son olarak hocam öyle yapıcam gibi en azından bir halletemeye çalışayım ilkte :) |
İnternet bağlantımda CAT6 kullanıyorum fakat çok verimsiz (2. sayfa)

-
-
sonuçta sen cat6 kullansan bile telekomdan 2 bakır kablo ile geliyor sinyal şuan yapabileceğin en iyi şey ek yerini bantla değil yak konnektör kullanarak veya gelen 2 kabloya rj11 çakarak daha stabil hale getirebilirsin.
-
Tabi onun bende farkındayım hocam elimde olan imkanları zorlucam oldu oldu , olmadı yapacak birşeyim yok. cat6 direkt rj11 de çakabilirim yada yak ile ikisini bağlarım cünkü bantlı kısmı soydum biraz baktım kabloda tellerde görüntü kötüydü ben ondan olduguna inanmak istiyorum öyleyse halledebilirim yoksa artık altyapı gelene kadar bu şekilde kullanmaktan başka sansım yok gibi :)
-
Türk Telekom modem (fiber router) bağlantı getirip verirken hiç dikkat etmemişim meğerse duvardan modeme bağladığım cat kablosu cat5 imiş (cat5e bile değil) . Merak ettiğim için soruyorum acaba cat 7 kablosu alıp bu şekilde bağlantısını yapsam 2 metre için bir fark olur mu. 100 mbps paket kullanıyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam direkt cat6 kablosuna RJ11 takın neden ekstra ek yapıyorsunuz ki
-
üşenmemiş 150metre cat6 kablo çekmiş
sinyal kaybını azaltmak için evdeki ethernet kablosunun ucuna rj11 jack çakmayı deneyebilirsin. umarım kablonun diğer ucu ankastre dolabında direkt (ek olmadan) porta takılı şekildedir.
-
elektrikçi 150m kablo ve işçilik parası almak için "abi sinyal düşer" falan dememiş sanırım.
-
@emre1393 Bana kayıp olacağı söylendi ama yarı yarıya bir düşüş bekliyordum. Yani 50 Mbit alıyorsam en fazla 25 Mbit’e iner diye düşünüyordum. Ancak hız bu kadar kötü olunca, özellikle upload tarafında, gerçekten şaşırdım. Şu anki güncel değerlerim korkunç seviyede.
(Yarın eksiz cat6'ya direkt olarak rj11 çakıp deniyeceğim.)
Açıkçası bir süre ilgilenmedim, baktım düzelmiyor, razı gelip kötünün iyisi olarak kullanmaya devam ettim. Ama artık durum kötünün de kötüsü oldu. Sayfalar geç yükleniyor, bağlantı kopmuyor ama hız neredeyse yok denecek kadar düşük. Bu yüzden tekrar ilgilenmeye karar verdim.
Bu arada geç cevap verdiğim için kusura bakmayın hocam.
@HesaplıBilgi Hocam, özellikle inceler misiniz? Aradan bir yıldan fazla zaman geçtikten sonra geldiğim durum bu. Bugün Telekom’dan ekip geldi, bağlantıyı kontrol ettiler. Ankastre kutusundan çıkan ek kabloya bakmam gerektiğini söylediler ve "Biz onunla ilgilenmiyoruz" diyerek konuyla alakadar olmadılar.
Bu yüzden hafta sonu, anlayan birine göstereceğim.
Ankastre kutusundan gelen siyah Telekom kablosuna ek yapıyorum, CAT6 kabloya çevirip evime kadar uzatıyorum. Ek yaptığım noktayı gösteren fotoğrafı da bırakıyorum. Bu durumda ne yapmam gerektiği konusunda fikrinizi almak isterim.
Ek bağlantı bu şekildeydi, normalde bantlıydı ama incelemek için açtım. Görünüşe göre oksitlenme mevcut. Hafta sonu ya kendim yenileyeceğim ya da anlayan birine yaptıracağım.
Bu arada, boşta duran kabloların olması normal mi? Yani gerçekten işlevsiz mi, yoksa bir bağlantı hatası olabilir mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolven37 -- 27 Şubat 2025; 1:33:58 >
-
@emre1393 Mecburiyetten hocam, altyapı yok. Evden çalışan biriyim ve internete ihtiyacım var. Telefonun interneti yetersiz kalıyordu, ancak halen altyapı gelmedi, tam iki yıl oldu. Telekom’a kalsam işim zor. Ankastre kutusu hakkında pek bilgim yok, çünkü bizim ev apartman şeklinde değil, müstakil. Portlar bir kutu içinde görünüyor, yani orada bir sorun yok.
Bugün Telekom ekipleri geldi, bağlantıyı kontrol ettiler. Burada 50 Mbit olarak görünüyor dediler, ancak bana ulaşırken hız 17 Mbit’e düşüyormuş. Bunun sebebinin benim ek kablomda bir sorun olduğu söylendi. ( 150 metre mesafe evet hız kaybın olur ama bu kadar olmaz dendi) Ama ona da bakamayacaklarını belirttiler. Ellerine yapışmazdı ama işte şanssızlık! Yine ben uğraşacağım. Gerçekten çok sinir bozucu bir durum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolven37 -- 27 Şubat 2025; 1:31:24 > -
Cat kablonuz 23 awg bakır mı? Ek bağlantıyı yak ile yapın; hat zayıflamanız fazla. ekte veya kabloda sorun olabilir. Siyah kablodan sonra ki bağlantı size ait ne yazık ki. İmkanınız varsa; siyah kablonun yanına getirerek kısa kabloyla deneyin. Düzelme olusa eve giden kabloda sorun var demektir.
-
@wolven37 telekom'dan gelen kırmızı ve siyah kablo senin vdsl hat sanırım.
resimde de görüldüğü üzere kablolar oksitlenmiş. iki taraftan da 3-5cm kesip temiz bağlantı yap. cat6 içinden 2 tane kabloyu seç, diğerleri boşta kalsın. o iki kabloyu da siyah ve kırmız kablolara bağla. mümkünse lehimleyip sıcak silikonla hava temasını kesip oksitlenmesini engelleyebilirsin.
modeme yakın olan ucu da kontrol et, oksitlenme varsa orayı aynı şekilde tekrar kesip birleştirirsin.
-
Ek bağlantıyı YAK konnektör ile yapacağım, hocam. Evet, tam üstüne bastınız; kullanılan CAT 6 kablo 23 AWG bakır.
Maalesef, bağlantıyı farklı bir yerde test etme imkânım yok. Kusursuz bir bağlantı beklemiyorum ama bu kadar düşük upload hızı gerçekten canımı sıkıyor. En azından 1 Mbps upload alabilsem, normal kullanım için yeterli olur. Ancak şu an 0.2 Mbps, felaket derecede kötü.
Bugün bağlantıyı yapacağım hocam, ona göre konuya güncelleme geçeceğim
-
-
-
-
Renk önemli değil; hangi iki kabloda sinyal varsa onları bağlamanız yeterli. Diyelim siyah kabloya mavi pembe ucu bağlayıp; kabloyu eve uazttığınızda, bu kablonun mavi ve pembe ucuna konnektör takmalı veya ek kablo bağlamalısınız.
-
Anladım hocam çok teşekkür ederim bağlantıyı tekrardan yapıcam akşama kadar ona göre konuya güncelleme geçeceğim umarım gözle görülür bir artış olur
-
Anlıyorum; kolay gelsin. Sorununuzun en kısa sürede çözümünü temenni ederim.
-
Teşekkür ederim umarım hocam :)
-
Az olsun temiz olsun misali.
Geçmiş olsun.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X