Şimdi Ara

İNTEL SİSTEMİ SATIP AYNI BÜTCEYE DAHA HIZLI AMD??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Q6600 (voltaj vermeden 3.2ghz masaustu 28 derece)
    4×1 4gb corsair dominatör ddr2 1066mhz 5-5-5-15
    Gigabyte ga-ep45 ud3r mobo...
    Sistemim uzun suredir bu...powercolour 6870 ve ssd var ... yukarda saydigim 3 bileseni satip amd ve ddr3 bir sistem kursam ayni butceye yada az uzerine koyaraktan daha performansli bir sistem kurmam mumkunmu ? Ben amd cephesinde fiyatlar ve performanslar nedir bilmiyorum..baska bir deyisle i5 2500 ddr3 bir sistem muadili amd ddr3 lu bir sistem uclusu (islemci ram mobo) iyi ve temiz ikinci el bilesenlerle kac liraya kurulur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DemirProtein -- 25 Temmuz 2013; 0:04:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ssd ve ekran kartı hariç diğerlerini 200tl anca eder.. üstüne bi 700-800 koyarsan adam gibi bişey çıkar
  • quote:

Orijinalden alıntı: helloween

ssd ve ekran kartı hariç diğerlerini 200tl anca eder.. üstüne bi 700-800 koyarsan adam gibi bişey çıkar

Ssd ve ekran karti zaten amd de kullanilir o yuzde islemci anakart ve ramler degiscek... ve benim o uc bilesenimi 200 tl den biraz daha fazla eder sanirsam .... uzerine 700 koyabildikten sonrada sikinti yok....ayni butceye amd ye gecsem daha hizli sistem kurabilirmiyim acaba sorusu?? Yanlis bilmiyorsam amd biraz daha ucuz...

• min.1000 TL adam gibi bir sistem çıkar;)
  • Sanirim soruyu sormayi beceremedim....
    Diyelimki benim cpu-ram-mobo satsam 300tl ediyor....300tl ye hadi olmadi 100 ekleyip 400tl ye amd sistem kursam yine ikinci el daha hizli bir sistem kurmam mumkun olurmu??

• Dedıgınız parcalar ıcın 400 tl butcenız varsa suankı sısteme oc yapıp kullanmaya devam edın.
  • Ssd ve kartı satmadan, sistem beş para etmez. Belki 100 lira ki yeni pc iyi bir pc için anakart zaten 200 liradan başlıyor amd tabanlı

Sistemine ekran kartı + psu al, kullanmaya devam et.

Yada ssd ve ekran kartı dahil, 500 liraya elden çıkart 500 daha koy adam gibi amd sistem topla

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ne sordugumu anlayabilen ve ikinci el fiyatlarindan haberdar olan forum uyeleri de vardir diye düsunuyorum bu forumda...bekliycez napalim

• Sorunu gayet guzel anladım.Siz anakartınızı ,işlemcınızı ve ramlerınızı 300tl ye satacaksınız.Üstünede 100 tl ekleyip ikinci el anakart işlemci ve ram alacaksınız.(amd olacak)
    Haksızmıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Headbanger_Kerry

Sorunu gayet guzel anladım.Siz anakartınızı ,işlemcınızı ve ramlerınızı 300tl ye satacaksınız.Üstünede 100 tl ekleyip ikinci el anakart işlemci ve ram alacaksınız.(amd olacak)
    Haksızmıyım?

Evet sizin demek istedigim konusunda yaklasiminiz dogru...300 ve uzerine 100 koyarim ornek rakamlar uc asagi bes yukari...demek istedigim su: ayni butceyle alacagim amd islemci anakart ve ram uclusu(ramin amdsi inteli olmazda miktar artirimi yada ddr3 e terfi)sonucunda daha iyi bir sistem kurmam mumkunmu? Mumkunse o parcalar nedir?

• Belkı bıraz daha ıyı olabılır ama oyle ahım sahım bır fark olmaz bosuna onu sat onu al yapmayın.Hepsının varacagı sonuc uc asa bes yukarı aynı.Sistemınıze oc yapmanızı tavsıye edıyorum.İyi bir oc ile 1 belkı 2 sene daha kullanabılırsınız.
    Baska sorunuz varmı?
  • quote:

Belkı bıraz daha ıyı olabılır ama oyle ahım sahım bır fark olmaz bosuna onu sat onu al yapmayın.Hepsının varacagı sonuc uc asa bes yukarı aynı.Sistemınıze oc yapmanızı tavsıye edıyorum.İyi bir oc ile 1 belkı 2 sene daha kullanabılırsınız.
    Baska sorunuz varmı?

