Şimdi Ara

Laptop evdeki wifi ağını görmüyor.!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
15.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    sorunum şu ki laptop um evdeki wifi ağını görmüyor yani hiç görmüyor.
    bu konuda araştırma yaptım fakat bir çözüm bulamadım.
    Ana ağ en alt katta ve ben 2. kattayım her kat için ayrı bi modem dağıtım noktası kurmuşlar.
    MESELA kat1 ağını laptop zar zor görüyor fakat kat 2 yani benim bağlanıcağım ağı görmüyor.
    telefonumda wifi açtıgımda kat2 yi görüyor ve bağlanıyor, Laptop ta driver ler güncel. win 8.1 kullanıyorum ve 4.nesil casper,
    daha önce görüyordu fakat sınırlı diyordu servis geldi sanırım sınırlı olayını düzeltti şuan kat1 ve etraftaki wifileri görüyor fakat kat2 yi görmüyor.
    YARDIMCI OLABİLECEK VARSA ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKÜRLER..

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayarım WiFi Ağını Görmüyor: Sorun Giderme Rehberi

Bilgisayarınızın evdeki WiFi ağını görmediği sorunuyla karşı karşıyaysanız, aşağıdaki sorun giderme adımlarını izleyebilir ve sorunu kısa sürede çözüme kavuşturabilirsiniz:

• Bilgisayarınızın Kablosuz Bağlantı Özelliğini Kontrol Edin: Bilgisayarınızın kablosuz özelliğinin açık olduğundan emin olun. Genellikle, bilgisayarınızın kenarlarındaki düğmeler veya fonksiyon tuşları aracılığıyla kablosuz bağlantıyı açıp kapatabilirsiniz.

• WiFi Ağının Varlığını Doğrulayın: Bilgisayarınızın bulunduğu konumda, evinizdeki WiFi ağının yayınlandığını doğrulayın. Yakınlarda başka bir WiFi ağına bağlı başka bir cihaz varsa, bu cihazla bağlantınızı kontrol edin.

• Yönlendiriciyi Yeniden Başlatın: Yönlendiricinizi kapatıp birkaç dakika sonra tekrar açmak, ağ sorunlarını çözmeye yardımcı olabilir. Bu işlem, yönlendiricinizin belleğini temizler ve bağlantıları yeniden kurar.

• Bilgisayarınızı Yeniden Başlatın: Bilgisayarınızı yeniden başlatmak da ağ sorunlarını çözmede etkili olabilir. Yeniden başlatma işlemi, bilgisayarınızın işletim sistemini ve ağ ayarlarını yeniler.

• Ağ Sürücülerinizi Güncelleyin: Bilgisayarınızın WiFi sürücülerinin güncel olduğundan emin olun. Eskimiş sürücüler, WiFi bağlantısı sorunlarına neden olabilir. Sürücüleri üreticinizin web sitesinden indirebilir ve yükleyebilirsiniz.

• Güvenlik Duvarı Ayarlarınızı Kontrol Edin: Güvenlik duvarı yazılımınız, bilgisayarınız ile WiFi ağınız arasındaki bağlantıyı engelleyebilir. Güvenlik duvarı ayarlarınızı kontrol edin ve WiFi ağınıza erişim izni verdiğinden emin olun.

• IP Adresi Çatışması Olup Olmadığını Kontrol Edin: Aynı ağa bağlı birden fazla cihazın aynı IP adresine sahip olması, WiFi bağlantı sorunlarına yol açabilir. IP adresi çakışmalarını önlemek için yönlendiricinizin DHCP ayarlarını kontrol edebilir ve gerekirse manuel IP adresleri atayabilirsiniz.

Bu sorun giderme adımlarını uyguladıktan sonra, bilgisayarınızı yeniden başlatın ve WiFi ağınıza bağlanmayı deneyin. Sorun devam ediyorsa, daha fazla destek için internet servis sağlayıcınıza veya bilgisayar üreticinize başvurmanız gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 4ikaos kullanıcısına yanıt
    Yüksek ihtimal wifi kartının anten bağlantısında sorun var. Servise vermen lazım cihazı kardeşim.

