Şimdi Ara

internet paketim cok cabuk bitiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
30.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Samsung galaxy grand kullaniyorum internet paketi yapali 5 6 saat oldu 30 mb gitti bu normal midir telefonum rootsuz interneti kullanan hangi uygulamalar vardir kapatmam gereken yardimci olur musuniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

İnternet Paketiniz Neden Çabuk Bitiyor?

Günümüzde internet, günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Ancak, internet paketlerinin hızla tükenmesi, kullanıcılar için can sıkıcı bir sorun haline gelebilir. İnternet paketinizin neden çabuk bittiğini anlamak ve buna çözüm bulmak için aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmalısınız:

• Aşırı Video İzleme: Yüksek çözünürlüklü video akışı, internet paketlerinin önemli bir kısmını tüketebilir. Günlük video izleme sürenizi azaltmak veya daha düşük çözünürlükte video izlemek paketinizin daha uzun süre dayanmasına yardımcı olabilir.

• Arka Plan Uygulamaları: Arka planda çalışan uygulamalar, farkında olmadan internetinizi tüketebilirler. Kullanmadığınız uygulamaları kapatmak ve arka plan veri kullanımını sınırlamak, internet kullanımınızı optimize etmeye yardımcı olabilir.

• Yazılım Güncellemeleri: Büyük yazılım ve işletim sistemi güncellemeleri, önemli miktarda veri indirilmesini gerektirebilir. Bu güncellemeleri mümkün olduğunca Wi-Fi bağlantısı varken yapmak, internet paketinizin korunmasına yardımcı olabilir.

• Otomatik Yedeklemeler: Fotoğraflar, videolar ve diğer dosyaların otomatik yedeklenmesi, internet paketinizde gözle görülür bir tüketime neden olabilir. Bu yedeklemeleri yalnızca Wi-Fi bağlantısı varken yapmayı veya manuel olarak kontrol etmeyi deneyin.

• Dosya İndirmeleri: Büyük dosyaların sık sık indirilmesi, internet paketinizin hızla tükenmesine yol açabilir. Mümkün olduğunca dosya indirmelerini Wi-Fi bağlantısı varken gerçekleştirin.

• Virüs veya Kötü Amaçlı Yazılım: Virüsler ve kötü amaçlı yazılımlar, arka planda çalışarak internetinizi aşırı tüketebilirler. Antivirüs yazılımınızı düzenli olarak güncellemek ve bilgisayarınızı taratmak, bu tür sorunları önlemeye yardımcı olabilir.

• Zayıf Sinyal Gücü: Zayıf Wi-Fi sinyali, cihazınızın internete daha zor bağlanmasına neden olabilir. Bu da daha uzun süre bağlı kalmanıza ve daha fazla veri tüketmenize neden olabilir. Sinyal gücünüzü artırmak için yönlendiricinizi daha merkezi bir konuma yerleştirin veya bir sinyal güçlendirici kullanın.

Bu faktörleri göz önünde bulundurarak, internet paketinizin neden çabuk bittiğini belirleyebilir ve buna göre önlemler alabilirsiniz. Bu adımları uygulayarak, internet kullanımınızı optimize edebilir ve paketinizin daha uzun süre dayanmasını sağlayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Push bildirimlerinden dolayi olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Central Park

Push bildirimlerinden dolayi olabilir.

Nedir o acaba veya nasil kapatabilirim bide kapatirsam zarari olur mu ilk android telefonum daha cozemedim malesef

• quote:

Orijinalden alıntı: atakanredbayrak

quote:

Nedir o acaba veya nasil kapatabilirim bide kapatirsam zarari olur mu ilk android telefonum daha cozemedim malesef

Kesin Bilgim Yok Ama Opera Daha Az Veri Kullanıyor Bence Onu Kullan
    Fakat Operanın Bazı Sayfaları Bi Acayip Yüklediği de Gerçek
  • quote:

Orijinalden alıntı: s60v3

quote:

quote:

Kesin Bilgim Yok Ama Opera Daha Az Veri Kullanıyor Bence Onu Kullan
    Fakat Operanın Bazı Sayfaları Bi Acayip Yüklediği de Gerçek

Ama soyle bisy var nete filan hic girmiyorim sadece whatsapp kullandim birazda twittera girdim uygulamadan

• Whatsapp ve twitter girdiysen tek çok gitmiş gerçekten

• quote:

Orijinalden alıntı: forum1

Whatsapp ve twitter girdiysen tek çok gitmiş gerçekten

Iste bende anlamadim blackberry kullaniyodum bundan once onda hic gitmiyodu bu kadar fazla vr ayni seyleri yapiyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Telefonunuzda çok program yüklüyse ve bu programlar arka planda çalışarak internet kullanımına sebep oluyorlarsa internetinizin çok gitmesi muhtemeldir. Android sürümünüz 4.0 üzeri ise: ayarlar kısmından veri kullanımı bölümüne gidin ve paketinize göre veri sınırı belirleyin. Daha sonra internetinizi kullanmasını istemediğiniz uygulamaların veri ağı iletişimini kesin. Aynı zamanda bu kısımdan hangi uygulamanın internetinizi en çok kullandığını görebilirsiniz. Eğer sürümünüz 4.0 altında ise uygulama sayısını azaltmak yada root ve/veya custom rom ile veri erişimini kontrol etmeyi deneyebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: musabatas

