Şimdi Ara

(23.05/20:55 Güncel) >Mod'dan Üyelerin Durumu ve Duyurular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, üyeler bazı sakıncalı yazı ve eylemlerinden dolayı hatırlatma, uyarı ve nihayetinde ceza dediğimiz yaptırıma tabi tutuluyorlar.

Ayrıca moderatörün forum içinde memnun kaldığı niklerle ilgili pozitif motive edici bir köşesi de olacaktır. Bunlar kanıtlarıyla ve gerekçeleriyle belirtilmiş olacaktır.

Burada vereceğim kategorize ettiğim durum sadece mod olarak kendi notlarımda tuttuğum kriterleri sizinle paylaşmaktır. Yani başka bir deyişle bir üye üst yönetime gönderilmeden bende tutulan kayıtların göstergesidir.

Moderatör olarak üyelere hatırlatma ve uyarı bazında bir yaptırımım söz konusudur. Uzaklaştırma yönetimin bizim teklifimizle veya tek başına aldığı bir karardır.

Hatırlatma: Üyenin sakıncalı mesajının içinde kırmızı karakterle bir düzeltme olarak görülür. Hatırlatma mesajları aynı zamanda forum içi uymak durumunda kaldığımız ince kurallar olduğundan bir müddet burada kırmızı metin halinde kalabilir. Bunun kalış süresi duruma ve yönetimin gerek göreceği zamana bağlıdır.

Uyarı: İlgili topicte ayrı bir mesaj halinde mod tarafından nik açıkça söylenerek yaptığı eylemden ve sonucu hakkında bilgi verilir ve buradaki yere uyarının başladığı tarih ve geçerli süresi yazılır. 3 uyarı alan üye yönetime ceza verilmesi teklifi ile gönderilir. Uyarılar ve cezalar geçerlilik süresi sonunda silinir.

Uzaklaştırma cezası: Yönetimin eyleme uygun vereceği cezadır. Burada açıklanır.

Bunun dışında çok ağır ve acil durumlarda yönetimin bu sürece uymadan üyeye hızlı bir ceza vermesi veya üyeliğinin silinmesi hakkı saklıdır.

Üyeler buraya mesaj atamazlar. Ancak itiraz ve görüşlerini öneri-şikayet bölümüne bildirebilirler.

Bu tarih ve saatten itibaren bütün uyarılar silinmiştir. Yönetimin verdiği cezalar kesin olduğundan onlar geçerliliğini korumaktadır.

Umarım hiç kimse burada yer almaz. Keyif içinde bir forum yaparız.

Uygulamaya Dair Bazı Örnekler:

@Hare Rama: Hatırlatma bknz: htttp://donanimhaber/fllflflflffl/.com
    ( Arkadaşınıza söylediğiniz şey etik açıdan hoş değildir. özen göstermenizi rica ederim. Bu bir hatırlatma olup uyarı değildir.)

Hatırlatma bknz:http://dodododododdo.com
    ( Burada hekrsin üye olduğunu düşünerek ünlüler hakkında onu sevenlerin olabileceğini düşünerek daha uygun sözler yazmanızı rica ederim. Bu kasıtlı olmadığınız anlaşıldığından bir hatırlatma olup uyarı değildir.)

@Hare Rama: 1. Uyarı: Sürekli forum arkadaşına rahatsız edici szöler yazmak. 17.06.2006(3 gün)

www.donanimhaner...xx.x.x.x.x.x.x.com

@Hare Rama: 3 uyarı sonucu 1 hafta cezanız kesinleşti 17.06.2006-23.02.2006

Ek duyuru:

Arkadaşlar, bu bölüm rastgele mesajların atıldığı karşılıklı suçlama ve hakaretin yazıldığı yer değildir. Bununla şunu kast ediyorum burası bilim ve kültür yazılarının ağırlıkla yayınlandığı ve düşünce üretiminin yapıldığı yerdir. Bu çok katı olduğumuz anlamına gelmez ancak bir konu dışı veya gereksiz mesajlar bölümündeki rahatlığı burada bulamamanız gayet doğaldır.

Haliyle buraya takılmak isteyen kişiler yazacakları mesajlarda aşırı dikkatli olmak zorundadır.

Bu nedenle de burada ben kendi adıma herkese azami dikkat ediyorum ki uyarı almasın ceza almasın diye. Ama yine de kişiler gözü karartıp bu toleransı bile delip ceza alacak duruma geliyorlar.

Bu bölümde herşey açıklıkla neyin nerde niye olduğu açık açık tarafımca yazılır. Kimse bu niye böyle oldu diyemez.

