Şimdi Ara

İnternet bağlantımda CAT6 kullanıyorum fakat çok verimsiz

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başlıkta belirttiğim gibi arkadaşlar internet bağlantım için 150 metrelik bir mesafeden internet alıyorum.

CAT6 kablo kullanıyorum önceden oturduğum yerden ankastre kutusundan kendi imkanlarım ile kablo çektirdim olduğum yerde altyapı olmadığı için internet bağlantım var fakat...

Eski evde 49 mbps hız - 7.5upload alırken , Şuan kullanırken 20mbps hız alıyorum bana aslında hız gayet yeterli uploadım felaket ötesinde 0.60 upload mevcut buda internette ani ping fırlamalarına sebep veriyor.

VDSL Kullanmaktayım 50mbps paketim mevcut

Sizce normal bir durum mu ? İnternet'te baktığım kadarıyla 150 metreye sorunsuz kayıpsız bağlantı alan kişiler mevcut bendeki durum yarısından fazla kayıp var modeme gelen kısımda telefon kablosu ile bağlanıyor acaba oradaki kısımda ek yaparken kablolarda bir problem mi var ? çünkü aniden online oyun oynarken 70-80 giderken pingim 500-1500 arasına cıkıyor , packet loss çok var anlamadım gitti.

Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden çok teşekkürler..

Hız değerlerim bu şekilde dikkatimi çeken upload latency oldukça yüksek görünüyor.

Modeme gelen ek kısım bu şekilde burada biraz karışık olarak görünüyor 2. Resimde daha detaylı

Burada görüldüğü gibi cat6 kalın olan (Direkten gelen) |İnce olan dsl kablosu(Modeme gelen)

• Modem değerlerinizin foto. atabilir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HesaplıBilgi kullanıcısına yanıt

Tabi buyrun sanırım bu kısımdan bahsediyorsunuz.

• wolven37 W kullanıcısına yanıt

Hocam bu websitesi üzerinden altyapınızı sorgular mısınız kaç mbit görünecek

İnternet bağlantımda CAT6 kullanıyorum fakat çok verimsizgöknet İletİşİm a.ş.
    İnternet Altyapı Sorgulama - GÖKNET İLETİŞİM A.Ş.
    https://goknet.com.tr/internet-altyapi-sorgulama/
  • imate kullanıcısına yanıt

Hocam yalnız bahsettiğim gibi eski ev adresimden kablo çektim şuanki bulundugum yerin altyapısı mevcut değil ama ben genede diğer yerin değerlerini aşşağıya bırakıyorum.

150 metre ileriye taşındık bu yüzden bende eski evin ordan kablo çektim

46-47 arası down - 7.5 upload alıyordum diğer evde

Hat zayıflamanız fazla.

Cevap için çok teşekkür ederim , Benimde hocam o kafama takıldı acaba DSL kablosunda bir problemmi mevcut ek yaparken bir sorunmu oldu CRC hatası çok fazla var benim bildiğim bu da kötü

kablolalama ile alakalı sanırım.

Sizce bu konuda ne yapabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolven37 -- 28 Ekim 2023; 13:38:1 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Hocam 504+150=654 metre . Hat uzadıkça hat zayıflamanız artar, hızda düşebilir. Daha kaliteli kabloyla denemek lazım. Ekleri bantla değil yakla yapın. Jak bile etkiler. Tel kablosuyla da ek yapmışsınız, onu da kaliteli tel kab. ile yapın ve kısa tutun.

• bilgiler için teşekkür ederim hocam, 150 metrelik kabloyu şuan tekrardan yapamam fakat evine içindeki ek yaptığım kabloya birşeyler yapabilirim en azından denemek istiyorum bana en kaliteli olan telefon kablosunu önerirmisiniz size zahmet olmazsa hocam ? bu şekilde tam anlamıyorum nasıl aratırsam bulabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolven37 -- 28 Ekim 2023; 13:44:39 >

İlk şöyle yapın yassı tel kablo yerine Reçber veya Tamtel bakır tel. kablo kullanın , cat6 ya eki de yakla yapın . Fazla uzunda tutmayın.

• Sonradan yaptığınız bağlantıda sorun var gibi maks upload değeri normal değil

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Tamamdır hocam çok çok teşekkür ederim deneyeceğim en kısa sürede sonuçları paylaşırım umarım daha kullanışlı bir hız alabilirim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolven37 -- 28 Ekim 2023; 13:51:27 >
  • AKonFire A kullanıcısına yanıt

evet hocam bende farkettim , kablolama ile ilgili sorun olduğu görünüyor bir bakıcam ona göre konuya güncelleme yapıcam teşekkür ederim

Önce ev içinden emin olursanız daha iyi olur; ev dışı tesisat daha masraflı olur. Cat6 kablonuzu seçerken üstünde 23awg yazanları ve bakır olanları tercih edin. Piyasadakilerin çoğu kalitesiz adı Cat6. Biraz pahalı olur; fakat kayıp az olur.Cat6 yerine Harici telefon kablosu da kullanabilirsiniz ev dışı için. Sorununuzun en kısa sürede çözümünü temenni ederim.İnternet bağlantımda CAT6 kullanıyorum fakat çok verimsiz 

şimdi baktım 150 metre olan CAT6 kablo üzerinde 23awg yazıyor hocam galiba sizin dediğiniz gibi en iyisi kesinlikle bende iç tesisat ile alakalı oldugunu düşünüyorum yak kullanıcam eminim bu şekilde daha sağlıklı iletimi sağlıyacağımı umut ediyorum. Umarım hocam dediğiniz gibi olur çok teşekkür ederim :)

• 23awg cat 6 hes veya nexsans kablo kullan ve direk modeme bağla eksiz kablonun ucuna telefon soketi taktır

• aslında senin hattında hat zayıflaması çok fazla 2100metre max 16mbps hız alman gerek sen şuan 22mbps hız alıyorsun yeni kablo çekme gerekmeyebilir

• modemde şuan hat zayıflaması değeri 29,5 yani 2100metre bu hat zayıflaması ile 16 mbps bile zor alır hattın şuan senin hattın 22mbps gözüküyor modem yanlış gösteriyor da olabilir

• inceoktay İ kullanıcısına yanıt

Tekrardan bir bağlantıyı gözden geçiricem hocam bilgiler için teşekkür ederim özellikle evin içindekini olmazsa dışarıya tekrardan kablo çekmem mümkün görünmüyor altyapı gelene kadar idarelik bunu kullanmak zorunda kalacağım gibi görünüyor ama umarım olur :)

hocam 50mbps internet paketi kullanıyorsan taahhüt yoksa 24 mbps bir pakete geç boşuna 50mbps bir paket ödeme

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.