Şimdi Ara

### İNTEL PENTIUM G3220 ( 4.NESİL HASWELL ) İNCELEME ### [ GTA 5 İNCELEMESİ GELDİ ] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
7
Favori
8.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ebvap

günlük işlemlerde fx8150 den nasıl iyi merak ettim. yakın zamanda fx6300 almayı planlıyordum

fx 8150 zaten facia bir işlemciymiş.Gerçekten çok kötüydü beni amd'den soğuttu. Günlük işlemlerde nasıl iyi oldugunu açıklayayım , hdd aynı.Sadece işlemci anakart ve ramleri değiştirdim ben. İnternetteki performansı , windows açılış kapanıştaki hızı , veri kopyalama hızı ve rar'dan dosya çıkarma hızı bana daha iyi geldi.Gerçektende fx 8150 ye göre daha iyi sonuçlar alıyorum.

Windows'un açılıp kapanma hızının işlemciyle alakası oldugunu düşünmezdim hala'da düşünmüyorum ama fx 8150 zamanında 52 55 saniye'den önce açılmazdı benim windows 7.Ama g3220'den sonra bu değerleri ben 35 45 arası gördüm hep.İlk formattan 1 hafta sonra dahi 40 saniyeyi geçmezdi.Açıkçası işlemciyle pek alakalı oldugunu düşünmüyorum ama g3220 yi aldıktan sonra oldu bu değerler ve herzamanki attığım gibi attım formatı.

Mesala youtube'tan 4k video izlemeye çalışırdım izleyemezdim fx8150 ile.Bilgisayara indirirdim belli bi süreden sonra görüntü gider ses kalırdı.Çok berbat bir işlemciydi.

Şimdiki işlemcimde Allah'a şükür hiç bir sorunum yok hala çok memnunum.Bir üst mesajımı okumanızıda tavsiye ederim.

• O işlemci ekran kartına darboğaz falan yapmaz hocam.Bence çözünürlüğü artırın.

Üstelik bu işlemci full hd de 8150 den daha fazla fps verir diye düşünüyorum.

İşlemciye biraz oc yapın en azından 1680-1050 de oynayın ara ara donmalarda yok olur.

Pardon durumun farkına varmıssın :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevecen69 -- 4 Ekim 2014; 9:10:03 >
  • Night_Noise kullanıcısına yanıt
    gerçekten ilginç. 8150 nin o kadar kötü olduğunu düşünmüyordum. hali hazırda yeni serininde eski seriye göre mimari yapıda çok fazla bir değişikliği yok.
    fx 6300 almayı düşünüyordum. hemen hemen aynı paraya i3 4160 da var. ikisi arasında kararsızım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ebvap

gerçekten ilginç. 8150 nin o kadar kötü olduğunu düşünmüyordum. hali hazırda yeni serininde eski seriye göre mimari yapıda çok fazla bir değişikliği yok.
    fx 6300 almayı düşünüyordum. hemen hemen aynı paraya i3 4160 da var. ikisi arasında kararsızım

O.c düşünüyorsanız amd fx6300 alın ama yok o.c ile işim olmaz diyosanıx i3 alabilirsiniz.

Ayrıca amd lerin stok fanı çok kötü ek fan almanız gerekebilir çok sesli çalışıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Night_Noise -- 4 Ekim 2014; 13:37:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    iki mimaride de o.c düşünmüyorum. i3 4160 alıp yanında asus z97-a ağır basıyor
    birde intel sürekli soket değiştiriyor. skylake mimariside 1151 soket olcakmış. 100 chipsetler gelicekmiş.
    amd de fx in gidiceği nokta sanırım yok tünelin sonu karanlık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi progrock -- 4 Ekim 2014; 13:39:54 >
    abi sistemım eskı artık bu pentıum 3258 197 lira ve gigabyte h81m s2pv 165 lira bios update vatanda alırken yapıolarmıs. 4.3 ghz calısıo diger sayfada konustum. almam lazım 360 lira ikisi süper olur bi sure on board takılırım.

sata 3 1tb 64mb cache seagate var yenı almıstım. 4gb gskill ddr3 alırım bu kadar.

iki kanaldan 12 x 16 = 192 watt 12x 18 = 216 toplamda 408 watt

hangi orta iyi kartlara destek yeter acaba xilence xp400 psum var. hd 7770 ghz edition oluodu ama bulamıorum piyasada yok r7 260 olur dediler r7 260x olur mu guc yeter mi bilmiyorum.
     ###  İNTEL PENTIUM G3220 ( 4.NESİL HASWELL ) İNCELEME ###  [ GTA 5 İNCELEMESİ GELDİ ]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çakırizmir -- 5 Ekim 2014; 0:01:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: çakırizmir

abi sistemım eskı artık bu pentıum 3258 197 lira ve gigabyte h81m s2pv 165 lira bios update vatanda alırken yapıolarmıs. 4.3 ghz calısıo diger sayfada konustum. almam lazım 360 lira ikisi süper olur bi sure on board takılırım.