ANCAK YENİ BİR KARARLA BURADA ÜST ÜSTE 3 UYARI ALIP CEZA TALEBİYLE ÜST KURULA GÖNDERİLEN HER ÜYEDEN BURANIN HASSASİYETİNE PARALEL OLARAK EN AZ 10 GÜN BANLANMALARI TALEP EDİLECEKTİR.

SEBEP NE OLURSA OLSUN 3 UYARI ALANLARIN EN AZ CEZALARI 10 GÜN OLACAKTIR.

Lütfen bunu dikkate alarak yazalım. Üzmeyelim üzülmeyelim.

Teşekkür ederim.

Ek duyuru:

Arkadaşlar görüyorum ki bazı konular o kadar açık anlatmamıza rağmen iyi anlaşılmamış.

Karşılıklı mesaj yazmak üzerine birkaç açık net sözlerimi lütfen not ediniz:

Bu forumda hiç kimse hiç kimseye karşıdaki kişinin, şahsını, fikrini, görüşünü, inanışını ima ile dahi olsa hakarete alaya veya değişik ifade ile rencide edecek mesajları yazamazlar.

Yine hiç kimse hiç kimseye açık veya kapalı şekilde herhangi bir şahsı veya tüzel kişilikleri konu ederek (devlet, din, tarih, fikir adamları, meşhur ve kamuya mal olmuş kişiler, resmi veya özel kurumlar, özel ticarethane veya şirketler ) böyle yazışmalarda bulunamazlar.

Böyle yazışmaya kendinizi haklı görseniz, bunu milli manevi açıdan gerekli gerekli görüp kendinize bir görevmiş gibi dahi görseniz bu yasaktır.

Unutmayınız ki siz ve biz modlar dahi buranın sahibi değiliz. Buranın kurallarını da siz değil biz yöneticiler belirleriz. Eğer bu şekilde dediğimiz gibi yazışmak sizin usulunüze uyan bir stil değilse lütfen bizim forumumuzda yazışmayınız. Buna uyan forumlar mutlaka ki vardır. Gidip orada istediğiniz fikir veya inanışı şahısları alaya alıp hakaret etmek istiyorsanız ve onlar buna izin veriyorsa bunu tercih etmek size kalmıştır. Bu forumda asla buna müsaade edilmeyecektir.

Açık söylüyorum sebebiniz ne olursa olsun ister kötü söz söyleyen birini hizaya getirmek için olsun veya 'ne olursa olsun' ifadesine ne giriyorsa karşılık olarak söylediğiniz her kötü söz sizi suçlu kılacaktır.

Ayrıca yönetim tarafından ben veya başka bir mod arkadaşın yazmanızla uyarıldığınız her kelime.

Örnek mi?
    Karşının size söylemenizi yasak ettiği her kelime. Bu konuda bir şikayet alırsak veya şahıs sizi uyardığı halde bunu demeye devam etmeniz durumunda bu suç teşkil eder. Eğer biri kendisine 'arkadaşım' denilmesini istemiyorsa denilmeyecektir. Burada yorum istemiyorum. Ben onu seviyorum onun için diyorum ifadesi kabul edilmeyecektir. (..muhatabın itirazı üzerine buradaki örnekleme silinmiştir. ....)
    Dini ve Siyasi konularda hatta her konuda ne kadar tolerans ve geniş olduğumu hatrılarsanız bu istediğim size fazla gelmez. Zaten bu istediğimi yapsanız her türlü siyasi ve dini konu da tartışılır hale gelir değil mi? Hem üstelik karşıt fikri söylemek varken bu tür uygun olmayan kelimeleri kim kullanmak ister ki?

Bu asla tolerans göstermediğim kurala herkes dahildir:
    Kimler mi?

Buranın sahibi gun, adminler, yüksek rütbeli negative, acharad, keanureeves, nakka, vb. modların hepsi mewluth, çağrı105, vb.

Ola ki bu foruma üye olurlarsa tüm milletvekilleri, bakanlar, başbakan, cumhurbaşkanı, askeri ve mülki erkanın hepsi.

Saygılarımla. Hare Rama

Geldiğimden bu yana istedim ki anlayış ve saygı içinde her konu tartışılsın paylaşılsın. Ancak gördüm ki buna hazır olmayanlar var.

Bu nedenle sizlere sormak istiyorum:

1. Siz dini konu açmak isteyenler: Bunu ne amaçla açıyorsunuz. Eğer paylaşmak ve buna karşı olanlar ne diyecek diye açmıyorsanız o zaman bunun açılmasının hiçbir anlamı yoktur. Çünkü burası propaganda aracı yahut birilerini dine imana getirme aracı değildir. Madem ki karşıt fikirleri duymak istemiyorsanız o zaman ne diye bu konuları açıyorsunuz? Sizin bildiğiniz size kalsın. Yani zorla birilerini dine imana getirmeyi mi kast ediyorsunuz? Olsa olsa zannımca sonuçta tersi oluyor.

