etkenlerin en sonlarında yer alacak bir durum. Bu ülkede çarşaflılar, baş örtülüler, imamhatipliler, iffetlerini sonuna kadar korumaya çalışanlar da tecavüze uğruyor. Lütfen özellikle tecavüz konusunda kabahati kadınlarda bulmayın. Tecavüz tek tarafın isteği hilafına meydana gelen bir fiildir. Kadın tahrik ediyor ve öyle bir durum oluyorsa, yani kadının da rızası varsa bunun adı zaten TECAVÜZ olmaz. Kadınların her hareketini davet olarak kabul eden, kadın-erkek arkadaşlığına çok çok dar bir çerçeveden bakan, küçüklüğünden beri çeşitli tabularla kız arkadaştan uzak yetiştirilmiş ve pekçok dürtüsü açığa çıkma imkanı bulamamış, t.v.'de gördüğü kızlarla kendi çevresindekiler uyuşmayınca t.v.'dekilerin hepsini o yolun yolcusu sanan, ileride çevre değiştirip, yeni ortamında daha rahat kızlar gördüğünde onları da kafasında aynı kefeye oturtup damgalayan bir zihniyetin kendini ispatlayıp birşey zannetme çabasıdır biraz da.
Bu konuyla ilgili araştırma yaparken, bir hikaye okudum. İmamhatip öğrencisi kız, sınıf arkadaşı bir erkekle kitapçıya giderler. Elemanlardan biri kızı bodrum kattaki kitapların olduğu bölüme indirir ve burada aradığı kitabın olabileceğini söyler. Sonra da tecavüz eder ve kızı aramaya çıkan erkek arkadaşı bu fiili kapının dışından gördüğü halde hiç müdahale etmez. Bu olayı ve yukarıya yazdıklarını bir düşün istersen.
öncelikle şunu belirteyim ki, su*fi senin bayan olduğunu daha yeni öğrendim. İşte internetin bu yönü güzel, sanide deep, yada Kaotika, yada was gibi bir abim sanıyordum. Verdiğin bilgilerde gerçekten emek harcandığını belli eden bilgiler. Gerçektende olayı tahmin edebiliyorum. Hem suçluyu bulmak masrafı sana düşsün, hem gidip o öküzlemesine sorgulamada dahada öküzleme sorulara cevap ver. Hem adın çıksın, hiç bir gizli uygulama yok, hem de asıl suçlu hala ortalıkta dolaşsın.
Yeni bir düzenleme şart
ya bizim millet olarak bi özelligimiz vardir. birsey ya siyah yada beyazdir, yani kafamizda bi film gibi olay canlandiriyoz ve dünyadaki her sey bu cercevede saniyoz, ama öyle degil, isterseniz denemesini yapalim, simdi bir an icin size göre hicbir insanin yapamiyacagi en adi fiili düsünün, evet inanin yeryüzünde su an, su saatte ve su dakikada bu fiili isleyenlerin varligina inanabilirsiniz... cünkü yasadigimiz dünyanin daha dogrusu cemiyetin ne alcak bir yigin oldugunu tahmin bile edemiyoruz bence...
gecirdigimiz yaz haberlerde izledigim bir olayin hala etkisindeyim desem inanirmisiniz... haber sudur. iki kücük cocuk bir adamin bahcesinden meyve calmaktadir, bahcenin sahibi adam bu cocuklari birgün yakalar kulübesine alir ellerini kollarini baglar saatlerce iskenceden sonra cocuklara tecavüz eder ve ikisinide üzerlerine benzin dökerek diri diri yakar... bu haberi belki bazilariniz hatirlayacaktir. hatta cocuklarin bu iskenceye iki gün boyunca maruz kaldiklarinida söylemislerdi... buyrun iste... yetmisbes milyonun degisik halleri, belkide olayin gerceklestigi mahalin 20 metre yakininda bir aile evde televole izliyor, neymis efendim avsar kizi sunu dedi bülent ersoy bunu dediydi ha hi ho... al iste, gidiyooor gidiyoor ayagimizin altindaki toprak kayip gidiyor haberimiz yok... ne vatani, ne bayragi, ne atasi, milleti, sani, serefi, neeeee... insan hayatina kiymet saymayanlara yaziklar olsun, ve diyorumki vatanim insan hayatinin en büyük erdem sayildigi diyar olmadan hic bir noktamla övünmeye hakkim olamaz...
ve de bunları değiştirecek gücümüz yok @mr. respect
Tecavüz olayını ele alırsak yeniden; adli makamlara yansıyan tecavüzlerde failleri incelemişler ve bunların pek azında akıl hastalığına rastlanmış. Bunlar normal hayatlarında evi, eşi, çocuğu olan sıradan, çevre tarafından belki de namuslu addedilen kişiler. Dediğiniz gibi, hiçbir şey ne siyah ne beyaz. En iyi insan diye tabir ettiğimiz kişi dahi gridir ama beyazı fazla olan bir gri.
