Şimdi Ara

İntercooler sesi hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen ay yaptığım ufak bir kaza sonucu arabanın ön taponu ve kaputu değişti. Zaten çok yüzeysel almıştı darbeyi içerden tek değişen intercooler ve radyatör haznesiydi. Fakat bugün arabayı aldıktan sonra arabanın sesinin baya değiştiğini fark ettim. Eskiden motor tam olarak ısınınca gelen ses şimdi motor soğukken de üstelik baya sesli olarak geliyor. Tüm parçalar orjinal o yüzden kalitesizlikten doğan bir ses olduğunu sanmıyorum.

Aynı burdaki ses fakat daha önce hiç bir dizel arabada bu kadar baskın şekilde duymadım bu sesi içeriden. Önceki intercooler ne kadar sağlamdı bilmiyorum motor tam olarak ısınınca sesini net olarak duyuyordum ama şu an motor sesliyken de duyuyorum bariz olarak bu daha sesli. Hatta motor sesiyle yarışıyor

Beni rahatsız etmiyor aslında güzel bir ses fakat sorun olabilir mi? Niye bu kadar sesli olabilir? Araç 2006 dizel ford mondeo. Performans konusunda intercooler ne kadar etkiler bilmiyorum fakat eskisinden kesinlikle kötü değil hatta daha iyi dersem yalan olmaz.

• İntercooler ses yapmaz esasen. Eğer intercooler bağlanırken hortumlarda vs gevşeklik varsa, ya da turbo ile hava filitrenizin arasında bir gevşeklik yırtık varsa turbonun spool sesini duyuyor olabilirsiniz.
  • Hava filtresi değişeli 500 km bile olmadı nerdeyse önceden böyle bir sorun yoktu. Dışardan dinlediğimde özellikle ön taraftan geldiği için intercoolerdan şüphelendim çünkü tek değişen o.
  • turbodan intercooler' a giden hava hortumunu kontrol ettirin.o bölümleri elden geçirirken eksik kalan birşeyler olmuş olabilir ön kısımda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rakipsiz Fırtına -- 13 Haziran 2013; 20:16:06 >
  • Sesi intercoler yapmaz turbo kaciriyordur onun sesidir sen turboyu yaptircaksin arkadaşım sorun o

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün tekrar baktım ses motor devriyle orantılı değişiyor turbo olsa bu şekilde olmazdı sanırım. Ani düşüşlerde ses de ani olarak düşüyor. Ses özellikle sol taraftan daha çok duyuluyor intercooler olmayabilir.

Yarın sanayiye götürcem umarım önemli bir şey değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jackson -- 13 Haziran 2013; 22:48:52 >
  • Jackson kullanıcısına yanıt
    ses turbodan geliyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.