Telefonunuzda çok program yüklüyse ve bu programlar arka planda çalışarak internet kullanımına sebep oluyorlarsa internetinizin çok gitmesi muhtemeldir. Android sürümünüz 4.0 üzeri ise: ayarlar kısmından veri kullanımı bölümüne gidin ve paketinize göre veri sınırı belirleyin. Daha sonra internetinizi kullanmasını istemediğiniz uygulamaların veri ağı iletişimini kesin. Aynı zamanda bu kısımdan hangi uygulamanın internetinizi en çok kullandığını görebilirsiniz. Eğer sürümünüz 4.0 altında ise uygulama sayısını azaltmak yada root ve/veya custom rom ile veri erişimini kontrol etmeyi deneyebilirsiniz.

Bunu yazmaya geldim gidiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Can Bozok

quote:

Telefonunuzda çok program yüklüyse ve bu programlar arka planda çalışarak internet kullanımına sebep oluyorlarsa internetinizin çok gitmesi muhtemeldir. Android sürümünüz 4.0 üzeri ise: ayarlar kısmından veri kullanımı bölümüne gidin ve paketinize göre veri sınırı belirleyin. Daha sonra internetinizi kullanmasını istemediğiniz uygulamaların veri ağı iletişimini kesin. Aynı zamanda bu kısımdan hangi uygulamanın internetinizi en çok kullandığını görebilirsiniz. Eğer sürümünüz 4.0 altında ise uygulama sayısını azaltmak yada root ve/veya custom rom ile veri erişimini kontrol etmeyi deneyebilirsiniz.

Bunu yazmaya geldim gidiyorum

Alıntıları Göster
    Güncellemeleri sadece Wİ-Fİ ile yap seçenegi var o aktif olsun. Senin arka plan uygulamalarının bitirmesine imkan yok o kotayı.
    benimde şoyle bir tezim oldu, 250 mb internet kullanırken hemen bitiyordu, ama şirket data limitlerini 100 mb yapınca bitmedi nedense; Şimdi bir ay dayanıyor nerdeyse...

bence yüksek gösterilen kotalarda upload ve download birlikte sayılıyor yani data trafiğine kota koyuyorlar, düşüklerde ise sadece download yada upload için sayım yapıyorlar.. başka bir açıklama gelmiyor benim aklıma çunku kullanım aynı telefon aynı kullanan aynı... sadece paket değişti...

ALINTIDIR...

• quote:

Dediklerinizi yaptim android os diye bisry var onunkinide veriden kullanmayi kapatirsam bi sorun olir mu acaba?

• quote:

Güncellemeleri sadece Wİ-Fİ ile yap seçenegi var o aktif olsun. Senin arka plan uygulamalarının bitirmesine imkan yok o kotayı.
    benimde şoyle bir tezim oldu, 250 mb internet kullanırken hemen bitiyordu, ama şirket data limitlerini 100 mb yapınca bitmedi nedense; Şimdi bir ay dayanıyor nerdeyse...

bence yüksek gösterilen kotalarda upload ve download birlikte sayılıyor yani data trafiğine kota koyuyorlar, düşüklerde ise sadece download yada upload için sayım yapıyorlar.. başka bir açıklama gelmiyor benim aklıma çunku kullanım aynı telefon aynı kullanan aynı... sadece paket değişti...

ALINTIDIR...

Hocam o guncelleme olayi nerde tam olarak bulamadimda

• Bilmiyorum Bir Siteden Alıntı Yaptım Oradakinin de Seninki Gibi Sorunu Varmış Bu Şekilde Çözmüş Siteyi Bulursam PM Atarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicki Nick

Bilmiyorum Bir Siteden Alıntı Yaptım Oradakinin de Seninki Gibi Sorunu Varmış Bu Şekilde Çözmüş Siteyi Bulursam PM Atarım
    Gönerdim
  • quote:

quote:

ALINTIDIR...

Hocam o guncelleme olayi nerde tam olarak bulamadimda

Google play store ayarlarında. Uygulamaları sadece wi-fi de güncelle seçeneği.

• quote:

quote:

Dediklerinizi yaptim android os diye bisry var onunkinide veriden kullanmayi kapatirsam bi sorun olir mu acaba?

Android os ayarlarını kapatırsanız play store vb. Sistem uygulamalarında sorun yaşayabilirsiniz. Fazla kota harcayan kullanıcı uygulamalarını kapatmanız sizin için yeterli olacaktır.

• Google ın konum belirkemesini kaldırmanı tavsiye edebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: slmsoyle

Google ın konum belirkemesini kaldırmanı tavsiye edebilirim.

Onu nasil yapabilirim

• Ben android 4.0 kullanıyorum orada gps ayarlarında bir seçenek var o seçili olmayacak.
    Eğer facebookta yer bildireceksen o zaman açarsın.

Bir de google ayarları var menüde goıgle play in yanında oradaki konum seçeneklerinde konum bildirme kapalı olsun.

• Aradaslşlar bende bu sorunu yasiyorum 4 günde 362 MB gitti veri kullanimi nasıl ayarlanır uygulamalar nasil engellenir lütfen yardım edin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.