Şimdi Ara

İntel ve AMD de anlamadığım nokta

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
0
Favori
2.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar İntel i7 4790K 4çekirdek ve 4.0 ghz ,Amd Fx 9590 8 çekirdek ve 4.7Ghz

Benim anlamadığım nokta çekirdek ve Ghz farkı varken arada bu kadar bariz ; neden intel ?

sadece daha az watt olduğu için mi ?

biri beni aydınlatsın..

• 1.6 motor düz benzinli motor 1.6 vtec motor gibi düşün hocam
  • Gerçekten anlamıyorum bana gerçek anlamda izah edebilir misiniz? aradaki tek fark ısı olamaz yahu amd 8 çekirdek ve 4.7 ghz ile inteli katlar gibi durmuyormu ?
    matematik burda yanılıyor olamaz ya . sabahtan beri forumda bunun için girmediğim yer sormadığım soru kalmadı üstadım..
  • Bu konular defalarca konuşuldu yinede özet geçeyim.

Herşey ghz veya çekirdek değildir.

İşlemci mimarisi, çekirdeklerin modül yapısı, L1-L2-L3 cache kanallarının yapısı ve birçok mimari etkeni işin içine girdiğinde farklılıklar ortaya çıkar. Bu farklılarda bir işlemcinin kaç ghz saat hızında ne kadar işlemi yapabileceğini gösterir.

Amd nin fx serisindeki çekirdek modül yapısının farklı olması ve önbellek konusundaki bazı mimari değişkenler nedeniyle atıyorum intelin 2.5 ghz single core da yaptığı işi amd 2x fiziksel core x 2.5 ghz saat hızında gerçekleştirebiliyor.

Bir örnek vereyim.

500 litre mazot taşınacak. A kişisinde 2.5 motora sahip bir kamyon var. 500 litreyi sorunsuz taşıyacak kapasitede araç var, o kişi tek seferde mazotu alıp 1 saat uzaklıktaki yere tek seferde ulaştırır. B kişisinde ise 3.0 motorlu kamyon var ama 250 litre mazot alacak araç var, bu kişi ise 500 litreyi taşıyabilmek için 2 sefer git gel yapacak, motoru güçlüde olsa 2 sefer git gel yapacağından a kişisinden daha geç bitirecek işi.

Ghz hiçbirşeydir, mimari herşey...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 2 Ağustos 2014; 17:43:27 >

• 4 cok güçlü çekirdek vs 8 güçsüz çekirdek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre Sevincer

Gerçekten anlamıyorum bana gerçek anlamda izah edebilir misiniz? aradaki tek fark ısı olamaz yahu amd 8 çekirdek ve 4.7 ghz ile inteli katlar gibi durmuyormu ?
    matematik burda yanılıyor olamaz ya . sabahtan beri forumda bunun için girmediğim yer sormadığım soru kalmadı üstadım..

Şimdi sende insansın bende insanım ikimizinde 2 kolu 2 bacağı var değil mi misal ben senden daha güçlüyüm sen 50 kg kaldırıyorsun ben 80 kiloyu kaldırabiliyorum yani anlayacağın durum bu işte intelin tek kolu daha güçlü senin 4 kolun benim 2 kolum gücünde yani
  • Affınıza sığınıyorum gerçekten kusura bakmayın forumda yeniyim sadece anlamaya çalışıyorum zaten intel alıcam herkes tavsiye ediyor. benim öğrenme sebebim intel aldığım kalkıp yarın öbürgün biyerde "intel aldım ama amd benimkinin iki katı daha iyi" diyip rezil olmamak

anladığım kadarıyla intelik tek çekirdeği klasmanına göre amdnin tek çekirdeğinden 2 veya 3 kat daha güçlü .
    yanlış anlamamışım dimi ?

yahu çok acemiyim maruz görün
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre Sevincer

Affınıza sığınıyorum gerçekten kusura bakmayın forumda yeniyim sadece anlamaya çalışıyorum zaten intel alıcam herkes tavsiye ediyor. benim öğrenme sebebim intel aldığım kalkıp yarın öbürgün biyerde "intel aldım ama amd benimkinin iki katı daha iyi" diyip rezil olmamak

anladığım kadarıyla intelik tek çekirdeği klasmanına göre amdnin tek çekirdeğinden 2 veya 3 kat daha güçlü .
    yanlış anlamamışım dimi ?

yahu çok acemiyim maruz görün

Intel candır gerisi heyecandır. "Bill Gates"

Ayrıca "maruz" görülmez "mazur" görülür.

