< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Cheritto -- 9 Temmuz 2020; 13:19:24 > |
|
Unutmayın ! Demokratik bir hukuk ülkesinde yaşıyorsunuz. Dini inancınıza "arabesk" yaşantınıza göre kurallar belirleyemezsiniz. Eğer ki hakiki bir inanca ve sadakate ihtiyacınız var ise onları ancak hak hukuk ve adalette bulabilirsiniz.
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Cheritto -- 9 Temmuz 2020; 15:28:0 > |
|
Unutmayın ! Demokratik bir hukuk ülkesinde yaşıyorsunuz. Dini inancınıza "arabesk" yaşantınıza göre kurallar belirleyemezsiniz. Eğer ki hakiki bir inanca ve sadakate ihtiyacınız var ise onları ancak hak hukuk ve adalette bulabilirsiniz.
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 23 Temmuz 2020; 8:56:18 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quantum Limit -- 13 Kasım 2020; 22:1:35 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yapayzeka037 -- 31 Mart 2023; 22:44:46 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Zamanda yolculuk gibi düşünebiliriz. Adamın kızı daha küçük çocukken raflardaki kitapların düştüğünden bahsediyor. Gelecekte olacak olayları yaşıyor. |
|
Hocam anlatılan aslında paralel evren değil. Paralel evrene dair hiçbir anlatım ve sunumda yapılmıyor zaten. Ama aslında olay zamanda yolculukta değil. Zamanın göreceli olması. 5. Boyut ile de göreceyi anlatmış zaten. Biz insanlar hala daha 3 boyutlu algıladığımız için filmde anlatılanları 3 boyutlu algılamaya devam edip, zamanda yolculuk diye algılıyoruz. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
film cumartesi günü yeniden imax'te gösterilecek. sinemada izlediğim en iyi filmdir, izlememiş olanların sinemada izleyebilmesi için müthiş bir şans. biletler de indirimli zaten mesela ankamall 90 tl kişi başı. |
|
Aynen, ben de Gravity'i Interstellar'dan daha çok beğenmiştim. Muhtemelen daha gerçekçi ve daha inandırıcı gelmesinden ötürüydü. Gravity'nin genel anlamda mesajları ve duygusal arkaplanı da bence Interstellar'dan daha iyiydi. Fedakarlık, hayat, sevgi ve aslında yuvamız Dünya'nın gerçek kıymetini gerçek bir korku ve gerilim dolu yaşam mücadelesi hikayesi içerisinde gayet dengeli biçimde işliyor Gravity. Interstellar ise Gravity'nin yanında - aslında fazlasıyla tipik bir Nolan yapımı olarak - fazla hantal ve zorlama duruyor. Filmde bence epey yapay ve ağır bir uzay tragedyası havası var. Aynı filmde sevgi kavramının değerlendirmesi - Gravity'dekinin aksine - seyirciye sık sık doğal yoldan verilmek yerine zorla boğazından aşağı felsefi ifadelerle dayatılmaya çalışıyor; mesela ne gibi, sevgi gözlemlenebilir bir olgu diye - gözlemlenemese ne olurdu Allah aşkına, daha değersiz mi olurdu Nolan? -. Filmde görülen üzüntülerin ve trajedilerin hatırı sayılır bir kısmı duygu sömürüsü gibi abartılı bir tarzda gelişiyor. Abartmış da olabilirim. Bilmiyorum, daha geçen uzun bir aradan sonra tekrardan heyecan ve zevkle izlediğim Gravity'den olumlu bahseden bu eski yorumu görünce Interstellar'a kendi başlığında biraz acımasız biçimde yüklenme ihtiyacı duydum. Gravity'den ne kadar zevk aldıysam Interstellar bir noktada içimi çok daraltmış. Tepkimi şimdi sergiliyorum demek. Spoiler,mesajı görmek için tıklayın.< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Kimse karadeliğin gerçekte nasıl bir şey olduğunu bilmiyor ki. Bunların hepsi şimdilik varsayım. Her yönetmen kendine göre bir karadelik uyduruyor. |
|
Kısmen doğru ama filmdeki kadar saçma sapan bir karadelik modeli bulunmuyor. Olay ufku ve tekillik atfeden klasik rölativistik karadelik modelleri var; fuzzball, kara yıldız gibi olay ufku ve tekilliği ekarte edip "karadeliği" cisimleştiren modeller var. Bir de karadeliklere evrenler veya farklı kozmolojik mekanizmalar ve varsayımlar yerleştiren, bu yolla karadelikleri kozmolojik kuramlarla paralelleştiren, ilaveten karadelikleri geçitleştiren modeller mevcut. Tüm bunlara karşılık Interstellar'daki karadelik Carl Sagan'ın - yanlış hatırlamıyorsam Kozmos kitabındaki - geometri ve boyutlar muhabbetinin karadeliğe keyfice uyarlanmasından fazlası değil ve ne bahsettiğim klasik rölativistik, ne de heterodoks karadelik literatüründe böyle bir yaklaşımla karşılaşılmıyor. En azından ben görmedim ve olsa dahi herhalde filmine koyan Nolan haricinde herhangi bir ciddiye alınır savunucusu olmayacağından eminim. Kesinlikle inandırıcı değil çünkü. Tabii öldürücü bir karadelik - ki karadelik hangi modeli ele alırsanız alın kesinlikle öldürür, aslında bunda şüphe yok - o kadar cazip olmayacağı için Nolan ilgili literatürü dikkate almayan böylesi bir uydurmasyona girişmiş olabilir. Karadeliği dışardan gerçekçi addediliyor, kabul. Ama gerisi fos. İçerikte kesinlikle iş yok ve malum sınırdan sonra filmde karşılaşılan manzara çok sırıtıyor ben yapmacığım diye. @topaz42 |
|
Sinemada izlediğim en iyi film. |
| _____________________________ |
| _____________________________ |