Şimdi Ara

İnternetin kaynak kodları 5.4 milyon dolara satıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İnternetin kaynak kodları 5.4 milyon dolara satıldı



    Bilinmeyen bir alıcı, orijinal World Wide Web kaynak kodunu, yaratıcı Tim Burners-Lee'den 5.4 milyon dolar karşılığında NFT biçiminde satın aldı. Müzayede 23-30 Haziran tarihleri arasında Sotheby'de gerçekleşti.



    Ayrıca Bkz.Apple sızıntılarla mücadele etmek için çalışanlarına kamera takacak



    Lotun başlangıç fiyatı 1000 dolardı ancak oranlar hızla arttı. Müzayedenin son gününde en iyi teklif 3,5 milyon dolardı, ancak son 15 dakikada başka birçok teklif gelmeye başladı.






    Gelir vakıflara harcanacak



    5.4 milyon doları veren kişi, NFT ile birlikte kaynak kodu ve zaman damgalarını içeren bir dosya, Burners-Lee'den bir mektup, ayrıca kodun animasyonlu bir videosu ve görselini içeren bir dijital poster aldı.



    İnternet kaynak kodlarının satışından elde edilen gelir, Tim Burners-Lee ve eşi Rosemary Leith tarafından desteklenen girişimlere gidecek.





  • Bence çok ucuza satılmış

  • Ben hala bu nft mantığını anlamadım sanrım sembolik bir şey

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

    Kodu satın alan internete hakim olmuyor,Günümüz internetinin en ilkel hali gibi birşey satılan. Sadece sembolik değeri var kod bir anlam ifade etmiyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trilyon dolarlara hükmeden bu kaynak kodlar milyon dolara satılması dh tabiriyle sıcak fırsattır.

  • Cpt. MacMillan kullanıcısına yanıt
    Dijital antika aslında. Teknik detayını bende bilmiyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ne yapacaklar acaba? ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cpt. MacMillan

    Ben hala bu nft mantığını anlamadım sanrım sembolik bir şey

    Hocam bu videoyu izleyebilirsin , Sanırım aynı mantık.

    İnternetin kaynak kodları 5.4 milyon dolara satıldıBarış Özcanyoutube
    Yarının dünyası Paribu sponsorluğunda hazırlanan bu videoda blok zinciri teknolojilerine, onunla üretilen kripto para birimlerine ve sanat eserlerine yönelik önemli bir gelişmeyi paylaşıyorum. Sponsor: Paribu 📲 http://bit.ly/3bGer8y 💻 https://bit.ly/38A00Ri --- Kripto para birimlerinin kullandığı teknoloji bu kez sanat eserlerinin ya da koleksiyon parçalarının özgünlüğünü tescil ediyor. Non-Fungible Token, kısaca NFT değiştirilemez token anlamına geliyor. Bu tokenlar, kripto para birimlerinin aksine birbirleriyle takas edilemiyor. Çünkü her değiştirilemez token, dijital para birimlerinin aksine birbirinden farklı. Genellikle Ethereum altyapısındaki bu dijital varlıklar, ERC-721 ve ERC-1155 standartlarına göre oluşturuluyorlar. Dolayısıyla bu JPEG resim orijinal haliyle başka bir yerde yok. Bir kişi bu resim dosyasını satın almak için Mart 2021 kuruyla 525,846,025 TL ödedi. Bunu kağıt parayla yapsaydı, onlarca kasayı doldurup taşıması gerekirdi. Tabiki bunu yapmadı. Artık 21. Yüzyıldayız. Bu ödeme ne böyle kağıt paralarla ve ne TL ne de dolar gibi bir para birimi cinsinden gerçekleşmedi. Dünyanın en eski ve en önemli müzayede kurumlarından biri olan Christie’s’de 11 Mart 2021’de yapılan açık arttırmada satılan bu resmin altındaki açıklamalara bakmaya devam edersek, eser sahibinin bir de dijital cüzdanı olduğunu görüyoruz. İşte satış sonrasında ödeme bu cüzdana kripto para transferi şeklinde gerçekleşti.
    https://www.youtube.com/watch?v=Du81IHS8gNU
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.