Şimdi Ara

İnternet üzerinden iş başvuruları sorunsalı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
2
Favori
325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • daha önceden tecrübem var, şuan son sınıf öğrencisiyim. CV'm tamamen dolu, katıldığım bir sürü eğitimler, yurtdışı projeleri var. amacım kendimi övmek değil tabi ama kariyer sitesinden başvurduğum en basit ilandan tutun da bazı alınmış eğitimler gerektiren işlerde dahil olmak üzere çoğu firma başvurumu açmıyor.. Sadece iletildi olarak kalıyor. eminim böyle elenen benden daha iyi insanlarda vardır. firmalar nasıl seçiyor bunu? başvuruyu görüntüleyen çok az, hele CV görüntüleyen daha da az...

• Cok zor donem. Telefon her caldiginda yerimden zipliyordum acaba is icin mi diye. Hic donmez diyip ilanini bile detayli okumadigim yerden donduler ve 3 haftadir calisiyorum. İlan 2 hafta sitede durdu nedense. Sonra yayindan kalkti. Yani oralarda bu tarz ilanlar da var. En azindan sizin okul varmis vakit geciyordur bi sekilde. Evde olmak daha kotu. Sabredin aniden olacak is degil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WoodGuy kullanıcısına yanıt
    haklısınız hocam ama nasıl diyim kendime yediremiyorum. yazın bir staj için başvurdum mesela, sorularda erasmus yaptınız mı diyordu yaptım, gönüllü çalışmaları soruyordu 2013ten beri çalıştığım 5-6 kurum var hala aktifim. dediğim gibi kendimide geliştiriyorum. neye göre hiç başvurumu bile açmıyorlar onu merak ediyorum sadece

umarım istediginiz isten hic ummadiginiz bir anda guzel haberler alırsınız
  • Ben mezun olduktan sonra 1.5 sene bekledım ama ıstedıgım ısıde buldum dıyemem. Deneyımım olsun dıye basladım.

• Dogrudur hocam, peki sorununuz ayni mi? Basvurdugunuz ilanlarin incelenmemesi mi?

• tcancan kullanıcısına yanıt
    Dostum zaten ılanlar hıc degısmıyor sadece guncellenıyor yanı eleman alımının ne zaman yapıldıgını bılemıyorsunuz. Ornegın benım basvurdugum ılana gorusmeye gıttım 2 sefer gorusmeye cagırdılar begendılerını soyledıler ama bırdaha gerı donus yapmadılar. Bır sure sonra aynı ılana arkadasım basvurdu ılk gorusmede o gun ıcerısınde ıse alım surecı tamamlanmıs. Ilanı ınceleseler bıle bu surec aylar suruyor. Bıraz da sans meselesı.

• Anladim, benim basvurdugum guncellenecek tarzda bir is alimi degil 1senelik bir is ve 1ogrenci alinacak. Sizin en azindan basvurunuz goruntulenmis, incelenmis ki cagirilmissiniz. Benim oda yok acilmiyor basvurum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tamamen aynı durumdayım iş arıyorum ilk başlarda bakmadığım işlere bile başvurmak zorunda kaldım para suyunu çekince ilanlar orada yenilenip duruyor başvuru yapıyorsun ilginiz için teşekkür ederiz mesajı hariç iletişime geçen kimse yok ne olacak böyle anlamadım.
  • RdvnKrca kullanıcısına yanıt
    mutlaka bir sistemleri vardır ama ne kadar etkili olabilir ki? en fazla doluluk oranına göre eleyip açarlar falan ama bilmiyorum yani bütün başvurular incelense o kadar başvuru alan ilanlar da var tabii...
  • telefon etmekte de fayda vardır aksi belirtilmedikçe.
  • bu durumda biraz kafayı kullanmak lazım.
    dönmüyorsa sen git firmaya ilanınızı gördüm iş görüşmesine geldim de.
    en fazla kovarlar biraz yırtık olmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgo_cr7 -- 2 Ocak 2017; 14:55:17 >
  • Kimseyi almayan şirketlerin amacı cv avcılığı diye birşey okudum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bazı firmalar reklam peşinde, kariyer ve yenibiriş 'te ilan verip..tanınırlığını artırıyorlar.yani eleman arayan yok. sen düzgün nitelikli üniversite mezunu olsan bile, artık özel şirketler lise mezunu tercih ediyorlar, elden cv bıraktığın firmalarda bile lise mezunu çalışıyor ama size tecrübeniz yok vs. diğip kandırıp geri gönderiyorlar.. ayrıca ankarada herkes tanıdığını alıyor, torpil yoksa iş zor..
    birde şu var artık devlet üniversite bitirenleri bile işe almıyorlar ya özel üni veya kolej mezunu olman lazım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcheLoN_ -- 4 Ocak 2017; 22:26:58 >
  • Meslekleri de yazsaydınız keşke :-)

İlk işimi mezun olduktan ve tatil yapıp bitirdikten hemen sonra buldum ama isteklerimi beğenmediler. Yüksek için bir gün izin istedim, bir de geçici çalışma durumum vardı. Abarttım yani. Her neyse 6 ay bu şartlarımı kabul eden bir yer anca bulabildim, yine internetten. Hala da orada çalışıyorum. Işe yarıyor bence o siteler.

Tanıdığınız varsa tabii ki çok daha rahat iş bulabilirsiniz.
  • TMoE T kullanıcısına yanıt
    mesleğiniz nedir hocam

• Aklimi kullanma onersi sunan arkadasim; sagol! Basvurdugum yer market elemani degil, kurumsal firmalar. Polemik yaratmak istemiyorum ama cogu buyuk firmalarin secimleri genel mudurluk uzerinden yapildigina dair sizde akil yurutun...
  • TMoE T kullanıcısına yanıt
    Meslek derken hocam; calistigim pozisyonlari mi yoksa basvurdugumu mu soruyorsunuz? Genelde kurumsal firmalarin stajlarina basvuruyorum.

• Elektrik Müh. hocam.

@panter20

Hangi bölümden mezunsunuz? Tecrübeleriniz neler ve ne tür bir iş arıyorsunuz?

İş bulmakta uzman değiim ama bikaç kelam edeyim. Staj yeri bulmak ciddi bela. Kurumsalları torpilliler kapıyor, ne kadar iyi olursan ol bir yere kadar. O yüzden, hiç bulamazsan, daha düşük profilli yerleri hedefle.

Bir de moralini bozma. Şu an piyasa da durgun zaten. Kimler kimler iş bulmuyor ki!

Stajlarımı firmaların kendi sitelerindeki iş formlarını doldurarak bulmuştum. Işimi de Kariyer.net üzerinden. Yani firmaların kendi sitelerini de deneyebilirsin. Kimileri İK cılara direkt e-posta atın diyor da ben hiç denemedim.

@tcancan
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.