Şimdi Ara

İntihar eden biri kaybetmiş mi sayılır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Kapitalizime , hayata , düzene , insanlara karşı intihar ettiğimde kaybetmiş mi olurum ?

İntihar etmicem merak etmem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sanırım intihar eden kişi kazanırken çevresindekiler savaşmadığı için kaybettiğini söylüyor.Bilmiyorum.Belki de gerçekten kaybediyordur kaybedendir.Bir loserdır belki de.Bilemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tyler Durden- -- 14 Kasım 2016; 4:30:14 >
    Azimli olmadığım doğru ama azimli olmayanların da yaşayabilecekleri bir yer olmalıydı, mevcut yerlerden daha iyi bir yeri kastediyorum. Sabahın altı buçuğunda bir çalar saat sesiyle uyanıp yataktan fırlayan, giyinip zorla bir şeyler atıştıran, sı*ıp, işeyip, dişini fırçalayan, saçını tarayan, başka birine büyük paralar kazandırdığı bir yere ulaşmak için trafikle boğuşan ve tüm bunlara sahip olma fırsatı bulduğu için müteşekkir olması istenen biri hayattan nasıl keyif alabilir?
  • Game over ozaman

• Zengin bir ailenin varisi olarak gelen ve hayatı boyunca krallar gibi yaşayan insanlar var.Bir yandan da,engelli olup,fakir olup şansız olup,hayatı boyunca cehenneme gitmeden,cehennemde gibi yaşayanlar var.Yani demek istediğim,doğmadan önce elindeki kartları seçme şansın olmadığı için, olumsuz şartlar yüzünden intihar edersen eğer,kendince haklı bir şekilde, kadere karşı başkaldırı yapmış olursun.Ne kaybedersin, ne de kazanırsın.Bir nevi restine rest.Fakat her şeye rağmen,ben şöyle düşünüyorum bu hayatta,başıma ne gelirse gelsin sonunda öleceğim,hayat kısa bir film,iyi bir başlangıçla yada iyi bir sonla biteceğini sen belirleyemiyorsun,fakat yaşadığın müddetçe, kurgulaya biliyorsun.Hayat çok kısa be arkadaşım,takma boş ver,sonunda zaten insanoğluna verilen en büyük hediye olan ölümü tadacaksın.Bu gördüğün insanlar,yaşayan çevre,bundan uzun yıllar sonra hiç olmamış gibi unutulup gidecek her şey.Hiç yaşanmamış gibi,kaydedilmiş bir videoyu,geri dönüşüm kutusundan silip,tamamen yok etmek gibi.Yaşadığımız her sıkıntı,her üzüntü,gece kafamızı her yastığımıza koyduğumuzda,tavana bakıp,yaşadığımız pişmanlıkların aklımıza gelmesi,yani her şey, yok olup gidicek.Ben,ölümün büyük bir hediye olduğunu düşünürüm.Hayat iyi veya kötü bir tecrübe yaşarız ve biter.Bitsin zaten,artık toprağa,denize,havaya karışma zamanımız gelmiştir.

• İntihar etmek sağlık açısından ciddi sorunlara yol açar.

• Bende sen gibi dusunuyordum.Insani sona surukleyen en buyuk sey diger insanlar.Baktigimda cogu insana gore sansliyim
    , fakat bazen son noktaya gelebiliyor insan.

Bazen soyutluyorum kendimi , 0 sosyallik , 0 iletisim zaten ölmüş oluyorum.Fakat birazda olsun mutlu.

