Şimdi Ara

internet explorer 6 (ie6) yüklemek. Acil ve Önemli!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    1 haftadır uğraştığım ve çözemediğim bir problem var. Bir müşterinin makinesine ie6 yüklenilmesi gerekiyor (kullandıkları SAP server sadece ie6 desteklediği için), ve ben xp ile hazır kurulu gelen internet explorer 7 (ie7) yi kaldırıp da ie6 yükleyemedim. Bu işte uzmanım, yıllardır işletim sistemleri ile çok haşır neşir oldum ancak internetten (hem türkçe hem yabancı kaynaklardan) edindiğim tüm bilgiye, pek çok uğraşıma rağmen makineye ie6 kuramadım. Türkçe kaynaklarda zaten çok az bilgi var ancak yabancı kaynağın birisinde, web tasarımcıların yaptığı sitelerin nasıl göründüğünü anlamaları için eski sürüm internet explorer kullanmak istemeleri sonucu, "multiple explorer" diye bir program ile eski explorer versiyonlarını (6, 5.5,5.1 vs) kurmak mümkün dior. Ben de o şekilde kurdum, ie6 başlıklı tarayıcı yüklendi ama sonuç aynı. siteye giriş yapıldığında yine şirketin kendi programı çalışmıyor. internetten bulduğum xp versionlarının hepsinde de sp3 veya sp2 gömülü, yani ie7 tümleşik olarak geliyor ve kalkmıyor. PRogram ekle/kaldırdan windows bileşenlerinden ie7 yi kaldırmayı denedim, kaldırdım, sonra ie6 yı kurarken "sisteminizde daha güncel bir ie versiyonu var, kurulum iptal" dedi ve devam etmedi. Başka bir versiyon xpde ise, ie7yi program ekle kaldırdan kaldırırken değişik bir .ini dosyası istedi (ie7 kurulum cd sini takın veya dosyanın yerini gösterin diye bir pencere). XP cd sinin içinde böyle birşey bulamadı, ben de internetten ie7 kurulum dosyalarını indirdim, sonra o klasörün içinden gerekli dosyayı buldu, kaldırma işlemi devam ederken tekrar başka bir dosya istedi o klasörde olmayan. Kafayı yedirtecek yani o dereceye geldim.
    Eski sürüm bir XP kurulum cd si ile denemek istedim, bu sefer de xp hddyi görmedi (SATA portuna bağlı HDD leri görmüyor eski sürüm XP ler bilirsiniz.) bana extradan disket sordu. Makinada disket sürücü yok, sürücüyü bulsam anakartın SATA disket driver'ını bulmam lazım, vs.
    Bunun bir kolayı yok mu? tek istediğim ieyi kaldırıp, çalışan ie6 kurmak...
    Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

• galiba geriye tek yol olarak 2001 yilinda cd ye cekilmis XP kurmak kalmis.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.