Şimdi Ara

İNTERNET KAFE İÇİN SERVER?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1) Merhaba arkadaşlar, yakın tarihte internet kafe açacağım bilmediğim bir sorunum var. Tek 1 server üzerinden tüm cilient makinalara veri dağıtımı olacak. Client makinelerde hdd bulunmayacak. Bu sistemde özellikle bileşen olarak yüksek olması gereken nedir? İşlemci olarak ryzen 5 2600 düşünüyorum 3000mhz hız destekliyor. 32gb 3000mhz ram ile bu ikili iş görür mü?

2) Bu server sistemi hakkında internette bolca yazı var birde şahıslar yaptıkları işleri pazarlayıp duruyorlar. Bu sistemin başımı ağrıtmasından korkuyorum çünkü client makineler tek 1 tane 5 tb lik hdd üzerinden okuyacak verileri. Donma kasma sistemin yavaş işlemesi mekanın karizmasını çizmesinden korkuyorum.

Bilgisi olan arkadaşlardan konu hakkında yorum yapmasını istiyorum.

• Merhaba arkadaşım, 15 yıllık kafeci olarak yardımcı olayım. Yapmak istediğin sistem için ccboot veya isharedisk kullanman gerekir. Ben kesinlikle ccboot öneririm. Server sisteminde işlemciye çok iş düşmüyor. Mesela ben 60 pc için 3. nesil i3 işlemci kullanıyorum. Anakart 6gb sata 3 portu en az 4 tane olmalı. Switchlerin kesinlikle gigabit olmalı kablolar cat 6 olmalı aklına takılan bişey varsa sor yardımcı olayım.

Örnek server sistemler

30 Bilgisayara Kadar

İşlemci : Intel Core i3

Ram : 16 Gb

Anakart : 4 Adet 6Gpbs Sata Portlu

SSD : 3 Adet 120 Gb SSD

HDD : 6 Tb Performans

60 Bilgisayara Kadar

İşlemci : Intel Core i5 +

Ram : 32 Gb +

Anakart : 6 adet 6 Gbps Sata Portlu

SSD : 2adet 120Gb 1 Adet 240Gb (500/500mbs +)

HDD : 6 Tb Performans +

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Abi seni allah gönderdi. Serverin pahalı olması canımı sıkıyordu. Böyle bir sistemin yetmesi çok iyi. bu ccboot u kuracak hiç kimse yok hatayda bildiğin birileri var mı yardımcı olabilecek. Yada gelip kurabilecek? Dükkan arıyorum şuanda sanırım bir hafta on günden kafeyi açacağım.

Birde hangi programları kurmalıyım ana makineye? Hangi program ne işe yarıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FIRAT_G_ -- 15 Kasım 2018; 5:2:12 >
  • Ben ccbootu kendim kurdum ama uzaktan kuranlar var. Yanlız bu program ücretli lisans alman lazim ve sakın korsan kullanma, dükkan full doluyken pcler kapanır başa çıkamazsın. Birde bu serverı başka iş için kullanma yani hesap yönetimi, cıktı alma gibi işleri başka pc den yap herkes öyle yapıyor. Pan cafe pro hesap yönetimi için çok iyidir başka bişey kurmana gerek yok ama dediğim gibi ccboot serveri ayrı olsun. Bu sistemde anakartların aynı olması çok iyi olur, yani pc alırken buna dikkat et , ekran kartlarida ya hepsi amd olsun yada nvidia olsun. Yarisi amd yarisi nvidia olmaz. Olurda çok uğraştırır gerek yok.

Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.