< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
Bundan yaklaşık 5 yıl önceydi.Adana da ikamet ediyorum.Niğde üniversitesi ulukışla myo da okuyordum.Ancak okul bitmiş sadece alttan kalan dersler için dönem dönem sınavlara girmeye gidiyordum.Adana ulukışla arası tren ile yaklaşık 2.5 saat kadar sürüyor.Neyse ben trene bindim gidiyorum 2 saat kadar süre geçti artık ulukışlaya yaklaştım.O saate kadar hiç uykum yokken nasıl olduysa uyuya kalmışım.Gözümü bi açtım Niğde Bor'a kadar gelmişim.Yani ineceğim yeri geçeli yaklaşık 1 saat kadar olmuş.Ben bir hışımla trenin ilk durduğu yerde indim.Ancak biraz erken inmişim sanırım.Karanlık köhne bir yere denk geldim.Ulan neredeyim ben diye söylene söylene gidiyorum.İleride evler var gittim bir evin ziline bastım.Saat gece 11.30 felan.Adamın biri çıktı atleti çekmiş uykulu uykulu kimsin diyor bana.Dayı neresi burası felan ben ulukışlada inecektim geçmişiz diye derdimi anlattım.Adam da hiç s*klemeden burası Niğde Bor deyip evine girdi.Neyse ben istasyonu felan bulayım sabaha kadar bir tren gelir diye söve söve gidiyorum.İstasyonu buldum.Görevliye durumu izah ettim.Adam sadece 1 yük treni gelecek sonrasında sabaha kadar kimse gelip gitmez dedi.Bende sınavı kaçırdım moduna girdim tabi.Bekleme odasına geçtim attım çantayı koydum kafayı yatıyorum.Adam geldi açık açık çek git dedi.Dedim ki burası devletin mülkü hayırdır sana ne oluyor dedim.Görevlide sakin bir şekilde sen burada uyurken ben içeride uyuyamam dedi.Tabi benim kafada deli sorular dönmeye başladı birazda tırstım açıkçası.Ne alaka felan diue düşünürken adam iyice çıldırma noktasına geldi.Utanmasa benim eve git uyu diyecek.Yeterki burada uyuma demeye getird.Sonra elindeki telsize bir anons geldi.Bahsettiği yük treni giriş yapacakmış.Bunun bi yüzü güldü gel dedi.Beni aldı bak şu gelen yük treni ile seni göndereyim mi dedi.Bende olur dedim.Yük treni geldi makinist ile konuşmaya başladı bu.Abi götür sabaha sınavı varmış yazık günah felan nasıl gömüyor ama beni.Ben bile kendime acıdım valla.Sonra bu benim başıma bela oldu felan diyerek makinisti ikna etti.Makinistte tamam gelsin bakalım dedi.Lokomotife bindik orda 3 tane görevli adamların bir tek okey masası eksik.Öyle bir şamata ortamları var.Yola bakan eden yok.Bu trenin hali nedir diyen yok.Bide adamların bitmek bilmeyen bir muhabbeti var.Onun maaşı ne kadar.O niye benden fazla alıyor.Yok şu adam insan değil.Full dedikodu adamlarda.Bende ağzı açık dinliyorum.Neyse ortalama 30km hızla 1 saatlik yolu 3 saatte kat ettik.Tabi ben yorgun bıkkın bir şekilde adamlara teşekkür ederek arkadaşların evine gittim.Sabaha da sınava girdik.
İmla hataları için k.bakmayın. Böylede bir anı yaşadım paylaşmak istedim.O gecenin bana tek artısı lokomotifte yolculuk etmiş olmak.Farklı bir deneyimdi |
|