Keşke psikolog veya psikiyatr olsaydım da özellikle şiddet uygulayanların psikolojisini çözebilseydim. Yine de uzman olmadan bildiğimiz şeyler var, mesela, şiddet uygulayanların bir kısmının bir zamanlar şiddete maruz kalmış olmaları. Tecavüz edenlerin bir kısmının bir zamanlar tecavüze veya tacize maruz kalmış olmaları.
Aslında yaptıkları şey kendilerine bir zamanlar yapılmış olanın intikamını almaktır. Bu düşünceyi ve zihniyeti değiştirmek ise oldukça zordur. Kökeni hep bir önceki nesile dayanan kötülükleri, kötülüklerin bir sonraki neslin ruhlarda bıraktıkları izleri temizlemek söz konusu olabilir mi?
Vicdan sahibi evlatlar yetiştirmek gerekir bu izleri silebilmek için. Toplumun kötülüklerinden yalıtılmış bir ortam sunmak gerek, en çok etkilendiğimiz araç olan T.v.'yi çoğunlukla kapatamadığımıza göre, her ne kadar seçici olduğumuzu söylesek de çocuklarımıza yasaklasak da bu seçicilik de yasaklar da sürekli delindiğine göre (çocuk programları arasında bir şiddet filmi tanıtımı mesela) o halde ikinci adım olarak t.v.'yi ıslah etmemiz gerekir. Çocuklar da büyükler de seyrede seyrede, göz alışkanlığı ile şiddeti de, kötü sahneleri de, ahlaksızlığı da olağan görmeye başlıyor. Konuyu dağıttım galiba konunun geldiği yeri düşünerek topik'in başlığını değiştireceğim.
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: Mr.Lonely Tecavüz olayına gelince kadınlar rahat durdukça hanımefendiliğini bozmadıkça erkeklerin onlara karşı davranış bozukluğu sergeleyeceğini sanmıyorum!Aynı şeyi kadınlarda yapıyor ama azınlıktalar o artık kaşarlığın çok üst boyutu:) affedersiniz...
Olmadı Mr.Lonely, Tecavüzün öyle çok etmeni var ki, ama şu dediğin şey o etkenlerin en sonlarında yer alacak bir durum. Bu ülkede çarşaflılar, baş örtülüler, imamhatipliler, iffetlerini sonuna kadar korumaya çalışanlar da tecavüze uğruyor. Lütfen özellikle tecavüz konusunda kabahati kadınlarda bulmayın. Tecavüz tek tarafın isteği hilafına meydana gelen bir fiildir. Kadın tahrik ediyor ve öyle bir durum oluyorsa, yani kadının da rızası varsa bunun adı zaten TECAVÜZ olmaz. Kadınların her hareketini davet olarak kabul eden, kadın-erkek arkadaşlığına çok çok dar bir çerçeveden bakan, küçüklüğünden beri çeşitli tabularla kız arkadaştan uzak yetiştirilmiş ve pekçok dürtüsü açığa çıkma imkanı bulamamış, t.v.'de gördüğü kızlarla kendi çevresindekiler uyuşmayınca t.v.'dekilerin hepsini o yolun yolcusu sanan, ileride çevre değiştirip, yeni ortamında daha rahat kızlar gördüğünde onları da kafasında aynı kefeye oturtup damgalayan bir zihniyetin kendini ispatlayıp birşey zannetme çabasıdır biraz da.
Bu konuyla ilgili araştırma yaparken, bir hikaye okudum. İmamhatip öğrencisi kız, sınıf arkadaşı bir erkekle kitapçıya giderler. Elemanlardan biri kızı bodrum kattaki kitapların olduğu bölüme indirir ve burada aradığı kitabın olabileceğini söyler. Sonra da tecavüz eder ve kızı aramaya çıkan erkek arkadaşı bu fiili kapının dışından gördüğü halde hiç müdahale etmez. Bu olayı ve yukarıya yazdıklarını bir düşün istersen.
Vallah bu kişilik meselesi abla...
Ben hiç alakam olmayan kavgaları ayırırım hatta bi keresinde yolda yürürken kıza sarkıntılık eden 5-6 tinerci çocuğu kızdan çekip yola devam etmesine vesile oldum...
eğer o çocuk gidip bişey yapmadıysa bu onun affedersiniz gevşekliğidir!!!
Ve bunuda şöle yorumlamak yanlıştır.duyguları bastırılmış insan öle olacak diye bişeyde yok!!!tecavüzdeki olay çok farklı!!!!!!!!!!!!!!!!
Sütçü İmam bi hatunun başından baş örtüsü çıkarılmaya çalışıldı diye 2 kişiyi gözünü kırpmadan vurdu!!!
Bu onur ve namusa sahip çıkabilme cesaretini göstermedir!!!Ve sen oturup kendi insanlığını düşünüp buna sahip çıkamıyorsan kendi duygularına insanı değerlerine bunun içinde başkalarını suçlayamazsın!!!!
Millet insanlıktan çıkmış!!!İşte böle insanlarda ilerde okuyup iyi yerlere gelince insanlara hümanizim gibi şeyleri çıkarcaklar savaş yok barış var he he he amanda ne güzel!çok sinirimi bozdu sufi abla verdin örnek!!!
quote:
Orjinalden alıntı: Mr.Lonely! çok sinirimi bozdu sufi abla verdin örnek!!!