Laptop evdeki wifi ağını görmüyor.!
  • tekniksel bi sorun olamaz çünkü kat 1 i görüyor veya telefonun wifi sini görüyor.
    Acaba modem ayarlarındaki port kapısı numarası auto ayarlıymış kanal seçimini hangi kanala alsam sorun çözülür tek tek denemem gerekir mi ?
  • Hocam elinizle baglan deyin ardından modemin kullanıcı adını ve şifreyi elinizle girin oyle olabılır
  • Pardon kardeşim özür dilerim. Yanlış okumuşum. Kat2'ye bağlanıp kat1'e bağlanamıyorsunuz diye anlamışım.
    Ağ ve paylaşım merkezinde "Kablosuz ağları yönet" kısmında kat2 ile ilgili bişey varsa silin tekrar deneyin.

Not: Cevap yazdığınızda haberimin olması için lütfen mesajımın üstündeki cevapla butonunu kullanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mocle -- 12 Eylül 2014; 13:39:03 >
  • Mocle kullanıcısına yanıt
    Hertürlü ayarı denedim acaba win 8.1 ile ilgili bi sorun mu ? yani laptop her türlü ağa bağlanıyor.
    geçen bi ayar yaptılar kat2 yi görüyor fakat sınırlı diyordu internet ıp tanımlaması yapılamıyor diyordu, Şimdi o ayarları yaptıktan sonra sınırlı olayı düzelti ,
    fakat şimdide kat2 yi görmüyor önceden görüyordu yani donanımsal bi sorun yok, wifi ayarları , win 8.1 , yada pc de bi ayardan kaynaklı sanırım ama bulamıyorum.
  • Mocle kullanıcısına yanıt
    Edit: Sorun çözüldü.
    Kardeşim genede çok sağol yardımın için, durum şöyle oldu,
    Öğrenciyim ve binadaki ana modem en alt katta markette , adama bir kaç ayar yapıcam dedim olmaz daha öncede birileri karıştırdı bozdu dedi,
    servis çağırıcam dedi çağırdı oda yapamadı, e bilgisayarada sokmuyor beni,
    ardından kat 1 in zar zor çektiği bi an bağlandım ve zynel arayüzüne girdim,
    SORUN DEDİĞİM GİBİ ÇIKTI PORT KANALINI OTOMATİK YAPMIŞLAR, 11 KANAL İÇİNDEN 6 NUMARALI KANAL I SEÇTİM VE GİRİŞ YAPTIM BU KADAR,
    ŞİMDİ SORUN ÇÖZÜLDÜ :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4ikaos

Edit: Sorun çözüldü.
    Kardeşim genede çok sağol yardımın için, durum şöyle oldu,
    Öğrenciyim ve binadaki ana modem en alt katta markette , adama bir kaç ayar yapıcam dedim olmaz daha öncede birileri karıştırdı bozdu dedi,
    servis çağırıcam dedi çağırdı oda yapamadı, e bilgisayarada sokmuyor beni,
    ardından kat 1 in zar zor çektiği bi an bağlandım ve zynel arayüzüne girdim,
    SORUN DEDİĞİM GİBİ ÇIKTI PORT KANALINI OTOMATİK YAPMIŞLAR, 11 KANAL İÇİNDEN 6 NUMARALI KANAL I SEÇTİM VE GİRİŞ YAPTIM BU KADAR,
    ŞİMDİ SORUN ÇÖZÜLDÜ :)

şimdi iki yıllık konuyu hortlatıcam ama hocam sana teşekkür etmek istedim dediğini denedim oldu bu sefer de yakında çekiyor uzakta görmüyor olsun en azından bu şekilde sorunun modemde mi yoksa bilgisayarda mı olup olmadığını anlarız tekrar teşekkürler.

• Wifi kartınız bozulmuş.Gidin bir GTX 1080 alın.Wifi ağınız görünür olsun.
  • CatastropheTM kullanıcısına yanıt
    Laptop un wifi kartı genelde modem ile uyuşmuyor modemler yeni sürüm laptop eski olunca teknolojisini yakalayamıyor :D sonuçta hergün gelişiyor bu meret.
    O yüzden ya tek tek deneyerek en uygun çeken kanalı bulucaksın. eğer pc seninse dene yoksa bazı kanalları hiç görmüyor görmeyince nete bağlanıp tekrar yapamazsın ayarı.
    Seninse zaten net gir yap ayarlarını en uygun kanalı bul öyle devam et. bazen yavaş olabilir. şifreni arada güncelle tek bir kişiye bile versen başkasına söyleme diye illaki o şifre dağılıyor herkese. arada bi güncelle şifreni netin yavaşlamasın. çünkü başkaları girerse aynı kanal üzerinden giriş yapıldığı için çok karışır ortalık bi hayli zorlar neti.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.