• hocam cpu-world gbi sitelerdende bilgi edinebilirsiniz.intel her daim tek çekirdek performansında amd den öndedir.ama çoklu çekirdek performansında amd önde olabiliyor.

bu arada belki burdan yanıt alabilirim bilen arkadaşlardan rica etsem

Multi-threaded performance nedir ? ne işe yarar ?
    Memory-intensive applications nedir ? ne işe yarar ?

i5-3470 ve fx 6300 arasına kaldım overclock yapmayacagım oyunda oynamayacağım.aynı programdan 10 15 tane açarak işlemcinin sınırlarını zorlayarak program kullanacağım.Kullanacağım programın çoklu çekirdek desteği mevcut.buna göre yukarıdaki kıstaslardan hangisini önemsemeliyim ?? (http://www.cpu-world.com/Compare/361/AMD_FX-Series_FX-6300_vs_Intel_Core_i5_i5-3470.html )

yardımcı olursanız memnun olurum teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: akgunnorkan

hocam cpu-world gbi sitelerdende bilgi edinebilirsiniz.intel her daim tek çekirdek performansında amd den öndedir.ama çoklu çekirdek performansında amd önde olabiliyor.

bu arada belki burdan yanıt alabilirim bilen arkadaşlardan rica etsem

Multi-threaded performance nedir ? ne işe yarar ?
    Memory-intensive applications nedir ? ne işe yarar ?

i5-3470 ve fx 6300 arasına kaldım overclock yapmayacagım oyunda oynamayacağım.aynı programdan 10 15 tane açarak işlemcinin sınırlarını zorlayarak program kullanacağım.Kullanacağım programın çoklu çekirdek desteği mevcut.buna göre yukarıdaki kıstaslardan hangisini önemsemeliyim ?? (http://www.cpu-world.com/Compare/361/AMD_FX-Series_FX-6300_vs_Intel_Core_i5_i5-3470.html )

yardımcı olursanız memnun olurum teşekkürler

Şunu unutmaki, çekirdek performansları düşük olduktan sonra çoklu çekirdeğin intel karşısında büyük avantajları olmayacak, intelin tek çekirdekte yaptığı işi fx 6300 çift çekirdekte yapacak, sen tüm çekirdekleri kullandığında yine single core performansına göre tüm çekirdeklerin gücü belirleniyor bu sefer single core + single core + single core + single core şeklinde 4x gücü kullanıyorsun, işlemcinin multi core çalışması amd için ekstra fazladan bir güç üreteceği anlamına gelmiyor ancak intel için HT sanal çekirdeklerin fiziksel çekirdeklere olan desteği var. Fiziksel çekirdeğin fazla olması multi core destekli programlarda kısmi avantaj sağlar, zaten birçok testte fx in 8 çekirdeğini intelin 4 çekirdekli i5 üst ve i7 seviyesindeki orta üst işlemcileri multi core performansı olarakta geçmekte, amd nin az bir farkla geçtiği yerlerde genelde çalışacak olan programın işlemci komut set desteğiyle ilgili birinin tam desteklemediği komut setinde komut seti destekleyen yada daha yeni komut sete sahip olan işlemci biraz daha önde sonuç verebilir.

• Butun mesele tek bir noktada cozum buluyor aslinda "MİMARİ"

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnteldeki çekirdek hızı ile amd deki çekirdek hızlarının performansları farklı oluyor mimari yüzünden. Yani farklı mimarideki işlemcileri çekirdek hızları ile kıyaslayamazsın.
  • Fiyat sıkıntısı var ise amd sistem dizilir, yok ise zaten üst düzey intel sistem kurulup devam edilir.
  • Intelin teknolojisi daha iyi. AMD 2. nesildeyken Intel 4. nesilde, sen düşün
  • fx 8350 den 4790k ya geçen biri olarak fx 8350 ile işkence çekmişim diyorum. gerisini sen anla ;)

ayrıca intel 4 çekirdek ama 8 yol var. yani fx 8350 den her türlü hızlı ve +10 fps daha fazla aldım fx 8350 ye göre ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: THEKNIGHT

fx 8350 den 4790k ya geçen biri olarak fx 8350 ile işkence çekmişim diyorum. gerisini sen anla ;)

ayrıca intel 4 çekirdek ama 8 yol var. yani fx 8350 den her türlü hızlı ve +10 fps daha fazla aldım fx 8350 ye göre ;)

arkadaşım 2 katı para veriyorsun neredeyse ve +10 fps alıyorsun işkence çekmişim diyorsun bir bitmediniz ne 10 fpsmiş onun yerine git 8350ye sıvı soğutma al çek 5 ghze +10 fpsni al yada 2 katı para verince 10 fps sana 30 fps gibi geliyor buda bir ihtimal

edit: anakart parasını katmadım birde gerçi pc mateden sonra ucuzada intel uyumlu anakart alınabiliyor ama yinede adam gibi olanları amdninkinin 2 katı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi creative13 -- 2 Ağustos 2014; 15:04:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: creative13

quote:

fx 8350 den 4790k ya geçen biri olarak fx 8350 ile işkence çekmişim diyorum. gerisini sen anla ;)

arkadaşım 2 katı para veriyorsun neredeyse ve +10 fps alıyorsun işkence çekmişim diyorsun bir bitmediniz ne 10 fpsmiş onun yerine git 8350ye sıvı soğutma al çek 5 ghze +10 fpsni al yada 2 katı para verince 10 fps sana 30 fps gibi geliyor buda bir ihtimal

edit: anakart parasını katmadım birde gerçi pc mateden sonra ucuzada intel uyumlu anakart alınabiliyor ama yinede adam gibi olanları amdninkinin 2 katı

dostum 10-15 fps oluyor bi çok oyunda fark ve ben fx 8350 yi 4.9 kullanıyodum . anladın mı şimdi ? zaten sıvı soğutma var imzama bakarsan görürsün..
    15 fps az mı sanıyosun minimumda? mesela 45-60 fps arasında dağlar var oyna da gör.