• Acizlik her zaman kaybettirir. Hele ki aciz olan inançsız biri ise daha çok kaybetmiş demektir, inançsız insan ölümden daha çok korkmalıdır çünkü onun için dünya ahiretten çok daha güzel ve temizdir.
  • Hayat denilen bu çorbaya,ekleyebileceğin tek malzemen,hayata iyi yönlerinden bakıp,hayatı iyi yönlerinden sorgulayıp yaşamandır.Mesela çok acıktığımda,yol kenarında bir büfeden sıcak sıcak, köfte ekmek alıp yediğimde ki haz paha biçilemez veya soğuk bir günde,duştan sonra sıcak battaniyenin altında girip film izlemek,veya sahilde koşarken kulaklıktan en sevdiğin müziği dinlemek,paha biçilemez duygular bunlar.Ufak ama hayata az da olsa,anlık anlam ve zevk katıyor bu ufak ayrıntılar.Bu ayrıntılar,hayata iyi yönden bakmasını kolaylaştırıyor.
  • olm neyin felsefesini yapıyonuz yok hayat çorbası yok kısa film... kimse zorla yaşamak zorunda değil, bu dünyaya kendi istegiyle gelen var mı? insanın kendi seçimi olmayan birşeye zorla maruz bırakmak kimsenin haddine olmayan bir şeydir

soruya gelince, hem kazanmış hem kaybetmiş olursun. öldükten sonra artık acı cekmeyeceksin, kaygıların ve sorumlulukların olmayacak, bu sebeple kazanmış olursun. lakin hayattaki güzel şeylerden mahrum kalacaksın, ve bunları yaşayabilme ihtimalin kalmayacak. zaten 2. durumdan umudu kesmiş insanlar intihar ediyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

bir yerde okumuştum.

Orijinalden alıntı: aeeb12

Zengin bir ailenin varisi olarak gelen ve hayatı boyunca krallar gibi yaşayan insanlar var.Bir yandan da,engelli olup,fakir olup şansız olup,hayatı boyunca cehenneme gitmeden,cehennemde gibi yaşayanlar var.Yani demek istediğim,doğmadan önce elindeki kartları seçme şansın olmadığı için, olumsuz şartlar yüzünden intihar edersen eğer,kendince haklı bir şekilde, kadere karşı başkaldırı yapmış olursun.Ne kaybedersin, ne de kazanırsın.Bir nevi restine rest.Fakat her şeye rağmen,ben şöyle düşünüyorum bu hayatta,başıma ne gelirse gelsin sonunda öleceğim,hayat kısa bir film,iyi bir başlangıçla yada iyi bir sonla biteceğini sen belirleyemiyorsun,fakat yaşadığın müddetçe, kurgulaya biliyorsun.Hayat çok kısa be arkadaşım,takma boş ver,sonunda zaten insanoğluna verilen en büyük hediye olan ölümü tadacaksın.Bu gördüğün insanlar,yaşayan çevre,bundan uzun yıllar sonra hiç olmamış gibi unutulup gidecek her şey.Hiç yaşanmamış gibi,kaydedilmiş bir videoyu,geri dönüşüm kutusundan silip,tamamen yok etmek gibi.Yaşadığımız her sıkıntı,her üzüntü,gece kafamızı her yastığımıza koyduğumuzda,tavana bakıp,yaşadığımız pişmanlıkların aklımıza gelmesi,yani her şey, yok olup gidicek.Ben,ölümün büyük bir hediye olduğunu düşünürüm.Hayat iyi veya kötü bir tecrübe yaşarız ve biter.Bitsin zaten,artık toprağa,denize,havaya karışma zamanımız gelmiştir.

muhteşem yazı

• Mükemmel bir bakış açısı.

• pes etmek hiçbir zaman birşey kazandırmaz. zayıflığın kaçmak üzerine kurguladığı bir yol olur. önemli olan ne için hayatta mücadele verdiğindir. eğerki mücadele boşaysa pes etmek anlaşılabilir belki. fakat bi mücadele varsa pes etmek kaybettirir ve anlaşılamaz. dolayısıyla mücadele nedir? ne için varız? nereye gidiyoruz? gibi sorularla hayatı kendimizi anlamamız gerekir. her ne kadar din istemesende bu sorulara tatmin edici cevaplar dinlerde/din felsefesindedir. Allah yardımcın olsun
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.