Şimdi Ara

internal ring bus

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    128-bit bellek veriyolu (256-bit dahili halka veriyolu - internal ring bus)

Radeon X1900 GT
    256-bit harici bellek veriyolu (512-bit dahili halka veriyolu - internal ring bus)

Radeon X1950 PRO
    256-bit harici bellek veriyolu (512-bit internal ring bus)
    Radeon X1950 PRO
    256-bit harici bellek veriyolu (512-bit dahili halka veriyolu)

Radeon X1950 XT
    256 bit haricibellek veriyolu (512-bit internal ring bus)

AGP Arayüzü
    Geforce 7600 GT
    128-bit bellek veriyolu (256-bit halka veriyolu - ring bus)

Radeon X1950 PRO
    256-bit haricibellek veriyolu (512-bit internal ring bus)

Radeon X1950 PRO
    256 bit Harici bellek veriyolu (512-bit Dahili bellek veriyolu)

Arkadaşlar!
    Ekran kartlarının bellek veriyolu ile ilgili
    parantez içindeki değerler ne anlama geliyor?
    avantajı ve dezavatajı nedir?
    Şimdiden açıklamalarınız için teşekür ederim.
    İyi çalışmalar.

• arkadaşlar yokmu bir bilen
  • pazarlama kandırmacası ...
  • nasıl yani?
  • Valla teknik olarak bilmiyorum ama bu kartların içinden alabileceğin en iyisi X1950XT ve 350-400YTL'ye bulabilirsin. Ama 470YTL'ye 8800GTS var o da ayrı mesele. İnternal Ring Bus'ı hiç duymamıştım zaten önemsiz bi durum ama kaç bit olduğu önemli. Peki bu demek midir ki 512 bit olan kart iyidir? Kesinlikle hayır! Bir kartın iyi olup olmadığını sadece onun oyun benchmarklarına bakarak anlayabiliriz. 3DMark puanları bile kandırmaca ve özenti olmuş durumda şu an. Biz kartı niye alıyoruz oyun oynamak için, ama şu anda bazı insanlar sırf 3DMark yapayım da verilerimi siteye koyup hava yapayım diye alıyor kartı. Bu mantığa çok karşıyım, herşey amacı doğrultusunda kullanılmalı ve gereksiz işlere girilmemeli. Konuyu aştım baya bi ama bilginiz olur gerçekten bu tür hızlara bitlere falan kanmayın. ATI'ın yok ram hızı daha yüksek falan diye daha iyi zannetmeyin(örnek bu). Kartı anlamanın tek ama tek yolu oyun benchmarkı, ve birkaç siteden bakmakta yarar var objektif olması için

• "sahinoz31" Arkadaşım yorumların için teşekür ederim.
    Ben hala sorumun cevabını bulamadım.İnternette arıyorum bulamadım.
    Bu foruma yazdım herhalde burdanda bir cevap alamayacağız.

512-bit Ring Controller

R520'nin gücünü sağlayan sistemlerden birisi de yepyeni bellek mimarisi. İşlemci, içinde 2 tane 256-bit veriyolundan oluşan 512-bit dahili bir bellek veriyolu taşıyor. 512 sayısını görünce işlemciyi hemen 512-bit bellek erişimine var olarak düşünmeyin, bu sadece işlemci içindeki bir veriyolu. İşlemciyi çepeçevre saran bu iki daire veriyolu, işlemcinin farklı yerlerinden gelen veri taleplerini en kısa sürede, en kısa yolu izleyerek yerlerine ulaştırıyorlar. İki veriyolu birbirinin aksi yönde çalışıyor ve bu sayede hiç bir veri paketinin adresine ulaşması için yarım turdan fazla yol alması gerekmiyor. Ayrıca yeni veriyolu yapısı, işlemcinin pin sayısını da olumlu etkiliyor, bellek erişimi için kullanılan pinlerin bir noktada yığılmasını önlüyor

Herhalde yukarıdaki bahsettiğimin sorunun cevabı buna benzer bir şey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erlde -- 30 Nisan 2007; 23:26:09 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Valla dediğim gibi ring sorusunu cidden bilmiyorum duymadım hiç. Sırf meraktan araştırmak iyidir tabi ama ben sanırım en beleş yolu söyledim oyun benchmarkı diye. Ama cidden de çok kolay girip inceleyip parasını verip kartı alıyoruz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.