anakartım da 120 tl ye aldım ve 4.5 ghz deyim 4790k ile. var mı başka problemin ?

ayrıca sanıyo musun ki her fx 8350 5 ghz oluyor ? ben şanslıydım 4.9 oldu. genelde ortalama 4.6-4.7 ve intelde de öyle . ama intel fark atıyor. ayrıca benim anakartım 120 tl ve 4.5 ghz yapıyorum ve canavar gibi çalışmakta. ona rağmen 4.9 ghz de ki fx 8350 ye en az 10 -15 fps fark atıyor denediğim pek çok oyunda. esas önemli olan da minimum fps ler fx 8350 de düşerken bunda daha stabil kalması. aradaki farkı 15 fps için veririm kusura bakmada gidip 15 fps fazla almak için üst düzey ekran kartı alanlar var..1500-2000 tl lere.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THEKNIGHT -- 2 Ağustos 2014; 15:14:25 >

• quote:

quote:

quote:

dostum 10-15 fps oluyor bi çok oyunda fark ve ben fx 8350 yi 4.9 kullanıyodum . anladın mı şimdi ? zaten sıvı soğutma var imzama bakarsan görürsün..
    15 fps az mı sanıyosun minimumda? 45-60 arasında dağlar var..

anakartım da 120 tl ye aldım ve 4.5 ghz deyim 4790k ile. var mı başka problemin ?

var dostum ben her oyunda gtx 780 ve 8350 ile her oyunda +60 fps alıyorum full ayarda ve ha 70 olmuş 80 85 benim için bir şey değiştirmiyor o yüzden 144hz bir monitörün yoksa çok büyüm müthiş bir farkmış gibi konuşma bu arada 120tlye aldığın anakartada fazla güvenme bence yinede 4.5a iyi çekebilmişsin

edit: ben kötü demiyorum kesinlikle daha iyi 4790k ama o kadar para veripte sanki 8350 ile 30 fps lıyormuş 4790k ile 90 fpsye çıkmış gibi konuşmanıza laf ediyorum paranız vardır alırnız kimse size birşey diyemez ama 8350 işkenceymiş demenizden dolayı söylüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi creative13 -- 2 Ağustos 2014; 15:18:15 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

15 fps az mı sanıyosun minimumda? 45-60 arasında dağlar var..

var dostum ben her oyunda gtx 780 ve 8350 ile her oyunda +60 fps alıyorum full ayarda ve ha 70 olmuş 80 85 benim için bir şey değiştirmiyor o yüzden 144hz bir monitörün yoksa çok büyüm müthiş bir farkmış gibi konuşma bu arada 120tlye aldığın anakartada fazla güvenme bence yinede 4.5a iyi çekebilmişsin

neden güvenmeyeyim ? msi taş gibi anakart yapmış ve overclock yapmıyorum voltaj vermiyorum default voltajda 4.5. zaten işlemci 4.4 ile geliyor +100 mhz de kendi veriyo anakart. güvenilmeyecek nesi var ? tak çalıştır . al bak burda hatta konusu var :

http://forum.donanimhaber.com/m_95228316/tm.htm

ekstra özellikleri bile var.

ayrıca sen gtx 780 e o kadar para verdin ama ben r9 280x aldım ve bu işlemci ile senin o fpsleri yakalıyorum zaten her oyunda ;) bf 4 ile mesela 75+ fps ile oynamaktayım. sen ekran kartına para vermişsin ben işlemciye. ben ilerde ekran kartımı değiştirebilirim . ama sen işlemciyi değiştiremezsin. çünkü bi de anakart parası verecen sana daha pahalıya gelecek ;)

onun için intel kullanmadan farkı bende göremedim hep fx 8350 yi övüyodum. tamam parasına göre iyi ama bir i7 4790k olması imkansız gir test sonuçlarına bak netten.

edit :

zaten fx 8350 parasına göre iyi. ama azcık daha para koyup (150 tl sanırım) 4690k alınmalı. cidden dediğim fark var. ha 150 tl veremem yoksa ekran kartına para yetişmeyecek diyen adam tabiki fx 8350 almalı ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THEKNIGHT -- 2 Ağustos 2014; 15:21:03 >

• creative13 kullanıcısına yanıt
    zaten fx 8350 parasına göre iyi. ama azcık daha para koyup (150 tl sanırım) 4690k alınmalı. cidden dediğim fark var. ha 150 tl veremem yoksa ekran kartına para yetişmeyecek diyen adam tabiki fx 8350 almalı ;)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.