2. Siyasi amaçla yazanlar: Siz de aynen dini konularda olduğu gibi fikrinizi başkalarıyla paylaşmak, bilhassa karşıt olanlardan onların eleştiri ve görüşlerini almak amacıyla yazmıyor musunuz? Yoksa fikrinizi propaganda olsun diye mi yazıyorsunuz? Burası bir forum. Amacınız karşıt fikirler öncelikli olmak üzere onlardan eleştiri almak ve paylaşmak değilse, sizin siyasi görüşünüz size kalsın. Zaten size ne denilse hiçbir katkısı olmayacak siz de böyle dayatıp durdukça kimse sizden bir katkı almayacak. O halde yazıp durmanın ne anlamı var? Bildiğiniz size kalsın.

Şimdi bu tolerans döneminde anlamış bulunuyorum ki kimse siyasi veya dini görüşünü kimseyle paylaşmak niyetinde değil. Sadece dayatma amacında. Ben de mod olarak bana verilen yetkiye dayanarak bunu sezdiğim tüm topicleri kapatacağım. Kimse de bana bu niye böyle oldu demesin. Burası bir dernek yahut fikir klübu değil ki, eğer dini ve siyasi görüşünüzü tartışmaya açmayacaksanız ne işiniz var böyle topicleri açmakla?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hare Rama -- 23 Mayıs 2006; 20:53:44 >

• HATIRLATMALAR:

........: Hatırlatma: Yazılarınızda siyasi görüşlerinizden ziyade bilimsel görüşlere ağırlık vermenizi rica ederim. Kasıtlı olmadığınız anlaşıldığından bu bir hatırlatma olup uyarı değildir.

bknz:http://forum.donanimhaber.com/m_5918318/tm.htm
    -----------------------
    .......: Hatırlatma 1: Lütfen uygun olmayan mesajlara kendiniz hiddete kapılarak cevap vemek yerine şikayet hakkınızı kullanınız. Bunun ileride sizi de suçlu duruma düşüreceğini de hesap etmelisiniz. Kasıtlı olmadığınız anlaşıldığından bu bir hatırlatma olup uyarı değildir.
    ------------------------
    ........: Hatırlatma 1 :Siyasi bir kişiliği iyiniyetle pozitif veya negatif şekilde örnek vemiş olsanız dahi kabul edersiniz ki buna biri gelip aksi yönde laf ederek konuyu siyasileştirebilir. Bu da konunun gölgelenmesi demektir ki bunu siz de istemezsiniz. Bu nedenle yazınızda bazı düzeltmeler olmuştur ve örnek verirken bu hususları göz önünde bulundurmanızı rica ederim.
    Kasıtlı olmadığınız anlaşıldığından bu bir hatırlatma olup uyarı değildir.

ilgi:http://forum.donanimhaber.com/m_6041690/tm.htm
    --------------------------
    ........: Hatırlatma 1: Lütfen diğer arkadaşlarınıza düşüncelerinden dolayı uygun olmayan lisanla mesaj yazmayınız. Sadece karşıt fikrinizi ifade ederseniz amacınız yerine gelir.

ilgi:http://forum.donanimhaber.com/m_6078454/mpage_1/key_//tm.htm#6079240
    --------------------------

@Mr.Lonely: Hatırlatma 1: Burası konu dışı yahut gereksizler bölümü değildir. Buradaki mesajlarınızda azami dikkat edeceksiniz. Konu ile ilgili olmasına ve içerik olarak boş olmamasına.

Aksi halde uyarılırsınız. 3 uyarı almak 10 gün ceza almayı otomatik olarak getirir.

Kasıtlı olmadığınız düşünülerek hatırlatma yapılmış olup bu bir uyarı değildir.

http://forum.donanimhaber.com/m_6141046/tm.htm

-------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hare Rama -- 6 Mart 2006; 14:18:13 >

• Artık forumumuzda kişilerin kitlitli kaldıklarını niklerinin yanında rahatlıkla görmektesiniz. Ayrıca yanında ne kadar süre ile kilitli kaldığı ve kalan süre de açıkça belirtilmektedir.