sata 3 1tb 64mb cache seagate var yenı almıstım. 4gb gskill ddr3 alırım bu kadar.

iki kanaldan 12 x 16 = 192 watt 12x 18 = 216 toplamda 408 watt

hangi orta iyi kartlara destek yeter acaba xilence xp400 psum var. hd 7770 ghz edition oluodu ama bulamıorum piyasada yok r7 260 olur dediler r7 260x olur mu guc yeter mi bilmiyorum.
     ###  İNTEL PENTIUM G3220 ( 4.NESİL HASWELL ) İNCELEME ###  [ GTA 5 İNCELEMESİ GELDİ ]

Almışken iyi bi anakart almaya çalışın z87 ya da z97 çipsetli bi anakart almaya çalışın.İleride 1-2 sene sonra işlemci değiştiricek olursanız anakart değiştirmeden masrafsız yeni işlemciye geçiş yapabilirsiniz.

Ram ve hdd yeterli şimdilik , benim oyunları test ettiğim zamanlarda 4gb ram'im vardı bi sıkıntı çıkmadı.

İntel işlemciler amd işlemcilere göre gerçekten çok daha az güç kullanıyor.Bu sebeple güç kaynagı sıkıntı yaratmaz gibime geliyor.Tabiki kaç senedir kullandıgınızda önemli bir etken.1-2 Senelik güç kaynakları vadettiği güçü sağlayamazlar.

Hocam G3220'nin dahili gpu'su ekran kartsız iş yapar mı?
    Atıyorum bir 9600GT, 9800GT ayarında var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çömlekçi

Hocam G3220'nin dahili gpu'su ekran kartsız iş yapar mı?
    Atıyorum bir 9600GT, 9800GT ayarında var mı?

Tabiki hocam , 10 gb'lık 1080p filmleri takılmadan donmadan izletiyor.Ekran kartımı sattım şuan g3220'nin dahili gpu'sunu kullanıyorum günlük işlemlerimde ekran kartımı aratmadı.Hani oyun filan oynatmaz ama filimleri ve online oyunları rahatlıkla açabilicek bir kapasite.

9600GT ve 9800GT Hiç kullanmadıgımdan kıyaslama yapamayacagım ama ets 2 yi kasmadan 800x600 de oynadım.Görüntü çöp gibiydi orası ayrı.
  • Anladım hocam. Saydığım kartların baya altında o zaman. Ama eski oyunları düşükte olsa oynatıyor anlaşılan.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çömlekçi

Anladım hocam. Saydığım kartların baya altında o zaman. Ama eski oyunları düşükte olsa oynatıyor anlaşılan.

Aynen hocam , gta vice city , san andreas filan oynadım.Gayet akıcıydı.
  • MSI H81M-p33 ile kullanan varmı

• quote:

Orijinalden alıntı: selmand

MSI H81M-p33 ile kullanan varmı

G3220 ile kullanılabilinir bir anakart.Soket'de uyumlu zaten.Hangi anakarta takarsanız takın G3220'nin çarpan kilidi açık olmadığı , o.c yapılamadığı için performans tüm anakartlarda aynı olucaktır.

Yalnız ileride işlemci upgrade edicek olursanız daha az masrafa girebilmek için şimdiden '' z '' çipsetli iyi bir anakart almanız tavsiyemdir.2.Kere anakart almamış olursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Night_Noise

quote:

Orijinalden alıntı: selmand

MSI H81M-p33 ile kullanan varmı

G3220 ile kullanılabilinir bir anakart.Soket'de uyumlu zaten.Hangi anakarta takarsanız takın G3220'nin çarpan kilidi açık olmadığı , o.c yapılamadığı için performans tüm anakartlarda aynı olucaktır.

Yalnız ileride işlemci upgrade edicek olursanız daha az masrafa girebilmek için şimdiden '' z '' çipsetli iyi bir anakart almanız tavsiyemdir.2.Kere anakart almamış olursunuz.

Z anakart alana kadar i3 alırdım. Ne abi bu z lerin olayı. Oda oc yapıyo buda. Bu desteklemiyor mu i7leri. Zaten i7 almam orası kesinde. İleride skylake e geçerim belki bu htpc olucak.

• Konu Güncelleniyor.

Full Hd çözünürlükte ve yeni oyun incelemeleri yapılcak.
  • GTA 5 bekliyorum kardeş :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hayalci

GTA 5 bekliyorum kardeş :D

GTA 5 Eklendi.
  • Kardeş bu sistemi ben kendime topladım, senin dediğin gibi böyleyse gta 5 oynatması :D o zaman ben çok iyi bir şekilde oynarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hayalci -- 15 Haziran 2015; 22:30:51 >
  • güzel olmuş oyunu nerden indirdiniz :-)

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.