Şimdi Ara

Intel Skylake (14nm) i7-6700K - i5-6600K + Z170 Çipset (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
734
Cevap
12
Favori
35.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha 2 ay önce 2500tl verip sistem topladım 4 sene kullanırım diyordum ama bu gidişle 1 sene sonra satıp 4000-5000 gibi bir bütçe ile intel toplayacağım
  • İntel baktı AMD 2016'ya bıraktı işlemcileri, çabuk AMD gelmeden.
  • Bugün acaba 4790k gelmişken alayım mı dedim... sonra stock bitmiş niye alacaktım diye kendime geldim.İş yerime bilgisayar lazım bahane arıyorum sanırım bunu oraya götüreyim de eve yenisini alayım.Haber bana mantıklı gelmedi ama doğruysa da intel elindeki ara serileri tüketmek istiyor sanırım.Kıl kapıyorum bu soket olayına 1 pin arkadaş amacın ne yani?

http://www.vatanbilgisayar.com/core-i7-4790k-soket-1150-44ghz-8mb-cache-22nm-islemci.html?srt=PU

• Alkımm kullanıcısına yanıt
    Gelmedi ki bitsin :)

25 Haziran'da çıkıyorlar.
  • arkadaşlar şöyle 1şeyi vurgulamak isterim ki bu haswell e serisi 2011-3 serisidir haswell refresh 4690 4790 bu işlemcilere verilen socket seriler ve son olarak bu intel skylake bence haswell e nin ekran kartılı yeni versiyonudur ki 5770k gibi mesela :D
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    Mail geldi gün içinde Beklediğiniz ürün stoklarda diye Vay kamil vatan vay.Neyse 25'ne kadar unuturum ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leaderjack1

quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

1150 ya da 1155 olsa da bazı anakartlarla uyumlu olsa Intel batar herhalde ?

Bunu tasarlarken fırlamanın biri gıcıklığına hadi bu da 1150 değil de 1151 pin olsun diyor kesin

Yoksa bunlar kazara olacak şeyler değil bence, ya da "aaa bu da böyle oldu neyse" denilecek türden şeyler değil. Komik değil.

Sebeb işlemci cıkarınca fanboylar gidip anakart alıcak bu işlemci için intel sagıcak fanboyları

Hadi son kullanıcıya,yani ev kullanıcısı veya donanım meraklılarına fanboy dedin onu anladık.Sunucular için kullanılan veya süper bilgisayar tarzı kurulumlar için alınan anakartlar,işlemciler,kısacası modüller nasıl oluyor da fanboyluk oluyor ? O zaman dünyanın her tarafı fanboy dolu,son kullanıcıdan elde ettiği kâr ile kurumsal ürünlerden elde edilen kârın arasında dağlar kadar fark var,kullanım amaçlarına göre değişen ürünleri böyle bir anda kafadan,şöyledir böyledir diyerek kafadan atamazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kir$of -- 7 Haziran 2014; 11:42:11 >

• 40 yillik donanimciyim boyle kafa gormedim.o degilde su AMD i artik extreme islemcilerle gormek istiyorum.anandthecte inceleme yapildigi zaman kullanilan islemcinin bile intel olmasini gormek istemiorum.Valla su amd nin suanki durumundan inanilmaz derecede rahatsizim.ya millet bu kadar yakinirken bu adamllar niye bu kadar rahatrahat

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

quote:

Orijinalden alıntı: Leaderjack1

Sebeb işlemci cıkarınca fanboylar gidip anakart alıcak bu işlemci için intel sagıcak fanboyları

Intel fanboylarla ayakta duruyor diyorsun yani ? Üstelik anakart aldırarak Çok mu çektin fanbolardan koçum sen ?

Sizin gibi fanboy mu desek bu laftan sonra yoksa az gözlümü desek.ADamlar A ürünü satmak için B ürünüde almanızı saglıyor ayda bir işlemci değiştiren sorumsuz zihniyet

• Ayıptır söylemesi don değiştirir gibi pin değiştiriyor meret
    her sene yeni pin, iki sene sonra da 1154 pin çıkarsa şaşırmam ne vardı aynı soketi 4 sene kullansaydın hayır aynı pinde mesela 200 TL ile 4000TL arası f/p işlemciler verseydinde o soketle gitseydin bi 4-5 yıl çok mu kötü olurdu hep kendini düşünüyorsun intel

• quote:

Orijinalden alıntı: IItwentysixII

Ayıptır söylemesi don değiştirir gibi pin değiştiriyor meret
    her sene yeni pin, iki sene sonra da 1154 pin çıkarsa şaşırmam ne vardı aynı soketi 4 sene kullansaydın hayır aynı pinde mesela 200 TL ile 4000TL arası f/p işlemciler verseydinde o soketle gitseydin bi 4-5 yıl çok mu kötü olurdu hep kendini düşünüyorsun intel

3 ayda bir değiştirmediğine şükretmek lazım. (Sıcağı sıcağına gelişmeleri sizlerle paylaşıyoruz.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OldGamers86 -- 9 Haziran 2014; 0:22:51 >

• Amtel diye firma ciksa, amd gibi otuz sene chipset degistirmese ve intel kadar performansli olsa

• Amd olsun İntel olsun iki firmada işlemcilerine hem ddr3 hemde ddr4 bellek kontrolcüsü koymak istemez. Bu hem maliyeti arttırır hemde güç tüketimini. örnek olarak amd nin phenom 945 c2 versiyonu ddr2 ve ddr3 desteklediği için diğer phenomlardan ayrılarak 140watt güç ile çalışıyodu.

Soket konusu ise gerçekten kötü bir durum, server, prof sistemlerden bahsediyoruz, ama ben yanlışmı biliyorum extrem model 2011 soket uzun zamandan beri piyasada ve kullanılmıyormu ? Biz normal kullanıcılarada bu imkan sağlansa ne olurdu sanki.

Bence bu kapitalizmin sahnelendiği en güzel tiyatrolardan birisidir..

Konu büyükler olduğunda bu firmaların sağlıyamacağı destek yoktur, ancak gelirinin büyük bölümünü bizden yani normal kullanıcıdan karşılayan bu firmaların bize verdiği önem ve ilginin bir gıdımı dahi değeri yoktur..

Biz kullanıcıların bu işten karlı çıkması için amdnin atılım yapması çok önemli oldu. Ekran kartı bölümünde yaptıklarıyla bugün eskiye nazaran çok daha iyi bir biçimde fiyat performans elde ettik, aynısını anakarttada elde ettik, bakın sadece amd için demiyorum nvidia kullananlarda karlıdır bu işten hemde çokk.. birde işlemcide elde etsek bunu, tadımız tuzumuz tam olur. Rekabet şart !

• quote:

Orijinalden alıntı: The Benefit

quote:

Orijinalden alıntı: IItwentysixII

Ayıptır söylemesi don değiştirir gibi pin değiştiriyor meret

3 ayda bir değiştirmediğine şükretmek lazım. (Sıcağı sıcağına gelişmeleri sizlerle paylaşıyoruz.)

Her zamanki gibi fazlasıyla sıcak. Cep yakıyor alırım 4939k'yı bakmam bunlara ne varsa pahalı sokette var

• Resmen soket değiştirmek için yapıyorlar 1 pin fazla olsa nolacak

• O 1151. Pinin ustune otur intel

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    Broadwell yıkbaşında raflarda x99 işlemcikerde elül ekim gibi
    @HiqhWoltage batmazlar, işlemciyi sokete taksan bile chipset yüzünden pc açılmaz adamların yol haritaları tick-tock şeklinde bu yüzden 2 seride bir yeni mimari dolayısıylada yeni chipset kullanıyorlar

• Pin meselesi güzelmiş, hem kendilerini hem anakart üreticilerini ihya ediyorlar. Bu yıl aldığınız üst seviye Gaming vs. serisi anakartlar da çöp ölacak demek (Tabii bu her yıl telefon gibi işlemci değiştirenlere).

İstedikleri gibi at koşturuyor adamlar. Nedeni de belli, adamların rakibi yok gibi zaten. AMD tümden giderse işimiz bitik. Ya 3. bir rakip gelmeli, ya da AMD üst seviyede de Intel'e rakip olmalı. 1. seçenek zor, mimari Intel'in elindeyken üretim iznini 3. bir firmaya vermez, ki AMD yi bile piyasadan silmeye çalışırken.

Piyasanın özetini yazmışım, gerek bile yoktu, zaten birçoğunuz durumu biliyor .

Ekstradan bir de sorum olacak, DDR4'e geçersek CL artmış olacak. Forumda okuduğuma göre CL oyuncu için önemli olan, o zaman DDR4 oyuncu için birşey ifade etmiyor mu demek bu? Ya da CL DDR3 seviyesine inebilir mi?

• Broadwell yeni bir mimari degil sadece eski islemcilerin 14nm olanlari denilebilir haliyle daha iyi oc kabiliyeti beklenebilir.x99 yeni , ayni sekilde 2015 yilinda cikacak olan sky mimariside yeni.Gerci intel hepsini birbirine karistirdiya.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.