Verdiğim örneği yanlış anlamışsın. Son kısmındaki müdafa etmeme durumunu düşünmeni istemedim. Hani demiştin ya, kadınlar kendilerine dikkat etse, davetkar olmasa... türünde bir cümle... Benim örneğim ona yönelikti. Yani kız imamhatipli, safça odaya girmiş aradığı kitabı bulmak maksadıyla başına böylesine akıl almaz bir olay gelmiş.
Sinirlerini bozma Mr.Lonely, sadece bakış açını biraz genişletmek istemiştim. Tam olarak duyguları bastırılmış demiyorum ben ona. Gördüğü rahat kızları kafasında yanlış kategoriye oturtan erkeklerin varlığından bahsediyorum.
Valla bugün yanlış anlaşılma günümdeyim herhalde. Ben de üzülmeye başladım. İyisi mi bir daha yorum yapmayayım.
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: Mr.Lonely! çok sinirimi bozdu sufi abla verdin örnek!!!
Verdiğim örneği yanlış anlamışsın. Son kısmındaki müdafa etmeme durumunu düşünmeni istemedim. Hani demiştin ya, kadınlar kendilerine dikkat etse, davetkar olmasa... türünde bir cümle... Benim örneğim ona yönelikti. Yani kız imamhatipli, safça odaya girmiş aradığı kitabı bulmak maksadıyla başına böylesine akıl almaz bir olay gelmiş.
Sinirlerini bozma Mr.Lonely, sadece bakış açını biraz genişletmek istemiştim. Tam olarak duyguları bastırılmış demiyorum ben ona. Gördüğü rahat kızları kafasında yanlış kategoriye oturtan erkeklerin varlığından bahsediyorum.
Valla bugün yanlış anlaşılma günümdeyim herhalde. Ben de üzülmeye başladım. İyisi mi bir daha yorum yapmayayım.
Sufi kusura bakma ben seni anlayamadım demek ki!
Şimdi bende bi kızın davranışlarını rahat görsem aynı yargı benimde aklımda oluşcak!!!
Neden mi?
tamam kız belki daha önce hiç bir cinsel ilişki yaşamamış olabilir.ve eğer yaşamadıysa ve uygun davranışlar göstermiyorsa bu teşirciliğe girer şimdi öle değildir ama ilerde bu işe gircektir!eğer girmiceksede öle davranıyorsa onun için bi laf sölerdim ama bazı kurallar varabla ben seni anladığımı düşünüyorum ama verdiğim bi önceki cevap senin asıl yazdığından dışarıda bir cevap oldu biraz kızınca o konuya ağırlık bastı!
Nasıl mantıktır anlamıyorum. kıza tecevüz eden alçak sokakta elini kolunu sallaya geziyor. Suçsuz kız ise öldürülüyor. Kafayı yiycem ya.
quote:
Orjinalden alıntı: zengin_47
Nasıl mantıktır anlamıyorum. kıza tecevüz eden alçak sokakta elini kolunu sallaya geziyor. Suçsuz kız ise öldürülüyor. Kafayı yiycem ya.
Cahillikte mantık ne gezer hocam yada değer yargısı...insanlık ve devlet için sölüyorum nasıl bir mülkün temeli var anlamıyorum bizde!!!
Gördüğü rahat kızları kafasında yanlış kategoriye oturtan erkeklerin varlığından bahsediyorum.
bu tür insanlar azımsanmayacak kadar çoğunlukta,senin giydiğin kıyafeti bırak yanlışlıkla iki kez baksan kendinde seninle iligili bir sürü hak iddia edebiliyor rahat sıfatını en ufak bir dikkatsizlikle alabiliyorsunuz..
Aslında yaptıkları şey kendilerine bir zamanlar yapılmış olanın intikamını almaktır. Bu düşünceyi ve zihniyeti değiştirmek ise oldukça zordur. Kökeni hep bir önceki nesile dayanan kötülükleri, kötülüklerin bir sonraki neslin ruhlarda bıraktıkları izleri temizlemek söz konusu olabilir mi?
bu psikolojiyi anlayamıyorum tramva geçirebilecek şekilde bir olay yaşayan kişilerin daha sonra bunu kendilerinin diğer insanlara yapmalarındaki mantaliteyi anlamak mümkün değil.. kendimi düşündüğümde yaşadığım kötü bir olayı başka insanlar yaşamasın diye uyaran ve bunu eğer önceden görüyorsam ciddi anlamda enerjimi buna harcıyan biriyim düşünüyorum bende insanım oda insan hayat zaten ortada.. kolaycılık gibi geliyor o zaman yada o durumun altına sığınma diyebiliriz bu tür insanların bizlerden daha sağlam bir psikolojiye sahip olduklarını düşünüyorum ben yaptığım en ufak bir kötülüğü bile içimde halledemezken o tür insanların daha sağlam olduklarını düşünmekte pekde haksız sayılmam...