Şimdi Ara

İnternetten araba satışı yaparken yapılması gerekenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar biri honda civic arabasını satarken dolandırılmış okudum üzüldüm inşallah bulurlar.

sahibinden.com a vs yerde satarken dolandırılmamak için ne yapılmalı tecrübeli biri yapılması gerekenleri adım adım yazarsa kimsenin canı yanmamış olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Fiat S.p.A.

Arkadaşlar biri honda civic arabasını satarken dolandırılmış okudum üzüldüm inşallah bulurlar.

sahibinden.com a vs yerde satarken dolandırılmamak için ne yapılmalı tecrübeli biri yapılması gerekenleri adım adım yazarsa kimsenin canı yanmamış olur

2. el araba ilanlarına bakarken gerekli açıklama yapılmamışsa, en az 5 tane içini dışını gösteren fotoğraf yoksa, fiyat aşırı anormal ise, ve bazı ilanlar oluyor 50 binlik araba hatasız demiş, 40 yazmış hatasız olsa galeri 45 e alır zaten. Bu tarz ilanlara bakmadan kapatıyorum birde almaya gitmeden önce ilan güzel de olsa plakadan ve araç sahibinden şase nosunu isteyip sorgulatmak lazım bu şekilde hiç bir sıkıntı olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: vetenes

quote:

Orijinalden alıntı: Fiat S.p.A.

Arkadaşlar biri honda civic arabasını satarken dolandırılmış okudum üzüldüm inşallah bulurlar.

2. el araba ilanlarına bakarken gerekli açıklama yapılmamışsa, en az 5 tane içini dışını gösteren fotoğraf yoksa, fiyat aşırı anormal ise, ve bazı ilanlar oluyor 50 binlik araba hatasız demiş, 40 yazmış hatasız olsa galeri 45 e alır zaten. Bu tarz ilanlara bakmadan kapatıyorum birde almaya gitmeden önce ilan güzel de olsa plakadan ve araç sahibinden şase nosunu isteyip sorgulatmak lazım bu şekilde hiç bir sıkıntı olmaz

Hocam bilgi için teşekkürler ama ben alırken değil satarken ne yapılmalı onu sordum

• para sayılmadan devir verilmemeli.tek kuralım budur.para bir yana devir bir yana. yok yan yattı yok çamura battı yok yarısı şimdi sonrası haftaya, yaz tahtaya al haftaya bunlara kulak asmamak gerek.
  • Satıcı, yanına bir kişi almalı. Bankaya gidilir, para hesaba geçilir. Ya da gerçekliği kontrol ettirilir. Notere geçilir, para bankaya yatmadıysa orda elden alınır (bankada kontrol ettirildikten sonra) ve devir verilir.

• Hiçbir zaman elinize saymasınlar paranızı gitsinler bankaya hesaba geçirsinler ancak öyle devir veririm.

• Honda Jazz' ı 6 aydır 25.000 TL' den satmak için ilan vermiştim.
    Son anda sıfır km Auris alma fırsatı yakalamışken, arabayı 19.000 TL' ye galeriye hedaye etmektense sahibinden üzerindeki fiyatı hemen 20.000 TL' ye çektim.
    İlan daha yayımlanmadan takipçilerden biri "Hayırdır, neden aniden böyle fiyat kırdın?" Diye sorunca durumu anlattım ve hemen satın almak istediğini söyleyince 1 saat sonra yanıma anamı da alıp adamla Bostancı Sanayi' de buluştum. Annem bu konularda çok dikkatlidir, kokay kolay kazık yemez, insan sarrafı diyebilirim.
    Genç 27-28 yaşlarında Finansbank' ta yönetici olduğunu söyleyen temiz yüzlü biri çıktı.
    Önce arabayı Sanayideki Ustasına gösterdi, usta 1 km sürüş testi yaptı, açyı inceledi. Onay verince hemen bitişikteki notere geçtik. Bu arada saat 16:00 olmuştu.
    Bana üzerinde nakit taşımadığını, yanında getirdiği netbook ile internet bankacılığından hesabıma EFT yapacağını söyledi, ben de kabul ettim. Bu arada klasik alış veriş bilen annemi de ikna ettim EFT' ye.
    Noter memuresine belgeleri verip satış evraklarını hazırlamadını istedik ve noter bankosunda benim hesabıma EFT yapıp gösterdi.
    Sonra ben de onun netbookundan kendi bankama girip kontrol ettim ama gelen para yoktu.
    Bir 5 dakika daha bekledik ama yine para gelmedi. Önce o kendi bankasını arayıp telefonun sesini dışarı verdi ve benim EFT nin Yapıldığına dair operatörün cevabını duymamı sağladı. Ama biz para gelene kadar bekleyelim dedik.
    Saat 16:30 olduğunda halen para gelmemişti. Bu arada satış sözleşmesi hazır ve memure hanım bizi bekliyordu.
    Baktık olacak gibi değil ben krndi bankamı arayıp EFT nin gelip gelmediğini sordum. EFT numarasını da söyledim ama gelmediğini söyledi banka.
    Durumun acil olduğunu en azından bir güvence verip veremeyeceklerini sorduğumda hesabımın bağlı olduğu şubemi aramamı söyledi.
    Şubenin telefonunu bulana kadar ayrı bir eziyet çektik, çünkü yeni açılan şube olduğundan web sayfasında telefonu yoktu.
    Şubenin numaradını bulup telefon açtım ve durumu anlattım. Görevli bana bu miktarda EFT transferinin önce Merkez Bankası tarafından sorgulandığını saat 18:00 den sonra hesabıma aktarılacağını söyledi.
    Bu arada saat 16:50 olmuştu.
    Anneme durumu anlattım, annem de onay verince satış sözleşmesini imzalayıp aracı teslim ettim.
    O gün saat 18:00' den sonra da 20.000 TL hesabıma aktarılmıştı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.