Şimdi Ara

İnternet-kafeler batacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
1
Favori
8.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Elektiriğin kWh başına fiyatı 2 TL. Her biri 500Watt olan 10 bilgisayarlı internet kafede oyuncular her saat 10 TL elektrik masrafı yapacak. Günde 12 saat açık kalsa 120 TL. Ayda 3600 TL. Kira gibi.


    Biz internet kafeye gitmeyip kendi 700watt bilgisayarımızda oynayarak saatine 1.4TL vereceğiz. Artık oyunları nasıl daha iyi oynarız yerine nasıl daha çabuk oynarız diye soracağız.


    Fatura az olsun diye ha bire aç-kapa yapacağımızdan, anakartın ve sabit diskin anası ağlayacak, daha çabuk bozulacak. Zaten bilgisayar parçaları da çok pahalı. Ekran kartı yananın hayatı kayacak. Dandiri dandiri dasdandik gt710 bile 1000 TL:

    www.vatanbilgisayar.com
    MSI GeForce GT710 ekran kartı fiyatı, teknik özellikleri, modelleri. MSI GeForce GT710 2 GB en uygun fiyatlarla sadece Vatan Bilgisayar'da. Satın Al!
    https://www.vatanbilgisayar.com/msi-gt710-gddr3-2gb-64bit-nvidia-geforce-dx12-ekran-karti.html

    Şaka gibi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 12 Ocak 2022; 17:17:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Sene olmus 2022 internet cafe mi var hala? Enteresan... 2010'larda bitmis olmasi gerekirdi benim yorumum. Ha gerci yokluklarin ulkesi Yeni Turkiye'de normal, millet hangi parayla evine bilgisayar alsin? Hadi aldi, hangi parayla oyun alsin oynasin?


    Edit: 2000'ler yazmisim simdi farkettim 2010'lar olacakti. 

    Turkiye'de internet cafe'lerin baslarina denk geldi benim cocuklugum. 1995'lerde ilk internet cafe acilmis Turkiye'de. 4-5 sene icerisinde yayginlasmis. Bende hatirliyorum ortaokuldaydim internet cafe ile tanistigimda, multiplayer Quake-2 oynamaya internet cafe'ye giderdim sene 1997-98.


    Sonrasinda lisedeyken internet kafeler bi anlamda zirvelerini yasar oldular. Half-Life, Delta Force, Rainbowsix, Ultima Online, AoE, StarCraft vb. multiplayer oyunlar oynaniyordu. CS ilk ciktiginda resmen atom bombasi gibi Counter Strike'tan baska oyun oynanmaz oldu bi donem internet cafelerde.


    FIFA'yi falan saymiyorum zaten. 2000'lerde War Craft 3 cikmisti. Oradan koridor oyunlari derken DOTA patladi ki asli WC3'un modlaridir hatirladigim. Neyse takim oyunlari, coklu LAN oyunlari ile beraber internet cafeleri bir kultur haline gelmeye basladi. Clanlar vs. bulusma mekanlari. Turku Bar gibi internet cafe ortamlari vardi resmen. Oranin mudavimleri, degismezleri, abileri vs. 


    Online MMORPG'ler de internet cafe'lerin zirvelerini yasanmasina neden olan bir diger faktordu. WoW, SilkRoad, Knight Online, Lineage, Metin2 vs. vs.


    Arkadasimin abisi ilk internet cafeyi acmisti bizim evin oralardaki. 11 Eylul saldirisini internet cafe'de izlemistik "Aha lan ne oluyor!" diye...


    O donemlerde bilgisayar kullanimi bugunki kadar yaygin degildi. Internet cogu evde 56k modemle bir yere kadar. Belli basli semtlerde kablo.net ADSL vardi o da heryerde degil. Yine o kadar ping, o kadar lag internet cafedeki tadi vermiyordu multiplayer ya da online oyunlarda. Birde oynanan oyunlarin cogu LAN ortaminda keyif verdigi icin internet cafe'ler 2000'lerin basinda olmazsa olmazdi benim gorusum.


    2010'lara gelindiginde artik bilgisayar kullanimi daha yayginlasmis, internet kullanimi ve hizida nispeten her eve en kotu ADSL hizmeti saglanir olmustu. Multiplayer oyunlarda yine online oynanabilir hale geldigi icin millet evinden oynamaya baslamisti.


    Bunlar benim gozlemlerim. Memur bir ailenin cocugu olarak Izmir'de bu sekilde evrildi asagi yukari.


    Simdi gelmisiz 2022 yilina. Bunca teknoloji, bunca gelismislik icerisinde internet cafe varligi ya da bu kadar "olmazsa olmaz" olmasi bende 3. Dunya Ulkesi imaji uyandiriyor.(ki zaten gunumuz Turkiye'si bir 3. Dunya Ulkesi malesef...)


    Tamam, olmasinda bir beis yok. Insanin bir isi dustugunde halledebilecegi yerler olmasi normal ama yukarida bahsettigim baslangic ve yokluk donemlerine kiyasla hala bu denli ragbet goruyor olmasi bana cok abest geliyor.