Bu sebeple burada sadece bundan sonra uyarısı açıkça duyurulmak istenen üyelerin duyurusu burada yer alacaktır. Kurallarımız aynen yine geçerlidir. Teşekkür ederim.
  • DÜNDEN İTİBAREN SÜREGELEN VE AÇILAN YENİ KONULARI BİZZAT İNCELEYİP AŞAĞIDA YAZILI KRİTERLERE UYANLARDAN EN İYİLERİ CUMADAN CUMAYA ÜST KONU OLARAK KALACAKTIR.

KRİTERLER:

1. MUTLAK SURETTE T.C. KANUNLARINA UYGUNLUK
    2. FORUM KURALLARINA UYGUNLUK. KÜLTÜR BİLİM UYGULAMLARINA UYGUNLUK
    3. KİMSEYLE EN UFAK BİR SÜRTÜŞME OLMAMASI.
    4. KİŞİSEL AMAÇLI İDEOLOJİK PROPAGANDA AMAÇLI OLMAMASI.
    5. DİNİ ETKİLEME AMAÇLI OLMAMASI.

2. DERECE KRİTERLER:

1. Gerçekten bilimsel ve kültürel amaçlı olup ilgi çekici ve yeni bilgiler olması.
    2. Bilinen bir konu olup ta ancak yeni bir yaklaşımla hayret ve ilgi uyandıran konular.
    3. Buraya müdavim kişilerin de ilgi ve takdirini kazanan konu olması. ( İlgi ve takdir esas mesajın altına not şeklinde yazılacaktır. ASLA MESAJ TAKDİRDEN İBARET AÇILAMAZ SİLİNİR ! Yani sadece bir smile, bravo, harika gibi sadece şamatadan ibaret mesajlar hiç kaale alınmadığı gibi ilk görüldüğünde silinir.)
    4. Konuları sabote edip başka mecraya çekip önemini düşürmeye çalışanlar ayıklanıp ceza alırlar. Bu durum asla esas konunun değerine gölge düşürmez.
    5. Önemi süren konu toplumun ilgisisinin doruk olması durumunda bir hafta daha üstte kalabilir. Takdir buranın moduna aittir.
    6. Toplumsal bir fayda veya buraya katılanlar için gayet fayda içeren ve sürekli okunmasında fayda görülen konular.
    7. Mod tereddütte kaldığı durumlarda öncelikle diğer topicte güvenirliliğini yaptıkları ile kazanan ilk 3 arkadaş ve gerektiğinde sonraki 10 arkadaşlardan duruma göre fikir ve görüş alınarak istişare yapılır. Ayrıca bu arkadaşlardan ilk 3'ü PM le veya Öneri-Şikayet topiğinde direkt teklifte bulunabilirler.

Herkese iyi günler.

• Mod olduğumdan bu yana açtığı topiğinde ne yazmış diye en ufak şekilde şüphe etmeyip kontrol etmeden çıktığım kültür bilim yazarları:

1.
    Deep İmpact
    2.
    Kaotika
    3.
    Eddie

Bir ihtimal bazen güvenip bakmadığım, bazen de bakmamda yarar var sakıncalı noktalar olabilir deyip kısaca kontrol ettiğim yazarlar:

1. C4
    2. Zengin47
    3. su*fi
    4. was
    5. nakka
    6. efulim
    7. Always0007
    8. Trackfind500
    9. cins
    10. Lacrima

Bunun dışında kalan yazarların açtıkları konuları ise mutlaka kontrol etmek ihtiyacı içinde oluyorum.

Yukarıdaki süper üçlüyü tebrik ederim.

Muhtemelen ileride danışma amaçlı jüri oluşursa bunlardan olmasını kendilerine rica edeceğim.

Çünkü artık mod olarak burada kimin ne şekilde yazışıp bizi yormadan sorunsuz hatta yardımcı olacak şekilde davrandığını refleks biçimde hissediyor hafızamıza yazıyoruz. Hani bir öğretmenin sınıfındaki öğrencilerini gözü kapalı bilmesi gibi.

Alltaki 10 kişi de takdire şayandırlar ancak yukarıdaki süper 3 lü kadar bende güven oluşturmamışlardır.

Buradaki kriter yanlış anlaşılmasın kişileri sevme sevememe noktası değildir. Sadece açtıkları konularda forumumuz kurallarıyla çelişen bie noktalarının bulunmaması ve mesajlarında şimdiye kadar kurala aykırı noktalar olmaması kişilerle tartışma ve ağır sözlerle atışmamış olmaları ve artık bu konuda mutlak güven oluşturmuş olamalarıdır.

Yoksa buradaki tüm üyeleri katılımlarından dolayı seviyor ve sayıyorum.

Bu acizane ufak bir paylaşımımdı.

Herkese iyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hare Rama -- 23 Mayıs 2006; 20:53:04 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.