Bir laf vardir...attigin tas ürküttügün kurbagaya degmeli ... sök tak al sat telasina degecek bir fark olmaz diyorsunuz yani...eywallah ögrenmek istedigim tamda buydu tesekkurler ediyorum...

• quote:

Belkı bıraz daha ıyı olabılır ama oyle ahım sahım bır fark olmaz bosuna onu sat onu al yapmayın.Hepsının varacagı sonuc uc asa bes yukarı aynı.Sistemınıze oc yapmanızı tavsıye edıyorum.İyi bir oc ile 1 belkı 2 sene daha kullanabılırsınız.
    Baska sorunuz varmı?

Overclock konusuna gelince islemciyi zaten 2.4 den 3.2 ye yukselttim voltajsiz..azicik voltajla 3.6 stabil kullanabilirim diye dusunuyorum...dominator ramler sogutuculu ve overclock kapasitesi var ama 1066 nin uzerine cikarmayi hic denemedim...

• Aynen oyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: demirhanmeb

quote:

ssd ve ekran kartı hariç diğerlerini 200tl anca eder.. üstüne bi 700-800 koyarsan adam gibi bişey çıkar

Ssd ve ekran karti zaten amd de kullanilir o yuzde islemci anakart ve ramler degiscek... ve benim o uc bilesenimi 200 tl den biraz daha fazla eder sanirsam .... uzerine 700 koyabildikten sonrada sikinti yok....ayni butceye amd ye gecsem daha hizli sistem kurabilirmiyim acaba sorusu?? Yanlis bilmiyorsam amd biraz daha ucuz...

8350 + anakart + 4gb ram al. öyle bir uçarsınki aklın durur
  • helloween kullanıcısına yanıt
    Eskı parcaları 300 e satıp ustune 100 eklerım dedıgıne gore 400 tl butcesı var.400 tl ye de 8350+anakart+ram hayal.)
  • quote:

quote:

quote:

Bana tavsiye ettigin sistemin aynisi sanirim sende var...zira aklin durmuş halde ....

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bana tavsiye ettigin sistemin aynisi sanirim sende var...zira aklin durmuş halde ....

hayır dostum. bende amd 3200+ ve 2gb ram + 9550 ekran kartı var. maddi durumum iyi değil aynı zamanda bu işlerden iyi anlıyorum. kendimin olmasa da başka bir arkadaşın hayalimde ki sisteme sahip olup iyi vakit geçirmesi beni mutlu eder. bütçe kısıtlıysa 6300 de güzel işlemci aklında olsun. overclock potansiyeli çok yüksek.

• Dostum sat o parçaları sonra bütçene göre şu iki seçenekten birine yükselt. Her ikisi de sana güncel oyunları kafada 4-5 sene oynatır:

1.Seçenek:
    Amd Fx 6100 işlemci (Vatan haftasonu indirimiyle: 258tl)
    Msi 760g-p21 anakart (Vatan haftasonu indirimiyle: 90tl)
    4 gb Kingston 1600 mhz ram (Bimeks kampanya ürünü fiyatı 68tl)
    TOPLAM: 416 TL

2.Seçenek:
    Amd x4 640 3 Ghz 4 çekirdekli işlemci (Vatan haftasonu indirimiyle: 160tl)
    Msi 760g-p21 anakart (Vatan haftasonu indirimiyle: 90tl)
    4 gb Kingston 1600 mhz ram (Bimeks kampanya ürünü fiyatı 68tl)
    TOPLAM: 318 TL
  • quote:

Q6600 (voltaj vermeden 3.2ghz masaustu 28 derece)
    4×1 4gb corsair dominatör ddr2 1066mhz 5-5-5-15
    Gigabyte ga-ep45 ud3r mobo...
    Sistemim uzun suredir bu...powercolour 6870 ve ssd var ... yukarda saydigim 3 bileseni satip amd ve ddr3 bir sistem kursam ayni butceye yada az uzerine koyaraktan daha performansli bir sistem kurmam mumkunmu ? Ben amd cephesinde fiyatlar ve performanslar nedir bilmiyorum..baska bir deyisle i5 2500 ddr3 bir sistem muadili amd ddr3 lu bir sistem uclusu (islemci ram mobo) iyi ve temiz ikinci el bilesenlerle kac liraya kurulur?

ekran kartını değiştirmezsen
    sistemi değiştirmekle performans elde edemezsin

işlemcin
    6870 e fazlasıyla yeterli
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.