    Dedigim gibi ben empati yapamiyorum. Yas gelmis 36 ya. Eski dostlarla arada oyun oynuyoruz diye evden cikip sigara alir gibi bir oyun bilgisayari alabilecek ekonomik ozgurluge ulasmisiz Allah'a sukur. Bu nedenle belki empati yapmakta zorlaniyorum internet cafe olgusunun hala populer olmasina...


    Biraz uzun oldu ama olayi en basindan degerneldiresim geldi biraz, kusura bakma 

  • Sene olmus 2022 internet cafe mi var hala? Enteresan... 2010'larda bitmis olmasi gerekirdi benim yorumum. Ha gerci yokluklarin ulkesi Yeni Turkiye'de normal, millet hangi parayla evine bilgisayar alsin? Hadi aldi, hangi parayla oyun alsin oynasin?


    Edit: 2000'ler yazmisim simdi farkettim 2010'lar olacakti. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leipold -- 12 Ocak 2022; 21:38:15 >
  • Leipold kullanıcısına yanıt

    Var hala ya fifa, valorant, lol, zula, pubg oynatıyorlar genelde.

  • bu hesaplamalar yanlış ya pc sürekli 500 watt 700 watt yiyen bir makina değil. yaptığın işleme göre yediği watt değişir.

    dümdüz sitede geziyorsan pek elektrik yemez mesela

  • Iyi de bunlari evden oynamak daha rahat degil mi? Hele lol icin internet cafeye mi gidilir? Zaten full online, 10 dakika sira bekliyorsun rank atarken... Neyse bilemedim, demek milletin oynayacak imkani yok evinde.  

  • millet undervolt yapmayı öğrensin şimdiden 30-40 watt kurtarırsınız ne kurtarsanız kar


    3 yıldır uv ile kullanıyorum kartı 30-40 watt daha az yakıyor

  • Naganzo N kullanıcısına yanıt

    Crysis oyuncuları 1kW bile çeker hocam. Oyununa bağlı. Battlefield yine çok çeker. Dota 2 belki orta seviye çeker.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 12 Ocak 2022; 17:27:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Leipold kullanıcısına yanıt

    Evet hocam PC oyunculuğu pahalı baya. Vatancomputer'da bile en ucuz kasa 8050 tl r5 1600 ve gt730 özellikli.

  • elektriğin kilowatı nerde 2 lira ? 1.20 tl falan. hiçkimse zararına iş yapmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ticarethane birim fiyati 1.89TL. Dağıtım ek ucreti 0.3 TL. Yani 2den fazla. Internet kafe ticarethaneden sayılır bence.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 12 Ocak 2022; 17:55:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Leipold kullanıcısına yanıt

    Herkesin durumuna gore hocam, parasi olmayan cocuk nasil aldirsin anasina babasina zor olur. Arada bir gider iste hevesini alir. Ulkenin sartlari malum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 bilgisayar 12 saat açık kalsa, saatlik 5 lira alsalar kullanım ücreti olarak, eder 600 lira gelir. 40% kar kalsa 240-250 lira kar. Ayda 7000 lira anca kalır adama.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 12 Ocak 2022; 18:2:14 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Leipold kullanıcısına yanıt

    Aynen imkan yok :D Razer set ve oyuncu koltuğu olan kaliteli internet kafeye arkadaşlarla gitmek hem daha keyifli oluyor hemde daha ucuza geliyor

  • Aslında bulut-bilişimle olay çözülür. Bulutu jeotermal santralin dibine kurcan elektrik bedavaya gelcek. Sonra internet kafedeki 60-70watt bilgisayardan bağlantı kurarak oynayacan. Böyle bir 100kW jeotermal sistemden en az 10 tane internet kafe yararlanır. 100kW jeotermal kaça inşa edilebilir acaba? Veya hidroelektriğin dibine kurulabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 12 Ocak 2022; 18:8:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunların bazıları arkada eth mining falan yapıyorlardı, şimdi elektrik faturaları katlanınca o da çok kazandırmayabilir. En azından ellerindeki ekran kartlarını piyasaya salsalar da bari kartlar ucuzlasa  

  • Anladim arkadaslar. Ben empati yapamadim bir an. Neyse internet cafelere de gelir bir %100 zam yakinda o zaman...


    @BinarySearchTree @erkahn @Crimson Red

  • Naganzo N kullanıcısına yanıt

    al bakalım 3080 ti kac watt cekıyor gorelım :D

  • usta ne hücuma geçtiniz anlamadım yanlış birşey dediğimi düşünmüyorum.

  • Gtx 1060lı olan bilgisayarda saati 7.5 TL idi. Belki de zamlanmıştır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • genelde ergenlerden kazanıyorlar,babalarıda dar gelirliyse internet kafede takılıyorlar mecbur oyun pc leri pahalı herkesin babişkosu alamaz doktor mühendis çocuğu olması lazım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 12 Ocak 2022; 19:31:35 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.